Potter Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='ewab']Nie wiem czy dalej będzie łatwiej czy trudniej - Powiatowy złożył dymisję.[/QUOTE] Uważam, że to zła wiadomość. Powiatowy był tchórzliwym oportunistą, który przymykał oczy na to, co działo się w schronie, ale po ostatnich wydarzeniach i publicznym wielokrotnym upokarzaniu go przez PUK, był już po naszej stronie. Moja ostatnia rozmowa z nim była bardzo obiecująca. Szkoda. Quote
Odi Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='"Andzia69"'] Potter - macie rozpoznanie na piśmie? kolejny dowód na mamrotanie opętanego weta powiatowego:angryy:[/quote] Trafnie to Andziu ujęłaś, to, co ten PLW wyprawia, jest nie do uwierzenia, gdybym sama na własne oczy nie widziała w materiale filmowym z jego udziałem :crazyeye: Stąd moje pismo do Głównego Lekarza Weterynarii wysłane w sobotę pocztą elektroniczną: [quote] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]Szanowny Pan[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]Janusz Związek[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]Główny Lekarz Weterynarii[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]Główny Inspektorat Weterynarii[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]ul. Wspólna30[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][B]00-930 Warszawa[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Szanowny Panie[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach nadzoruje Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Kielcach, które prowadzi od lat Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Sp. z o.o. w Kielcach (dalej zwanym PUK).[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach nadał Schronisku dla zwierząt w Kielcach weterynaryjny numer identyfikacyjny oraz co roku sporządza raport z wizytacji tego schroniska.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]Działając w trybie art. 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U.01.112.1198 ) zwracam się o udzielenie mi odpowiedzi na pytania oraz nadesłanie na adres podany poniżej kserokopii dokumentów.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]1) Na podstawie czego Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach sporządza roczne raporty z wizytacji schroniska, a konkretnie na podstawie jakich dokumentów przyjmuje do raportu dane dotyczące wyadoptowanych przez PUK zwierząt ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Przykładowo - w roku 2008 PUK rzekomo wyadoptował ze Schroniska 549 psów i 68 kotów, zaś w roku 2009 wyadoptował rzekomo 541 psów oraz 54 koty.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Z powyższych danych wynika, iż z kieleckiego Schroniska codziennie jest wyadoptowany jeden, a co drugi dzień nawet dwa psy, wliczając wszystkie niedziele oraz święta.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Jest to sukces niebywały w skali kraju, a nawet świata, zwłaszcza, że kieleckich bezdomnych zwierząt PUK nigdzie nie reklamuje.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Do kieleckiego Schroniska PUK nigdy nie wpuszcza wolontariuszy mogących m.in. prowadzić akcje promocji adopcji.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]PUK nawet - prawem kaduka, zabrania fotografowania zwierząt w Schronisku, a przecież fotografie zwierząt w każdym schronisku są podstawową formą propagowania adopcji.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]W kieleckim Schronisku pod rządami PUK psy do adopcji wydawane są w godzinach 10.00 - 14.00.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Fotografia tablicy informacyjnej - w załączeniu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Adopcja jest formą umowy, zaś umowa winna być podpisana przez osoby mające zdolności do czynności prawnych.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Nadto, zwierzę powinna adoptować osoba pracująca, będąca w stanie ponosić koszty utrzymania zwierzęcia.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Jest oczywiste, iż w takich godzinach wydawania zwierząt, jakie narzucił PUK w Schronisku, osoby dorosłe pracujące nie przyjdą do schroniska, ponieważ w tym czasie pracują.