Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! [B]Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!!

[/B][B]A może zrobić małą pikietę obok Targów Kielce, gdzie odbywa się wystawa???[/B]

Posted

nie wierzę, ze nikt nie wziął tych szkrabów :(

[IMG]http://m.onet.pl/_m/33e80ec443683e733591d5b5784d4842,14,1.jpg[/IMG]

[IMG]http://m.onet.pl/_m/6bcf6b7241c239520ba94905277211a7,14,1.jpg[/IMG]

ja je mogę wziąć do hoteliku, ale nie wiem czy dotrę w środę na miejsce :(

Posted

[quote name='Asior']nie wierzę, ze nikt nie wziął tych szkrabów :(

[IMG]http://m.onet.pl/_m/33e80ec443683e733591d5b5784d4842,14,1.jpg[/IMG]

[IMG]http://m.onet.pl/_m/6bcf6b7241c239520ba94905277211a7,14,1.jpg[/IMG]

ja je mogę wziąć do hoteliku, ale nie wiem czy dotrę w środę na miejsce :([/QUOTE]
O ile mi się nie pomerdało to jest jeden szkrab i był zabrany i ma już stały domek.

Posted

Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktos inny wam juz napisal, to tez daj znać, prosze.

Posted

[quote name='agnieszka24']Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! [B]Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!!
[/QUOTE]

Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktoś inny wam już napisał, to tez daj znać, proszę.

Posted

[quote name='Em_']Prosze dopisac do listy:
Krystyna T. z NL - 100 euro.[/QUOTE]

Em_ - :loveu:

[SIZE=2][COLOR=Black]SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE]
ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł
Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro
Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro
Krystyna T. z NL - 100 euro
[B]
Mamy: 1415 zł + 500 euro = ok. 3365 zł[/B]

[B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B]

Posted

[quote name='Em_']Agnieszko, ja wam mogę napisać. Dopiero dzisiaj wieczorem lub jutro rano bym dosłała. Podaj mi na priwie swój mail i jeśli się zgodzisz numer komórki (mam zawsze plan B, gdyby np. wysiadł internet :-) . Odezwę się wieczorem dopiero chyba po 23.00. Gdyby ktos inny wam juz napisal, to tez daj znać, prosze.[/QUOTE]

dziękuję Em_ :) Masz zapchaną skrzynkę, a chciałam ci wysłać maila.

Posted

[B]Krzysztof Solecki[/B]

[B]1. Imię, nazwisko, wiek, wykształcenie, obecnie wykonywany zawód (miejsce zatrudnienia).[/B]

Krzysztof Solecki, 49l,wyższe techniczno-ekonomiczne, Prezes Zarządu , Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Sp.z o.o. Kielce

[B]2. Kandyduję z listy (nazwa Komitetu Wyborczego) do (nazwa organu terytorialnego, np. Rada Gminy, Rada Powiatu, itd.) z okręgu (nazwa okręgu, zasięg).[/B]

Porozumienie Samorządowe
Sejmik Województwa
okreg IV powiat: Włoszczowski, Jędrzejowski, Pińczowski, Buski, Kazimierza Wielka

[B]3. Dlaczego kandyduję (główne założenia programu wyborczego, np. co chciałbym zmienić, czego brakuje, co deklaruję. [/B]

[COLOR=Red][B]Uważam , że moje 20-letnie doświadczenie samorządowe pozwala mi godnie reprezentować region i województwo.[/B][/COLOR]
Program:
-właściwe wykorzystanie środków unijnych w obszarach szeroko rozumianej infrastruktury
-skoncentrowanie się na tworzeniu inicjatyw gospodarczych

[url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101105/WYBORYSWI04/487723656[/url]

reprezentuje aż nadto dobrze:angryy::angryy::angryy:

we wczorajszym szmatławcu ED był artykuł, po którym Erce się nóż w kieszeni otworzył...niestety nie ma go w netowym wydaniu:shake: jednym słowem były ochy i achy nt. PUKu - jak to sobie świetie radzi i tylko kasę pomnaża!!! i ze miasto nie musi do nich łożyć!!!:angryy:

Posted

We wczorajszym Echu Dnia ukazał sie wywiad z Soleckim pod znamiennym tytułem [B] "Zyski i misja idą w parze":cool3:,[/B] nie ma go niestety w wydaniu internetowym, a nie mam możliwości zeskanowania, więc zacytuję fragmenty, bo to wyjaśnia, dlaczego Solecki jest cenny dla Ratusza, bo realizując zadania gminne , przynosi zysk:diabloti:.

