eve-w Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Handzia55']Enedo, podziwiam Ciebie, Twój upór i wytrwałośc. Proponuję ujawnić tutaj na forum nazwisko tego nowego weta, żeby ktoś przez przypadek nie poszedł do niego ze swoim zwierzakiem.Ochrona danych osobowych w tym przypadku nie ma zastosowania.Pode4jrzewam, że w prywatnym gabinecie, ten pan jest milutki i słodziutki, tak jak w obecności zwierzchnika. A swoją drogą skąd oni biorą takich ludzi do pracy w schronisku???[/QUOTE] pewnie po rodzinie.... czy w kielcach jest duże bezrobocie? Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 [quote name='eve-w']pewnie po rodzinie.... czy w kielcach jest duże bezrobocie?[/QUOTE] oj duże z tego co wiem...jesteśmy w krajowej czołówce pod względem bezrobocia, a w końcówce pod względem rozwoju:diabloti: Quote
adamo1974 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 witam serdeczne czytam wątek i popieram was całym sercem tępić drani wywalić na zbity pysk a jak sie da to panio kierownik zamknąć w ciemnej celi i wyrzucić klucz tak samo zrobić z pracownikami schroniska i reszto kliki jestem pracownikiem schroniska w krotoszynie i znam sprawy schronów tam powinni pracować ludzie wrażliwi na zwierzaki a nie nażiści pozdrawiam grzegorz Quote
lika1771 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Dla poprawienia nastroju [url]http://www.ehrensenf.de/2010/10/hund-hilft-im-haushalt/[/url] Quote
jogi Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 ja się przypominam ze mam dt dla małej suczki najlepiej cięzarnej, albo innego psiaka który jest w wielkiej potrzebie. Jesli będą dziewczyny z mojej okolicy jechały na manifestację to mogłyby wziąć. Czekam na potwierdzenie. Proszę pamiętajcie i wybierzcie coś dla mnie. Quote
Eruane Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='andzia69']taki pomysł przyszedł do mnie z GL: "więc można by było przedłużyć protest , ale raczej tak spontanicznie z znienacka [/QUOTE] No to już znienacka się nie da. ;) Quote
Eruane Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='eneda']Aha, od dzisiaj schronisko ma weta. Na początku był bardzo niemiły, mówił nam, że wchodzimy wbrew przepisom, że nie mamy prawa kontrolować i że nie wejdziemy i tak do środka. Potem jak zobaczył nas w środku z powiatowym był tak strasznie miły, ze aż się flaki wywracały z tej jego sztucznej sympatii. Widać będzie to dobry lekarz z jego podejściem....kiedy stałam z sunią, a ta zaczęła do mnie merdać ogonem ja wyciągnęłam ręke, żeby ją wygłaskać lekarz krzyknął, żebym tych psów nie dotykała, bo to takich psów nie można głaskąc, bo psom to się nie wierzy :roll: Widać lekarz z powołania.[/QUOTE] Ja nie wierze temu panu. Kto jest tym wetem z powołania? Skąd oni w ogóle tych wetów biorą takich udanych? Czy ten pan wie, że pies potrafi komunikować? Czyli teraz psy będą miały zero socjalizacji itd, bo pan wet się o to postara? I kim jest ten pan o tak biegłej znajomości prawa, skoro tak walczy o blokowanie wejścia do schroniska? Druga sprawa - po co Mucha miała kij, jak wchodziła do boksu? Kto do cholery w ogóle szkolił tych ludzi w zakresie pracy z psami? To jest jakaś totalna porażka... Quote
Ewa osterlin Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Czyli manifestacja jak najbardziej aktualna ! Bo lece od gory i czytam ,ale juz zwatpilam,dali pozwolenie,nie dali ! 17 marca czy 17 listopad o 11 a jak juz to gdzie ??? a na FB to wogole cisza,musialam sie dogomanie zalogowac zeby sie cos dowiedziec :-( Quote
