Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Super, że udało się zorganizować akcję pomocy.
Odi, Ancyk dzięki. Czyli test i Galastop byłyby zapłacone.
Eneda, świetnie że test tyle u was kosztuje, to mozna jeszcze kupić tabletkę na robale. Ja płaciłam 70 zł, ale w drogiej klinice, gdzie pies był szpitalikowany, wiec nie miałam wyjścia. Podasz konto?

Czy naprawdę nikt jej nie może przetrzymać do niedzieli? Może w tym szpitaliku, gdzie była Polly? Próbowałam wieczorem dodzwonić sie do ewab, ale nie udało mi sie.
Jutro jadą z mężem 4 psy, więc nigdzie nie upchnie sie kolejnego.

Ja o żadnych pieniadzach na psy z Dymin nie wiem, więc się nie moge wypowiedzieć. Eneda jest w ŚTOZ-ie, pewnie ma rozeznanie.

Dla drugiej transport byłby w przyszłym tygodniu, ale dokładnie nie wiem w który dzień. Tylko jej przecież nie mozna po sterylce od razu zapakowac i wysłac w kilkugodzinna podróz, więc tez musiałaby miec jak najszybciej zabieg (żeby zdążyć przed porodem) i gdzieś do tego czasu czekać.

Posted

Mam miejsce dla suni na tę noc!!
To jedziemy po suńkę, zabierzemy na testy i do dt na noc.

Oto moje konto:
[SIZE=4][COLOR=Blue]Marta Michta

BRE BANK 56 1140 2004 0000 3702 4792 8199[/COLOR][/SIZE][COLOR=Blue]
[/COLOR]
[B][SIZE=3][COLOR=#0000ff] z dopiskiem NICK + sunia ze schronu

[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Pod schronem stoi gość z Piaseczna z którym wczoraj rozmawiałam - chce zabrać psa,[B] na bramie kartka, że w dn. 12-13 jest REMONT[/B] - eneda dałam mu Twój nr znowu, prosiłam, żebyś się z nimi tak umówiła, żeby nie jechał na marne.

Posted

Jeszcze szybko wklejam zdjęcia tej ciężarnej jamnikowatej suni.

[IMG]http://img585.imageshack.us/img585/794/lagy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img585.imageshack.us/img585/1666/lag1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='eneda']Mam miejsce dla suni na tę noc!!
To jedziemy po suńkę, zabierzemy na testy i do dt na noc.

[B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]
[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]

Eneda, ale ja mam transport dopiero na niedzielę. To od razu kup Galastop i jej podaj, bo nie bede gdzie miała kupić.

Posted

Eneda, mam transport na sobotę. Czy suczka zmiesci się w transportrze 35x55 cm? Inaczej nie da rady, bo za duzo psów jedzie z jedną osobą.

Jak dasz radę załatwić sterylke i przechowac, to ciężarna wezmę. Jesli jest w zaawansowanej ciąży, to tez potrzebowałaby Galastop.
Czy ktos na miejscu może zapytać TOZ o pieniądze na sterylkę

Posted

Czy rozważałyście wariant, co zrobić jeśli test dla suni wyjdzie pozytywny?
W Kielcach nie ma już surowicy. Czy wtedy też jest szansa na dom dla niej?

Posted

[quote name='eliza_sk']

[B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele [/QUOTE]

Czekam jeszcze na 3 obiecane wpłaty, nie wiem, w jakiej wysokości, jeśli do dzisiaj po południu nie wpłyną / z jednego banku do drugiego idzie internetem kilka dni hehe/, to wyślę to, co już mam, chyba ze zadysponujecie inaczej (ze mam czekać, a wy założycie).

Sprawdziliśmy samoloty, możliwy nasz dojazd na manife, co najmniej 6 osób chcialo, kurcze mamy grzechotki i wszystko, żeby dać głos, nie ma jak dojechać, dolecieć, urlop w NL trzeba zgłaszać parę miesięcy naprzód, no trudno, bede sie darla w ogródku :-). Ale jak znajdziemy busik, to kto wie, czy nie trzaśniemy tych 1350 km nocą.

Agnieszko, tekst wysłałam.

Posted

[quote name='Jaaga']
Czy ktos na miejscu może zapytać TOZ o pieniądze na sterylkę[/QUOTE]

Przepraszam, ze sie wtracam, ale może zwrócić się do
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url]

Posted

Em_ dzięki za tekst.

