Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Super zakończenie.Ja ją wrzuciłam na szerlok zaginione jak tylko zobaczyłam plakat w sklepie i wkrótce ktoś spisał nr tel.z szerloka,dlatego miałam nadzieję,że suńka może się odnalazła:-)Bo właściciele już dali za wygraną na początku stycznia i wiem,że planowali adopcję nowego psa.

Posted

PaSja Hera napisał(a):
Ciesze sie bardzo.Piesek ma trafic do Hoteliku,albo DT,nie wiadomo gdzie,takze jak sie nie odnajdzie wlasciciel bedzie potrzebowal\a
domku.Jak tylko bede miec zdjecia to sie odezwe.
Dziekuje za pomoc

nie wiem jak wyglądało to chodzenie jego przy ulicy - może się bał...w każdym razie on chodzi "normalnie" na 3 łapach a tą połamaną się tylko delikatnie podpiera...to stare złamanie - było operowane, ale coś jest nie tak - (Beackbone wie o co chodzi)...

w każdym razie pies wrócił wieczorem do właścicieli- listonosz nie domknął furtki:shake:

Posted

Emirowemu Pitbullowi*) gdzieś posiało Wasz wątek adopcyjny więc pozwalam sobie tutaj umieścić link do pierwszej aukcji Parówki. Jest podświetlona i pogrubiona. Jak mi ptapty**) we łbie przestaną sie pier.. niczyć we łbie to dorobię regionalne aukcje.

http://allegro.pl/jamnikowata-parowka-mlodziutka-a-juz-porzucona-i1466282152.html

podajcie linka do wątku adopcyjnego to następne tam wstawię (jak mnie astma nie położy)

________
*) Emirowy Pitbull - tak podobno o mnie mówią
**) ptapty - to takie coś co mi się zrobiło po strzale z beta2mimetyków i kromogenów po ataku astmy.

Posted

[quote name='Isadora7']Emirowemu Pitbullowi*) gdzieś posiało Wasz wątek adopcyjny więc pozwalam sobie tutaj umieścić link do pierwszej aukcji Parówki. Jest podświetlona i pogrubiona. Jak mi ptapty**) we łbie przestaną sie pier.. niczyć we łbie to dorobię regionalne aukcje.

http://allegro.pl/jamnikowata-parowka-mlodziutka-a-juz-porzucona-i1466282152.html

podajcie linka do wątku adopcyjnego to następne tam wstawię (jak mnie astma nie położy)

[FONT=Verdana] Jest malutki blad :) w wieku wpisane jest 15 msc a w opisie ponizej:[/FONT]
"[FONT=Verdana]wieku ok. 18 miesiecy"
w kazdym razie biore sie za rozsylanie linka do aukcji.
:)

[/FONT]

Posted

Odnosnie Collie - stare złamanie powypadkowe, operowane 2 lata temu. Źle się goiło, pies lizaniem to uskuteczniał, do tego podobno miał robione zespolenie i okazało się po jakimś czasie że ma uczulenie na stop metalu z którego było zespolenie. Owczarek ma 4 lata, także łapę warto próbować ratować - jeszcze by mógł w życiu troche pobiegać.

Pani zobowiązala się szukać weta w Kielcach który podjąłby się próby odratowania łapy.
Oczywiście pouczenie o niedopilnowanym psie dostała i informację że repetycje tego typu akcji w najlżejszym przypadku kosztują ok 200zł (mandat karny od SM).

Posted

agack222 napisał(a):
[...]
[FONT=Verdana] Jest malutki blad :) w wieku wpisane jest 15 msc a w opisie ponizej:[/FONT]
[/FONT]

Serdecznie dziękuję za słuszną uwagę już poprawiam.
Cóż widać mi się ptapty we łbie pier...lą tym bardziej że dostałam wczoraj pokaźną dawkę sterydów aby zatrzymać atak astmy spowodowany nerwami.

