Asior Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Ale telefon do Andzi to Kahoona ma... chodzi o to, żeby EwaB wyraziła zgodę na użycie swojego nr.. DZIEWCZYNY BŁAGAM!!!! odłóżcie na bok anse... jak ja potrafiłam to i Wy możecie (każdy zna moją miłość do sz.p KRYSTYNY :evil_lol: ) [B]LUDZIE DZWONIĄ O PSY!!!!!! CHCĄ JE ADOPTOWAĆ!!!! PRZECIEŻ NIE PODAM IM SWOJEGO numeru albo Kahoona swojego[/B] :stupid:... EWAAAAAA... weźcie schowajcie dumę do kieszeni i działajcie.. TE PSY MAJĄ SZANSE NA DOM!!!! Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 hmmm. a co to za różnica czy do ewyb czy andzi? ewab wydaje mi się ma trochę za dużo na głowie i po ustaleniach dziewczyny rozdzieliły między sobą zadania. Quote
Shania Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 eve kojarzysz psiaka, którego wziłęłam??nie zrobiłam mu dzisiaj fotek cholera a andzia prosiła...boksy przy budynku nie te jak się wchodzi ale po drugiej stronie, chyba trzeci od końca..od ,,agresywnych psów,,które nie były agresywne, taki mały do pół łydki jakby kremowy bez ogonka, jakby ucięty..sorki za kłopot Quote
Shania Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 tam były czarne, ciemne, a on był jasny..taki wystraszony, jak niby wszystkie, ale one wychodziły o on nie Quote
erka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Asior']Ale telefon do Andzi to Kahoona ma... chodzi o to, żeby EwaB wyraziła zgodę na użycie swojego nr.. DZIEWCZYNY BŁAGAM!!!! odłóżcie na bok anse... jak ja potrafiłam to i Wy możecie (każdy zna moją miłość do sz.p KRYSTYNY :evil_lol: ) [B]LUDZIE DZWONIĄ O PSY!!!!!! CHCĄ JE ADOPTOWAĆ!!!! PRZECIEŻ NIE PODAM IM SWOJEGO numeru albo Kahoona swojego[/B] :stupid:... EWAAAAAA... weźcie schowajcie dumę do kieszeni i działajcie.. TE PSY MAJĄ SZANSE NA DOM!!!![/QUOTE] Ależ Asior, tu nie chodzi o żadne anse, rozmawiałam z ewab i ona juz po prostu nie daje rady, poprosiła o pomoc andzię69, bo ona tez była ostatnio w schronie i jest zorientowana. Niestety sama ewab wszystkiego nie zrobi. Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Asior']Ale telefon do Andzi to Kahoona ma... chodzi o to, żeby EwaB wyraziła zgodę na użycie swojego nr.. DZIEWCZYNY BŁAGAM!!!! odłóżcie na bok anse... jak ja potrafiłam to i Wy możecie (każdy zna moją miłość do sz.p KRYSTYNY :evil_lol: ) [B]LUDZIE DZWONIĄ O PSY!!!!!! CHCĄ JE ADOPTOWAĆ!!!! PRZECIEŻ NIE PODAM IM SWOJEGO numeru albo Kahoona swojego[/B] :stupid:... EWAAAAAA... weźcie schowajcie dumę do kieszeni i działajcie.. TE PSY MAJĄ SZANSE NA DOM!!!![/QUOTE] A znacie moje milosci do wszystkich tu wymienionych ludzi :evil_lol: Wierze ze teraz nikt nie mysli o swoich uczuciach, bo nie pozwala na to nawal pracy. Ja podalam moje namiary do wiozacych psy dzisiaj. A w oczekiwaniu na dyminska bide kocham wszystkich. Quote
Asior Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='erka']Ależ Asior, tu nie chodzi o żadne anse, rozmawiałam z ewab i ona juz po prostu nie daje rady, poprosiła o pomoc andzię69, bo ona tez była ostatnio w schronie i jest zorientowana. Niestety sama ewab wszystkiego nie zrobi.[/QUOTE] ok, myślałam, że Andzia jest "nie zrzeszona" ;) i ze tym mają się zająć dziewczyny z TOZ-u i ŚTOZ-u ;) Ale jeśli wszystko skonsultowane to OK :) Quote
kahoona Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 info przekazane - tu link do Rzepy: [URL]http://www.rp.pl/artykul/566923_Zwierzeta-z-Dymin-czekaja-na-ratunek.html[/URL] prosza jeszcze o maila, Andzia, podasz swojego? czy jakis inny? Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Shania']eve kojarzysz psiaka, którego wziłęłam??nie zrobiłam mu dzisiaj fotek cholera a andzia prosiła...boksy przy budynku nie te jak się wchodzi ale po drugiej stronie, chyba trzeci od końca..od ,,agresywnych psów,,które nie były agresywne, taki mały do pół łydki jakby kremowy bez ogonka, jakby ucięty..sorki za kłopot[/QUOTE] Ten co miał być suczką? Mały beżowy ze stojącymi uszami w pierwszej wersji? ps. nie tłumacz mi gdzie był bo ja widziałam schron tylko w tivi, będąc na miejscu mnie nie wpuścili :D Quote
