jaanna019 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Róbcie rozpierduchę dziewczyny!! Nie dajcie się wrobić! Quote
Majaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Pies Wolny']Ewa , proszę objaśnij mi. W jakiej postaci macie umowę z miastem. Czy na prowadzenie schroniska i wyłapywanie bezdomnych psów z terenu Kielc jest umowa łączna czy osobne dwie umowy - powinny być dwie odrębne umowy, pomimo tego, że zadania te wykonuje ten sam podmiot. Jeśli osobno, to wyłapywanie jako czynność do której się zobowiązałyście ofertą nie ma nic wspólnego z utrzymywaniem tych psów po odłowieniu i niezbędnymi czynnościami wynikającymi z jego zabezpieczenia (kwarantanna i reszta).[/QUOTE] Niestety niepodlinkowana przez UM 59. Umowa Nr W/DOT/263/GK/1/UM/849/2011 zawarta w dniu 19 maja 2011r., na realizację zadania publicznego pod tyt.:” Wyłapywanie bezdomnych zwierząt z terenu Miasta Kielce, zap0ewnienie im opieki oraz wykonywanie zadań wynikających z programu zapobiegającego bezdomności zwierząt. Wykonawca: Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami w Kielcach „Zwierzak”, ul.Św. Leonarda ¼ Kielce. Wartość umowy: 341 711,00 zł. ale tytuł stanowi odp na Twoje pytanie [quote name='Pies Wolny']Ewa , proszę objaśnij mi. W jakiej postaci macie umowę z miastem. Czy na prowadzenie schroniska i wyłapywanie bezdomnych psów z terenu Kielc jest umowa łączna czy osobne dwie umowy - powinny być dwie odrębne umowy, pomimo tego, że zadania te wykonuje ten sam podmiot. Jeśli osobno, to wyłapywanie jako czynność do której się zobowiązałyście ofertą nie ma nic wspólnego z utrzymywaniem tych psów po odłowieniu i niezbędnymi czynnościami wynikającymi z jego zabezpieczenia (kwarantanna i reszta).[/QUOTE] Niestety niepodlinkowana przez UM 59. Umowa Nr W/DOT/263/GK/1/UM/849/2011 zawarta w dniu 19 maja 2011r., na realizację zadania publicznego pod tyt.:” Wyłapywanie bezdomnych zwierząt z terenu Miasta Kielce, zap0ewnienie im opieki oraz wykonywanie zadań wynikających z programu zapobiegającego bezdomności zwierząt. Wykonawca: Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami w Kielcach „Zwierzak”, ul.Św. Leonarda ¼ Kielce. Wartość umowy: 341 711,00 zł. ale tytuł stanowi odp na Twoje pytanie! A jak juz pogrzebałam w BIPie, to takie mi się rodzynki trafiły w obrębie tylko tego wydziału [SIZE=2][quote][/SIZE]Umowa Nr W/UMZLEC/1/GK/1/UM/3/2011 zawarta w dniu 1 stycznia 2011r., na nadzór finansowo-rzeczowy nad realizacją zadań inwestycyjnych jednorocznych i wieloletnich oraz zadań bieżących. Przygotowanie projektów dokumentów finansowo-rzeczowych. Wykonawca: Ewelina Stochmal. Wartość umowy: 4 200,00 zł. [U]Aneks 1/2011 z dnia 24.03.2011. zmiana kwoty i terminu : 8 400,00zł[/U]. [/quote] szczególnie podobają mi się kwoty (także zmieniające się in plus) przeznaczone na place zabaw Łącznie ca podobnej kwoty jak na ŚTOZ [quote] [SIZE=2] [/SIZE]Umowa Nr D/ULI/3/GK/3/UM/20/2011 zawarta w dniu 3 lutego 2011r., w sprawie współdziałania w realizacji lokalnej inicjatywy inwestycyjnej na zadanie: ”Budowa placu zabaw w os. SM „Domator” -Pod Dalnią”. LII- Spółdzielnia Mieszkaniowa „Domator”. Przewidywany koszt realizacji inwestycji: 99 998,20 zł. [U]Aneks 1/11 z dnia 26.05.2011. – zmiana kosztów: 109 728,30 zł.[/U] [/quote] [quote] Umowa Nr D/LI/4/GK/4/UM/21/2011 zawarta w dniu 3 lutego 2011r., w sprawie współdziałania w realizacji lokalnej inicjatywy inwestycyjnej na zadanie: ”Budowa placu zabaw w os. SBM „Pionier” przy ul. Kochanowskiego 5”. LII- Spółdzielnia Budowlano-Mieszkaniowa „Pionier”. Przewidywany koszt realizacji inwestycji:79 004,14zł. [U]Aneks 1/11 z dnia 30.05.2011.