megi_winters Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 bezdonego = bezdomnego, oczywiście ;) Quote
koosiek Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Dzwoniła do mnie jego opiekunka z DT - bardzo pozytywnie o nim mówi :) Smoku jest grzeczny, spokojny, łagodny. Nie gania kotów, zostawiony sam niczego nie zniszczył. Tylko bardzo łapczywie rzuca się na jedzenie :( Ale może dlatego, że dostaje gotowane i puszkę, a wcześniej był na suchym. No i nadal ma trochę niesprawny tył (ale już nie bolesny - nie dostaje już leków). Quote
wawer Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Koosiek! Może jednak raczysz odezwać się w końcu, bo już mi się znudziło Cię ścigać. Jesteś zwyczajnie niepoważna. Bazar kolczykowy skończył się już półtora miesiąca temu, pieniądze dawno dostałaś, a tu ani rozliczenia, ani kolczyków. Kilkakrotnie umawiałaś się z moją córką, raz tylko zawiadomiłaś, że nie przyjedziesz, a i to w ostatniej chwili, kiedy przejechała pół Warszawy, żeby się z Tobą spotkać. Pieniądze na pewno już otrzymałaś i też nie raczyłaś powiadomić o tym na żadnym wątku. Nie chodzi już tylko o Twój bazar, ale i ja swojego nie mogę zamknąć, bo brak notatki, że doszły fundusze. Wiesz co, nie chcę już tych klipsów, pieniądze niewielkie 20 zł i tak wydałaś pewnie i jak zwykle nie masz na wysyłkę, chociaż pobrałaś nia nią opłatę. Pies Smok to drapał i niech się cieszy. Nie zbiednieję. Ale przynajmniej bądź na tyle rzetelna, żeby potwierdzać na wątkach odbiór gotówki i rozliczać swoje bazarki. Bardzo się zmieniłaś na niekorzyść od czasu Maksia Otwockiego pod tym względem i nigdy już nie wesprę Cię w finansowaniu zwierzaków, bo jesteś niesolidna i niepoważna. Mogłabyś być moją córką i wypadałoby przynajmniej odezwąć się i przeprosić, jak nie można się z czegoś w terminie wywiązać. Nie obchodzi mnie, ile masz spraw, bo masz ich tyle, ile sama sobie zażyczyłaś. Obchodzi mnie mój stracony czas i zaufanie, którego już do Ciebie nie mam. Quote
megi_winters Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 do skarpety Smoka wrzucę wyżebrane 50 zł pod koniec miesiąca ale wiem, ze to kropla w morzu:((( niestety moi znajomi niechętni są żeby cokolwiek pomagać finansowo:( Quote
edek Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Witaj piękny Smoku :) megi winters coś na ten temat wiem, żaden z moich znajomych nie przekazałby nawet złotówki :(. Przy okazji chciałabym Was zaprosić na bazarek z 50 różnościami dla Dixie i Pixie, które są pod opieką koosiek : http://www.dogomania.pl/threads/213319-50-różności-na-psie-siostrzyczki-Pixie-i-Dixie-do-10.09 Quote
koosiek Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Megi, bardzo dziekuję! Smok już się zadomowił. Ignoruje koty, dobrze dogaduje się z sunią. Coraz lepiej chodzi, problemy ma już tylko gdy kuca, żeby się załatwić. To bardzo grzeczny, spokojny pies, świetnie sprawdziłby się dla starszej osoby. Próbowałam zrobić mu zdjęcia, ale bał się flesza, więc wyszły bardzo słabe, następnym razem może zrobię mu na spacerze. Smok będzie mógł dłużej zostać w tym DT, ale jego opiekunka wyjeżdża i potrzebny jest tymczas na tydzień 13-21.09... Quote
Selenga Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 edek napisał(a):Bardzo ładny psiak, taki w moim typie :) To ja go dodatkowo jeszcze zareklamuję - Smok jest na prawdę bardzo fajnym, spokojnym i zrównoważonym psem, powiedziałabym, że ma charakter stoika. Woziłam go kilka razy i zawsze mnie zadziwiał jego niezachwiany spokój :) Quote
edek Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Wygląda na takiego spokojnego i zrównoważonego :) lubię takie psy. Za to mój tata woli ADHD hihihi Quote
koosiek Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Selenga, dla Ciebie muszę chyba załatwić odcisk łapy Smoka oprawiony w ramkę w podziękowaniu za to Ciągłe przewożenie :oops: I jeszcze mały odcisk od szczeniaka za podwózkę :) Quote
