basia0607 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Do konkursu staje organizacja prozwierzęca i ona powołuje kierownika schroniska, nic do tego urzędowi miasta. Wymyslają sobie wszystko aby wyeliminowac kandydata. Organizacja finansuje część zobowiązań i ma prawo negocjować umowę na prowadzenie schroniska. Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Kobix jak tylko zdobedziesz ksero prosze podeslij mi. Zrob prosze ksero w takiej wersji lnawet podwojne zeby byl widoczny nr. wydania i data. Quote
Eruane Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='kobix']teraz problem nr.1 gdzie gmina bedzie wysyłać psy przy wymówionej umowie!? to pytanie mrozi krew w żyłach...[/QUOTE] W tej sprawie właśnie są pisane pisma o udostępnienie informacji publicznej. Kto chce, dostanie link na priva. Gminy różnie "rozwiązują" ten problem. Niektóre np. po wyleczeniu psa wypuszczają go ponoć w tym miejscu, gdzie go złapano. Taa... już to widzę. A nawet gdyby wypuścili to niby tak ma wyglądać opieka nad bezdomnymi zwierzętami? Ogólnie każda gmina ma problem z tym, że żadne schronisko nie chce teraz zwrzeć z nią umowy. Dwa, że niektóre gminy uznały, że nie ma u nich zbyt wiele psów bezdomnych, w sumie nie maja problemu. Żadna nie wie chyba ,co to adopcje. A o schronisku własnym nie myśli nikt. Psy w schronisku kieleckim też były opłacane tylko przez jakiś czas, nie wiem jednak, czy jednakową umowę miałą każda gmina. A co pote mz psem? Stawał się własnością schroniska... Jeszcze raz w związku z tym, że w naszych lokalnych mediach trwa dezinformowanie ludzi, proponuję pisać do kandydatów na prezydenta z zapytaniem, jak zamierzają rozwiązać sprawę schroniska. Prowadzą kampanię i zawsze mogą, może nawet dla własnych korzyści, ale poinformować ludzi, co się dzieje aktualnie w schronisku. Po drugie, chodzi o przyszłość tej całej sprawy. Warto już teraz o to zadbać, niezależnie od tego, kto będzie prezydentem. Quote
Eruane Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='eliza_sk']W piątkowym wydaniu Faktów i Mitów ma być tekst o schronie, Uwaga planuje się zmontować na przyszły tydzień.[/QUOTE] No wreszcie, bo czekam na jedno i drugie, a tu wybory tuż tuż. Quote
Elka_Ka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='eliza_sk']W piątkowym wydaniu Faktów i Mitów ma być tekst o schronie, Uwaga planuje się zmontować na przyszły tydzień.[/QUOTE] No nareszcie:roll: a już myślałam, że olali temat Quote
Shiny Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 TVN ma siłę... Miejmy nadzieję że teraz coś to daa wierzę w to:) Quote
andzia69 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='Ada-jeje']Wynika z tego ze byla to tylko wersja internetowa, a nie papierowa, szkoda :angryy:[/QUOTE] Jola...to nie był tylko netowy artykuł - bo by był w necie...widać, ze kogoś nacisnęli:cool3: bo i znikł z netu - ostały się jedynie komentarze: [url]http://forum.echodnia.eu/bezdomne-kundelki-czekaja-na-nowych-wlascicieli-t92318/page__p__622935#entry622935[/url] Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Andziu a gdzie miesci sie redakcja tej gazety, chcialam tam zadzwonic i poprosic o przyslanie mi tego egzemplarza, moze maja zwroty z ubieglego tygodnia. Warto by bylo zdobyc ten artykul. Wiedza ze popelnili blad i dlatego wczoraj tak szybko znikl artykul z netu. Warto by bylo ich z tego rozliczyc. Quote
andzia69 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='Ada-jeje']Andziu a gdzie miesci sie redakcja tej gazety, chcialam tam zadzwonic i poprosic o przyslanie mi tego egzemplarza, moze maja zwroty z ubieglego tygodnia. Warto by bylo zdobyc ten artykul. Wiedza ze popelnili blad i dlatego wczoraj tak szybko znikl artykul z netu. Warto by bylo ich z tego rozliczyc.[/QUOTE] hmmmwydawało mi się, ze Kobix to pisała, iz ten artykuł - czy podobny - ukazał się w ich lokalnym jakimś pisemku - w każdym badź razie w Echu pisała to chyba Lidia Cichocka:[email protected] tego artykułu o wymówieniu umów też nie było w dzisiejszym wydaniu...za to artykuły ochy i achy nt obecnego prezia były - a jakże - lącznie z jego reklamą!:) adres redakcji: Kielce ul. Targowa 18 - tel do działu miejskiego 413495350, do Konskich - oddział - w razie co:413722020 spróbuję jeszcze w necie poszukać - moze gdzieś będzie ślad... Quote
