gameta Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 ewab napisał(a):Czy ja już pisałam, że Potter jest niesamowita? Dlaczego? Niech to zostanie do chwili, kiedy będzie mogła sama napisać. Ale przecież my wszyscy wiemy, że Potter jest niesamowita, bez dodatkowego pisania :) Czekam co tym razem :) Quote
ANETTTA Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 bazarek na dłu kami http://www.dogomania.pl/forum/thread...3#post20066253 i drugi dla drugiej suni beni zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post20066112 oferuje wspolna przesyłkę Quote
ewab Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 gameta napisał(a):Ale przecież my wszyscy wiemy, że Potter jest niesamowita, bez dodatkowego pisania :) Czekam co tym razem :) Potter pewnie wykończona, po akcji. Dziś pod przewodnictwem Potter i SOZ, przy współudziale Stowarzyszenia "Zwierzak" i Fundacji Medor (jeśli kogoś pominęłam sorry - Potter uzupełni) została przeprowadzona egzekucja wyroków dotyczących przepadku chartów i ich mieszańców. W sumie zostało odebranych 28(!) psów. Niektóre z urągających warunków, w opłakanym stanie. Ale i klasyczne piękności Teren okazał się nie tylko zagłębiem chartów, ale także pekińczyków na łańcuchach. Oczywiście przywiązanych tylko na chwilę:angryy: Quote
andzia69 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 tego szczylowatego piesa chyba nie zabrano: ale może coś źle zrozumialam... pekiny na łancuchach...czemu mnie to nei dziwi, skoro ostatnio 3 burakow po yorka na łańcuch przyszło... POTTER - szacun!:p Quote
ewab Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Zabrano Andziu69. Oprócz pekinków był też jamnior. Quote
Ada-jeje Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 andzia69 napisał(a):tego szczylowatego piesa chyba nie zabrano: ale może coś źle zrozumialam... pekiny na łancuchach...czemu mnie to nei dziwi, skoro ostatnio 3 burakow po yorka na łańcuch przyszło... POTTER - szacun!:p Potter pomozemy finansowo. Zdzwonimy sie. Quote
Handzia55 Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Niesamowita akcja:shake: Mistrzostwo świata w logistyce:lol: A gdzie te psy ulokowaliście? Quote
eliza_sk Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Siusiek powyżej walczy w Kielcach - trzymajcie kciuki. Ewab - wrzuć jakie foto na maila, ładnie proszę. W imieniu SOZ chciałam baaardzo podziękować za pełną mobilizację i za to, że obcy sobie - z całej Polski - ludzie potrafili w momencie się zjednoczyć i wykonać kawał dobrej roboty, baaardzo dobrej roboty - umiesz liczyć, licz na siebie i ludzi ze świata :loveu: Będę wymieniać grupami, proszę nie sugerować się kolejnością - bo wszyscy byliście tak samo nieocenieni - gotowi stracić cały dzień, przemierzyć setki kilometrów, żeby bezinteresownie pomóc ! Charty w Potrzebie: Poznań, Katowice, Piotrków Trybunalski, Rzeszów, Wawa Wzajemnie Pomocni i ich ekipa z Warszawy Chłopaki z Medora Ekipa z Kielc i Starachowic - ŚTOZ "Zwierzak" Transporter niezależny z Łodzi Dziękujemy bardzoooo :Rose: Quote
andzia69 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 eliza_sk napisał(a):Siusiek powyżej walczy w Kielcach - trzymajcie kciuki. Ewab - wrzuć jakie foto na maila, ładnie proszę. siusiek nosówka?:( a ode mnie mogą być zdjęcia? bo mam:) Quote
eliza_sk Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 andzia69 napisał(a):siusiek nosówka?:( a ode mnie mogą być zdjęcia? bo mam:) A Ty gdzieś tam była - chyba duchem, bo ciałem nie stwierdzono ;) Dawaj szybko. Siusiek - Potter z nim była, więc nie będę zmyślać, ale dobrze z nim nie jest. Quote
ewab Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 andzia69 napisał(a):siusiek nosówka?:( a ode mnie mogą być zdjęcia? bo mam:) Te same co ja? To nie będę się powielać. Quote
andzia69 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 ewab napisał(a):Te same co ja? To nie będę się powielać. no a jak?:) myślałam, że już spisz, więc chciałam szybko wysłać;) to długowlose pręgowane cudo!:) i te k..a pier..ne lańcuchy na ich szyjach:angryy: Eliza - ja wszędzie jestem duchem:):) Quote
ewab Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 andzia69 napisał(a):no a jak?:) myślałam, że już spisz, więc chciałam szybko wysłać;) to długowlose pręgowane cudo!:) i te k..a pier..ne lańcuchy na ich szyjach:angryy: Eliza - ja wszędzie jestem duchem:):) To wysyłaj. Pewnie masz lepszy transfer, bo ja ostatnio wariacji dostaję ze swoim netem. Maciek mi opowiadał jak wyciągał jednego z zagródki w oborze, zagródka wielkości niedużego stołu. Pies siedział w niej razem z.... kogutem. Trzymany przez całe lato w zamknięciu, pazury wrastające w poduszki.... Quote
eliza_sk Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 No niestety, większość z nich pokitrana w jakiś bunkrach po oborach, przykuta w stodole na sianie, w kojcach, w których zawartość podłogi była równoznaczna z zawartością miski. Nierzadko ich właściciele żyją w podobnych warunkach, co oczywiście w żaden sposób nie oddziałuje na moją empatię, której do tego gatunku mam niezbędne do życia minimum. Quote
malagos Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Co za cholerne zagłębie z tymi chartami?? U nas na wsi to nieznana rasa! Raczej mają duże burki do polowań na dziki, oczywiscie "legalnych inaczej" :angryy: Quote
wegielkowa Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Cieszę się bardzo, bardzo:)) i opowiadam komu się da, wśród "normalnych" znajomych, że to jest właśnie zbawianie świata. Super wieści. Quote
Agata Balu Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 http://www.care2.com/causes/polish-court-rules-religious-animal-slaughter-illegal.html Proszę zagłosujcie na NIE i wyślijcie znajomym, żeby także zagłosowali przeciw. Wskazówki dla nieznających języka angielskiego: 1. Poszukajcie napisu na dole, zielonymi literami: quick poll [szybki sondaż] Thanks for voting! [Dziękujemy za oddanie głosu] 2. Trzeba kliknąć na no!, a następnie na vote [głosuj] 3. Ostatni krok to przesłanie tego maila do jak największej liczby znajomych... :) Dziękuję :) Quote
Eden Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 (edited) To pregowane brazowe cudo u mnie :-) Łapy krzywiczne, chodzić nie potrafi bo nie ma mięśni bez przerwy się przewraca. ńerki chore sika pod siebie. Wszystkim dziękuje za pomoc. Nie było to łatwe. Edited December 4, 2012 by Eden poprawka Quote
andzia69 Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Eden napisał(a):To pregowane brazowe cudo jest w Katowicach u mnie :-) Łapy krzywiczne, chodzić nie potrafi bo nie ma mięśni bez przerwy się przewraca. ńerki chore sika pod siebie. Wszystkim dziękuje za pomoc. Nie było to łatwe. U ciebie na pewno szybko dojdzie do siebie!:):) Quote
eliza_sk Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Eden napisał(a):To pregowane brazowe cudo jest w Katowicach u mnie :-) Łapy krzywiczne, chodzić nie potrafi bo nie ma mięśni bez przerwy się przewraca. ńerki chore sika pod siebie. Wszystkim dziękuje za pomoc. Nie było to łatwe. Witaj Ewo, a może to zwyczajnie nie nauczone, ze siusia się gdzieś, a nie pod siebie, widziałaś z jakich warunków wyszły. I zapraszam na nasz ogólny wątek, nie będziemy tu dziewczynom śmiecić :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl?p=20068019#post20068019 Quote
erka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Wielkie brawa za tą akcję:klacz:. A co z pekińczykami, czy też zostały zabrane? Quote
ewab Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 erka napisał(a): A co z pekińczykami, czy też zostały zabrane? Niestety zostały... Tam zresztą tak jest w co drugim domu. Quote
Eden Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 To co zobaczyłam na tej interwencji przedszedł moje wyobrażenie, pare stworzeń uratowanych a reszta dalej na łancuchach, w budach skleconych z dwóch na krzyż desek. Bezsilność po prostu rozwala. Na co tym ludziom te psy on i tak nie spełnia swojej roli, jak odgoni na podwórku intruza jak ma metrowy łancuch, a te małe psy pekińczyki, jamniki na łańcuchach.....to mi po prostu słow brakuje. Quote
1izabelka1 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 ewab napisał(a): Maciek mi opowiadał jak wyciągał jednego z zagródki w oborze, zagródka wielkości niedużego stołu. Pies siedział w niej razem z.... kogutem. Trzymany przez całe lato w zamknięciu, pazury wrastające w poduszki.... to chyba moja wycieńczona dziewczynka ,najmniej siedziała tam 2 lata Quote
Recommended Posts