Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Furciaczek czy zabrałaś Rudzielca do domku? Jak on się sprawuje? Koty wszystkie pióra jeszcze mają? :cool3: To znaczy się nie pióra, a sierść :evil_lol:

Posted

Są malutkie postępy: Hela zjada spokojniej, delikatniej i z wyczuciem bierze z ręki. Już mi nie odgryza palców ;) Już też nie bierze i nie odskakuje, tylko utrzymuje niemal jedną pozycję, coraz bardziej luzacko do tego podchodzi.
Dzisiaj przeniosłam Helkę do innego miejsca (bo suczka, która miała przyjechać okazała się psem i trochę się pokomplikowało ;) ), mieszka teraz w boksach wewnętrznych. W sumie dla niej im więcej zmian tym lepiej, ale trochę martwiłam się czy w nowych okolicznościach nie zastrajkuje z jedzeniem znowu. Ale nic z tych rzeczy, opyliła całą michę jak zawsze :) A po spacerku od razu sama weszła do nowego miejsca. Mam nadzieję, że z przeniesieniem na taras odbędzie się równie bezproblemowo.

Posted

A ja sobie wczoraj przypomniałam że w Dzień Kobiet minął równy rok jak pierwszy raz zobaczyłam Rudego :-)
Helciu bądź proszę Cię grzeczną dziewczynką i nie strajkuj ślicznotko Ty nasza :-)

Posted

U Helki widać malutkie postępy, powoli łapiemy jakiś kontakt. Teraz troszkę biega już luzem, szaleje cudnie z psami, potrzebuje tego. Ale kiedy pojawiam się na wybiegu reakcja jest zupełnie inna niż wcześniej: staje na baczność, ogon jak antena, lustruje czy to ja, czy nie i po chwili macha ogonem i idzie za mną tak jak inne psy, tylko z troszkę większym dystansem. Jak ją pierwszy raz zostawiłam luzem, to aż się wzruszyłam jak mnie powitała, gdy wróciłam. O "szalonej radości" co prawda mówić nie można, ale tak jak wtedy Helka nie cieszyła się jeszcze nigdy na mój widok :)

Jak ją głaskam przez dłuższą chwilę to przysypia :) Już nie drży. Ale łapinki jeszcze podwinięte maksymalnie pod brzuszek.
Nadal kontynuujemy karmienie tylko i wyłącznie z ręki.

Jejku, nie wiem jak to będzie z Helką w domu, bo w boksie jej łapinki są wszędzie, nawet szyba okna i parapet są udekorowane Helciowymi łapinkami... Póki co tak jak pisałam będziemy próbować z tarasem, ale mam obawy czy nie będzie próbowała przeskoczyć przez barierkę... No nic, zobaczymy.

Posted

[quote name='Murka']Póki co tak jak pisałam będziemy próbować z tarasem, ale mam obawy czy nie będzie próbowała przeskoczyć przez barierkę... No nic, zobaczymy.[/QUOTE] No tak. Jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedzieć :-)

Posted

Wiosna przyszla, czas na masowe odrobalanie towarzystwa psiego i kociego. Planuje to zrobic w tym tyg, dam znac jaki to koszt w przypadku Rudaska :)
Aha i karma Rudziowa sie skonczyla. Przeprowadzka sroda/czwartek...ale juz byl w domku, nawet troszke pochodzil...tylko przestraszyl sie stojacego odkuzacza i zalegl sparalizowany w kacie pokoju...sie nameczylam zeby go zmobilizowac do podniesienia doopki i eweakulacji z tego strasznego miejsca jakim narazie jest dom.

Posted

Informuję po raz kolejny i niestety po raz ostatni :) :(
Nie mam poprzedniej faktury, nie zapłacę już więcej niczego na podstawie skanów.
Proszę o wysłanie oryginału faktury na adres fundacji. :)

Posted

[quote name='olgaj']Informuję po raz kolejny i niestety po raz ostatni :) :(
Nie mam poprzedniej faktury, nie zapłacę już więcej niczego na podstawie skanów.
Proszę o wysłanie oryginału faktury na adres fundacji. :)[/QUOTE]

Wczoraj polecial caly zestaw, nie wiedzialam doklanie ktorych brakuje wiec wyslalam wszystkie od poczatku.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Finanse rudego na koncie fundacji [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]z lutego zostało 52zł[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]bela51 - Bazarek Cantadorry[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]109zł[/SIZE][/FONT]

Razem 161 pln-

Na ile jest faktura za marzec ?

