eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='andzia69']nie wiedziałam, że hasła są na wyłaczność...zmieniłam...[/QUOTE] [quote name='aanka']Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p.....................[/QUOTE] Nie chodzi o hasła na wyłączność, ale baner z tym właśnie hasłem mamy już fizycznie gotowy, wydrukowany - więc po co dublować ? Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 wy macie baner w fizycznej postaci i oprócz was nikt go nie widzi...moje wypociny są wysyłane w net...nieważne z resztą... Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='andzia69']wy macie baner w fizycznej postaci i oprócz was nikt go nie widzi...moje wypociny są wysyłane w net...nieważne z resztą...[/QUOTE] W takim razie nieporozumienie, bo myślałyśy, że robisz projekt banera do druku. Quote
Potter Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='aanka']Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p.....................[/QUOTE] Ja głównie leżę i pachnę. I dla niezorientowanych - potoczanka to moja rodzona siostra, prywatna i jedyna. Zleciłam jej wymyślanie w wolnej chwili różnych haseł na użytek manifestacji. No i jedno jej się akurat udało, zrobiliśmy z nim baner, a tu... niespodzianka. I jeszcze dla niezorientowanych - ja nie jestem od tego, żeby było milej. Quote
aanka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Bardzo wazne Andzia69 I TO NIE SĄ NA PEWNO WYPOCINY :eviltong:............... Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Potter']W kwestii formalnej - o oskarżycielach posiłkowych możemy mówić dopiero po wniesieniu przez prokuraturę do sądu aktu oskarżenia. A wnioski - spokojnie, piszą się, po co ten krzyk? Każdy coś chce na już, mamy zajmować się tysiącem rzeczy na raz, i to jeszcze przykładać się rzetelnie do każdego tematu. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko tego przysłowiowego piórka w tyłku.[/QUOTE] Jeżeli zostało wszczęte postępowanie przygotowawcze to strona składająca doniesienie, osoba mająca status pokrzywdzonego - oskarżyciel posiłkowy, każda inna mająca 'wiedzę' może składać do prokuratury wnioski dowodowe lub wnioski o przeprowadzenie procedur śledczych. Jeśli złożyłaś to poinformuj - wystarczy, nie pisz tylko , że to tajne i nie możesz pokazać. Myślę też, że wystarczy mówić o przedmiocie tego wątku, inne mniej istotne, jak np. szczęście lub nieszczęście zostawmy. Quote
eve-w Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 ooo kłótnia o hasło :) ale się fajnie zaczyna robić :) mam pomysł: powydrapujmy sobie oczy na tej manifie :eviltong: Quote
Odi Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Andzia - robisz bardzo dobre plakaty:cool2: Wysyłaj je Dziewczyno wszędzie gdzie się da i nie ma tu znaczenia które hasło jest czyje. Psy są niczyje i o Psy Kieleckie tu chodzi. PSY GÓRĄ ! To jest moje ulubione hasło i każdy może go używać ile wlezie :lol: Quote
aanka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Eve -w , jak kłótnia , po prostu zwykłe poszanowanie innej osoby - nie lubię jak się żle traktuje także ludzi - mogą się odwrócic - wiem cos o tym ................ Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/8869/ulotka5.jpg[/IMG] DO UMIESZCZENIA GDZIE CHCECIE!!!...chyba, ze zaraz mi ktoś zabroni używania zdjęć... Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='backbone']Po raz drugi piszę, paypalem nie taniej?[/QUOTE] Backbone, po raz pierwszy widzę te uwagę, wiec nie zareagowałam. Ale tu ciagle ktoś wpada i pyta o rzeczy, które 10 razy były wyjaśniane:-), nie szkodzi, ja mogę często wyjasniac, bo to ważne. Z tego, co wiem, to oplata "normalna" nie jest wysoka, do tej pory doswiadczalam ok. 15 zl. (raz 30) za przesłanie kilku setek. Chyba zależy od banku. Trzeba wysłać w euro (odbiorca dostaje w złotówkach) i zaznaczyć SHARE. Nie ma wtedy żadnej prowizji za wymianę walut. Quote
