agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! [B]Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!! [/B][B]A może zrobić małą pikietę obok Targów Kielce, gdzie odbywa się wystawa???[/B] Quote
Asior Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 nie wierzę, ze nikt nie wziął tych szkrabów :( [IMG]http://m.onet.pl/_m/33e80ec443683e733591d5b5784d4842,14,1.jpg[/IMG] [IMG]http://m.onet.pl/_m/6bcf6b7241c239520ba94905277211a7,14,1.jpg[/IMG] ja je mogę wziąć do hoteliku, ale nie wiem czy dotrę w środę na miejsce :( Quote
Elka_Ka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Asior']nie wierzę, ze nikt nie wziął tych szkrabów :( [IMG]http://m.onet.pl/_m/33e80ec443683e733591d5b5784d4842,14,1.jpg[/IMG] [IMG]http://m.onet.pl/_m/6bcf6b7241c239520ba94905277211a7,14,1.jpg[/IMG] ja je mogę wziąć do hoteliku, ale nie wiem czy dotrę w środę na miejsce :([/QUOTE] O ile mi się nie pomerdało to jest jeden szkrab i był zabrany i ma już stały domek. Quote
Asior Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 aa bo na str Uwagi jest ze to dwa różne i ze sa w schronisku :) Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Prosze dopisac do listy: Krystyna T. z NL - 100 euro. Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktos inny wam juz napisal, to tez daj znać, prosze. Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='agnieszka24']Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! [B]Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!! [/QUOTE] Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktoś inny wam już napisał, to tez daj znać, proszę. Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 przypomnę plakacik [IMG]http://img263.imageshack.us/img263/4994/ulotka3.jpg[/IMG] Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Em_']Prosze dopisac do listy: Krystyna T. z NL - 100 euro.[/QUOTE] Em_ - :loveu: [SIZE=2][COLOR=Black]SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE] ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł andzia69 - 100 zł Pro Animals - 250 zł Jacqueline z NL - 15 euro mag.da - 100 zł Ela M. z NL - 25 euro rybka 88 - 50 zł Havanka - 50 zł Marek z NL - 10 euro Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro Krystyna T. z NL - 100 euro [B] Mamy: 1415 zł + 500 euro = ok. 3365 zł[/B] [B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B] Quote
agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Em_']Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktos inny wam juz napisal, to tez daj znać, prosze.[/QUOTE] dziękuję Em_ :) Masz zapchaną skrzynkę, a chciałam ci wysłać maila. Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [B]Krzysztof Solecki[/B] [B]1. Imię, nazwisko, wiek, wykształcenie, obecnie wykonywany zawód (miejsce zatrudnienia).[/B] Krzysztof Solecki, 49l,wyższe techniczno-ekonomiczne, Prezes Zarządu , Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Sp.z o.o. Kielce [B]2. Kandyduję z listy (nazwa Komitetu Wyborczego) do (nazwa organu terytorialnego, np. Rada Gminy, Rada Powiatu, itd.) z okręgu (nazwa okręgu, zasięg).[/B] Porozumienie Samorządowe Sejmik Województwa okreg IV powiat: Włoszczowski, Jędrzejowski, Pińczowski, Buski, Kazimierza Wielka [B]3. Dlaczego kandyduję (główne założenia programu wyborczego, np. co chciałbym zmienić, czego brakuje, co deklaruję. [/B] [COLOR=Red][B]Uważam , że moje 20-letnie doświadczenie samorządowe pozwala mi godnie reprezentować region i województwo.[/B][/COLOR] Program: -właściwe wykorzystanie środków unijnych w obszarach szeroko rozumianej infrastruktury -skoncentrowanie się na tworzeniu inicjatyw gospodarczych [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101105/WYBORYSWI04/487723656[/url] reprezentuje aż nadto dobrze:angryy::angryy::angryy: we wczorajszym szmatławcu ED był artykuł, po którym Erce się nóż w kieszeni otworzył...niestety nie ma go w netowym wydaniu:shake: jednym słowem były ochy i achy nt. PUKu - jak to sobie świetie radzi i tylko kasę pomnaża!!! i ze miasto nie musi do nich łożyć!!!:angryy: Quote
