Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Super, że udało się zorganizować akcję pomocy. Odi, Ancyk dzięki. Czyli test i Galastop byłyby zapłacone. Eneda, świetnie że test tyle u was kosztuje, to mozna jeszcze kupić tabletkę na robale. Ja płaciłam 70 zł, ale w drogiej klinice, gdzie pies był szpitalikowany, wiec nie miałam wyjścia. Podasz konto? Czy naprawdę nikt jej nie może przetrzymać do niedzieli? Może w tym szpitaliku, gdzie była Polly? Próbowałam wieczorem dodzwonić sie do ewab, ale nie udało mi sie. Jutro jadą z mężem 4 psy, więc nigdzie nie upchnie sie kolejnego. Ja o żadnych pieniadzach na psy z Dymin nie wiem, więc się nie moge wypowiedzieć. Eneda jest w ŚTOZ-ie, pewnie ma rozeznanie. Dla drugiej transport byłby w przyszłym tygodniu, ale dokładnie nie wiem w który dzień. Tylko jej przecież nie mozna po sterylce od razu zapakowac i wysłac w kilkugodzinna podróz, więc tez musiałaby miec jak najszybciej zabieg (żeby zdążyć przed porodem) i gdzieś do tego czasu czekać. Quote
eneda Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Mam miejsce dla suni na tę noc!! To jedziemy po suńkę, zabierzemy na testy i do dt na noc. Oto moje konto: [SIZE=4][COLOR=Blue]Marta Michta BRE BANK 56 1140 2004 0000 3702 4792 8199[/COLOR][/SIZE][COLOR=Blue] [/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff] z dopiskiem NICK + sunia ze schronu [/COLOR][/SIZE][/B] Quote
eliza_sk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Pod schronem stoi gość z Piaseczna z którym wczoraj rozmawiałam - chce zabrać psa,[B] na bramie kartka, że w dn. 12-13 jest REMONT[/B] - eneda dałam mu Twój nr znowu, prosiłam, żebyś się z nimi tak umówiła, żeby nie jechał na marne. Quote
eneda Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jeszcze szybko wklejam zdjęcia tej ciężarnej jamnikowatej suni. [IMG]http://img585.imageshack.us/img585/794/lagy.jpg[/IMG] [IMG]http://img585.imageshack.us/img585/1666/lag1.jpg[/IMG] Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='eneda']Mam miejsce dla suni na tę noc!! To jedziemy po suńkę, zabierzemy na testy i do dt na noc. [B][SIZE=3][COLOR=#0000ff] [/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE] Eneda, ale ja mam transport dopiero na niedzielę. To od razu kup Galastop i jej podaj, bo nie bede gdzie miała kupić. Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 eneda zmazuj szybciutko to konto z forum, rada przyjaciela, podawaj zawsze na PW. Jaaga i Ty Twoj wpis wyczysc z cytatu enedy Quote
Ancyk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 50 zł zostało wpłacone na sunie ze schronu. Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Eneda, mam transport na sobotę. Czy suczka zmiesci się w transportrze 35x55 cm? Inaczej nie da rady, bo za duzo psów jedzie z jedną osobą. Jak dasz radę załatwić sterylke i przechowac, to ciężarna wezmę. Jesli jest w zaawansowanej ciąży, to tez potrzebowałaby Galastop. Czy ktos na miejscu może zapytać TOZ o pieniądze na sterylkę Quote
ewab Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Czy rozważałyście wariant, co zrobić jeśli test dla suni wyjdzie pozytywny? W Kielcach nie ma już surowicy. Czy wtedy też jest szansa na dom dla niej? Quote
Em_ Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='eliza_sk'] [B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele [/QUOTE] Czekam jeszcze na 3 obiecane wpłaty, nie wiem, w jakiej wysokości, jeśli do dzisiaj po południu nie wpłyną / z jednego banku do drugiego idzie internetem kilka dni hehe/, to wyślę to, co już mam, chyba ze zadysponujecie inaczej (ze mam czekać, a wy założycie). Sprawdziliśmy samoloty, możliwy nasz dojazd na manife, co najmniej 6 osób chcialo, kurcze mamy grzechotki i wszystko, żeby dać głos, nie ma jak dojechać, dolecieć, urlop w NL trzeba zgłaszać parę miesięcy naprzód, no trudno, bede sie darla w ogródku :-). Ale jak znajdziemy busik, to kto wie, czy nie trzaśniemy tych 1350 km nocą. Agnieszko, tekst wysłałam. Quote
Em_ Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Jaaga'] Czy ktos na miejscu może zapytać TOZ o pieniądze na sterylkę[/QUOTE] Przepraszam, ze sie wtracam, ale może zwrócić się do [url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url] Quote
agnieszka24 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Em_ dzięki za tekst. [SIZE=3]W sobotę i niedzielę (13 i 14 listopad) jest międzynarodowa wystawa psów rasowych, na targach Kielce. [COLOR=Purple][B] Proponuję zrobić tam pikietę[/B][/COLOR] lub chociaż pojawić się na wystawie i [COLOR=Purple][B]rozdawać ulotki informacyjne[/B][/COLOR], zapraszać na manifestację!![/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [COLOR=Red][B][SIZE=5]KTO SIĘ PISZE???[/SIZE][/B][/COLOR] Quote