erka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Asior']ok, myślałam, że Andzia jest "nie zrzeszona" ;) i ze tym mają się zająć dziewczyny z TOZ-u i ŚTOZ-u ;) Ale jeśli wszystko skonsultowane to OK :)[/QUOTE] Asior, nie mylisz się , andzia69 niezrzeszona ;), ale jak wam sie wydaje ,że ŚTOZ to jakaś armia ludzi, to się mylicie. Z tego, co ja obserwuję ŚTOZ to ewab i jej TZ , no i teraz eneda. O TOZ-ie nie wspomnę. Quote
Em_ Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Mam pilne pytanie organizacyjne. Czytam w RP (ten link powyżej), a słyszałam tez to samo w TVP Info dzisiaj (z ust chyba rzeczniczki Emira), ze wszystkie psy maja opuścić w ciągu miesiąca schronisko Dyminy. [B]Czy w takim razie organizowanie pomocy materialnej - wysyłanie rzeczy, i to w dużych ilościach, ma jakiś sens?[/B] Wolontariuszki zostaną tylko zmuszone do magazynowania gdzieś wszystkiego (a nie chodzi o dziesiątki kilogramów, czy nawet setki, a o tony). No i mowa była o wysłaniu kolejnych 7 ton przez kancelarie (po 3 tonach otrzymanych wczoraj). To dużo, ale tez zajmuje dużo miejsca. No i moze lepiej, zeby skorzystaly na tym inne psy/schroniska/przytuliska w zimie niż miałoby to czekać na bliżej nieokreśloną reaktywacje Dymin? Ktoś coś wie? cytat z RP:[I] "Niestety, by mogło ono zacząć działać na nowych warunkach i z nowym zarządcą, wszystkie zwierzęta ze schroniska muszą zostać wyadoptowane. A dokładniej rzecz ujmując - usunięte. Trzeba więc im znaleźć nowe domy, nawet za granicą. Schronisko powinno być "opróżnione" w ciągu miesiąca. "[/I] Quote
kahoona Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Em_']Mam pilne pytanie organizacyjne. Czytam w RP (ten link powyżej), a słyszałam tez to samo w TVP Info dzisiaj (z ust chyba rzeczniczki Emira), ze wszystkie psy maja opuścić w ciągu miesiąca schronisko Dyminy. [B]Czy w takim razie organizowanie pomocy materialnej - wysyłanie rzeczy, i to w dużych ilościach, ma jakiś sens?[/B] Wolontariuszki zostaną tylko zmuszone do magazynowania gdzieś wszystkiego (a nie chodzi o dziesiątki kilogramów, czy nawet setki, a o tony). No i mowa była o wysłaniu kolejnych 7 ton przez kancelarie (po 3 tonach otrzymanych wczoraj). To dużo, ale tez zajmuje dużo miejsca. No i moze lepiej, zeby skorzystaly na tym inne psy/schroniska/przytuliska w zimie niż miałoby to czekać na bliżej nieokreśloną reaktywacje Dymin? Ktoś coś wie? cytat z RP:[I] "Niestety, by mogło ono zacząć działać na nowych warunkach i z nowym zarządcą, wszystkie zwierzęta ze schroniska muszą zostać wyadoptowane. A dokładniej rzecz ujmując - usunięte. Trzeba więc im znaleźć nowe domy, nawet za granicą. Schronisko powinno być "opróżnione" w ciągu miesiąca. "[/I][/QUOTE] ta informacja nie pochodzi ode mnie - nie mam takiej wiedzy zapytaj ŚTOZ Quote
panterra Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 W związku z tym, że jestem ponad wszelkimi podziałami - gratuluję wszystkim organizacjom prozwierzęcym. Cieszy mnie fakt, że zwierzęta są i będą pod troskliwą opieką. Nareszcie ruszyły adopcje! Brawo! Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='Asior']Ale telefon do Andzi to Kahoona ma... chodzi o to, żeby EwaB wyraziła zgodę na użycie swojego nr.. DZIEWCZYNY BŁAGAM!!!! odłóżcie na bok anse... jak ja potrafiłam to i Wy możecie (każdy zna moją miłość do sz.p KRYSTYNY :evil_lol: ) [B]LUDZIE DZWONIĄ O PSY!!!!!! CHCĄ JE ADOPTOWAĆ!!!! PRZECIEŻ NIE PODAM IM SWOJEGO numeru albo Kahoona swojego[/B] :stupid:... EWAAAAAA... weźcie schowajcie dumę do kieszeni i działajcie.. TE PSY MAJĄ SZANSE NA DOM!!!![/QUOTE] [B]ASIOOOOR - NIE KRZYCZ!!![/B]:p zostałam mianowana na tą od adopocji i od info (jak jakieś będę miała):eviltong: EwaB siedzi w papierologicznej robocie i mnie się trafił ten kawałek;) [COLOR=Red][B]i jeszcze raz chciałam PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM!!!! BEZ WYJĄTKU!!! ZA TO, ŻE BYLIŚCIE, JESTEŚCIE I BĘDZIECIE - mam nadzieję[/B][/COLOR]:loveu::loveu::loveu::loveu: bez was by się to nie udało... Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Wiesz juz jaka bide dostane ? To pytanie do andzi. Quote