- zmiana kosztów: 79 486,78 zł.[/U] [/quote] [quote] Umowa Nr D/ULI/6/GK/6/UM/36/2011 zawarta w dniu 16 marca 2011r., w sprawie współdziałania w realizacji lokalnej inicjatywy inwestycyjnej na zadanie: ”Budowa placu zabaw w os. Barwinek 12”. LII- Przewodniczący Stanisław Lis. Przewidywany koszt realizacji inwestycji:54 576,46 zł. [U]Aneks 1/11 z dnia 9 czerwca 2011r. zmieniający koszt realizacji inwestycji: 66 076,18 zł. [/U] [/quote] Mnie nasuwa się jednak refleksja - po co robić place zabaw za tak ogromne pieniądze (bo to nie dotyczy tylko Kielc), jak i tak będą obsrane i ojszczane przez zwierzęta, nie tylko bezpańskie, których nie ma gdzie de facto zabierać, jak i te mające właścicieli, nad którymi to właścicielami, nawet nikt z włodarzy, nie próbuje panować! Quote
ewab Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Pies Wolny']Ewa , proszę objaśnij mi. W jakiej postaci macie umowę z miastem. Czy na prowadzenie schroniska i wyłapywanie bezdomnych psów z terenu Kielc jest umowa łączna czy osobne dwie umowy - powinny być dwie odrębne umowy, pomimo tego, że zadania te wykonuje ten sam podmiot.[/QUOTE] Umowa jest jedna. [IMG]http://img189.imageshack.us/img189/4270/um00112011.jpg[/IMG] [IMG]http://img651.imageshack.us/img651/2903/um00122011.jpg[/IMG] Quote
Ada-jeje Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Bierzcie wzor z Odi i ladujcie do wiadomosci komu sie da. Niech prezio wie ze nie on jest najwazniejsza wladza w Polsce, miedzy innymi do pelnomocnika d/s zwierzat przy wojewodzie. Quote
Pies Wolny Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Powinny być dwa odrębne zadania. Wiem, że wtedy był dym, ale to musi podlegać renegocjacji lub wypowiedzeniu. Zwróćcie się do WIW z prośbą o reakcję na brak reakcji PLW w sprawie wciskania Wam zwierząt do nieistniejącego schronu, pisanie na Was kwitów z kontroli to nie jest właściwa i pożądana reakcja. Nie możecie wykonywać tego zadania z przyczyn nie leżących po Waszej stronie. Miasto nie dopełniło warunków - nie przekazało Wam schroniska w dyspozycję, a jedynie ciul wie co. Trzeba wyraźnie powiedzieć, że brak właściwego nadzoru właścicielskiego nad schroniskiem, a konkretnie jego stanu techniczno-funkcjonalnego ze strony UM Kielce może być powodem rozwiązania obecnej umowy. Wszystkie pisma kierować do wiadomości wojewody, Rady Miasta, WIW, PLW, jeśli są jakieś normalne media też tam. PS. Poproszę tekst umowy. Quote
Majaa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 [quote name='Ada-jeje']ladujcie do wiadomosci komu sie da. [/QUOTE] To się sprawdza, choć nie ładowałam ostatnich pism "gdzie się da", li tylko do dwóch urzędów, po drodze usłyszałam od Powiatowego, że On mnie wręcz błaga, o przesłanie pisma do policji. Rzecz działa się w środę i piątek w długi weekend. No i cóż dziś rano w ciągu dwóch godzin mam naście nie odebranych połączeń z centrali UM, nauczona doświadczeniem nie oddzwaniam, bo i tak nie wiadomo kto dzwonił, a jak by sprawa była pilna z SM, to wiedzą jak mnie znaleźć. A ja sobie jutro pójdę do UM i sprawdzę, co nasz wydział komunalny wyprodukował z siebie - cudów nie wróżę. [B]To naprawdę jest sposób - pisać gdzie się da - uderz w stół, a nożyce się odezwą! Prosta zasada! A jakże prawdziwa!! [/B] Quote