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]2) W jaki sposób zatem dokonały się te wszystkie adopcje i skąd ta szokująca liczba adopcji w Schronisku ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]3) Dlaczego Państwowy Lekarz Weterynarii w Kielcach przyjmuje bezkrytycznie, a mówiąc wprost - bezmyślnie, podawaną mu przez PUK liczbę wyadoptowanych ze Schroniska zwierząt i jeszcze się pod tym absurdem podpisuje ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]Proszę zapoznać się z nagraniem obrazującym czynności "kontrolne" Pana podwładnego Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kielcach w obiekcie nadzorowanym Schronisko dla zwierząt w Kielcach, którym zarządza PUK:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][URL="http://www.youtube.com/watch?v=FkPz8eBwhBI&feature=player_embedded"][FONT=Arial]http://www.youtube.com/watch?v=FkPz8eBwhBI&feature=player_embedded[/FONT][/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]4) Czy Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach jest podległy służbowo panom zarządzającym PUK ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]5) Czy Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach pobiera uposażenie z PUK ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]6) Dlaczego na stanowisku Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kielcach latami tkwi osoba nieudolna, całkowicie nie spełniająca swojej funkcji i dlaczego Pan toleruje taki stan rzeczy ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]7) Dlaczego Wojewódzki Lekarz Weterynarii w Kielcach w sposób nieudolny sprawuje kontrolę nad Powiatowym Lekarzem Weterynarii w Kielcach i dlaczego Pan toleruje taki stan rzeczy ?[/SIZE][/FONT] 8 ) [FONT=Tahoma][SIZE=2]Jakie konkretnie działania przeciwko osobom zarządzającym PUK wdrożył Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach oraz Wojewódzki Lekarz Weterynarii w Kielcach wobec utrudniania i udaremniania czynności kontrolnych PLW w Schronisku ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]9) Proszę o nadesłanie na adres podany poniżej kserokopii dokumentów wytworzonych przez Inspekcję Weterynaryjną w sprawie udaremniania działalności organów Inspekcji przez panów zarządzających PUK.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Art. 37 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o inspekcji weterynaryjnej stanowi: Kto udaremnia lub utrudnia działalność organów Inspekcji lub osób, o których mowa w art. 5 ust. 2, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]W Schronisku jest epidemia nosówki i schronisko zostało zamknięte decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kielcach.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]10) Do jakich konkretnie działań, mających na celu zwalczenie nosówki w Schronisku, zobowiązał Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kielcach administratora schroniska PUK ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]11) Proszę o nadesłanie na adres podany poniżej kserokopii decyzji administracyjnej wraz z zaleceniami, wydanej przez Powiatowego Lekarza Weterynarii administratorowi Schroniska PUK Kielce w sprawie wygaszenia nosówki w Schronisku.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Arial]12) [/FONT]Proszę o nadesłanie na adres podany poniżej kserokopii protokołów kontroli Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kielcach z realizacji przez PUK, wydanej decyzji administracyjnej w sprawie wygaszenia nosówki w Schronisku.