Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]
[SIZE=1]kurcze ja jestem goopia całkiem, czy M. M. to eneda?[/SIZE][/QUOTE]
Mysle ze skoro to juz zostało powiedziane, to potwierdzic moge :p

A co do styropianu w budach - najlepiej od srodka, z tym ze jeszcze wylozyc lepiej plyta pilsniowa ([url]http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82yta_pil%C5%9Bniowa[/url]) - jak ktos nie wie o czym mowie.

Posted

jak nie jak tak:cool3:
Andzia pracowita kobieta:loveu:, wersja robocza super:cool3:

aha, [B]Andzia[/B], jak będziecie coś wiedzieć, czy macie jakieś wyposażenie biura to daj znać. Mam ew. monitor elegancki panorama 2-letni.

Posted

[quote name='andzia69']Ale raczej marne szanse ma na wyleczenie - panleko...coś tam (nie znam sie zupełnie na kocich chorobach:shake:)
[/QUOTE]

(czy jest link do tego reportazu? Andzia wyglądasz świetnie)

na szybko:

kot w DT
-kroplówka co godzinę, dwie (w nocy co dwie, co trzy). Jesli kot się nie rusza (jest półprzytomny) może sobie leciec wolniutko dluższy czas. Jesli się rusza, wtedy kropłowka szybciej i częściej (co godzinę dwie).
-co 4godz. zastrzyk p/wymiotny- pół godziny potem karmic na siłę małą ilością mokrej karmy (gerber, convalescense)
-antybiotyk ("betamox i synergal można sobie przy panleukopeni wsadzić w d...;)"
- trzymac ciepło.
-do pół roku po chorym kocie nie można przyjmowac zadnego innego nieszczepionego(podwójnie) kota do mieszkania

panleukopenia w schronisku; smutne ale prawdziwe, moim zdaniem lepiej od razu uśpić kota. I tak umrze w męczarniach. Ale oczywiście mogą być wyjątki.

tutaj b. duuuzo i fajnie na temat "panleko...coś tam":)

[COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=33947[/URL][/U][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14481[/URL][/U][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][FONT=MS Shell Dlg 2][U][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=18810[/URL][/U][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Isadora7']No jakby z mojego wyobrażenia o Tobie wyjęta :)[/QUOTE]

o matko:crazyeye: aż tak źle?:evil_lol:

[quote name='Luna123']reportaż bardzo mi się podobał

[SIZE=1]kurcze ja jestem goopia całkiem, czy M. M. to eneda?[/SIZE][/QUOTE]

[quote name='Luna123']jak nie jak tak:cool3:
Andzia pracowita kobieta:loveu:, wersja robocza super:cool3:

aha, [B]Andzia[/B], jak będziecie coś wiedzieć, czy macie jakieś wyposażenie biura to daj znać. Mam ew. monitor elegancki panorama 2-letni.[/QUOTE]

Tak ;) MM to Eneda. Co do monitoru...super:) bedziemy mieć na razie choć monitor:multi: pokój kierowniczki jest teraz pusciutki - nawet krzesła ni ma;) komputer się moze też jakos uda zdobyć;)

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: aż tak źle?:evil_lol:

poprostu widac ze jestes konkretna babka,nie pier...dolisz sie i nie szczypiesz-od razu siekierka w dlon i do dziela:)

Posted

Andzia ma chyba TZ, to z tym na p... to nie wiem;)

To monitor wyślę w poniedziałek ( u nas na wsi to nie pracują w soboty:shake: ). HP. mam nawet gdzieś kwitek.
Na adres schroniska czy do Ciebie do firmy?

zebym się tylko przekopała przez te posty:roll:

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: aż tak źle?:evil_lol: [...]
[/QUOTE]

No co Tyyyyyy, aż tak dobrze. Byłam przekonana ze w takich torebkach jak ta co trzymasz w dłoni gustujesz :) też takie lubię :evil_lol:

Posted

[quote name='Luna123']Andzia ma chyba TZ, to z tym na p... to nie wiem;)

To monitor wyślę w poniedziałek ( u nas na wsi to nie pracują w soboty:shake: ). HP. mam nawet gdzieś kwitek.
Na adres schroniska czy do Ciebie do firmy?