megi_winters Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Edek...może zgarnij Smoka do siebie :))) hihihi będzie uczucie odwzajemnione :)))) a tak na serio to ja zakochuję się w kazdym tutaj psiaku i gdyby m tylko mogla to mialabym ich ze 30 u siebie łącznie ze Smokiem na czele :) czuję że to byłby kompan dla Lamii! Quote
koosiek Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Przepraszam za brak rozliczenia, mam straszne problemy z netem, co chwila mnie wywala z dogo - jak tylko będę miała normalniejszy dostęp uzupełnię! Byłam ostatnio u Smoka, domowe warunki bardzo mu służą. Opiekunka bardzo go chwali, jest grzeczny, spokojny. On idealnie nadawałby się dla starszej osoby. Quote
koosiek Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Smok - teraz Ryszard - wczoraj pojechał do domu :) Zamieszkał w bloku w Falenicy, do towarzystwa będzie miał psa i kotkę. Myślę, że trafił w bardzo odpowiedzialne i odpowiednie ręce. Dzisiaj był na wstępnych badaniach u weta, niestety nie jest dobrze - ma problemy z miednicą, zanik mięśni, możliwe jest, że to rak kości :( Psychicznie natomiast jest o wiele lepiej, Smok bardzo otworzył się w DT, wczoraj już zwiedzał nowy dom, pomachiwał ogonem. Myślę, że będzie mu tam dobrze :) Ze względu na stan zdrowia Smoka i czekające go kosztowne leczenie, mam prośbę do osób deklarujących o wpłaty jeszcze chociaż na przyszły miesiąc, z przeznaczeniem na leczenie. Na bieżąco będę informować o jego przebiegu i o stanie zdrowia Smoka. Quote
Lida Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 OK. Moja wpłata w październiku jeszcze pójdzie. Fajnie, ze Smok znalazł dom. Dzięki Koosiek. Quote
koosiek Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Dziękuję. I od razu dziękuję, że zostałaś ze Smokiem i cały czas wspierałaś go finansowo. Quote
sambo_os1 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Bądź szczęśliwy Smoczusiu,dziękuje Koosiek i innym cioteczkom za pomoc dla Smoka ;-) Quote
ludwa Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 a ja mam nadzieję, że to "tylko stawy i miednica. I trzymam mocno kciuki za Ryszarda:) Zresztą, sama wyadoptowałam Ryśka jakiś czas temu i bardzo dobrze mu się powodzi. Oby imię przyniosło mu szczęście:) Quote
koosiek Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Jest dobrze :) Pozwoliłam sobie przekleić wiadomość: Witam, a raczej dobry wieczór ! Rysiek jest najwspanialszym psiakiem pod słońcem :) Jest radosny, mądry, bardzo ufny- cały wieczór przespał na grzbiecie, odsłonił brzuszek. Prześwietlenie łapki wykluczyło raka, wyniki krwi ( już były wieczorem) bardzo dobre :) wiec póki co antybiotyki ma brać. Łapka go nie boli, zaczął sie tez fizycznie lepiej czuć i tym samym pomaga to na poprawę psychiki. Bardzo sie psiak odprezył. To jedna z lepszych decyzji w naszym życiu, ze adoptowałyśmy Ryśka. Kolejna wizyta u veta w piątek, kontrola łapki i biegunki ( póki co monodieta, lekkostrawna). Ach, Rysiek został zdiagnozowany na jakieś 8-9 lat czyli w sumie starszawy już z niego Pana. Dobrej nocy życzymy :) Quote
sambo_os1 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jak miło poczytać sobie takie dobre wieści :lol: Quote
Beat2010 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 I ja się cieszę, poznałam go wywożac ze schroniska, wspaniały psiak Quote
koosiek Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Muszę znaleźć kabel do telefonu - dostałam mmsem zdjęcie Ryśka rozwalonego na posłaniu brzuchem do góry :) Jak znajdę, to je tu wstawię. Planuję odwiedzić go w tygodniu to przekażę pieniądze które wpłynęły i rozliczę dokładnie na wątku. Quote
ludwa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 No to się chłopakowi poszczęściło:) Oby tak częściej:) Quote
ludwa Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Nie sądziłam, że tak się Smokowi poszczęści:) Super:) Quote
Recommended Posts