aanka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 andzia ....nikt Ci nie może nic zabronić - jesteś tu dla psów kieleckich i innych i to jest najważniejsze .................i byłas od POCZĄTKU ZAWSZE............... Quote
Ada-jeje Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Wszyscy jestescie wspaniali i wielcy, widzimy ze kazdy robi co moze, w tak goracym czasie nie trudno o nieporozumienia. Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Skoro było o programie w TVN to ja też się dołożę. Z pozytywów - jeden : dobrze, że był. Byle jaki, ale był, TVN zaznaczył się. Koniec. Streszczenie : Wstęp, promocja :crazyeye::crazyeye: na gwiazdę znanego wszystkim Powiatowego Lekarza Weterynarii zwanego biadolącym w zielonym, głaskanie Soleckiego, ścięcie łba i tekstu mądrze gadającej Emirowej, komunikat o niezgodzie, wstydzie i żalu Kostka, wyartykułowana brednia u Gruszeckiego nt 'obowiązku moralnego' władz miasta w zakresie kontroli nad PUK-niętymi i ich obozem zagłady psów, ponad minuta na ogólnopolskiej TV i najlepszym czasie oglądalności po to, żeby się dowiedzieć , że Pani nic nie powie, bo nie może (Emirowa zapewne mogła dłużej i dalej mądrze, ale Ją użarło, Potter o bezprawiu też dobrze, ale szczegółów o łamaniu prawa i kręgosłupów organizacjom pozarządowym brakło - użarło ?). Na koniec : a teraz już jest dobrze i będzie tylko lepiej kochani widzowie. Brak pomysłu, profesjonalizmu, widoczny jak dziurawe gacie brak wiedzy autorki reportażu o temacie. Gruszewski mimo obnażenia jak gołej dupy jego charakteru i podejścia do służbowych obowiązków wyszedł bez 'siniaka pod okiem' - zagadał temat. Co się zapamiętuje z reportażu ?, ano dzielnego Powiatowego Lekarza Weterynarii, który złożył doniesienie i teraz ........już się poprawiło i jest lepiej. Trochę jęków , kwęków i takie tam dyrdymały. Wszystkie reportaże Uwagi niosą jakieś skrajne obrazki, foty, widoki - wiec i te szokujące zdjęcia zamordowanych psów też się zapomni. Nie ma znaczenia w tej ocenie to, że znam ten temat od dawna. Dodatkowy zawód to nieświeże, stare wręcz informacje. O sprytnym preziu ani słowa. I nie pytajcie mnie o więcej, bo bez słów, ogólnie uznawanych za ......itd. nie da się więcej. Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='andzia69'][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/8869/ulotka5.jpg[/IMG] DO UMIESZCZENIA GDZIE CHCECIE!!!...chyba, ze zaraz mi ktoś zabroni używania zdjęć...[/QUOTE] Andzia plakat jest bardzo dobry ! Masz nerw !! Czy jest szansa na wydruk Twoich plakatów, np. format A3, powielenie - kolorowe ksero , może jakieś studio grafiki i 'rozrzut' po kieleckich urzędach, centrach handlowych, pod kościoły, szkoły, wystawa psów !. Może zostanie z kasy na Wyborczą, może dozbierać ?? Quote
j3nny Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zdziwiliście mnie trochę... Aama tematu nie znałam, uwagę obejrzałam i nie odniosłam wrażenia, że się poprawiło... Ale może to kwestia zasiedzenia. jeżeli ktoś przez tak długi czas pozwala na umieranie zwierząt z głodu, na zagryzanie się, na rozmnażanie (???? tak zrozumiałam, że sterylki tam nie funkcjonują), to posprzątanie i odmalowanie boksów nie rozwiązuje sprawy, taka ekipa się po prostu do tego nie nadaje i to jest jasne jak słońce i problem istnieje, póki jakaś normalna organizacja nie przejmie schroniska. czy tam w ogóle jest teraz lekarz weterynarii? bo była mowa o jakimś, ale że już go tam nie ma. Po PP zgaduje, że dezynfekcji nie było, a nawet jak była, to i tak pewnie niewiele da. Czy zwierzęta są szczepione? Wydawało mi się, że pokazali boksy przeznaczone na kwarantannę, a one sąsiadowały z ogólnymi, dzieliły je tylko kraty. Dla mnie to śmiech na sali a nie poprawa warunków. Dobrze, ze TVN umieścił te psiaki do adopcji na stronie. Zawsze to coś. Celownika nie widziałam, więc nie mam porównania. Quote