zebym się tylko przekopała przez te posty:roll:[/QUOTE]

A gdzie ci wygodnie - adresy...chyba powstawiałam tu na 1 a jak nie to na pewno na pieskim watku:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196823-PSY-KIELECKIE-DO-ADOPCJI-w%C4%85tek-zbiorczy-ps%C3%B3w-z-Dymin-i-tych-kt%C3%B3re-ich-unikn%C4%99%C5%82y?p=15778586#post15778586[/URL]

[B]Charly[/B] - kociak jest w lecznicy i tam został...czy sie uda? tego to juz nie wiem, jest pod dobrą opieką...

Posted

[quote name='Linssi']Dziewczyny i chlopaki, w jednostce wojskowej w Warszawie czekaja koce i materace dla psiakow ze schroniska. Problemem jest niestety transport. Czy ktos sie moze wybiera do Warszawy??:cool3:[/QUOTE]

OO CYTUJE ŻEBY NIE UMKNĘŁO!!!!!!
BARDZO BARDZO potrzeba KOCY, jakichś KOŁDER do schronu.. piesy leżą na jakichś resztkach, dziewczyny ile mogą to robią.... jednak "szpitalik" to dla mnie masakra...
Weszłam na teren schronu i wyszłam chora :(
Boksy kwarantannowe to jak dla mnie hit.. ale hit w tę odwrotną stronę... :roll: metalowy bunkier i nic.. tylko płytki chodnikowe :roll:
TRZEBA KONIECZNIE POMÓC TYM PSIAKOM!!!!!

[quote name='agaga21']w schronisku w szczecinku na zimę budy są po sam dach wypchane "wnętrznościami" z materaców z zakładu karnego.[/QUOTE]

hi hi, dziś wracając z Dymin molestowałam Ewę, żeby z samego rana w poniedziałek wysłała kogoś do ich więzienia, właśnie w tym celu.. ja mam już mieć załatwianą rozmowę z naczelnikiem więzienia w Krakowie....

[quote name='illa']Znajoma ma trochę zbędnego styropianu,można by ocieplić ściany bud albo podłożyć pod posłanie,pozostaje ciągłe ale ...trzeba go przywieżć z Wyręby(gm Ćmińsk).
[/QUOTE]

styropian się pionie przyda.. Dziś z Krakowa przywieźliśmy 5 bud do Dymin, NOWYCH tylko NIE OCIEPLANYCH. Mamy w planach jeszcze pięć im zawieźć... ALE PILNIE potrzeba właśnie materiałów do ocieplenia tych bud!!!!

[quote name='Kinya']Ja mam starego Tefala Delfinę, ale daje radę. Tylko czy ktoś by jechał z Krakowa lub okolicy?
Jak nie, to podobno w Biedronce można kupić czajniki nawet za 20 zł. I co najważniejsze - podobno nie wysiadają po kilku użyciach ;)[/QUOTE]

z krakowa za ok 2 tyg zamierzamy znowu wyruszyć z darami dla kielc.. Tym razem były tylko budy, za 2 tyg mam nadzieje że będzie więcej..
Jestem w kontakcie z reporterką Gazety Wyborczej, ma dać do gazety artykuł, ze zbieramy w KTOZ-ie rzeczy dla Dymin... No i jutro w radiu tez zamierzam powiedzieć o tym ;)
Mamy dwa tyg na zorganizowanie zbiórki dla kielc..[B] najbardziej im teraz są potrzebne koce, kołdry, miski i smycze.[/B]

Tak jak pisałam wcześniej.. wyszłam stamtąd chora... jak zobaczyłam tą kaszę zamarzniętą w rynnach zamiast misek to zbladłam.. no i sama kasza na wodzie... Teraz tym psom nie można dać normalnej karmy bo się mogą przekręcić!!! trzeba po troszku....:shake: one wszystkie sraczkę mają straszną!!!.