[SIZE=3]W sobotę i niedzielę (13 i 14 listopad) jest międzynarodowa wystawa psów rasowych, na targach Kielce.
[COLOR=Purple][B]
Proponuję zrobić tam pikietę[/B][/COLOR] lub chociaż pojawić się na wystawie i [COLOR=Purple][B]rozdawać ulotki informacyjne[/B][/COLOR], zapraszać na manifestację!![/SIZE] [SIZE=3]
[/SIZE]

[COLOR=Red][B][SIZE=5]KTO SIĘ PISZE???[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Jaaga']Super, że udało się zorganizować akcję pomocy.
Odi, Ancyk dzięki. Czyli test i Galastop byłyby zapłacone.
Eneda, świetnie że test tyle u was kosztuje, to mozna jeszcze kupić tabletkę na robale. Ja płaciłam 70 zł, ale w drogiej klinice, gdzie pies był szpitalikowany, wiec nie miałam wyjścia. Podasz konto?

Czy naprawdę nikt jej nie może przetrzymać do niedzieli? Może w tym szpitaliku, gdzie była Polly? Próbowałam wieczorem dodzwonić sie do ewab, ale nie udało mi sie.
Jutro jadą z mężem 4 psy, więc nigdzie nie upchnie sie kolejnego.

[B]Ja o żadnych pieniadzach na psy z Dymin nie wiem, więc się nie moge wypowiedzieć. Eneda jest w ŚTOZ-ie, pewnie ma rozeznanie[/B].

Dla drugiej transport byłby w przyszłym tygodniu, ale dokładnie nie wiem w który dzień. Tylko jej przecież nie mozna po sterylce od razu zapakowac i wysłac w kilkugodzinna podróz, więc tez musiałaby miec jak najszybciej zabieg (żeby zdążyć przed porodem) i gdzieś do tego czasu czekać.[/QUOTE]

Była wielka akcja zbiórki pieniędzy na FB!
Może TOZ zostało coś z tych pieniędzy? Wiem,że akcja pomocy i wyciąganie psów z Dymin,była szeroka - ale zapytać może warto? Czy zapłacą fakturę za sterylkę?

Posted

[quote name='ewab']Czy rozważałyście wariant, co zrobić jeśli test dla suni wyjdzie pozytywny?
W Kielcach nie ma już surowicy. Czy wtedy też jest szansa na dom dla niej?[/QUOTE]

Ewab, wiesz przecież, że nie moge wziąć suk z nosówką. Zakładam, że skoro są zdrowe, niezasmarkane, to nie mają nosówki. Gdyby miały, to w schronie niezauważone też nie mają szans na przezycie. Wtedy chyba tylko humanitarna eutanazja lub powrót do schronu i leczenie ich tam wchodzą w grę. przeciez teraz, jak są obserwowani i suką ludzie sie interesują, to nie zabiją jej tak sobie.
Jesli suki zostaną tam z zapaleniem gruczołu mlekowego, to tez umrą.

Posted

[quote name='Em_']Przepraszam, ze sie wtracam, ale może zwrócić się do
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url][/QUOTE]

Ta akcja nie dotyczy suk pod opieką organizacji. Zreszta teraz jest wstrzymana akcja i wykonywane są jedynie aborcje. Deklarowicze czekają w kolejce z wieloma sukami. Nie w porządku byloby wykorzystywać zbierane tam pieniądze, jęsli np. TOZ zbierał kasę własnie na dymińskie psy, czy w Kielcach jeszcze sa talony.

Posted

[B]Podaję wpłaty na 12.11, na zielono w liście deklaracji poniżej zakreślę tych "wpłaconych):[/B]

Magda NS - 25 zł
SOZ - 200 zł
Halcia - 20 zł
kaskadafik - 20 zł
katarzyna L. R. - 50 zł
mg.da - 100 zł
Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu)
Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :)
grzenka - 15 zł
Bogumił F. Zabrze) - 10 zł
Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł
Elka_ka - 10 zł
Havanka - 50 zł
Magda S. (Opole) - 10 zł
Rybka 88 - 70 zł

[INDENT] [INDENT] [SIZE=2][COLOR=Black]Deklaracje:

[COLOR=Green][B]SOZ - 200 zł[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE]
ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł
Jacqueline z NL - 15 euro
[COLOR=Green][B]mag.da - 100 zł[/B][/COLOR]
Ela M. z NL - 25 euro
[COLOR=Green][B]rybka 88 - 50 zł[/B][/COLOR]
[B][COLOR=Green]Havanka - 50 zł[/COLOR][/B]
Marek z NL - 10 euro
Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro
Krystyna T. z NL - 100 euro

[B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B]

[COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR]
[B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B]
[B]ul. 11 Listopada 29[/B]
[B]28-300 Jędrzejów[/B]
[B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [/INDENT] [/INDENT]