Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='Linssi']Dziewczyny i chlopaki, w jednostce wojskowej w Warszawie czekaja koce i materace dla psiakow ze schroniska. Problemem jest niestety transport. Czy ktos sie moze wybiera do Warszawy??:cool3:[/QUOTE]

Linssi podaj mi na pw namiary na tą jednostkę wojskową. W przyszłym tygodniu będzie jechał dziewczyna z Wawy z darami dla psiaków z Dymin :)

Posted

[QUOTE]Dziewczyny i chlopaki, w jednostce wojskowej w Warszawie czekaja koce i materace dla psiakow ze schroniska. [/QUOTE]
w schronisku w szczecinku na zimę budy są po sam dach wypchane "wnętrznościami" z materaców z zakładu karnego. tam te materace często wymieniają i za darmo chetnie schronisku oddają. ponoć to nie wilgotnieje, psy się w tym zagrzebują całe a co jakiś czas dopełnia się tym budy gdy się trochę już wygniecie. myślę, że warto skorzystać. mariamc poleca to bardzo!

może udało by się też z jakiejś ubojni odbierać mięso 3 gatunku za darmo dla schroniska? pewnie nie w tej chwili, bo na razie macie tam straszny galimatias ale może za jakiś czas...?

Posted

[quote name='baster i lusi']a ty @ a tak chciałam cię zobaczyc:eviltong:Andzia ale Czesio wyrwany z niebytu.:multi:[/QUOTE]

masz wersje roboczą andzi69 - robiła Alicja:)

[URL]http://images8.fotosik.pl/392/7380f0c66ba57968.jpg[/URL]

W schronie nie ma już kotów - czarny dzikawy poszedł wczoraj do domnu, dzisiaj maluch chory został zabrany do weta - adoptowany! przez EwęB coby było, ze nie ukradziony:evil_lol:
Ale raczej marne szanse ma na wyleczenie - panleko...coś tam (nie znam sie zupełnie na kocich chorobach:shake:)

Dzisiaj też dzwoniła do mnie pani z ogłoszenia z gazety Fakt:) chce adoptować Muszkę;)

Posted

[quote name='andzia69']
Ale raczej marne szanse ma na wyleczenie - panleko...coś tam (nie znam sie zupełnie na kocich chorobach:shake:)
[/QUOTE]

[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Panleukopenia_kot%C3%B3w[/url]
?

Posted

Znajoma ma trochę zbędnego styropianu,można by ocieplić ściany bud albo podłożyć pod posłanie,pozostaje ciągłe ale ...trzeba go przywieżć z Wyręby(gm Ćmińsk).
Wydrukowałam fragmenty z pierwszej strony zawierające obecne potrzeby i rozdaję wszystkim psiarzom na spacerach.Dzisiaj zakupiłam trochę kurtek,polarów.kołdrę, koc itp mam nadzieję że zdążę poprać do momentu jak już ta szarańcza odejdzie i będzie można przywozić wszystko na miejsce wtedy zbiorę wszystko co uda mi się wydębić w pracy i od znajomych.
Czy któraś jutro jedzie z KSM-u na szkolenie to wzięłabym stołki obiecane enedzie bo ona koczuje w tym przybytku pozbawiona wszystkiego nawet czajnika a może ktoś ma zbędny elektryczny?

Posted

[quote name='illa']Znajoma ma trochę zbędnego styropianu,można by ocieplić ściany bud albo podłożyć pod posłanie,pozostaje ciągłe ale ...trzeba go przywieżć z Wyręby(gm Ćmińsk).
Wydrukowałam fragmenty z pierwszej strony zawierające obecne potrzeby i rozdaję wszystkim psiarzom na spacerach.Dzisiaj zakupiłam trochę kurtek,polarów.kołdrę, koc itp mam nadzieję że zdążę poprać do momentu jak już ta szarańcza odejdzie i będzie można przywozić wszystko na miejsce wtedy zbiorę wszystko co uda mi się wydębić w pracy i od znajomych.
Czy któraś jutro jedzie z KSM-u na szkolenie to wzięłabym stołki obiecane enedzie bo ona koczuje w tym przybytku pozbawiona wszystkiego nawet czajnika a [B]może ktoś ma zbędny elektryczny?[/B][/QUOTE]

Ja mam starego Tefala Delfinę, ale daje radę. Tylko czy ktoś by jechał z Krakowa lub okolicy?
Jak nie, to podobno w Biedronce można kupić czajniki nawet za 20 zł. I co najważniejsze - podobno nie wysiadają po kilku użyciach ;)

Posted

[quote name='andzia69']masz wersje roboczą andzi69 - robiła Alicja:)

[URL]http://images8.fotosik.pl/392/7380f0c66ba57968.jpg[/URL]

[...][/QUOTE]

No jakby z mojego wyobrażenia o Tobie wyjęta :)

Posted

Przepraszam za wcięcie się w wątek , ale jak wy te budy ocieplacie - przyklejacie styropian od wewnątrz , u nas w przechowaln ipsy są pod dachem , ale budy nie ocieplone :shake:, same dechy i siano . Nie będa go gryzły z nudów . Jedna psica z robiła kiedys ze styropianu proszek , ale miała małe wtedy :roll:.