erka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 We wczorajszym Echu Dnia ukazał sie wywiad z Soleckim pod znamiennym tytułem [B] "Zyski i misja idą w parze":cool3:,[/B] nie ma go niestety w wydaniu internetowym, a nie mam możliwości zeskanowania, więc zacytuję fragmenty, bo to wyjaśnia, dlaczego Solecki jest cenny dla Ratusza, bo realizując zadania gminne , przynosi zysk:diabloti:. [SIZE=2][COLOR=blue][B]"[SIZE=1]PUK to firma nietypowa, bo głównie pełni rolę usługową dla miasta Kielc i realizuje zadania, które powierza jej gmina. A mimo to świetnie sobie radzi. Drugi raz z rzędu znajduje swoje miejsce w zestawieniu 150 najlepszych firm województwa świętokrzyskiego, a zysk w porównaniu z rokiem poprzednim wzrósł prawie drugie tyle.[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=1][COLOR=#0000ff]Jak można połączyc misję z zyskiem, rozmawiamy z presesem firmy K.Soleckim.[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=1][COLOR=#0000ff][B]* [/B]Panie prezesie, pan pochodzi z Włoszczowy, a jednak doskonale odnalazł sie w rzeczywistości kieleckiej.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#0000ff]Realizując zadania gminne,nie naraża pan Kielc na koszty, a wręcz przeciwnie, przynosi zysk budżetowy[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue]. [SIZE=1]Czy[/SIZE][/COLOR][SIZE=1][COLOR=blue] to można połączyć?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#0000ff][B]- [COLOR=darkslateblue]Tak, to kwestia odpowiedniego zarządzania kosztami i przychodami, kwestia inwestycji, czesto takich, które pozwalają obnizyć koszty działalności. Musimy wiedzieć, jakie są potrzeby miasta oraz mieszkańców i na nie odpowiadać . Tylko wtedy będziemy zdobywac kolejne zlecenia i na nich zarabiać. [/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=1][COLOR=#483d8b]Naszą działalność traktuję czysto rynkowo, dzieki czemu miasto nie musi do nas dokładać.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=1][COLOR=#483d8b][/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=1][COLOR=#483d8b][COLOR=blue][B]*[/B] Kiedyś był pan bardziej urzędnikiem we Włoszczowej, we władzach gminy, teraz jest pan bardziej menedżerem. Która rola jest trudniejsza?[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=1][COLOR=darkslateblue]- Każda jest inna. Urzędnik załatwia inne sprawy, menedżer inne. Ja się cieszę,że dostałem możność obu tych ról. Bardzo często dzięki temu,że jestem teraz także menedżerem, mogę być lepszym urzędnikiem w przyszłości....."[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=2][COLOR=black]Czyli już wiemy, że eksterminacja psów w kieleckim schronie , to wg pana redaktora działalnośc misyjna PUK-u:diabloti:, bo on sam juz mówi, o działalności czysto rynkowej:cool3:. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dzwoniła kolejna babeczka z Łodzi chcąca adoptować psiula. Eneda - dałam Twój nr [SIZE=2][COLOR=black]:cool3:. [/COLOR][/SIZE] Quote
Em_ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='agnieszka24']dziękuję Em_ :) Masz zapchaną skrzynkę, a chciałam ci wysłać maila.[/QUOTE] To niemożliwe, miałam 20 wiadomości z 200 dozwolonych:-). Ale już wyczyściłam na wszelki wypadek. Pisz!:-) Quote
j3nny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 na co jest zbiórka? bo jestem nie w temacie za bardzo... Quote
DuDziaczek Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [B][COLOR=Blue][SIZE=3]Mam prośbę - osoby które nie mogą przyjechać[U] BŁAGAM wpłaćcie chociaż 5 zł w ramach wsparcia [/U]- na opłacenie listu otwartego w Gazecie Wyborczej łacznie z zamieszczeniem w liście zdjęć psów z tej mordowni. 5 zł to mniej niż paczka papierosów, to jedno piwo w knajpie. [/SIZE] [/COLOR][/B][B][COLOR=Red][SIZE=3]Brakuje ok. 1400 zł, bo bank pobiera prowizję za wymiany walut[/SIZE][/COLOR][/B] [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] [SIZE=3] [/SIZE] Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='j3nny']na co jest zbiórka? bo jestem nie w temacie za bardzo...[/QUOTE] chcemy umieścić w gazecie wyborczej takie jakby "sprostowanie" łącznie ze zdjęciami...ale to koszmarnie dużo kosztuje...no i na to ta zbiórka;) Quote
Potter Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 andzia69 - "ukradłaś" nam hasło, które wymyśliła potoczanka :mad:, to o honorze. A my już mamy dawno zaprojektowany i wydrukowany nasz baner właśnie z użyciem tego hasła. Jeśli to możliwe, to dobrze byłoby się nie dublować. [B]Na manifę poszukujemy aktualnie: - bębnów - megafonów[/B] Ponadto niech każdy przywiezie [B]znicze[/B] - chcemy ułożyć z nich jakiś stosowny napisik na chodniku przez parkingiem pukniętych. Quote
j3nny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='andzia69']chcemy umieścić w gazecie wyborczej takie jakby "sprostowanie" łącznie ze zdjęciami...ale to koszmarnie dużo kosztuje...no i na to ta zbiórka;)[/QUOTE] a, ok. dorzucę grosik od siebie, bo przyjechać nie mogę :( ale trzymam kciuki. Quote