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]13) Jakie działania prewencyjne zakłada program likwidacji nosówki w Schronisku ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]14) Kiedy wdroży Szanowny Pan właściwy nadzór nad urzędnikami państwowymi Panu podległymi - Wojewódzkim Lekarzem Weterynarii w Kielcach oraz Powiatowym Lekarzem Weterynarii w Kielcach ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]15) Kiedy wreszcie zacznie Szanowny Pan egzekwować od podległych Panu urzędników Rzeczypospolitej Polskiej - Wojewódzkich Lekarzy Weterynarii oraz Powiatowych Lekarzy Weterynarii wykonywanie czynności właściwego nadzoru nad schroniskami dla zwierząt w Polsce, aby obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, którym zależy na prawidłowym funkcjonowaniu Państwa Polskiego w zakresie przestrzegania praw ochrony zwierząt, nie musieli wykonywać pracy, którą Szanowny Pan ma w zakresie swoich obowiązków i za którą pobiera wynagrodzenie ? [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]Z wyrazami szacunku [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]Anna Cyndecka[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]Do wiadomości:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma]1. Kancelaria Prezesa Rady Ministrów[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma]2. Prokuratura Generalna[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]3. Najwyższa Izba Kontroli Warszawa[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]4. Najwyższa Izba Kontroli Delegatura w Białymstoku[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]5. Pełnomocnik do Spraw Zwierząt przy Prezydencie RP[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]6. Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]7. Pani Joanna Senyszyn Posłanka do Parlamentu Europejskiego[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]8. Pan Konstanty Miodowicz Poseł na Sejm RP[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]9. Pan Paweł Suski Poseł na Sejm RP[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma]10. Pan Janusz Wojciechowski Poseł do Parlamentu Europejskiego[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]11. Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak"[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma]12. Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Oddział Kielce[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]13. Stowarzyszenie Obrona Zwierząt [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]14. Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]15. Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt Viva![/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]16. Fundacja Azylu pod Psim Aniołem[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]17. Telewizja Polska S.A. Celownik[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=2]18. Gazeta Wyborcza[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]19. Rzeczpospolita[/SIZE][/FONT][/quote] Quote
Shiny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 I CO TU ROBIĆ??? Życia tamtym nie przywrócimy , może ich śmierć pomoże tym cierpiącym znajdom:( ;( Quote
ewab Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Oto odpowiedź z Urzędu Miasta po spotkaniu z wiceprezydentem Gruszewskim, do którego doszło 25.10.2010. [IMG]http://img502.imageshack.us/img502/5816/um20101025odp1.jpg[/IMG] [IMG]http://img203.imageshack.us/img203/6481/um20101025odp2.jpg[/IMG] Jeśli będziemy chcieli prowadzić to schronisko, będziemy musieli szukać kierownika "we świecie", bo w Kielcach to tylko jedna osoba spełnia ostatni warunek Quote
Pies Wolny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='ewab']Ile jeszcze psiaków musi odejść, zanim zmieni się w tym schronisku... Nie wiem czy dalej będzie łatwiej czy trudniej - Powiatowy złożył dymisję. ..................... [/QUOTE] [quote name='Potter']Uważam, że to zła wiadomość. Powiatowy był tchórzliwym oportunistą, który przymykał oczy na to, co działo się w schronie, ale po ostatnich wydarzeniach i publicznym wielokrotnym upokarzaniu go przez PUK, był już po naszej stronie. Moja ostatnia rozmowa z nim była bardzo obiecująca. Szkoda.[/QUOTE] Ja uważam natomiast, że taki mięczak niech idzie .....w ....kojce siemińskiego, tam go agresywne bullaki nauczą asertywności i noszenia jaj w spodniach. Potter ten gość zrobił to tylko ze strachu lub z powodu ..... wiesz nie wszystko można pisać - myślę o doniesieniu. Uzgodnijmy, że na prośbę dziecka. Z niego żadnego pożytku nie będzie. Oby tylko nie mataczył i nie zmieniał zdania w zeznaniach. Co to znaczy przeszedł na Waszą stronę ? ja ci mówię , że mógłby szybciutko wrócić do siebie, tzn. tam gdzie był k...rwa tyle lat i grzał dupę. Odszedł, bo zrozumiał , mam nadzieję, że na to stanowisko nigdy się nie nadawał. Nie żałuj, nie ma powodu do żalu, może jest chwilowy problem, ale nie nasz. Quote