Posted

[quote name='furciaczek']
Aha i karma Rudziowa sie skonczyla.[/QUOTE]Furciaczek ja chyba Tobie wysyłałam KalmAid dla Rudaska? Z tego co pamiętam chciałaś go ode mnie odkupić, bo na Rudzielca preparat był za słaby, ale mówiłaś że przyda Ci się na inny rodzaj zwierzyńca :lol:
Czy możemy więc zrobić tak że w ramach tego preparatu podkarmisz go jeszcze jakiś czas?

Posted

[quote name='Agmarek']Furciaczek ja chyba Tobie wysyłałam KalmAid dla Rudaska? Z tego co pamiętam chciałaś go ode mnie odkupić, bo na Rudzielca preparat był za słaby, ale mówiłaś że przyda Ci się na inny rodzaj zwierzyńca :lol:
Czy możemy więc zrobić tak że w ramach tego preparatu podkarmisz go jeszcze jakiś czas?[/QUOTE]

A widzisz, zapomnialam!! Skleroza nie boli:evil_lol:
Jasne niema problemu :)

Posted

[quote name='furciaczek']A widzisz, zapomnialam!! Skleroza nie boli:evil_lol:
Jasne niema problemu :)[/QUOTE]
Jak się ma za dużo na głowie to tak to potem wygląda :evil_lol:
Świetnie że pasuje Ci takie rozwiązanie. W takim razie jestem spokojna że Rudasek nie będzie zagłodzony :eviltong:
Powiedz mi jeszcze - myślisz że można już zacząć ogłaszać Rudego? Tak sobie pomyślałam że wiosna, ciepło idzie to się może komuś spodoba nasza brzydotka :roll: Nie wiem tylko czy Rudy nadaje się już na pójście do domu stałego. Jak myślisz?

Posted

[quote name='Agmarek']Jak się ma za dużo na głowie to tak to potem wygląda :evil_lol:
Świetnie że pasuje Ci takie rozwiązanie. W takim razie jestem spokojna że Rudasek nie będzie zagłodzony :eviltong:
Powiedz mi jeszcze - myślisz że można już zacząć ogłaszać Rudego? Tak sobie pomyślałam że wiosna, ciepło idzie to się może komuś spodoba nasza brzydotka :roll: Nie wiem tylko czy Rudy nadaje się już na pójście do domu stałego. Jak myślisz?[/QUOTE]

On sie nie da zaglodzic:evil_lol:

Pewnie ze mozna oglaszac, ja przysiade wieczorem i moze sklece jakis tekst...najwyzej go przerobicie zeby byl bardziej ogloszeniowy bo ja to tak srednio utalentowana w tej kwestii;)

Posted

[quote name='furciaczek']ja przysiade wieczorem i moze sklece jakis tekst...najwyzej go przerobicie zeby byl bardziej ogloszeniowy bo ja to tak srednio utalentowana w tej kwestii;)[/QUOTE] Ja w tym temacie też jestem średnio uzdolniona :diabloti: jedyny tekst jaki robiłam był właśnie dla Rudego :oops:

Posted

[quote name='olgaj'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Finanse rudego na koncie fundacji [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]z lutego zostało 52zł[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]bela51 - Bazarek Cantadorry[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]109zł[/SIZE][/FONT]

Razem 161 pln-

Na ile jest faktura za marzec ?[/QUOTE]
Rudzielec nie jest zbyt zasobny. Wczoraj poszło tez 24 zł z bazarku Cantadorry ( ale to juz koncowa wpłata z tego bazarku, niestety)

Posted

[quote name='bela51']Rudzielec nie jest zbyt zasobny. Wczoraj poszło tez 24 zł z bazarku Cantadorry ( ale to juz koncowa wpłata z tego bazarku, niestety)[/QUOTE]
Dziękujemy :-)
Jak tylko Furciaczek skleci jakiś tekst zaczniemy go ogłaszać.

Posted

[quote name='Cantadorra']Podnoszę do góry oba straszaczki :)[/QUOTE]
No no no...tylko nie straszaki :evil_lol:

[quote name='Martika@Aischa']I ja się przywitam z psiakami ;)[/QUOTE] Witaj :-)

Posted

Powitanie michy :)

[video=youtube;02OVcLIfkD0]http://www.youtube.com/watch?v=02OVcLIfkD0&feature=youtu.be[/video]

Czasami Helka jest trochę śmielsza; generalnie nie jest źle, bo teściowa mi doniosła, że Hela machała do niej bezczelnie ogonem, a ma z nią najmniej do czynienia :)