ewab Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dziś przejęliśmy młodego ok. 2-3 letniego psiaka zdjętego z półki skalnej tzw. Skałki Geologów. Leżał tam od kilku dni. Jest w stanie skrajnego wycieńczenia, ma połamaną łapę i obrażenia wewnętrzne. Sam tam chyba nie spadł:(. Teraz jest u wetki. Jestem coraz bardziej przerażona. Kilka dni temu trafił do nas poparzony Abel, wczoraj zabieraliśmy umierającą sukę wrzuconą żywcem do kontenera na śmieci, dziś kolejny, śmiem podejrzewać, nieprzypadek-wypadek. [IMG]http://img15.imageshack.us/img15/6974/imgp6444a.jpg[/IMG] [IMG]http://img191.imageshack.us/img191/3338/imgp6446a.jpg[/IMG] [quote name='Pies Wolny'] PS. Poproszę tekst umowy.[/QUOTE] Jutro, bo trochę wypada się przespać przed konferencją:roll: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ja pierniczę. Mnie martwi tylko jedno: że oni takie siupy wyczyniają nie tylko z wami. UM poszedł na wojnę np. z firmą, która sprząta parki, bo śmieli wygrać przetarg zamiast kieleckiego RPZ i teraz sprzątają taniej! Co ciekawe tam również trwa kampania na pomówienia: że nie chcą jakichś ptaków zabrać, że wcale nie sprzątają. Wychodzi na to, że UM pogrywa sobie tak z każdym, niewygodnym dla nich partnerem. To jest jakaś masakra, żeby w 21 wieku nikt nie był w stanie zrobić z nimi porządku. Quote
jaanna019 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Drugi punkt w umowie mówi, że zobowiązujecie się do odławiania psów w miarę posiadanych wolnych miejsc. Miejsc wolnych nie ma = nie odławiacie. UM nie może wam grozić, że nie odłowienie = nie wypełnienie umowy, gdyż punkt drugi umowy wyraźnie jest warunkowy! Quote
Linssi Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 A czy w przypadku, kiedy schronisko jest zamkniete i jest absolutny zakaz przyjmowania jakichkolwiek zwierzat, a UM wycofal sie z placenia za hotele, to urzedasy moga w ogole wymagac czegokolwiek? Bo: 1) upychanie psow w schronisku = donos i konsekwencje ze strony PWL 2) nawet gdyby miejsca byly, to przyjecie psa = patrz pkt. 1 3) wlascicielem schroniska jest miasto. swoj ustawowy obowiazek realizuje poprzez ŚTOZ, "dajac" na to kase. zaleznosc jest oczywista. nie ma kasy - nie ma odlawiania i opieki nad psami. chyba ze czegos tu nie rozumiem... 4) umowe sporzadza sie po to, aby zabezpieczala interesy obu stron. jak to jest, ze ŚTOZ ma tylko obowiazki, a miasto ma tylko prawa? nie chce sie wymadrzac... ale tak na chlopski rozum to wszystko jest bez sensu... Quote
Agata P Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Trzymajcie się i nie dajcie się .Niestety nie mogę być z wami fizycznie ale myślami jestem ,wspieram i trzymam kciuki:thumbs: Quote
Ada-jeje Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Troche odbiegam od tematu, ale ciekawe rzeczy dzieja sie na dogo. Znikaja watki bez podania przyczyny zakladajacemu watek. Z wczoraj na dzis znikl watek o slynnym schronisku w Bialogardzie u Harlacza. Nie tak dawno znikl watek dotyczacy afery w Obornikach. Kto macza w tym palce??? Byly to watki dotyczace osob publicznych, wiec czegos tu nie rozumiem. :shake: Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Nie widzę watku dot.przekazywania lekarstw.Ktoś wie gdzie go można odszukać? E/W Quote
backbone Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [url]http://www.ntv-kielce.pl/aktualnosci/4400-toz-o-kontroli-weterynaryjnej.html[/url] [url]http://www.radiofama.com.pl/?id=news&action=one&newsid=37892[/url] Quote
patikack Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ciekawi mnie jak UM wywiąże się z deklaracji o kwarantannie i podmianie ziemi i zanieczyszczeń... :/ Quote