andzia69 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 ha - i dogrzebałam się - Tygodnik Konecki:) [url]http://www.konecki.tygodnik.net.pl/index.php/Z%20Ko%C5%84skich/z-konskich/1449-we-psa-magistrat-zapaci-ci-1000-zotych[/url] i przekleję, gdyby znowu zaginął w tym matrixie psim: "Weź psa, magistrat zapłaci ci 1.000 złotych! [URL="http://www.konecki.tygodnik.net.pl/index.php/Z%20Ko%C5%84skich/z-konskich/1449-we-psa-magistrat-zapaci-ci-1000-zotych?format=pdf"][IMG]http://www.konecki.tygodnik.net.pl/templates/mittwoch_j1.5_red/images/pdf_button.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.konecki.tygodnik.net.pl/index.php/Z%20Ko%C5%84skich/z-konskich/1449-we-psa-magistrat-zapaci-ci-1000-zotych?tmpl=component&print=1&layout=default&page="][IMG]http://www.konecki.tygodnik.net.pl/templates/mittwoch_j1.5_red/images/printButton.png[/IMG][/URL] [URL="http://www.konecki.tygodnik.net.pl/index.php/component/mailto/?tmpl=component&link=aHR0cDovL3d3dy5rb25lY2tpLnR5Z29kbmlrLm5ldC5wbC9pbmRleC5waHAvWiUyMEtvxYRza2ljaC96LWtvbnNraWNoLzE0NDktd2UtcHNhLW1hZ2lzdHJhdC16YXBhY2ktY2ktMTAwMC16b3R5Y2g%3D"][IMG]http://www.konecki.tygodnik.net.pl/templates/mittwoch_j1.5_red/images/emailButton.png[/IMG][/URL] 1449 [LIST] [*] [*]1 [*]2 [*]3 [*]4 [*]5 [/LIST] (0 głosów, średnia ocena 0 na 5) Autor: Wojciech Purtak piątek, 29 października 2010 13:42 [FONT=Arial][B]Konecki magistrat przez minione dwa tygodnie stał przed poważnym dylematem. 16 tysięcy złotych miesięcznie urząd miał przeznaczać na utrzymanie 17 psów odebranych właścicielowi z Brodów. Problem powoli rozwiązuje się sam. Magistrat zaproponował bowiem 1.000 złotych każdemu, kto przygarnie jednego psa. [/B][/FONT] [FONT=Arial]Akcję odebrania psów przeprowadziła konecka Straż Miejska po wielu interwencjach. W podkoneckich Brodach mężczyzna, na swojej posesji, według relacji, hodował blisko 30 psów. Były one uciążliwe dla sąsiadów gospodarza, którzy obawiali się nie tylko zagrożenia epidemiologicznego, ale po prostu ataku ze strony zwierząt. W czasie akcji złapano 17 psów. Jak się okazało, wiele z psów, które przebywały na posesji miały swoich właścicieli. [/FONT] [FONT=Arial][B]Były konie, teraz psy[/B][/FONT] [FONT=Arial]Mężczyzna hodował zwierzęta nie tylko na podwórku, ale również w swoim domu. Został skierowany na obserwację do szpitala psychiatrycznego. – Problem pojawił się, kiedy okazało się że schronisko w Dyminach pod Kielcami nie przyjmuje zwierząt, w związku z ostatnimi swoimi problemami – mówi Krzysztof Obratański, burmistrz Końskich. Sprawą zajął się Wydział Urbanistyki, Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska koneckiego magistratu. Po telefonach do schronisk dla zwierząt w całej Polsce okazało się, że żadne z nich nie ma wolnych miejsc i nie może przyjąć aż takiej liczby zwierząt. Rozwiązaniem okazał się kosztowny hotel dla psów w Kielcach. Właśnie tam trafiły te z Brodów. – Cena utrzymania jest dość wysoka. Jest to, aż 1.000 złotych miesięcznie od jednego psa. W ostatecznym rozliczeniu daje to 16 tysięcy złotych miesięcznie z budżetu gminy – informuje Obratański. Dotychczas koszt oddania psa do kieleckiego schroniska wynosił 1.000 złotych, w przypadku schwytania go i przekazania 1.500 złotych. Okazało się, że gmina stoi przed podobnym problemem, jaki pojawił się po głośnym odebraniu koni znęcającemu się nad nimi właścicielowi. Wtedy to z gminnej kasy, trzeba było łożyć na utrzymanie stada. – Nie chcieliśmy czekać na wyrok sądu w sprawie przepadku mienia. Postanowiliśmy włączyć w akcję sołtysów ze wszystkich naszych 40 sołectw – mówi burmistrz. [/FONT] [FONT=Arial][B]Udana adopcja[/B][/FONT] [FONT=Arial]Magistrat wyszedł z niecodzienną propozycją. Każdemu, kto chce przygarnąć psa z gromady z Brodów, zaproponowano jednorazowo 1.000 złotych. Chętne osoby przy odbiorze psa musiały podpisać umowę cywilno – prawną, w której zobowiążą się do opieki. Daje ona możliwość sprawdzenia w każdej chwili, co dzieje się z powierzonym psem. Akcja spotkała się z wielkim zainteresowaniem ze strony mieszkańców gminy. Wszystkie psy zostały już zaadoptowane. [/FONT] Quote
