Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']nie wiedziałam, że hasła są na wyłaczność...zmieniłam...[/QUOTE]

[quote name='aanka']Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p.....................[/QUOTE]

Nie chodzi o hasła na wyłączność, ale baner z tym właśnie hasłem mamy już fizycznie gotowy, wydrukowany - więc po co dublować ?

Posted

[quote name='andzia69']wy macie baner w fizycznej postaci i oprócz was nikt go nie widzi...moje wypociny są wysyłane w net...nieważne z resztą...[/QUOTE]

W takim razie nieporozumienie, bo myślałyśy, że robisz projekt banera do druku.

Posted

[quote name='aanka']Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p.....................[/QUOTE]

Ja głównie leżę i pachnę.
I dla niezorientowanych - potoczanka to moja rodzona siostra, prywatna i jedyna. Zleciłam jej wymyślanie w wolnej chwili różnych haseł na użytek manifestacji. No i jedno jej się akurat udało, zrobiliśmy z nim baner, a tu... niespodzianka.
I jeszcze dla niezorientowanych - ja nie jestem od tego, żeby było milej.

Posted

[quote name='Potter']W kwestii formalnej - o oskarżycielach posiłkowych możemy mówić dopiero po wniesieniu przez prokuraturę do sądu aktu oskarżenia.

A wnioski - spokojnie, piszą się, po co ten krzyk? Każdy coś chce na już, mamy zajmować się tysiącem rzeczy na raz, i to jeszcze przykładać się rzetelnie do każdego tematu. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko tego przysłowiowego piórka w tyłku.[/QUOTE]

Jeżeli zostało wszczęte postępowanie przygotowawcze to strona składająca doniesienie, osoba mająca status pokrzywdzonego - oskarżyciel posiłkowy, każda inna mająca 'wiedzę' może składać do prokuratury wnioski dowodowe lub wnioski o przeprowadzenie procedur śledczych. Jeśli złożyłaś to poinformuj - wystarczy, nie pisz tylko , że to tajne i nie możesz pokazać.
Myślę też, że wystarczy mówić o przedmiocie tego wątku, inne mniej istotne, jak np. szczęście lub nieszczęście zostawmy.

Posted

Andzia - robisz bardzo dobre plakaty:cool2:
Wysyłaj je Dziewczyno wszędzie gdzie się da i nie ma tu znaczenia które hasło jest czyje.
Psy są niczyje i o Psy Kieleckie tu chodzi.

PSY GÓRĄ !
To jest moje ulubione hasło i każdy może go używać ile wlezie :lol:

Posted

Eve -w , jak kłótnia , po prostu zwykłe poszanowanie innej osoby - nie lubię jak się żle traktuje także ludzi - mogą się odwrócic - wiem cos o tym ................

Posted

[quote name='backbone']Po raz drugi piszę, paypalem nie taniej?[/QUOTE]

Backbone, po raz pierwszy widzę te uwagę, wiec nie zareagowałam. Ale tu ciagle ktoś wpada i pyta o rzeczy, które 10 razy były wyjaśniane:-), nie szkodzi, ja mogę często wyjasniac, bo to ważne. Z tego, co wiem, to oplata "normalna" nie jest wysoka, do tej pory doswiadczalam ok. 15 zl. (raz 30) za przesłanie kilku setek. Chyba zależy od banku. Trzeba wysłać w euro (odbiorca dostaje w złotówkach) i zaznaczyć SHARE. Nie ma wtedy żadnej prowizji za wymianę walut.

Posted

andzia ....nikt Ci nie może nic zabronić - jesteś tu dla psów kieleckich i innych i to jest najważniejsze .................i byłas od POCZĄTKU ZAWSZE...............