Osiolek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [URL="http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/29092010-1725/2722091#"]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/29092010-1725/2722091#[/URL] Celownik z 29.09 Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Dorzucę i swoja uwagę. Myślałam, że spory na temat np. hasła bedą raczej prowadzone na wątku manifestacji, a tu można pomóc psiakom. Ta suka może przyjechać już w niedzielę na DT, jeśli znajdzie się ktoś kto ją wyciągnie ze schronu, zrobi test na nosówkę i dostarczy pod wystawę. Czas płynie, dziś piątek, a nikt się nie zainteresował nią. Nie szkoda jej z zapaleniem gruczołow mlekowych, osamotnionej po odebraniu dzieci, zdezorientowanej w schronie, jesli może mieć dom? W natłoku wpisów została bez szans.[U] [/U][URL="http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,215083,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html"][IMG]http://m.onet.pl/_m/a4df3fabdb3cc696e0dfc35d6ad092de,21,1.jpg[/IMG][/URL] Eneda, czy masz zdjęcie tej drugiej jamnikowatej w ciąży (chodzi o wielkość), czy ktoś dałby rade ją też wyciągnąć i wysterylizować aborcyjnie. Następny transport bedę mieć w przyszłym tygodniu. Quote
Odi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jaaga, bardzo słusznie piszesz. Najważniejsze jest teraz wyciągnięcie tej Suni ze zdjęcia powyżej oraz Suni jamnikowatej. Quote
eneda Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jaaga bardzo dziękuję. Sunia była strasznie spanikowana i zestresowana, to dla niej wygrana na loterii :) Wyciągać ją oczywiście mogę i dostarczyć pod wystawę. Zdjęcia tej drugiej suni w ciąży mam mieć za jakieś pół godziny. Problem w tym, że niestety nie mogę zrobić ani testów ani sterylki, bo po prostu nie stać mnie na to :( Quote
Jaaga Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację. Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny. Quote
eliza_sk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [INDENT] [SIZE=2][COLOR=Black]A ja wytrwale ... SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE] ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł andzia69 - 100 zł Pro Animals - 250 zł Jacqueline z NL - 15 euro mag.da - 100 zł Ela M. z NL - 25 euro rybka 88 - 50 zł Havanka - 50 zł Marek z NL - 10 euro Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro Krystyna T. z NL - 100 euro [B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B] [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [/INDENT] Quote
eneda Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Jaaga']Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację. Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny.[/QUOTE] Odi zadeklarowała, że opłaci test dla suni kremowej i jeżeli jamniczkowa ciężarna też będzie miała dt również za test zapłaci :loveu::loveu::loveu: Ja ostatnio robiłam testy za 40 zł. Dzwoniłam do prezeski śtozu jeszcze uda się dla jamniczkowej suni zdobyć talon!!! Do sterylki aborcyjnej lekarka bierze dopłatę do talonu :( Pytanie tylko kiedy mam jechać po psiaki i gdzie je przetrzymać?? :roll: Quote
Ancyk Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Jaaga']Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację. Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny.[/QUOTE] Wpłace 50 zł. Eneda podaj numer konta. Quote
epe Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A nie można zrobić testu i sterylki z pieniędzy,które wpływały na psy z Dymin na konto m.innymi TOZ? Pewnie pokryją,tylko trzeba się do nich zwrócić i dać fakturę;) TOZ nie ma obowiązku czytać wątki na dogo,więc nie wie,że istnieje taka potrzeba!:razz: Quote
Recommended Posts