eliza_sk Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Nie przyszła żadna negatywna odpowiedź do dziś, więc na tę chwilę traktujemy to tak, że zgoda jest (skoro nie ma niezgody). Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 [quote name='jogi']ja się przypominam ze mam dt dla małej suczki najlepiej cięzarnej, albo innego psiaka który jest w wielkiej potrzebie. Jesli będą dziewczyny z mojej okolicy jechały na manifestację to mogłyby wziąć. Czekam na potwierdzenie. Proszę pamiętajcie i wybierzcie coś dla mnie.[/QUOTE] pamiętam:) tylko nie wiem czy ktoś ze Stalowej będzie? Quote
jogi Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 czekam na potwierdzenie czy Marlena będzie, jak nie to bede rozmawiac z Soemą, a jesli one nie pojadą to poprosze w rodzinie. Dla mojej teściowej Kielce to za daleko, ale do Staszowa dojedzie, a tam mam rodzinę i ewentualnie ich poprosze o podjechanie do kielc. Quote
Soema Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='jogi']czekam na potwierdzenie czy Marlena będzie, jak nie to bede rozmawiac z Soemą, a jesli one nie pojadą to poprosze w rodzinie. Dla mojej teściowej Kielce to za daleko, ale do Staszowa dojedzie, a tam mam rodzinę i ewentualnie ich poprosze o podjechanie do kielc.[/QUOTE] Kotek ja jadę autobusem, póki co chyba sama stąd. Jakby nic wygodniejszego dla psa się nie znalazło, to mogę pomóc. Tyle, że ja u nas mam kontakt z parwo, no i u siebie szczenię po operacji, dostała surowicę Stagloban, no ale ryzyko zarażenia jest. Quote
jogi Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Ja myślałam, że Ty będzesz jechac samochodem. Cięzko będzie wyciągniętego psa wieść autobusem, bo nie wiadomo co może wyczyniać. no dobra coś wykombinuję Quote
Soema Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='jogi']Ja myślałam, że Ty będzesz jechac samochodem. Cięzko będzie wyciągniętego psa wieść autobusem, bo nie wiadomo co może wyczyniać. no dobra coś wykombinuję[/QUOTE] Nie ma tak dobrze.. mało osób stąd jedzie. :( Quote
Osiolek Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [B]"STOP BRUTALITY AND MASSACRE OF DOGS IN POLISH SHELTERS"[/B] - petycja poszla na caly swiat. Kazdy, kto podpisze dostaje info: "Your signature has been delivered to: Animal Welfare Organizations in Poland, European Union and USA, European Commission Branch responsible for Animal Welfare Funds, BRUSSELS, BELGIUM; Polish Embassy Officials throughout the European Union and the United States, Pres. EU Comm.: J.M. BARROSO" Podpiszcie i rozeslijcie - mailem, na FB, gdzie sie da. [URL="http://www.thepetitionsite.com/1/STOP-BRUTALITY-AND-MASSACRE-OF-DOGS-IN-POLISH-SHELTERS/"]http://www.thepetitionsite.com/1/STOP-BRUTALITY-AND-MASSACRE-OF-DOGS-IN-POLISH-SHELTERS/[/URL] Quote
andzia69 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 tu też jest petycja, którą podpisało 647 osób z całego świata: [url]http://www.thepetitionsite.com/12/stop-abusing-animals-in-shelters/[/url] Quote
Majaa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Enedo brawo, brawo, brawo! Nie-pani khierowniczka ma skłonności do spazmów tak histerycznych, jak i innego pochodzenia. Czemuż jak dotąd ją nie dotknęły? Przypominam, że ciężko chora niby była w sytuacji dla niej ekstremalnej .............. Cuda ją przywróciły do zdrowia:evil_lol: Hmmmm.... nowy wet to jest z rozdania politycznego znów, czy wrabiają młodego człowieka, nie do końca świadomego? Quote
agnieszka24 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 naszemiasto.pl [url]http://kielce.naszemiasto.pl/artykul/657556,to-nie-schronisko-to-miejsce-zaglady,id,t.html[/url] Quote