Shiny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Odi BRAWO! Niech Ci teraz na te pyatnia odpowie:/ Quote
Pies Wolny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='ewab']Oto odpowiedź z Urzędu Miasta po spotkaniu z wiceprezydentem Gruszewskim, do którego doszło 25.10.2010. .................... Jeśli będziemy chcieli prowadzić to schronisko, będziemy musieli szukać kierownika "we świecie", bo w Kielcach to tylko jedna osoba spełnia ostatni warunek[/QUOTE] Faktycznie w piśmie pomieszany miodzik z ........gównem. Trzeba natychmiast przeciw pasztetówie złożyć odrębne doniesienie o znęcaniu się nad psami, braku nadzoru oraz zaniechania- suńka z taczki wystarczy. Quote
Odi Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ewab, dzięki za umieszczenie stanowiska magistratu. Teraz na spokojnie przeanalizuje się ustawę i zobaczymy, które z podanych warunków wstępnych będą w zgodzie z ustawą, a któremu należy na dzień dobry pomachać na pożegnanie. Oczywiście mówię tu o konkursie, gdyż o przetargu mowy nie ma. Generalnie - dobrze się spisałyście na spotkaniu - jest krok do przodu. Quote
andzia69 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 jestem w szoku kolejnym (ciekawa jestem ile tych szoków jeszcze wytrzymam:cool3:) no pięknie, k...a, pięknie:angryy::angryy::angryy: - zakaz pobierania opłat - ciekawa jestem czemu PUniętym można było pobierać opłaty:angryy: a komu innemu nie - zakaz prowadzenia działalności gospodarczej...hmmm, nie wiem jak obecnie...ale kiedys funkcjonował "hotel" w tym przybytku - cena jaką pamiętam ostatnio to było 17 zł/doba - psy wychodziły z tego HOTELU - z pchłami i często chore - bo HOTEL znajdował się w tych samych boksach co chore zwierzaki o samochodzie i doswiadczeniu nie wspomnę:angryy::angryy::angryy: wynika z tego, ze tylko...PUKnięci mogą prowadzić to schronisko pod wezwaniej khierowej:shake: czyli wszystkie te ich "wymagania" do tej pory nie były nawet w części egzekwowane...ale nowemu trzeba rzucić pod nos, coby sobie nie myslał, ze to tak łatwo będzie...a potem będa właśnie pisać szmatławce, ze przecież oni chcieli dać...tylko nikt nie chciał wziąść a co do powiatowego...skoro złożył rezygnację to kto będzie teraz prowadził sprawę? przecież złożył doniesienie do prokuratury!??? chyba, ze nie:cool3: Quote
Elka_Ka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [QUOTE]o samochodzie i doswiadczeniu nie wspomnę wynika z tego, ze tylko...PUKnięci mogą prowadzić to schronisko pod wezwaniej khierowej[/QUOTE] I o to chodziło:angryy: żeby nikt nie mógł przejąć schronu, żeby dalej pie..ła się w nim ta sama banda łobózów:angryy::angryy: Quote
andzia69 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 a jeszcze jednego nie rozumiem... kiedy była mowa o zawarciu umowy na zarządzanie majątkiem PUKu?????przecież schron miał wrócić do miasta!!!! przecież wiadomo, ze jak to będzie tak sformułowanie to pierwsza lepsza kontrola pukniętych i wypowiedzą umowę np. za niegospodarność!!!mogę się założyć, ze zaraz znajdą haka !!! Quote
backbone Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Tak czytam i czytam, slabo sie robi jak kombinuja. Chyba pojde wiceprezydencikowi najpierw,a potem calemu pukowi po kulce w leb wpakuje. Tak chamy sprawe utrudniaja, jak tylko moga. Reka reke myje, ich to trzeba normalnie zabijac chyba zeby porzadek byl, bo tak to na pieniazki łase są te cwaniaczki. Quote
Pies Wolny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Słuchajcie wcale nie musi to oznaczać tego, że dalej chcą PUK-niętych forować, choć może tak być. Ja sądzę, że podpisujący się pod tymi miodzio-gównianymi wypocinami pokazał co może. Znaczy ..... niewiele może. Nie bardzo ogarnia to o czym pisze lub nie zauważył, że się trochę pozmieniało , nawet jeden vicek opiórkał drugiego vicka. No biedny dyrektor wydziału jeszcze się nie dowiedział o opiórkaniu. Ja optuję za tą właśnie wersją. Quote