Posted

agack222 napisał(a):
[quote name='Isadora7']Emirowemu Pitbullowi*) gdzieś posiało Wasz wątek adopcyjny więc pozwalam sobie tutaj umieścić link do pierwszej aukcji Parówki. Jest podświetlona i pogrubiona. Jak mi ptapty**) we łbie przestaną sie pier.. niczyć we łbie to dorobię regionalne aukcje.

[/FONT]

Bardzo dziękuję za uwagę, już poprawione :):):)
widocznie mi sie "ptapty po głowie pier...ły"

divia_gg napisał(a):
Superaśne to allegro. Sliczniunie i oby skuteczne:)

Dziękuję za miłe słowa, aczkolwiek nie do końca jestem zadowolona, ale nie miałam siły byłam po silnej dawce leków podanych aby zatrzymać atak astmy spowodowany nerwami.

Posted

Witam.Wlasnie dzwonilam do schroniska.Pani poinformowala mnie o wszystkim.Ciesze sie ,ze piesek trafil do wlasciciela.
W momencie kiedy go zobaczylam pies nie szedl"normalnie",przerazilam sie jego widokiem,nie tylko ja.I dlatego zadzwonilam po pomoc.
Czyli mam rozumiec,ze kara grzywny za puszczanie pieska "wolno"obowiazuje???
Dziekuje za zainteresowanie.Pozdrawiam Kasia

Posted

Uwaga, pomarańczowy alarm, SOZ ogłasza mobilizację sił.

Gmina Wodzisław odmówiła nam prawa zbudowania własnego schroniska dla bezdomnych zwierząt - więcej szczegółów i treść decyzji wójta tutaj.
Oczywiście będziemy się odwoływać, ale znając tęgie głowy orzekające w kieleckim SKO, nie liczę na większe sukcesy.

Ponieważ sprawa jest skandaliczna, staramy się zainteresować media - i tak w niedzielę pojawi się TVP Kielce, aby nakręcić materiał na naszej działce, a następnie z oświeconymi urzędnikami.

Zależy nam, aby zgromadzić tam jak najwięcej osób, bo obawiamy się, że jak dojdzie co do czego, to w szczerym polu będę stała ja z Elizą, dwie nawiedzone, którym się bezczelnie zachciało samodzielnie zbudować schronisko.

Prosimy o przybycie - niedziela, 20 lutego, godz. 9.00, u nas w Przyłęku, gmina Wodzisław, powiat jędrzejowski, ostatnia działka za wsią, znak rozpoznawczy: olbrzymia, 200-letnia lipa.
W razie czego, Eliza udzieli telefonicznych wskazówek, jeśli chodzi o dojazd - 607-171-458.

Posted

wtatara napisał(a):
pomózcie znależć mi kogoś do wizyty w Sedziszowie- Proszę. Jestem z Krakowa

Może dziewczyny z SOZ z Jędrzejowa kogoś znają stamtąd.Eliza_sk,Potter chyba są z Jędrzejowa.

Posted

Przedstawiam Wam Bruna. Kocurek doczołgał się ze zmiażdzoną, oskórowaną łapką, która mimo prób uratowania musiała być amputowana. Kocurek ma ok. 3 lat, jest bardzo grzeczny, łagodny, toleruję wszystkie inne zwierzaki. Uploaded with ImageShack.us

Posted

eneda napisał(a):
Dzięki Zuzka, ale proszę podaj mój nr 791533440, możesz też mejla [email protected] DZIĘKI JESZCZE RAZ:)

Poogłaszane:-)
Nr Twój eneda podałam.Ta tricolorka to raczej długo u Ciebie już nie zabawi;-)
Ma na Kraków,Katowice i Warszawę.3łapek na razie na Kraków.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Poogłaszane:-)
Nr Twój eneda podałam.Ta tricolorka to raczej długo u Ciebie już nie zabawi;-)
Ma na Kraków,Katowice i Warszawę.3łapek na razie na Kraków.

Dzięki :) Obyś miała rację, Miśkę mam ponad 8 miesięcy, ma wyjątkowego pecha, już różne buraski się przewinęły i znalazły domki, a ona czeka.... Ładuję telefon i czekam na ten wymarzony domek :>