[SIZE=2][COLOR=blue][B]"[SIZE=1]PUK to firma nietypowa, bo głównie pełni rolę usługową dla miasta Kielc i realizuje zadania, które powierza jej gmina. A mimo to świetnie sobie radzi. Drugi raz z rzędu znajduje swoje miejsce w zestawieniu 150 najlepszych firm województwa świętokrzyskiego, a zysk w porównaniu z rokiem poprzednim wzrósł prawie drugie tyle.[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][COLOR=#0000ff]Jak można połączyc misję z zyskiem, rozmawiamy z presesem firmy K.Soleckim.[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff][B]* [/B]Panie prezesie, pan pochodzi z Włoszczowy, a jednak doskonale odnalazł sie w rzeczywistości kieleckiej.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff]Realizując zadania gminne,nie naraża pan Kielc na koszty, a wręcz przeciwnie, przynosi zysk budżetowy[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue]. [SIZE=1]Czy[/SIZE][/COLOR][SIZE=1][COLOR=blue] to można połączyć?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff][B]- [COLOR=darkslateblue]Tak, to kwestia odpowiedniego zarządzania kosztami i przychodami, kwestia inwestycji, czesto takich, które pozwalają obnizyć koszty działalności. Musimy wiedzieć, jakie są potrzeby miasta oraz mieszkańców i na nie odpowiadać . Tylko wtedy będziemy zdobywac kolejne zlecenia i na nich zarabiać. [/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=1][COLOR=#483d8b]Naszą działalność traktuję czysto rynkowo, dzieki czemu miasto nie musi do nas dokładać.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=1][COLOR=#483d8b][/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=#483d8b][COLOR=blue][B]*[/B] Kiedyś był pan bardziej urzędnikiem we Włoszczowej, we władzach gminy, teraz jest pan bardziej menedżerem. Która rola jest trudniejsza?[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][COLOR=darkslateblue]- Każda jest inna. Urzędnik załatwia inne sprawy, menedżer inne. Ja się cieszę,że dostałem możność obu tych ról. Bardzo często dzięki temu,że jestem teraz także menedżerem, mogę być lepszym urzędnikiem w przyszłości....."[/COLOR][/SIZE][/B]

[SIZE=2][COLOR=black]Czyli już wiemy, że eksterminacja psów w kieleckim schronie , to wg pana redaktora działalnośc misyjna PUK-u:diabloti:, bo on sam juz mówi, o działalności czysto rynkowej:cool3:. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=1][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='agnieszka24']dziękuję Em_ :) Masz zapchaną skrzynkę, a chciałam ci wysłać maila.[/QUOTE]

To niemożliwe, miałam 20 wiadomości z 200 dozwolonych:-). Ale już wyczyściłam na wszelki wypadek. Pisz!:-)

Posted

[B][COLOR=Blue][SIZE=3]Mam prośbę - osoby które nie mogą przyjechać[U] BŁAGAM wpłaćcie chociaż 5 zł w ramach wsparcia [/U]- na opłacenie listu otwartego w Gazecie Wyborczej łacznie z zamieszczeniem w liście zdjęć psów z tej mordowni. 5 zł to mniej niż paczka papierosów, to jedno piwo w knajpie. [/SIZE]

[/COLOR][/B][B][COLOR=Red][SIZE=3]Brakuje ok. 1400 zł, bo bank pobiera prowizję za wymiany walut[/SIZE][/COLOR][/B]

[COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR]
[B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B]
[B]ul. 11 Listopada 29[/B]
[B]28-300 Jędrzejów[/B]
[B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B]
[SIZE=3] [/SIZE]

Posted

[quote name='j3nny']na co jest zbiórka? bo jestem nie w temacie za bardzo...[/QUOTE]

chcemy umieścić w gazecie wyborczej takie jakby "sprostowanie" łącznie ze zdjęciami...ale to koszmarnie dużo kosztuje...no i na to ta zbiórka;)

Posted

andzia69 - "ukradłaś" nam hasło, które wymyśliła potoczanka :mad:, to o honorze. A my już mamy dawno zaprojektowany i wydrukowany nasz baner właśnie z użyciem tego hasła. Jeśli to możliwe, to dobrze byłoby się nie dublować.

[B]Na manifę poszukujemy aktualnie:
- bębnów
- megafonów[/B]

Ponadto niech każdy przywiezie [B]znicze[/B] - chcemy ułożyć z nich jakiś stosowny napisik na chodniku przez parkingiem pukniętych.

Posted

[quote name='andzia69']chcemy umieścić w gazecie wyborczej takie jakby "sprostowanie" łącznie ze zdjęciami...ale to koszmarnie dużo kosztuje...no i na to ta zbiórka;)[/QUOTE]

a, ok. dorzucę grosik od siebie, bo przyjechać nie mogę :( ale trzymam kciuki.

