Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Zanim zorganiujecie transport na budy z odzysku, radzilabym sprawdzic czy warto przewozic. Do nas tez nieraz zglaszaly sie osoby do oddania bud, ktore nadawaly sie tylko do wyrzucenia.

Posted

[quote name='Luna123']
ja bym miała dopiero za ok. 2 tygodnie i myślałam, żeby ew. podać do Asiorka, bo pocztą to cieżkie cholerstwo nie wiadomo ile by kosztowało.
[/QUOTE]

spoko spoko, tylko daj znać ;)

[quote name='agnieszka24']Mam koleżankę, która pracuje w zakładzie karnym w Kielcach. Zadzwonię do niej i zapytam, czy ZK nie miałaby starych koców i materacy, które mógłby przekazać dla psiaków z Dymin.[/QUOTE]

oo Aga REWELACJA, to już mamy jeden konkret ;)

[quote name='Ada-jeje']Zanim zorganiujecie transport na budy z odzysku, radzilabym sprawdzic czy warto przewozic. Do nas tez nieraz zglaszaly sie osoby do oddania bud, ktore nadawaly sie tylko do wyrzucenia.[/QUOTE]

oo to to.. najpierw trzeba by kogoś stamtąd wysłać, bo rzeczywiście budy z odzysku nie zawsze nadają się do dalszego użycia ;)

Posted

[FONT=Verdana]Potrzebujecie lampę bakteriobójczą ?? Jeżeli tak to postaram się taka załatwić używaną na początek będzie dobra. Czy słoma też potrzebna jest dalej??[/FONT]

Posted

[quote name='Majaa']
Transport pierwszy na pewno pojedzie!

Co do kolejnych, w tej sytuacji, muszę się zastanowić, czy nie powinnam poprosić kogoś z zewnętrz o koordynowanie ....., bo mnie się odechciewa wszystkiego! Ale swoje zrobię

RÓBMY SWOJE ! WSTYDZĘ SIĘ, ŻE JEDNAK WDAŁAM SIĘ W TAK BEZNADZIEJNĄ DYSKUSJĘ!!!![/QUOTE]

Majaa - róbmy swoje:p i bardzo ci dziekuję za pomoc:loveu: jeśli możesz te policyjne kontakty o pomoc wziąść na siebie - super:lol: Ja dopiero co wróciłam ze szkolenia, potem schronu po ciemku i w śnieżycy, potem po zatransportowaniu dziewczyn w miejsce odbioru drugiej suni, wyjściu z moimi biednymi burkami, które w ramach dziwactw pańci musiały tyle siedziec bez spaceru (bo i tz pracował)...ech...zaraz siadę do plakatu zbiórkowego i wstawię:)

Posted

[quote name='qeram']komputer bez monitora mogę sprezentować tylko będzie z linuksem nie z windą ale open ofiice wystarczy do prowadzenia ewidencji i korespondencji. Do internetu tez wystarczy.[/QUOTE]

Geram - bardzo ci dziekuję:loveu::loveu::loveu: pewnie, ze się przyda:p

Posted

[quote name='GoniaP'][COLOR=Red][B]Pewna Pani z Poznania chciałaby podarować kieleckim psom kilka bud z odzysku. Jeśli są potrzebne, proszę by ktoś zorientowany zadzwonił do [COLOR=Black]p. Kasi 604185657[/COLOR] celem omówienia szczegółów.[/B][/COLOR][/QUOTE]

Dzięki:p przekazałam kontakt osobom, które jutro się wybierają z Poznania do nas - moze da radę jakos to zgrać:)

Posted

Andzia i nawet rano nie dośpisz bo jakaś zakręcona pinda zadzwoni(czyt.ja) z góry przepraszam.Zapytam jeszcze czy macie już czajnik,mam też na działce dwa fotele nie najgorsze bo jak ktoś adoptuje psa to nawet nie ma na czym usiąść żeby poczekać na wypełnienie dokumentów a te taborety co dałam to dla takich kruszynek jak eneda i może można już przenieść główne biuro do tego pierwszego pokoju chyba że macie inne zamiary albo nie ma tam gniazdka telefonicznego,ten w którym ja byłam budzi obrzydzenie u mnie a co dopiero u ludzi adoptujących?Zapomniałam wam powiedzieć po szkoleniu że mam wiadro,mopa i parę pachnideł do mycia.

Posted

wybaczcie, ze sie wtracam z innym tematem ale szukam wlascicieli tego kota, o ile ich mial (jest udomowiony, wiec sadze, ze ma dom...)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197165-Znaleziona-kotka-udomowiona-%29-KIELCE-KIELCE-KIELCE?p=15817741#post15817741[/URL]

Posted

dzis w radiu kraków ogłosiłam apel o zbiórkę dla Dymin ;)
Do odsłuchania na stronie :

[url]http://chwiladlapupila.pl/informacje/klinika-zdrowego-chomika-27-listopad-2010/[/url]

mniej więcej 10 minut przed końcem był apel ;)

Posted

Wszyscy gadajo to i ja też. TVN odrobił tyły. Eneda, Potter - bardzo dobrze. Redaktorka jednak, moim zdaniem lekcji nie odrobiła do końca - jednak czepiał się nie będę - zwłaszcza po tv Polsat/emir. I tylko kłapanie fachowca pt. 'niedojda w zielonym' lekko haczy po czaczy, ale niechybnie i on bęcki zbierze, więc się już cieszę. Widać krok po kroku idzie się do przodu. Brakuje mi tylko ostatniego kopa w PUK-nięte ....krocze, ....... ale i do tego dojdziemy. I tego będę się trzymać. Na rozgrzewkę wszystkim 'zarobionym' i zmarzniętym herbatki z rumem życzę, a psolom mizianka i zero kontaktu z czarnym komandem oraz na pohybel ornitologowi w śmiesznych kalesonach.