epe Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Jaaga']Super, że udało się zorganizować akcję pomocy. Odi, Ancyk dzięki. Czyli test i Galastop byłyby zapłacone. Eneda, świetnie że test tyle u was kosztuje, to mozna jeszcze kupić tabletkę na robale. Ja płaciłam 70 zł, ale w drogiej klinice, gdzie pies był szpitalikowany, wiec nie miałam wyjścia. Podasz konto? Czy naprawdę nikt jej nie może przetrzymać do niedzieli? Może w tym szpitaliku, gdzie była Polly? Próbowałam wieczorem dodzwonić sie do ewab, ale nie udało mi sie. Jutro jadą z mężem 4 psy, więc nigdzie nie upchnie sie kolejnego. [B]Ja o żadnych pieniadzach na psy z Dymin nie wiem, więc się nie moge wypowiedzieć. Eneda jest w ŚTOZ-ie, pewnie ma rozeznanie[/B]. Dla drugiej transport byłby w przyszłym tygodniu, ale dokładnie nie wiem w który dzień. Tylko jej przecież nie mozna po sterylce od razu zapakowac i wysłac w kilkugodzinna podróz, więc tez musiałaby miec jak najszybciej zabieg (żeby zdążyć przed porodem) i gdzieś do tego czasu czekać.[/QUOTE] Była wielka akcja zbiórki pieniędzy na FB! Może TOZ zostało coś z tych pieniędzy? Wiem,że akcja pomocy i wyciąganie psów z Dymin,była szeroka - ale zapytać może warto? Czy zapłacą fakturę za sterylkę? Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='ewab']Czy rozważałyście wariant, co zrobić jeśli test dla suni wyjdzie pozytywny? W Kielcach nie ma już surowicy. Czy wtedy też jest szansa na dom dla niej?[/QUOTE] Ewab, wiesz przecież, że nie moge wziąć suk z nosówką. Zakładam, że skoro są zdrowe, niezasmarkane, to nie mają nosówki. Gdyby miały, to w schronie niezauważone też nie mają szans na przezycie. Wtedy chyba tylko humanitarna eutanazja lub powrót do schronu i leczenie ich tam wchodzą w grę. przeciez teraz, jak są obserwowani i suką ludzie sie interesują, to nie zabiją jej tak sobie. Jesli suki zostaną tam z zapaleniem gruczołu mlekowego, to tez umrą. Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Em_']Przepraszam, ze sie wtracam, ale może zwrócić się do [url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url][/QUOTE] Ta akcja nie dotyczy suk pod opieką organizacji. Zreszta teraz jest wstrzymana akcja i wykonywane są jedynie aborcje. Deklarowicze czekają w kolejce z wieloma sukami. Nie w porządku byloby wykorzystywać zbierane tam pieniądze, jęsli np. TOZ zbierał kasę własnie na dymińskie psy, czy w Kielcach jeszcze sa talony. Quote
eliza_sk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [B]Podaję wpłaty na 12.11, na zielono w liście deklaracji poniżej zakreślę tych "wpłaconych):[/B] Magda NS - 25 zł SOZ - 200 zł Halcia - 20 zł kaskadafik - 20 zł katarzyna L. R. - 50 zł mg.da - 100 zł Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu) Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :) grzenka - 15 zł Bogumił F. Zabrze) - 10 zł Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł Elka_ka - 10 zł Havanka - 50 zł Magda S. (Opole) - 10 zł Rybka 88 - 70 zł [INDENT] [INDENT] [SIZE=2][COLOR=Black]Deklaracje: [COLOR=Green][B]SOZ - 200 zł[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE] ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł andzia69 - 100 zł Pro Animals - 250 zł Jacqueline z NL - 15 euro [COLOR=Green][B]mag.da - 100 zł[/B][/COLOR] Ela M. z NL - 25 euro [COLOR=Green][B]rybka 88 - 50 zł[/B][/COLOR] [B][COLOR=Green]Havanka - 50 zł[/COLOR][/B] Marek z NL - 10 euro Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro Krystyna T. z NL - 100 euro [B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B] [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [/INDENT] [/INDENT] Quote
rybka88 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Dominika R i rybka88 to te same osoby Quote
eliza_sk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='rybka88']Dominika R i rybka88 to te same osoby[/QUOTE] Dzięki za informację. Sprawa z Wyborczą się komplikuje - nie zezwalają na publikację zdjęć !!! Quote
sabusia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 biedne psy pieprz....pseudo schronisko a jak ktos by chcial zaadoptowac psa z kielc ze schronu to wezmie chorego? tam te psy sa chore? a koty tez sa? Quote
malagos Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Te dwie sunie, jasna i jamnikowata, mają dt? U Jagaa? Quote
DuDziaczek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 beznadziejnie bez zdjęć, nie dość, że zapłacimy im kupę kasy to jeszcze cos wymyślają :angryy: Quote
li1 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A moze jak podacie zrodlo zdjec to pozwola na zamieszczenie ? Quote
andzia69 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [SIZE=4]bez zdjęć to bez sensu[/SIZE]:shake: [IMG]http://img99.imageshack.us/img99/35/plakatschron1.jpg[/IMG] Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Eneda i co z sunia? Jutro trzeba ją koło południa dostarczyć na targi kieleckie. Muszę wiedziec, bo odmówiłam suni z działek transport. Quote
Recommended Posts