DuDziaczek Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Andzia Ty się kształciłaś na jakiegoś hackera co? :razz: :evil_lol::evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='DuDziaczek']Andzia Ty się kształciłaś na jakiegoś hackera co? :razz: :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Dudzia - gdybym była hackerem to juz by puknięci mieli ciepło:evil_lol: szkoda, ze takowego nie mamy... Quote
kobix Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 dodam tylko dla "smaczku" że do akcji przed sołtysami chciano włączyć też mnie,tzn.wyobrażano sobie że będę karmić biednemu chłopu 17 psów,rzecz jasna na własny koszt.becikowego mi nie zaproponowano:razz: psy trafiły do kojców(tak mnie poinformowano).o sprawdzaniu jak sobie żyją zapomnijcie:razz: coż,po lokalnych wiochach,pies to też chleb.tysiąc zł po lasach nie chodzi.psy pewnie będą. Quote
Majaa Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='andzia69']ha - i dogrzebałam się - Tygodnik Konecki:) (...) [FONT=Arial][B]Udana adopcja[/B][/FONT] [FONT=Arial]Magistrat wyszedł z niecodzienną propozycją. Każdemu, kto chce przygarnąć psa z gromady z Brodów, zaproponowano jednorazowo 1.000 złotych. Chętne osoby przy odbiorze psa musiały podpisać umowę cywilno – prawną, w której zobowiążą się do opieki. Daje ona możliwość sprawdzenia w każdej chwili, co dzieje się z powierzonym psem. Akcja spotkała się z wielkim zainteresowaniem ze strony mieszkańców gminy. Wszystkie psy zostały już zaadoptowane. [/FONT][/QUOTE] Becikowe juz przerabiamy od lat z ludźmi, a teraz z psami się zaczyna ;( Quote
Majaa Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='kobix']dodam tylko dla "smaczku" że do akcji przed sołtysami chciano włączyć też mnie,tzn.wyobrażano sobie że będę karmić biednemu chłopu 17 psów,rzecz jasna na własny koszt.becikowego mi nie zaproponowano:razz: psy trafiły do kojców(tak mnie poinformowano).o sprawdzaniu jak sobie żyją zapomnijcie:razz: coż,po lokalnych wiochach,pies to też chleb.tysiąc zł po lasach nie chodzi.psy pewnie będą.[/QUOTE] Żenujące ........ naprawdę.Że też włodrze moga tak nisko upaść i być do tego zadowolonymi z siebie ....... Naprawdę nie masz możliwości żadnej sprawdzenia realizacji tych umów pseudoadopcyjnych? Quote
ewab Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ja też ze smaczkiem. Na spotkaniu 25.10.2010 prezydent Gruszewski twierdził, że nie jest ubezwłasnowolniony. Czy tak jest rzeczywiście? Po spotkaniu zostawiłam pytania, na które właśnie dostałam jakąś tam odpowiedź [IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7213/um20101025pytania.jpg[/IMG] [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/4847/um20101027.jpg[/IMG] Quote
kobix Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 musiałabym te umowy mieć,dostanie się do nich będzie tak samo "łatwe" jak do dymińskich:razz:porozwozili psy po kojcach i wsio.17 psów rozeszło się jak ciepłe bułeczki:diabloti: Quote
DuDziaczek Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 odp na pierwsze dwa pyt jest rozbrajająca :loveu: Hm.. coś im sie chyba z godzinami otwarcia nie zgadza,czy mi się wydaje? :razz: Quote
Shania Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 a co z tym becikowym/???nie można tego przerwać jakoś???przeciez to chore jest totalnie.. Quote
ewab Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='DuDziaczek'][B]odp na pierwsze dwa pyt jest rozbrajająca [/B]:loveu: Hm.. coś im sie chyba z godzinami otwarcia nie zgadza,czy mi się wydaje? :razz:[/QUOTE] W końcu ktoś prawdę napisał:) Zajrzyjcie czasem do Filipa. Chłopak tyle przeszedł, teraz pilnie szuka domu, a na wątku pustki:( Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Dzieki Andzia, juz sobie wydrukowalam zeby znow sie nie zgubilo. Quote