PS. Enedo trzeba było gnoja z plaskacza potraktować, ......wiem kociznę trzymałaś - to choć kopnąć ornitologicznie w lewe jajo, ..... w ramach badań, wytrzyma , czy nie wytrzyma. Adekwatnie do wiedzy gnoja.
Naprawdę mimo to, że się juz duuuużo wie, to jednak jak się "to" zobaczy - za każdym razem szok i adrenalina na maksa. Ja to nazywam wścieklizną przetrwałą.

Posted

Ewab, pamiętacje, żeby rozesłać w mailach do uczestników kursu link do wątku z psami do adopcji i informacji o linkach do ogłoszeń. Przypominam tak na wszelki wypadek, bo rzeczy do zrobienia dużo, łatwo zapomnieć.

Posted

Gdyby ktoś mógł dzisiaj pomóc w schronisku byłoby bardzo fajnie. Eneda jest sama, jest jeden pukniety ale ma wszystko w d..e. Ja zaraz tam jadę, ale gdyby jeszcze ktosiki mogły to by ulżyło troszkę.

Posted

[quote name='andzia69']Gdyby ktoś mógł dzisiaj pomóc w schronisku byłoby bardzo fajnie. Eneda jest sama, jest jeden pukniety ale ma wszystko w d..e. Ja zaraz tam jadę, ale gdyby jeszcze ktosiki mogły to by ulżyło troszkę.[/QUOTE]

Wybieram się z tztem ok. 11 ;)

Posted

Jestem jak wyglądają finanse ? Do czasu konkursu, miasto chyba łoży. Poza tym dlaczego pracownikow już nie ma, chyba mają umowy o pracę i powinni ją swiadczyć do czasu wypowiedzenia bo na pewno nie dostali dyscyplinarki.
Pytam o to, bo obawiam się, że osoby , które obecnie są co dnia w schronisku po pewnym czasie się wypalą- nie wydołają.
Chyba , że będą na etatach.

Posted

Andzia dopisz(jak się da) na pierwszej stronie klamerki do pasków,paski(stare najlepiej skórzane) taśma parciana karabińczyki od toreb podróżnych(metal),woda utleniona,piochtanina,rywanol,bandarze,rękawiczki"wampirki",gąbka(obojętnie jaka ilość to potnę i wypcham poszewki,poduszki z wkładem z anilanyteż mogę poszyć takie ala poduchy i wypchać tą anilaną będą wygodne i łatwe w utzymaniu)niepotrzebne szczotki do włosów,grzebienie(umyje się i będą dla psiaków bo wątpię czy ktoś kupi w sklepie)grabie,łopatki wielkości "saperki",środki czystości:domestos,proszek do prania,ocet itp,mopy z kijami,wiaderka....acha i koniecznie pod tym dane z nr konta bo jak drukuję to muszę dopisywać ręcznie,jedni dadzą koc a inni chcą wpłacić lub odprowadzić z podatku szkoda przegapić okresu rozliczeniowego.....więcej grzechów nie pamiętam.

Posted

Na szkoleniu używam często jako smyczy i linek do treningów linek zakupionych w sklepie żeglarskim. Sprzedają je ma metry, różnej grubości, więc do każdego psa się dopasuje (oby nie za ciężka linka i niezbyt cienka równiez, bo tnie rekę). Łatwo do takiej linki przywiązać karabińczyk, linka jest trwała i tania, a powstała "smycz" przydatna w pracy z psami. Byłoby idealnie, gdyby udało się taką linkę zdobyć w dużych ilościach.

Te linki są super:

[URL]http://allegro.pl/lina-linka-pleciona-rpp-fi-6-mm-atest-1szt-2mb-i1325672702.html[/URL] - do malutkich psów

[URL]http://allegro.pl/lina-linka-pleciona-rpp-fi-10-mm-atest-i1325672328.html[/URL] - średnich

[URL]http://allegro.pl/lina-linka-pleciona-rpp-fi-12mm-atest-super-cena-i1325672509.html[/URL] - dużych

Do tego wystarczy przymocować karabińczyki (z torebek tylko dla małych psów i to mało lękliwych, bo te torebkowe pękają) i zrobić pętlę na końcu na rękę. Pamiętajcie, że smycze dla tych psów muszą być jak najdłuższe (kilka krótszych do weta), bo spacer musi zapewnić maksimum ruchu, a te psy siedzą w boksach ciasnych.