backbone Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [QUOTE][B][COLOR=Red][SIZE=3]bo bank pobiera prowizję za wymiany walut[/SIZE][/COLOR][/B][/QUOTE] Po raz drugi piszę, paypalem nie taniej? Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='eneda']Dzisiaj to już mi wszystko opadło...........................................:placz: Pojechaliśmy do schronu [co było ustalone], aby zabrać te 3 zwłoki na sekcję: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLubhlz75I/AAAAAAAAEyw/TVnHynjXc8k/s400/095.jpg[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLucgYWeQI/AAAAAAAAEzE/lFQpnjC4P4Y/s400/100.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLuf3juKeI/AAAAAAAAEz0/a8Pt1QyvHs4/s400/114.jpg[/IMG] Psiaka potwornie wychudzonego, sunię z rozerwanym brzuchem oraz sunię która wygląda jakby na pożegnanie dostała łopatą. Weszliśmy do chłodni, a tam pustki. Okazało się, że te zwłoki zabrał na sekcję dobry PUK.... Sekcja była wykonana wczoraj, złożyłam pismo do ZHW o udostępnienie wyników, ale kobieta przyjmująca pismo, bardzo wątpiła, abyśmy je mogli dostać....ponieważ psy miały właściciela = schronisko. Odpowiedź pisemną mamy otrzymać do 14 dni. Byłoby dobrze, jakby prokuratura wystąpiła z wnioskiem o udostępnienie tych wyników. Poza tym jak wspomniałam w chłodni pustki, wszystko posprzątane. Nie omieszkaliśmy sprawdzić stanu psiaków i tu się zdziwiłam, ponieważ przy zamkniętym schronisku pojawiło się ok.31 nowych psów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22 w boksach, 8 nowych w szpitaliku [jeden nie mógł wstać] i 1 agresywny, którego pracownik wyjął do zdjęcia za skóre i wsadził z powrotem do celi śmierci [pies cały czas się do nas cieszył]. Nowe psy są również w boksach, z których wyciągneliśmy psy nosówkowe. P.pasztetowa powiatowemu wciska, że absolutnie nie ma żadnego nowego....:angryy::angryy: Są też 3 nowe koty. Chcę wspomnieć, że 4 ostatnie które wyciągnęłam i zajął się nimi TOZ okazało się, że mają panleukopenię i białączkę naraz.....przeżył na razie 1................ ILOŚĆ PSÓW KTÓRE ZOSTAŁY "wyadoptowane" to ok.30 - czyli od ostatniej mojej wizyty zniknęło 30 psów. Idę się napić.[/QUOTE] [B]A co robią oskarżyciele posiłkowi ??????[/B] [B]Gdzie są wnioski do prokuratury ? [/B]Jeśli sekcje zlecił sam PUK to ten materiał nie ma żadnej wartości dowodowej poza propagandową ! Jeśli dalej będzie sie pozwalać na takie zabawy to cwana propaganda w wydaniu prezia ZABIJE TEMAT. Quote
eliza_sk Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [SIZE=2][COLOR=Black]A ja wytrwale ... SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł Miranda - 150 euro Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE] ewab - 100 zł emilia2280 - 100 zł Emir - 165 zł andzia69 - 100 zł Pro Animals - 250 zł Jacqueline z NL - 15 euro mag.da - 100 zł Ela M. z NL - 25 euro rybka 88 - 50 zł Havanka - 50 zł Marek z NL - 10 euro Diana E. z NL - 50 euro Marjolein v/G. - 25 euro Basia A. - 20 euro G.&T - 5 euro Frank i Jolanda z NL - 50 euro Krystyna T. z NL - 100 euro [B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B] [COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR] [B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B] [B]ul. 11 Listopada 29[/B] [B]28-300 Jędrzejów[/B] [B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B] Quote
andzia69 Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 [quote name='Potter']andzia69 - "ukradłaś" nam hasło, które wymyśliła potoczanka :mad:, to o honorze. A my już mamy dawno zaprojektowany i wydrukowany nasz baner właśnie z użyciem tego hasła. [/QUOTE] nie wiedziałam, że hasła są na wyłaczność...zmieniłam... Quote
aanka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p..................... Quote
Potter Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Pies Wolny'][B]A co robią oskarżyciele posiłkowi ??????[/B] [B]Gdzie są wnioski do prokuratury ? [/B]Jeśli sekcje zlecił sam PUK to ten materiał nie ma żadnej wartości dowodowej poza propagandową ! Jeśli dalej będzie sie pozwalać na takie zabawy to cwana propaganda w wydaniu prezia ZABIJE TEMAT.[/QUOTE] W kwestii formalnej - o oskarżycielach posiłkowych możemy mówić dopiero po wniesieniu przez prokuraturę do sądu aktu oskarżenia. A wnioski - spokojnie, piszą się, po co ten krzyk? Każdy coś chce na już, mamy zajmować się tysiącem rzeczy na raz, i to jeszcze przykładać się rzetelnie do każdego tematu. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko tego przysłowiowego piórka w tyłku. Quote
Recommended Posts