lika1771 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Sunia Delicja jest nadal w schronie(o ile jeszcze zyje) nie zostaa wyciagnieta................. Quote
andzia69 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='lika1771']Sunia Delicja jest nadal w schronie(o ile jeszcze zyje) nie zostaa wyciagnieta.................[/QUOTE] Lilka...powiem ci szczerze, ze ja już nie wiem, jaki pies nie żyje, jaki został wyciągnięty, a jaki został w schronie - totalna dezinformacja!!! teraz pocytuje trochę: 26.X Eneda napisała: "Psiaczek wciśnięty kudłaty był dzisiaj, nawet przez kołtuny nie mogliśmy ocenić płci. Pracownik zaczął go łapać, ale w tak umiejętny sposób, że myślałam że prędzej biedak zejdzie na zawał i kazałam mu przestać. " chodziło o tą sunię: [IMG]http://i1140.photobucket.com/albums/n578/ewelinkamataninka/schron/8f0ad7af.jpg[/IMG] tego samego dnia Isadora pisała: [SIZE=4]Czy ktoś może się dowiedzieć czy ta sunia żyje, czy jest w schronie? Już 5.X wyglądała na bardzo chora. Niech ktoś sprawdzi - jeżeli żyje trzeba ją wyciągnąć. [B]Fundacja EMIR zabierze do siebie i pokryje koszty.[/B] [COLOR=Red][B]RATUJMY.[/B][/COLOR] [IMG]http://img220.imageshack.us/img220/6433/8f0ad7af.jpg[/IMG][/SIZE] [SIZE=3][B]Błagam zróbcie wszystko aby ją wyciągnąć. Jak napisałam Fundacja EMIR zabierze do siebie i będzie leczyć. [/B][SIZE=2]27.X na stronach Emir na forum było napisane:[/SIZE][B] "[/B][/SIZE]Sunia, bo to jest ok roczna sunia już jest nasza i bezpieczna. Została umieszczona w jednej z kieleckich klinik w celu przebadania. Po pobycie w "kurorcie - Dyminy" może mieć wszystkie zarazy świata. Po badaniach zabieramy ją do fundacji. Na nowe , szczęśliwe życie dostała imię: DELICJA" czyli wszyscy uznaliśmy, ze to ta sunia została wyciągnięta i jest w lecznicy w celu zbadania, a potem ma jechać do siedziby Emir.... po czym czytamy 2.11: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t%21/page23"]http://www.dogomania.pl/threads/194065-Kielecka-mordownia-w-Dyminach-pocz%C4%85tek-ko%C5%84ca-gehenny-zwierz%C4%85t!/page23[/URL] "Sunia zabrana przez Emir umarła:-(:-(:-(" "Która??? Delicja???" "Tak:-( najprawdopodobniej nosowka:shake:" [COLOR=Red][B]i post Isadory[/B][/COLOR]:crazyeye: "[FONT=Verdana][SIZE=3]"[B][SIZE=3]Suka zabrana ze schronu w Kielcach to młoda ok. roczna biszkoptowa sunia. Sunia po zbadaniu w lecznicy ( jest zdrowa) czeka w hoteliku na adopcję. [/SIZE][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][B][SIZE=3] [U]Suka chora, której zdjęcie było zamieszczone i o której "wyjęcie" z tego piekła prosiłam została w schronie i nadal tkwi w tym piekle ( jeśli do dziś jeszcze żyje)[/U][/SIZE][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] [B]WOBEC JAKICHŚ DZIWNYCH NEWSÓW , INFROMUJĘ: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][B] [COLOR=Red][FONT=Arial Black][SIZE=5][U]Psy zabrane przez EMIRA żyją:[/U][/SIZE][/FONT] [COLOR=Black] PCHEŁKA i PIPI są w swoich domach stałych - obie są zdrowe; ARRAS jest w fundacji i jak na razie ( po podaniu końskiej dawki Staglobanu) objawów nosówki nie ma. Odliczamy owe 10-14 dni - jeśli miną pies będzie uratowany. [/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][B] Duży, skandalicznie wychudzony, słaniający się na łapach, rudy pies zawieziony dnia 29.10. do kliniki zszedł wczoraj. Nie żyje również drugi ( czarny) pies przewieziony 29.10. do kliniki przez dziewczyny ze Swiętokrzyskiego TOZ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3][B] [U]Oba psy poza skrajnym wycieńczeniem miały nosówkę[/U] ." [/B][COLOR=Red]ja już nie wiem, jakie psy zostały zabrane przez Emir, jakie odeszły, a które żyją[/COLOR][B]:cool3::cool3::cool3::cool3: [/B]która suka jest w hoteliku??? i gdzie??? w Kielcach??? czeski film......... [/SIZE][/FONT] Quote
Shania Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 o kurcze..rzeczywiście zamieszanie, ja nie wiem w ogóle nic:) Quote
Recommended Posts