eve-w Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dziewczyny, dajcie mi link do artykułu, gdzie mówią, że w schronie nie ma nosówki. i linki do zdjęć tych dwóch psiaków, które umarły na nosówke z datami, kiedy zostaly wyjete ze schroniska. Dzieki Quote
Elka_Ka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='Pies Wolny']Słuchajcie wcale nie musi to oznaczać tego, że dalej chcą PUK-niętych forować, choć może tak być. Ja sądzę, że podpisujący się pod tymi miodzio-gównianymi wypocinami pokazał co może. Znaczy ..... niewiele może. Nie bardzo ogarnia to o czym pisze lub nie zauważył, że się trochę pozmieniało , nawet jeden vicek opiórkał drugiego vicka. No biedny dyrektor wydziału jeszcze się nie dowiedział o opiórkaniu. Ja optuję za tą właśnie wersją.[/QUOTE] A mnie się wydaje, że doskonale wiedzą co robią. Jest to zbyt dobry biznes żeby się go pozbywać, no i układy, układziki... jedna wielka mafia:angryy: Quote
Shiny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jak zwykle chodzi o układy i pieniądze ! [B]NIKT NIE POMYŚLI O ZWIERZĘTACH![/B] Quote
Pies Wolny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='backbone']Tak czytam i czytam, slabo sie robi jak kombinuja. Chyba pojde wiceprezydencikowi najpierw,a potem calemu pukowi po kulce w leb wpakuje. Tak chamy sprawe utrudniaja, jak tylko moga. Reka reke myje, ich to trzeba normalnie zabijac chyba zeby porzadek byl, bo tak to na pieniazki łase są te cwaniaczki.[/QUOTE] Już pisałem, że zakładam fundację srebrnej kulki. Połączmy siły, a na poważnie kombinacje i ustawiczne kłamstwo maja wprasowane w geny - wprasowane klejem korycianym dla podtrzymywania ryja w korycie. Quote
Elka_Ka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Backbone proponuję ci w dzisiejszych czasach nie pisać takich rzeczy bo tu różne szpicle łażą po forum. Quote
eve-w Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='eve-w']Dziewczyny, dajcie mi link do artykułu, gdzie mówią, że w schronie nie ma nosówki. i linki do zdjęć tych dwóch psiaków, które umarły na nosówke z datami, kiedy zostaly wyjete ze schroniska. Dzieki[/QUOTE] zacytuje bo wazne Quote
DuDziaczek Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 oczywiście :angryy::angryy::angryy: zakaz pobierania opłat!!Q!! ale jak oni sobie z nieba ustalali ceny to było dobrze!!!!! jasne za tego 20 za tego 30 o ten rasowy to 80 czy 100 :angryy::angryy::angryy: nie mam juz siły :-( i Jeszce tyle biedaków za TM :placz: Najgorsze wydaje mi sie to , że ona tam sie czuja jak w obozie, prędzej czy później zarażą się i odejdą... nie można przyjmować nowych psów, czy więc w końcu zobaczymy zupełnie pusty schron? :placz: Quote
andzia69 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='eve-w']zacytuje bo wazne[/QUOTE] link do artykułu ze szmatławca: [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101102/POWIAT0104/197939580[/URL] Lunek, który dzisiaj odszedł za TM: [U][IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9429/imgp1625s.jpg[/IMG] [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/4232/p1010120g.jpg[/IMG] był wyciagnięty zdaje mi sie 31.X:( [/U] a to chyba o Delicji piszą na tym drugim watku - też odeszła dzisiaj za TM [IMG]http://lh4.ggpht.com/_hWYwuIj_rC4/TM0U2eYx82I/AAAAAAAAEtY/pPqpAO7rLAA/8f0ad7af.jpg[/IMG] ona była wyciagnięta przez Emir 27.X - nic nie napisano, na co umarła...ale sądząc po niej to nosówka była:( Quote
Shania Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 cholera..i znowu wszystko wisi w miejscu.....przez urzędasów i inne gnidy..przepraszam za wyrażenia, dawno już powinno się to zmienić...:( Quote
DuDziaczek Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Co do tych adopcji z dopłatami.... becikowe? :roll: to dziś na tvp kielce pani chyba sołtys? wypowiadała sie, że było jakieś spotkanie i że wzięła psiaka... szkoda, że nic nie dodała o dofinansowaniu.... :angryy: pewnie będzie nagranie na internecie mowie tylko tak obrazowo, tyle co z łazienki udało mi sie dosłyszeć ;) Quote
Shania Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 jakie dopłaty??ja przepraszam, ale tez często z doskoku jestem..wybaczcie..może ktoś coś więcej? Quote
Recommended Posts