basia0607 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Pies jest nadal i pewnie dusi się z upału, ja bym chyba go po prostu ukradła i oby nie było za póżno. Quote
kobietka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='caromina']OK, napisać do modów? Znalazłam kogoś z Rzeszowa na FB, napiszę. A nóż widelec[/QUOTE] tak, bedzie wieksza szansa na to, ze ktos z Rzeszowa wypatrzy ten watek. Fajnie napisz do tej osoby. Jak cos bedziemy zmuszone chyba do tego, aby wklejac link do tego watku na innych watkach z rejonu podkarpackiego. Bo nie wiem juz, jak w inny sposob tutaj na dogo znalezc kogos z Rzeszowa chetnego do pomocy :look3: Quote
basia0607 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Jest jeszcze inne wyjście. Każdy obywatel może napisać do policji pismo z zawiadomieniem o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. W piśmie porosić o szybką interwencję z uwagi na upały. Można też poprosić o zgodę na udział w czynnościach tylko nie wiem jak policja do tego sie odniesie. Ja jestem zawsze ale jestem organizacją. Jeżeli klatka jest tak mała jak piszecie jest to ewidentne dręczenie psa , narażanie na utratę życia, nie zapewnienie warunków bytowych danego gatunku i rasy a to jest już przestępstwo z ustawy. To jest moje zdanie ale policja może to potraktować jak wykroczenie i nakazać poprawienie warunków - dobre i to. Quote
Natalia&Cody Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Biedny pies. Ja bym tam nawet Yorka nie wsadziła, a co dopiero Husky'ego. Niestety jestem z Poznania, więc nic nie mogę zrobić. Próbowaliście już dzwonić do jakiejś organizacji ? Quote
caromina Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Wklejam maila jakiego dostałam od szefowej rzeszowskiego stowarzyszenia "Witam. Z rozmowy jaką przeprowadziłam z właścicielem ustaliłam: Pies ma 13 lat, kiedyś był psem pracującym i bardzo aktywnym, dzisiaj z racji wieku już mniej. Pies przebywa w domku - altance o pow. ok 8m kw, z której ma wyjście na zewnątrz i to jest zabezpieczone od wiatru (oknami). W sumie pies ma do dyspozycji ok. 11 m kw. ( umówmy się )kojca, gdzie ma dostatecznie dużo miejsca. Jest psem systematycznie wyprowadzanym i karmionym, źle znosi pobyt w bloku. Ponadto pies jest corocznie szczepiony i odrobaczany. Myślę, że na tym interwencję trzeba zakończyć. Pozdrawiam. Halina D" Nazwisko wycięłam - ochrona danych osobowych proszę spójrzcie na zdjęcia [url]http://www.dogomania.pl/threads/204739-Husky-zamkni%C4%99ty-w-1-5-m-celi!!!-Bardzo-prosimy-osoby-z-RZESZOWA-o-pomoc[/url]!!! to wszystko kłamstwo !! Osoba, która psa zgłosiła, mówi, że ta klitka ma 1, 5 m , widać to zresztą na zdjęciach. Quote
caromina Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 [quote name='basia0607']Jest jeszcze inne wyjście. Każdy obywatel może napisać do policji pismo z zawiadomieniem o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. W piśmie porosić o szybką interwencję z uwagi na upały. Można też poprosić o zgodę na udział w czynnościach tylko nie wiem jak policja do tego sie odniesie. Ja jestem zawsze ale jestem organizacją. Jeżeli klatka jest tak mała jak piszecie jest to ewidentne dręczenie psa , narażanie na utratę życia, nie zapewnienie warunków bytowych danego gatunku i rasy a to jest już przestępstwo z ustawy. To jest moje zdanie ale policja może to potraktować jak wykroczenie i nakazać poprawienie warunków - dobre i to.[/QUOTE] Straż miejska nie stwierdziła uchybień!!! Quote