Posted

Skoro było o programie w TVN to ja też się dołożę. Z pozytywów - jeden : dobrze, że był. Byle jaki, ale był, TVN zaznaczył się. Koniec.
Streszczenie : Wstęp, promocja :crazyeye::crazyeye: na gwiazdę znanego wszystkim Powiatowego Lekarza Weterynarii zwanego biadolącym w zielonym, głaskanie Soleckiego, ścięcie łba i tekstu mądrze gadającej Emirowej, komunikat o niezgodzie, wstydzie i żalu Kostka, wyartykułowana brednia u Gruszeckiego nt 'obowiązku moralnego' władz miasta w zakresie kontroli nad PUK-niętymi i ich obozem zagłady psów, ponad minuta na ogólnopolskiej TV i najlepszym czasie oglądalności po to, żeby się dowiedzieć , że Pani nic nie powie, bo nie może (Emirowa zapewne mogła dłużej i dalej mądrze, ale Ją użarło, Potter o bezprawiu też dobrze, ale szczegółów o łamaniu prawa i kręgosłupów organizacjom pozarządowym brakło - użarło ?). Na koniec : a teraz już jest dobrze i będzie tylko lepiej kochani widzowie.
Brak pomysłu, profesjonalizmu, widoczny jak dziurawe gacie brak wiedzy autorki reportażu o temacie. Gruszewski mimo obnażenia jak gołej dupy jego charakteru i podejścia do służbowych obowiązków wyszedł bez 'siniaka pod okiem' - zagadał temat.
Co się zapamiętuje z reportażu ?, ano dzielnego Powiatowego Lekarza Weterynarii, który złożył doniesienie i teraz ........już się poprawiło i jest lepiej. Trochę jęków , kwęków i takie tam dyrdymały. Wszystkie reportaże Uwagi niosą jakieś skrajne obrazki, foty, widoki - wiec i te szokujące zdjęcia zamordowanych psów też się zapomni.
Nie ma znaczenia w tej ocenie to, że znam ten temat od dawna. Dodatkowy zawód to nieświeże, stare wręcz informacje. O sprytnym preziu ani słowa.
I nie pytajcie mnie o więcej, bo bez słów, ogólnie uznawanych za ......itd. nie da się więcej.

Posted

[quote name='andzia69'][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/8869/ulotka5.jpg[/IMG]

DO UMIESZCZENIA GDZIE CHCECIE!!!...chyba, ze zaraz mi ktoś zabroni używania zdjęć...[/QUOTE]

Andzia plakat jest bardzo dobry ! Masz nerw !! Czy jest szansa na wydruk Twoich plakatów, np. format A3, powielenie - kolorowe ksero , może jakieś studio grafiki i 'rozrzut' po kieleckich urzędach, centrach handlowych, pod kościoły, szkoły, wystawa psów !. Może zostanie z kasy na Wyborczą, może dozbierać ??

Posted

Zdziwiliście mnie trochę... Aama tematu nie znałam, uwagę obejrzałam i nie odniosłam wrażenia, że się poprawiło... Ale może to kwestia zasiedzenia. jeżeli ktoś przez tak długi czas pozwala na umieranie zwierząt z głodu, na zagryzanie się, na rozmnażanie (???? tak zrozumiałam, że sterylki tam nie funkcjonują), to posprzątanie i odmalowanie boksów nie rozwiązuje sprawy, taka ekipa się po prostu do tego nie nadaje i to jest jasne jak słońce i problem istnieje, póki jakaś normalna organizacja nie przejmie schroniska. czy tam w ogóle jest teraz lekarz weterynarii? bo była mowa o jakimś, ale że już go tam nie ma. Po PP zgaduje, że dezynfekcji nie było, a nawet jak była, to i tak pewnie niewiele da. Czy zwierzęta są szczepione? Wydawało mi się, że pokazali boksy przeznaczone na kwarantannę, a one sąsiadowały z ogólnymi, dzieliły je tylko kraty. Dla mnie to śmiech na sali a nie poprawa warunków. Dobrze, ze TVN umieścił te psiaki do adopcji na stronie. Zawsze to coś. Celownika nie widziałam, więc nie mam porównania.