panterra Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Czyj numer telefonu mogę podawać w sprawie adopcji? Ja niestety, nie mogę przygarnąć żadnej bidy, ponieważ posiadam już psią gromadę, ale znajomi pytają o kontakt. Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='Shania']eve kojarzysz psiaka, którego wziłęłam??nie zrobiłam mu dzisiaj fotek cholera a andzia prosiła...boksy przy budynku nie te jak się wchodzi ale po drugiej stronie, chyba trzeci od końca..od ,,agresywnych psów,,które nie były agresywne, taki mały do pół łydki jakby kremowy bez ogonka, jakby ucięty..sorki za kłopot[/QUOTE] tego psiaka na zdjęciach tu: [url]http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,215081,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html[/url] nie ma...ja wiem, o którego chodzi, ale zdjęcia ni mam... [B]odnośnie "opróżnienia" schronu w ciągu miesiąca[/B] - to był termin podany przez powiatowego, natomiast będziemy oczywiście dążyć do tego, by jak najwięcej zwierzaków opuściło schronisko (liczę tu na pomoc was wszystkich!), niemniej jednak jeśli to się nie uda to będziemy dążyc do tego, by tym pozostałym nie stała się krzywda... na razie pomoc "darowa" jest aktualna - my tego nie zjemy .... [B]bardzo przydałyby się klatki kennelowe, by można było wozić sunie na sterylki i móc je gdzieś po zabiegu w bezpiecznym miejscu przetrzymać[/B] Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='panterra']Czyj numer telefonu mogę podawać w sprawie adopcji? Ja niestety, nie mogę przygarnąć żadnej bidy, ponieważ posiadam już psią gromadę, ale znajomi pytają o kontakt.[/QUOTE] 604275553 - to tel. do mnie;) Li1 - tą białą w łatki w ciąży:) Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 oooooo, moja ulubienica (i jeszcze ta druga, wiesz ktora, andzia ;) ) jedzie do lil1 ! Ja już wiem, że to będzie super psina!! gdzie mój post z darami rzeczowymi? znowu napaplałyście kilka stron i zginął nie uzupełniony!:mad: kiedy można się spodziewać wątku zdjęciowego, hę? :) Quote
gameta Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 to ja jeszcze zapytam, czy wiadomo już, co jest pod betonem - tym z drzewem pośrodku... Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Wizyta u weta-chirurga na badanie juz zamowiona na poniedzialaek. Jutro tez jest lek dyzurny, ale nie chirurg od kastarcji. Czy suczka jest w miare zdrowa i moze poczekac do poniedzialku? Quote
panterra Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='andzia69']604275553 - to tel. do mnie;) Li1 - tą białą w łatki w ciąży:)[/QUOTE] Dziękuję :) Będę podawać :) Quote
li1 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Gdyby tak kazdy mial napisane skad jest, byloby latwiej gadac. Dlaczego nie podajecie namiarow ? Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='eve-w']oooooo, moja ulubienica (i jeszcze ta druga, wiesz ktora, andzia ;) ) jedzie do lil1 ! Ja już wiem, że to będzie super psina!! gdzie mój post z darami rzeczowymi? znowu napaplałyście kilka stron i zginął nie uzupełniony!:mad: kiedy można się spodziewać wątku zdjęciowego, hę? :)[/QUOTE] boshe - nie nadążam:) post "darowy" - wklejony w 1 poście, miejsce - adres do wysyłki - muszę skonsultować - ale to myślę najwcześniej w poniedziałek - oki? wątek zdjęciowy...o mamoooo - postaram się jak najszybciej - bo na razie to mogę posłużyć się tylko zdjęciami, które są na onecie... Li1 - myślę, ze sunia wytrzyma do poniedziałku;) Gameta - powoli!!! przecież na razie to mamy niby wolną rękę w pilnowaniu psów! od wczoraj!!! przecież nikt nie jest w stanie w tej chwili jeszcze wykopów prowadzić! Quote
Recommended Posts