Dziś udało nam się zabrać z Kielc 4 psiaki... jeden pojechał do hotelu a dwa na tymczas do kogoś i jeden do domu stałego (szczenię) :multi:
Niestety nie udało mi się spotkać kierokurwniczki.... weta też... siedzieli gdzieś ponoć zaczajeni w pomieszczeniach dla pracownikach :roll: a szkoda :(

co najbardziej mnie przeraziło to szpitalne boksy.. o ile to można nazwać boksem (pomieszczenie tak gdzieś 60x60 i przerażone psiaki)

[B]LUDZISKA im NA GWAŁT POTRZEBA KOCY, NARZUT JAKICHŚ, LUB kołder[/B].. jak byście zobaczyli te rozdygotane z zimna psiaki

CO DO WYPOSAŻENIA.. Magda mówiła że ma jakieś biurko ;)

Posted

Ot i cała Andzia …..:evil_lol: na razie ma w ręce tylko siekierkę ….:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Linssi']Dziewczyny i chlopaki, w jednostce wojskowej w Warszawie czekaja koce i materace dla psiakow ze schroniska. Problemem jest niestety transport. Czy ktos sie moze wybiera do Warszawy??:cool3:[/QUOTE]
Jest to bardzo dobry pomysł – można wystąpić do kieleckiego więzienia, podobnie zresztą, jak do (nie wiem dokładnie, jak to się aktualnie nazywa), ale dawnej jednostki wojskowej na tzw. „Stadionie” w Kielcach, a obecnie jest to jednostka „magazynowa” świętokrzyskiej policji.
Korespondencję z nimi mogę wziąć na siebie

Konkrety teraz transportowo - zbiórkowe i nie tylko:

[LIST=1]
[*]Prawdopodobnie ze Starachowic mój pierwszy transport (bus z przyczepą) pojedzie ok. środy – czwartku do Kielc, więc, jeśli ktoś chce coś dorzucić, (choć tym razem raczej nieduże rzeczy będą mogły pojechać), to proszę podrzucać pod adres Hanki Sawickiej 3 i zgłaszać się do ochroniarzy (od jutra rana będą mieli informację, gdzie składujemy w firmie dary dla schroniska kieleckiego).
[*]Rusza zbiórka w kilku miejscach w Starachowicach i okolicach – na razie w ok. 50 szkołach i kilku instytucjach, tylko Andzi się delikatnie przypomnę w sprawie projektów plakatów, które ustaliłyśmy, jak mają wyglądać – Ciotka ja wiem, że Ty zajęta jesteś, ale ja dwie lewe rączki mam w kwestiach plastycznych....
[*]Z Warszawy do Kielc mam transport busem VW T4 w przyszłą niedzielę – jest to bodajże 5 grudnia, więc jak coś można przewieźć, dowieźć – to da się zrobić!
[/LIST]

Posted

aż nie mogę uwierzyć Majaa ,że tyle potrafisz obiecać dla schroniska w Dyminach ,a bezdomnych psów w Starachowicach nawet nie potrafisz rozliczyć z AFN em nie mówiac o jakiejolwiek innej pomocy. No cóż tutaj tobie nikt pomnika za zasługi nie ostawi wręcz odwrotnie ,spróbuj w kielcach:diabloti:

Posted

[INDENT]Tu chyba więcej osób zagląda, więc zapytam, może ktoś rano zdąży odpowiedzieć, zanim wyjadę z domu. To miejsce, gdzie ma się odbyć szkolenie, to co to jest? Ja pod adresem ul. Świętojańska 11 znalazłam w necie kawiarnię "Lata Dwudzieste". Czy to o to chodzi?[/INDENT]