backbone Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [url]http://www.radio.kielce.pl/page,,Awantura-w-schronisku-dla-zwierzat,70168cb2e6326cd56fe1983c49e19ed3.html[/url] Quote
ewab Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [B]Pragnę serdecznie podziękować osobom, które przyszły na konferencję. Dziękujemy za słowa wsparcia, otuchy i merytoryczne uwagi.[/B] Quote
Mortes Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Trzymam za Was kciuki! Byłam , widziałam i w schronisku jest super! Dobrze ze nie ma już w Dyminach tej toksycznej osoby. Ona była taka antypatyczna ze odechciało mi się tam przychodzić pomagać.Jak przekonałam się na własnej skórze potrafiła też swietnie kłamać.Teraz przywitali mnie mili ludzie, psy wyglądają slicznie .Bywam w róznych schroniskach ale w Dyminach podoba mi się najbardziej. Oby tylko starczyło Wam siły do użerania się ztymi wszystkimi pseudo-przyjaciółmi zwierząt.Boje się ze takie ciągłe podcinanie skrzydeł zdusi w Was zapał do Wielkiej Rzeczy jaką robicie.Zyczę Wam wytrwałości i marzę zeby wreszcie w naszym mieście było otwarte dobrze funkcjonujące schronisko.Pozdrawiam Jeszcze tak sobie myślę , ze jak Wy zrezygnujecie to nie ma u nas kto Was zastąpić.Myśle...myślę...no bo przecież nie toz???!!! Jeszcze nigdy nie zareagowali na zaden mój tel z prośbą o interwencje. Co innego śtoz - juz kilka razy pomogli mi uratować jakiegoś biednego wiejskiego Burka. Ukłony dla Pani Ewy B Quote
Pies Wolny Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Można gdzieś odsłuchać wszystko w całości ? Quote
backbone Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [url]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110628/POWIAT0104/871997429[/url] Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 To i sponsorzy zostali poinformowani?Ochyda...Moja znajoma zwykła mawiać,,zły to ptak co własne gniazdo kala,, Ludzie-przeciez wyście byli jednym z nas..Donosy?Fuj!:angryy: A ponieważ mam już włosy siwe i wiek mocno zaawansowany to zadedykuję wam -tym co doniesli-takie dobre rosyjskie przysłowie: ,,Donosy lubiat,no donoszczikaw niet,,.. Elżbieta Quote
Pies Wolny Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='Ada-jeje']Troche odbiegam od tematu, ale ciekawe rzeczy dzieja sie na dogo. Znikaja watki bez podania przyczyny zakladajacemu watek. Z wczoraj na dzis znikl watek o slynnym schronisku w Bialogardzie u Harlacza. Nie tak dawno znikl watek dotyczacy afery w Obornikach. Kto macza w tym palce??? Byly to watki dotyczace osob publicznych, wiec czegos tu nie rozumiem. :shake:[/QUOTE] Same nie znikają. Ktoś je znika. Prawdopodobnie są wnioski ze strony podmiotów tych wątków o ich zamknięcie w związku z toczącym się postępowaniem przed organami. Np. wątki, a raczej dyskusja na nich, mogą być odbierane jako forma nacisku na organy. I tej wersji się trzymajmy. Jest też trzecie wyjście - hakerskie :evil_lol: Quote
backbone Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Od 4:51 [url]http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/28062011-godz-1830/4785368[/url] Quote
lika1771 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Przepraszam mam prosbe rozsyłajcie gdzie sie da na fb,jezeli ktos umie robic plakaty to prosze pomozcie. Takiego bestialstwa dawno nie widziałam...... Sunia onka ubrana w sukienke i skatowana........ [url]http://www.dogomania.pl/threads/210271-DRASTYCZNE-!-Suka-ON-przebrana-w-sukienkę-i-skatowana[/url] Quote
Recommended Posts