li1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='ewab']Nowy wet jest specjalistą od... drobiu.[/QUOTE] A jego specjalnoscia jest rosol. Quote
Majaa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='ewab']Nowy wet jest specjalistą od... drobiu.[/QUOTE] Nie zawiało optymizmem .............:shake: Można coś z tym z-d-robić? Mam chętnych na projekty wolier dla kur, gęsi i kaczek Quote
Isadora7 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [SIZE=3][B]Film w wersji polskiej [/B][I](wersja angielska w przygotowaniu)[/I][/SIZE] taki już dopracowany bardziej, szykowany też jako prezentacja Najlepiej oglądać na pełnym ekranie [IMG]http://www.youtube.com/watch?v=psNbWNIrjbE[/IMG][video=youtube;psNbWNIrjbE]http://www.youtube.com/watch?v=psNbWNIrjbE[/video] Quote
Eruane Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='Majaa']Hmmmm.... nowy wet to jest z rozdania politycznego znów, czy wrabiają młodego człowieka, nie do końca świadomego?[/QUOTE] Młody człowiek, nie do końca świadomy, wrobiony nawet uświadamiałby innych co do ich praw dotyczących wejścia do schroniska? Bardzo wątpię. Widział reportaż z pewnością, czytał prasę i zastanowiłby się 10 razy zanim zabroniłby wejścia do schroniska. A wychodzi na to, że czuje się jak na swoim. Nieświadomy jest z pewnością co do należytego postępowania z psami, ale lepiej wobec tego, żeby nie dzielił się swoją niewiedzą, że psom się nie ufa, bo jak ludzie psów nie będą dotykać to adopcje padną. Dziś rozmawiałam z bardziej świadomym wetem i powiedział, że nie wszedłby do schroniska z pracą w takiej sytuacji i bynajmniej nie chodzi o działania organizacji prozwierzęcych. A wetów od ptaków poznałam bliżej i wiem , że o psach nie mają pojęcia. Weci od drobiu to jeszcze cięższa sprawa. Pytanie - czy wet od kury (którą jeśli bada to pewnie głównie w ramach sekcji, jeśli pozostałym kurom grozi choroba) jest w stanie zrobić sterylkę czy też jakikolwiek inny zabieg psu czy kotu? Dodam, że do takiego weta od drobiu boję się jechać z gołębiem do leczenia, żeby nie był potraktowany jak "drób", ale ptak, na życiu którego mi zależy. Czy taki wet ma doświadczenie i wiedzę niezbędną w podejściu do psa czy kota? Już się nią zresztą wykazał. Leczenie kur i psów różni się od siebie koszmarnie, to jak dwie różne dziedziny. Rozumiem, że żaden sensowny wet od psów nie chce wejść do schroniska, ale nie odmówiłby pomocy, gdyby mu psa przywieziono do leczenia. Quote
Potter Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Dzisiaj po południu dowiedziałam się, że z przyczyn leżących po stronie GW, termin publikacji listu otwartego ulegnie przesunięciu na piątek. Wiadomość z GW: [I]Zgodnie z rozmową zrobiłam rezerwację na Państwa ogłoszenie na piątek 19.11.2010 r. Ogłoszenie będzie miało wielkość 15 modułów (1/2 strony), a koszt jego wynosi 2800 zł netto.[/I] Przepraszam za zamieszanie wywołane pomysłem z listem. Błędnie założyłam, że wszyscy są tak samo zdeterminowani i bezkompromisowi w walce o szacunek dla zwierząt, jak My. Bolesna pomyłka. Oczywiście pieniądze zgromadzone na naszym koncie na poczet publikacji, pozostają do dyspozycji nowych autorów listu. Rezerwacja jest aktualna i również do dyspozycji - we wszystkich sprawach z tym związanych proszę się kontaktować z Panią Małgorzatą Skórską - Specjalista ds. Klientów, tel. 0-41 249 80 88 Jeśli zdecydujecie się na napisanie i publikację swojego listu, proszę o niewykorzystywanie w tym celu żadnej części listu autorstwa naszego Stowarzyszenia. Quote
Recommended Posts