Posted

[quote name='mrs.ka']aż nie mogę uwierzyć Majaa ,że tyle potrafisz obiecać dla schroniska w Dyminach ,a bezdomnych psów w Starachowicach nawet nie potrafisz rozliczyć z AFN em nie mówiac o jakiejolwiek innej pomocy. No cóż tutaj tobie nikt pomnika za zasługi nie ostawi wręcz odwrotnie ,spróbuj w kielcach:diabloti:[/QUOTE]
1. Nie obiecać - tylko zrobić Transport pierwszy jedzie i tego nie odwrócisz, kolejne również pojadą .......
2. Nie sądzę, że akurat ty powinnaś się wypowiadać na temat rozliczeń z AFN em, w którym nikt nie chce mieć nic wspólnego z tobą
3. Mam prywatnie pod opieką kilka zwierząt bezdomnych ze Starachowic - to twój problem, że o tym nie wiesz
4. [B]MAM PRAWO DO POMAGANIA KAŻDEMU PSU I KAŻDEJ ORGANIZACJI WEDŁUG MOJEGO WŁASNEGO WYBORU! JA DYSPONUJĘ MOIM CZASEM I MOIMI PIENIĘDZMI![/B]
5. Co do pomników - po 1 sze pomników nie oczekuję i oczekiwać nie będę (mam się gdzie spełniać) a po 2gie ja nie piszę, że "jedna moja rozmowa" spowodowała zmianę uchwał
6. Czemu nie pomagam starachowickim "twoim" zwierzętom? - No cóż ....... sama umiesz sobie odowiedzieć najlepiej, poczytaj swoje posty ............

NIE WYDAJE CI SIĘ, ŻE TEN POST NIE ZMIEŚCIŁ SIĘ W RAMACH, ANI NORMY PRZYZWOTOŚCI W STOSUNKU DO MIEJSCA JEGO UMIEJSCOWIENIA, ANI CZASU ????????????

Kielce przepraszam znów więc, ża za dużo zaoferowałam dla Was, więcej pisać tutaj nie będę ..........

Posted

[quote name='mrs.ka']tego to akurat wszyscy oczekują ,zebyś coś robiła ,a nie pisała ...[/QUOTE]

Tak sobie siedzę i walę w tą klawiaturę, a budy same się robią ...... transporty/zbiórki też się same organizują

Zmień miesce do dyskusji na ten temat

Posted

[quote name='mrs.ka']jakbym mogła to bym zmieniła ciebie ...w uczciwego człowieka ,a po za tym to nic[/QUOTE]

No cóż - nie chce mi się bzdur omawiać! Jestem zła, nieuczciwa ..... Cóż tu komentować, zwłaszcza w sytuacji takiego oskarżenia!
Nie wspominając o takiej, a nie innej sytuacji w schronie kieleckim ......

Transport pierwszy na pewno pojedzie!

Co do kolejnych, w tej sytuacji, muszę się zastanowić, czy nie powinnam poprosić kogoś z zewnętrz o koordynowanie ....., bo mnie się odechciewa wszystkiego! Ale swoje zrobię

RÓBMY SWOJE ! WSTYDZĘ SIĘ, ŻE JEDNAK WDAŁAM SIĘ W TAK BEZNADZIEJNĄ DYSKUSJĘ!!!!

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: aż tak źle?:evil_lol:

Tak ;) MM to Eneda. Co do monitoru...super:) bedziemy mieć na razie choć monitor:multi: pokój kierowniczki jest teraz pusciutki - nawet krzesła ni ma;) komputer się moze też jakos uda zdobyć;)[/QUOTE]

komputer bez monitora mogę sprezentować tylko będzie z linuksem nie z windą ale open ofiice wystarczy do prowadzenia ewidencji i korespondencji. Do internetu tez wystarczy.

Posted

[quote name='qeram']komputer bez monitora mogę sprezentować tylko będzie z linuksem nie z windą ale open ofiice wystarczy do prowadzenia ewidencji i korespondencji. Do internetu tez wystarczy.[/QUOTE]

to elegancko:lol: ale to i tak pewnie Andzia potwierdzi, ja się nie wtrącam;)

ja bym miała dopiero za ok. 2 tygodnie i myślałam, żeby ew. podać do Asiorka, bo pocztą to cieżkie cholerstwo nie wiadomo ile by kosztowało.

A tak, to już będzie można coś działać:p.

Posted

[COLOR=Red][B]Pewna Pani z Poznania chciałaby podarować kieleckim psom kilka bud z odzysku. Jeśli są potrzebne, proszę by ktoś zorientowany zadzwonił do [COLOR=Black]p. Kasi 604185657[/COLOR] celem omówienia szczegółów.[/B][/COLOR]