Posted

[quote name='eneda']Dzisiaj to już mi wszystko opadło...........................................:placz:

Pojechaliśmy do schronu [co było ustalone], aby zabrać te 3 zwłoki na sekcję: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLubhlz75I/AAAAAAAAEyw/TVnHynjXc8k/s400/095.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLucgYWeQI/AAAAAAAAEzE/lFQpnjC4P4Y/s400/100.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh4.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TNLuf3juKeI/AAAAAAAAEz0/a8Pt1QyvHs4/s400/114.jpg[/IMG]

Psiaka potwornie wychudzonego, sunię z rozerwanym brzuchem oraz sunię która wygląda jakby na pożegnanie dostała łopatą.

Weszliśmy do chłodni, a tam pustki.

Okazało się, że te zwłoki zabrał na sekcję dobry PUK....

Sekcja była wykonana wczoraj, złożyłam pismo do ZHW o udostępnienie wyników, ale kobieta przyjmująca pismo, bardzo wątpiła, abyśmy je mogli dostać....ponieważ psy miały właściciela = schronisko. Odpowiedź pisemną mamy otrzymać do 14 dni.

Byłoby dobrze, jakby prokuratura wystąpiła z wnioskiem o udostępnienie tych wyników.

Poza tym jak wspomniałam w chłodni pustki, wszystko posprzątane.

Nie omieszkaliśmy sprawdzić stanu psiaków i tu się zdziwiłam, ponieważ przy zamkniętym schronisku pojawiło się ok.31 nowych psów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22 w boksach, 8 nowych w szpitaliku [jeden nie mógł wstać] i 1 agresywny, którego pracownik wyjął do zdjęcia za skóre i wsadził z powrotem do celi śmierci [pies cały czas się do nas cieszył].

Nowe psy są również w boksach, z których wyciągneliśmy psy nosówkowe.

P.pasztetowa powiatowemu wciska, że absolutnie nie ma żadnego nowego....:angryy::angryy:

Są też 3 nowe koty.

Chcę wspomnieć, że 4 ostatnie które wyciągnęłam i zajął się nimi TOZ okazało się, że mają panleukopenię i białączkę naraz.....przeżył na razie 1................

ILOŚĆ PSÓW KTÓRE ZOSTAŁY "wyadoptowane" to ok.30 - czyli od ostatniej mojej wizyty zniknęło 30 psów.

Idę się napić.[/QUOTE]

[B]A co robią oskarżyciele posiłkowi ??????[/B] [B]Gdzie są wnioski do prokuratury ?
[/B]Jeśli sekcje zlecił sam PUK to ten materiał nie ma żadnej wartości dowodowej poza propagandową !
Jeśli dalej będzie sie pozwalać na takie zabawy to cwana propaganda w wydaniu prezia ZABIJE TEMAT.

Posted

[SIZE=2][COLOR=Black]A ja wytrwale ...

SOZ - 200 zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=Black]Em_ i [/COLOR][/SIZE]Astrid[SIZE=2][COLOR=Black]- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro[/COLOR][/SIZE]
ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł
Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro
Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro
Krystyna T. z NL - 100 euro

[B]Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:[/B]

[COLOR=Green][B]Konto do wpłat - tytułem -[U] list otwarty GW[/U]:[/B][/COLOR]
[B]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B]
[B]ul. 11 Listopada 29[/B]
[B]28-300 Jędrzejów[/B]
[B]Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092[/B]

Posted

[quote name='Potter']andzia69 - "ukradłaś" nam hasło, które wymyśliła potoczanka :mad:, to o honorze. A my już mamy dawno zaprojektowany i wydrukowany nasz baner właśnie z użyciem tego hasła. [/QUOTE]

nie wiedziałam, że hasła są na wyłaczność...zmieniłam...

Posted

Dołączam się do pytania psa Wolnego , też nie wiedziałam ,ze hasła sa na wyłączność :cool3:..........mimo wszystko można było milej zwrócić uwagę Potter- Andzia robi , co może - cenię ją bardzo :p.....................

Posted

[quote name='Pies Wolny'][B]A co robią oskarżyciele posiłkowi ??????[/B] [B]Gdzie są wnioski do prokuratury ?
[/B]Jeśli sekcje zlecił sam PUK to ten materiał nie ma żadnej wartości dowodowej poza propagandową !
Jeśli dalej będzie sie pozwalać na takie zabawy to cwana propaganda w wydaniu prezia ZABIJE TEMAT.[/QUOTE]

W kwestii formalnej - o oskarżycielach posiłkowych możemy mówić dopiero po wniesieniu przez prokuraturę do sądu aktu oskarżenia.

A wnioski - spokojnie, piszą się, po co ten krzyk? Każdy coś chce na już, mamy zajmować się tysiącem rzeczy na raz, i to jeszcze przykładać się rzetelnie do każdego tematu. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko tego przysłowiowego piórka w tyłku.