Posted

[URL="http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/29092010-1725/2722091#"]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/29092010-1725/2722091#[/URL]

Celownik z 29.09

Posted

Dorzucę i swoja uwagę. Myślałam, że spory na temat np. hasła bedą raczej prowadzone na wątku manifestacji, a tu można pomóc psiakom.
Ta suka może przyjechać już w niedzielę na DT, jeśli znajdzie się ktoś kto ją wyciągnie ze schronu, zrobi test na nosówkę i dostarczy pod wystawę. Czas płynie, dziś piątek, a nikt się nie zainteresował nią. Nie szkoda jej z zapaleniem gruczołow mlekowych, osamotnionej po odebraniu dzieci, zdezorientowanej w schronie, jesli może mieć dom?
W natłoku wpisów została bez szans.[U]

[/U][URL="http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,215083,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html"][IMG]http://m.onet.pl/_m/a4df3fabdb3cc696e0dfc35d6ad092de,21,1.jpg[/IMG][/URL]

Eneda, czy masz zdjęcie tej drugiej jamnikowatej w ciąży (chodzi o wielkość), czy ktoś dałby rade ją też wyciągnąć i wysterylizować aborcyjnie. Następny transport bedę mieć w przyszłym tygodniu.

Posted

Jaaga bardzo dziękuję.
Sunia była strasznie spanikowana i zestresowana, to dla niej wygrana na loterii :)

Wyciągać ją oczywiście mogę i dostarczyć pod wystawę.

Zdjęcia tej drugiej suni w ciąży mam mieć za jakieś pół godziny.

Problem w tym, że niestety nie mogę zrobić ani testów ani sterylki, bo po prostu nie stać mnie na to :(

Posted

Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację.

Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny.

Posted

[INDENT] [SIZE=2][COLOR=Black]A ja wytrwale ...

SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE]
ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł
Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro
Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro
Krystyna T. z NL - 100 euro

[B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B]

[COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR]
[B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B]
[B]ul. 11 Listopada 29[/B]
[B]28-300 Jędrzejów[/B]
[B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [/INDENT]

Posted

[quote name='Jaaga']Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację.

Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny.[/QUOTE]

Odi zadeklarowała, że opłaci test dla suni kremowej i jeżeli jamniczkowa ciężarna też będzie miała dt również za test zapłaci :loveu::loveu::loveu:
Ja ostatnio robiłam testy za 40 zł.

Dzwoniłam do prezeski śtozu jeszcze uda się dla jamniczkowej suni zdobyć talon!!!
Do sterylki aborcyjnej lekarka bierze dopłatę do talonu :(

Pytanie tylko kiedy mam jechać po psiaki i gdzie je przetrzymać?? :roll:

Posted

[quote name='Jaaga']Czy ktoś w tej sytuacji zechciałby wesprzeć sunię? Test jest koniecznością. Kosztuje chyba 50-70 zł. To szansa dla małej. Ma zapewniony DT, jest mozliwe jej wyciągnięcie, transport, tylko jak zwykle brakuje pieniędzy. Potem mozna zbierac na sterylkę. teraz i tak nie da się zrobić ze względu na powiekszony gruczoł po laktacji. No i potrzebne jest drugie 50 zł na Galastop, hamujący laktację.

Eneda, nie macie jeszcze jakiegoś talonu na sterylkę dla tej ciężarnej? Tylko test też byłby konieczny.[/QUOTE]

Wpłace 50 zł. Eneda podaj numer konta.

Posted

A nie można zrobić testu i sterylki z pieniędzy,które wpływały na psy z Dymin na konto m.innymi TOZ?
Pewnie pokryją,tylko trzeba się do nich zwrócić i dać fakturę;)
TOZ nie ma obowiązku czytać wątki na dogo,więc nie wie,że istnieje taka potrzeba!:razz: