Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

W dzisiejszym wydaniu GW czytamy:

[url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10437826,Zlozyl_zazalenie_na_areszt.html[/url]

najlepsze to to:

" Tymczasem wszystkie zwierzęta z Białogonu[B] trafiły do hotelików, które opłaca miasto[/B]"

a za bezdomniaki dalej nie chcą płacić!!!!:angryy:

Posted

[quote name='andzia69']
" Tymczasem wszystkie zwierzęta z Białogonu[B] trafiły do hotelików, które opłaca miasto[/B]"

a za bezdomniaki dalej nie chcą płacić!!!!:angryy:[/QUOTE]

Na sterylki dla bezdomnych suniek również nie ma, są za to talony dla zarejestrowanych i opłaconych.
Wniosek: nasze wspaniałomyślne miasto sponsoruje psy, które mają właścicieli, natomiast kasy nie starcza na zwierzęta, na które powinny iść środki w pierwszej kolejności (bo najbardziej potrzebujące i zgodnie z literą prawa objęte opieką przez gminę)
Kieleckie piekiełko.

Posted

ta...na nic nie ma kasy...ale na umycie 400 m2 powierzchni nowo odremontowanego!!! Rynku za kwotę prawie 4000!!!! to się k..a też ma!

[url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10437827,Umyja_rynek__jak_bedzie_pogoda.html[/url]

Posted

[CENTER]Zapraszam na bazarek na dług Chudinigeo i Tośki ( Cedzynki )

[B] [/B]

[INDENT] [CENTER]
[FONT=&quot][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/threads/215937-Zak%C5%82adkowy-kuferek-na-Kielce-i-sarbonk%C4%99-do-20.10-OTWARTE-ZAPRASZAM."][COLOR=green][B][FONT=&quot]ZAKŁADKOWY KUFEREK -KLIK[/FONT][/B][/COLOR][/URL][/SIZE] [/FONT]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-LfV-imFoDUY/TpLzW6_FI4I/AAAAAAAAGpU/v8a_sQ8BcFE/s640/P1420624.JPG[/IMG]
[/CENTER]
[/INDENT]

[/CENTER]

Posted

Jechałam w piątek późną nocą przez Kielce... to wygląda gorzej niż w Sando... :shake:
podłamałam się.. ile ja psów widziałam, wysypałam całą karmę dla bezdomniaków jaką miałam w samochodzie, chciałam złapać jednego psiaka.. szkielet, biały z wielkimi uszami. Ale kulejąc uciekał jak szalony, zostawiłam mu jedzenie. Mam nadzieję, że wrócił. Nawet nie wiem co to za ulica była.
Pieprzone świętokrzyskie...

Posted

[quote name='Soema']Jechałam w piątek późną nocą przez Kielce... to wygląda gorzej niż w Sando... :shake:
podłamałam się.. ile ja psów widziałam, wysypałam całą karmę dla bezdomniaków jaką miałam w samochodzie, chciałam złapać jednego psiaka.. szkielet, biały z wielkimi uszami. Ale kulejąc uciekał jak szalony, zostawiłam mu jedzenie. Mam nadzieję, że wrócił. Nawet nie wiem co to za ulica była.
Pieprzone świętokrzyskie...[/QUOTE]

niestety:( tu się nawet nie da pomagać:(:(

Posted

Weźcie mnie nie osłabiajcie, ja pracuję na podkieleckiej WSI! Tam to się dzieje. Np. do tej pory mieliśmy młodziutkiego owczarka szetlandzkiego przywiązanego non stop do drzewa. Teraz już nie jest przywiązany, bo go zabrali na rodzinny wyjazd i tamże go przywiązali do drzewa i co? Ktoś go ukradł! I powiem wam, że podejrzewam, że trafił mu się sporo lepszy dom.
Nie wspominając już o rodzince, która nie ma co do garnka włożyć, ale przygarniają zwierzęta. Mają już dwa psy i kota. Wszystko chudzieńkie takie, że dramat. I żadne nie da do siebie podejść - tak się boją. Zostawiam im coś często, ale jeden pies jest uwiązany, więc nie ma jak podejść po jedzenie, a na podwórko nie wejdę, bo boję się, że czymś w łeb dostanę. Tych to się w ogóle powinno zgłosić do opieki społecznej... Ech...

Posted

Jelenko...ja to wszystko wiem:( a odbierając codziennie telefony z żalami i ansami to juz się wszystkiego odechciewa...dzisiaj w odpowiedzi od "miłej" pani usłyszałyśmy - no to sp...j!!!!rzygać się chce...nie dośc, ze ciężko:(, to jeszcze takie debile sprawiają, że się tych resztek "chciejstwa" pozbywamy:(

Posted

[quote name='andzia69']Jelenko...ja to wszystko wiem:( a odbierając codziennie telefony z żalami i ansami to juz się wszystkiego odechciewa...dzisiaj w odpowiedzi od "miłej" pani usłyszałyśmy - no to sp...j!!!!rzygać się chce...nie dośc, ze ciężko:(, to jeszcze takie debile sprawiają, że się tych resztek "chciejstwa" pozbywamy:([/QUOTE]
A ja dodam..."mialam prosze pani bernarbyna,tera przeprowadzilam sie do bloku,no i pies zostal na wsi!I co ja tera moge zrobic dla niego?Chyba tylko zryc dac!!!!!MOZE GO WEZMIETA DO SIEBIE ,BO JA NI MAM MIEJSCA"!!!!!!!!!!!!
Brak slow.....
MIALAM!!!A PSIAK JEST!!!!!!

Posted

Off:

26.09.2011 Samorządowe Kolegium Odwoławcze w Kielcach ponownie uchyliło w całości decyzję Wójta Wodzisławia odmawiającą naszemu Stowarzyszeniu prawa budowy schroniska dla bezdomnych zwierząt. Tym razem SKO już wprost zarzuciło Wójtowi łamanie prawa.

treść decyzji SKO [URL="http://www.obrona-zwierzat.pl/images/stories/budowa/dokumenty/decyzja_sko_ii.pdf"]tutaj[/URL]

Posted

[quote name='andzia69']Jelenko...ja to wszystko wiem:( [B]a odbierając codziennie telefony z żalami i ansami to juz się wszystkiego odechciewa...[/B]dzisiaj w odpowiedzi od "miłej" pani usłyszałyśmy - no to sp...j!!!!rzygać się chce...nie dośc, ze ciężko:(, to jeszcze takie debile sprawiają, że się tych resztek "chciejstwa" pozbywamy:([/QUOTE]

Andzia!
A może teraz Wy napiszecie coś w prasie?:razz: Rozumiem,że prasa trzyma z UM, ale ogłoszenia płatne prasa przyjmuje?
Może "palniecie" ogłoszenie odpowiedniej treści, skierowane do wiadomości obywateli?;)
Niech społeczność Kielc się dowie,jak naprawdę wygląda sytuacja, może przestaną Was nękać?

Posted

[quote name='epe']Andzia!
A może teraz Wy napiszecie coś w prasie?:razz: Rozumiem,że prasa trzyma z UM, ale ogłoszenia płatne prasa przyjmuje?
Może "palniecie" ogłoszenie odpowiedniej treści, skierowane do wiadomości obywateli?;)
Niech społeczność Kielc się dowie,jak naprawdę wygląda sytuacja, może przestaną Was nękać?[/QUOTE]

dzisiaj dzwonilas jedna z dziennikarek naszej lokalnej gazety z...interwencją! bo ktos do nich zgłosił 11!!! psow błąkających się po osiedlu - tacy są doinformowani! nawet pismaki sami nie wiedzą co piszą...:shake: szkoda kasy (ktorej nie ma) na płatne ogłoszenia, bo do tych tumanów i tak nic nie dociera....oni by chcieli po staremu zeby było - czyli łapać wszystko, co się rusza i upychać piętrowo:angryy:

Posted

Nie wiem co Wam radzić, bo to faktycznie opada wszystko co może!:mad:A jeszcze wpis Soemy,o tych wałęsających się psach - masakra!!!
To jak jakiś "potop" psi - może to specjalnie ktoś robi Wam na złość? Dowożą psy z gmin i wyrzucają w mieście?:cool3:

Posted

[quote name='epe'] Dowożą psy z gmin i wyrzucają w mieście?:cool3:[/QUOTE]

a to na 1000%....do tej pory przecież tyle gmin miały umowy z Dyminami, a teraz zostały na lodzie! no to "ludzie" radzą sobie inaczej - skoro wiedzą, ze schron ma podpisaną umowę tylko i wyłącznie z Kielcami no to sruuu do Kielc...a że schron zamknięty - no to co! oni sprawę załatwili - pozbyli się psów...

Posted

[quote name='andzia69']a to na 1000%....do tej pory przecież tyle gmin miały umowy z Dyminami, a teraz zostały na lodzie! no to "ludzie" radzą sobie inaczej - skoro wiedzą, ze schron ma podpisaną umowę tylko i wyłącznie z Kielcami no to sruuu do Kielc...a że schron zamknięty - no to co! oni sprawę załatwili - pozbyli się psów...[/QUOTE]
My też to znamy..........

Posted

[quote name='andzia69'][URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111012/POWIAT0304/74952016[/URL] :)[/QUOTE]
Oby takich akcji więcej.

Potter podrzuciła mi info:
[URL="http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierzat-podpisana,1,4877477,wiadomosc.html:"]http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierzat-podpisana,1,4877477,wiadomosc.html :)
[/URL]

Posted

Pan Paweł Suski został ponownie wybrany do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej - cytuję ze strony Pana Posła:

[quote]Podziękowania

[SIZE=3][FONT=Calibri]W związku z ponownym wybraniem mnie do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej serdecznie dziękuję wszystkim Wyborcom za okazane zaufanie. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Jestem przekonany, że w drugiej kadencji moja wiedza i zdobyte doświadczenie zaowocują jeszcze większymi możliwościami konstruktywnej pracy dla naszego regionu.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Calibri] Z wyrazami szacunku[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri] Paweł Suski[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri] Poseł na Sejm RP[/quote][/FONT][/SIZE]

Link do strony: [URL]http://www.pawelsuski.pl/[/URL]

Posted

[quote name='inka808']Witam,jestem tu nowa:)moze ktos mnie uswiadomic co teraz dzieje sie z tymi biedakami z Dymina?tak chociaz w paru slowach,pozdrawiam wszystkich:):)[/QUOTE]

psy są dalej w "schronisku",czują się dobrze:)i na pewno tak się będą czuły do 31.12.2011...