kobietka Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='caromina']Wklejam maila jakiego dostałam od szefowej rzeszowskiego stowarzyszenia "Witam. Z rozmowy jaką przeprowadziłam z właścicielem ustaliłam: Pies ma 13 lat, kiedyś był psem pracującym i bardzo aktywnym, dzisiaj z racji wieku już mniej. Pies przebywa w domku - altance o pow. ok 8m kw, z której ma wyjście na zewnątrz i to jest zabezpieczone od wiatru (oknami). W sumie pies ma do dyspozycji ok. 11 m kw. ( umówmy się )kojca, gdzie ma dostatecznie dużo miejsca. Jest psem systematycznie wyprowadzanym i karmionym, źle znosi pobyt w bloku. Ponadto pies jest corocznie szczepiony i odrobaczany. Myślę, że na tym interwencję trzeba zakończyć. Pozdrawiam. Halina D" Nazwisko wycięłam - ochrona danych osobowych proszę spójrzcie na zdjęcia [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204739-Husky-zamkni%C4%99ty-w-1-5-m-celi%21%21%21-Bardzo-prosimy-osoby-z-RZESZOWA-o-pomoc"]http://www.dogomania.pl/threads/204739-Husky-zamkni%C4%99ty-w-1-5-m-celi!!!-Bardzo-prosimy-osoby-z-RZESZOWA-o-pomoc[/URL]!!! to wszystko kłamstwo !! Osoba, która psa zgłosiła, mówi, że ta klitka ma 1, 5 m , widać to zresztą na zdjęciach.[/QUOTE] hmm, a ja sie wlasnie wczesniej pytalam o ta zielona budke, moze to jest wlasnie ta altanka? i ten pies ma do niej przejscie z tego "czegos" ? na zdjeciach niestety nie widac czy to przejscie jest czy go nie ma. Quote
caromina Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='kobietka']hmm, a ja sie wlasnie wczesniej pytalam o ta zielona budke, moze to jest wlasnie ta altanka? i ten pies ma do niej przejscie z tego "czegos" ? na zdjeciach niestety nie widac czy to przejscie jest czy go nie ma.[/QUOTE] Ludzie, którzy go dokarmiali i dawali wodę twierdzili, że przejścia nie ma Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='caromina']Straż miejska nie stwierdziła uchybień!!![/QUOTE] Pytanie, czy SM widziała to samo, co jest na zdjęciach wklejonych przez Ciebie :roll:. Quote
caromina Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Z tego co wiem, tak. Podkreślam z tego co wiem, ponieważ na miejscu mnie nie bylo SM w Poznaniu nie przyjechało przez ponad godzinę do psa po wypadku, bo mięli przerwę! Pili herbatkę a pies cierpiał. Po rozwieszeniu plakatów o zaginionym psie poznańska SM chciała dziewczynie ze sforahusky wlepić mandat. Oni sa bardzo rożni, u nas to kolejne lenie na utrzymaniu podatników Quote
sybillas Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [U]Nie liczcie na cud![/U] Prawo mamy jakie mamy (czyli nie mamy)! Ja od 3 lat próbuje walczyć z sąsiadami, którzy trzymają młodego alaskana na krótkim łańcuchu. Pies NIGDY nie był na spacerze, spuszczany jest sporadycznie na chwilę. Napusciłam na nich animalsów, byli nawet kilka razy, nawiali właścicieli na oddanie psa, ale oni sie nie zgodzili, bo "zawsze marzyli o takim psie" (cytat). I co wy na to? Quote
Qeeriefire Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Witam Dziękuje za zaproszenie... czy wiadomo na jakich działkach w Rzeszowie znajduje się pies, gdzie dokładnie? Gdzie sprawa była zgłaszana ? Quote
AnAn Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Witam również, dzięki za wiadomość. A jaki jest adres albo zbliżone położenie działki? Quote
kobietka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Collie i AnAn dziekuje bardzo, ze jestescie! :) gdzie dokladnie sa te dzialki napisze Wam caromina. Quote
Qeeriefire Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='kobietka']Collie i AnAn dziekuje bardzo, ze jestescie! :) gdzie dokladnie sa te dzialki napisze Wam caromina.[/QUOTE] Dobra to będę czekać na wiadomość ;) Quote
Lili8522 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Czy coś się dzieje w sprawie tego Biedaka? Jakieś postępy w sprawie? Rany, żeby go stamtąd wyciągnąć bo to potworna kara dla niego ehhhh Quote
kobietka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 mam nadzieje, ze pieskowi nic nie jest, moze jutro caromina przekaze nam jakies dobre wiesci :) do jutra papa Quote
kobietka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ja co chwilke zagladam na watek, ale od wczoraj cisza :sad: , moze caromina nie ma czasu, no roznie moze sie zdarzyc, musimy poczekac, predzej czy pozniej na pewno sie odezwie. Quote
kobietka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='AnAn']Ja też czekam w stanie pełnej gotowości.[/QUOTE] super! :loveu: Quote
Recommended Posts