iwstar58 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Kaj wie co robi...urabia sobie domek A ja trzymam kciuki :evil_lol: Quote
fiorsteinbock Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Tekscik do ogloszen: Przedstawiam Państwu pieska, mieszańca, który obecnie przebywa w moim domu na tzw. tymczasowaniu. Piesek jest zabrany ze schroniska Azyl w Dzierżoniowie, ponieważ regularnie podejmował próby ucieczki ze swojego boksu pakując się do innych. A takie samowolne wędrówki po boksach pełnych psów mogły się tragicznie skończyć, np. zagryzieniem. Kaj jest młodym, wesołym pieskiem. Wiek szacujemy na około 1,5 roku. Nie ma za sobą dramatycznych przejść, przynajmniej nie okazuje tego. Sądzimy, że wyszedł pewnego dnia z domu na poszukiwanie przygody i ślicznej narzeczonej i zgubił drogę powrotną. A, że właściciel go nie szukał, Kaj nabył status psa bezdomnego. W schronisku spędził trzy, długie miesiące jednakże czas ten nie wpłynął negatywnie na psią psychikę. Kaj jest typowym psem rodzinnym, zwanym pieszczotliwie "lizuskiem". Reaguje na każdą uwagę opiekuna merdaniem ogonka i radością czy prośbą o pieszczoty. Nawet nowo poznane osoby wywołują w nim reakcję pozytywną i chęć nawiązania przyjaźni. Kaj uwielbia spędzać czas ze swoim opiekunem, podążać za nim w znane i nieznane. Najważniejsze, że ze swoim Panem. Kaj pomimo, iż jest ciekawy świata i odważny jest też psem delikatnym. Dlatego szukamy dla niego opiekunów kochających i potrafiących docenić psią przyjaźń. Poza podstawowymi potrzebami tj. pokarmem czy dachem nad głową, nasz podopieczny wymaga zainteresowania człowieka, zabawy z nim i spacerów. Pies świetnie zachowuje się w stosunku do dzieci, wykazuje cierpliwość i chęć współpracy, np. zapraszając do zabawy. Jest również dobrym kompanem podczas podróży autem, nie szczeka, nie ma problemów lokomocyjnych. Kaj nadaje się do mieszkania w bloku jak i domu z ogródkiem, jest niewielkich rozmiarów: w kłębie około 40cm, waga: 8kg. Ma komplet szczepień i jest wykastrowany. Zastrzegamy sobie prawo wyboru domu i rozważamy tylko odpowiedzialne oferty, gdyż pies nie jest zabawką i zasługuje na szacunek i troskliwą opiekę. Potencjalny właściciel musi być pełnoletni. Przeprowadzamy wizytę przedadopcyjną i sporządzamy umowę adopcji. Wszelkie nasuwające się Państwu pytania proszę kierować pod nr 501 161 217 Kaj nie zostanie oddany do budy "na łańcuch" czy do pilnowania inwentarzu. Quote
giselle4 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kaju Edytka tez pisze to zdanie ktore i ja uwazam za koniecznosc w kazdym ogłoszeniu Jak widzialam jamnika na łancuchu to mnie juz nic nie zdziwi:( Quote
Zofija Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Pilnie potrzebna pomoc -PIES POWIESZONY ZA NA DRZEWIE, POTRAKTOWANY SIEKIERĄ- Pilnie potrzebni wolontariusze z dolnoąskiego woj.!!!!!!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/211062-Czy-to-się-kiedyś-skończy-Pies-potraktowany-siekierą-i-szpadlem...-Bolesławiec Quote
fiorsteinbock Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Zosieńko, bylam na watku tego psiaka...Nie umiem sobie wyobrazic co on przeszedl. Swiadomosc ile innych zwierzat zostalo tak potraktowanych zwyczjanie mnie dobija :( A Kajus jak Kajus - dupke wygrzewa na slonku, niczym szczegolnie sie nie przejmuje. W sierpniu jedziemy na urlop i chyba bedziemy szukac tymczasu dla tymczasowicza :) Prawdopodobnie osrodek nie zezwala na przyjazd ze zwierzetami wiec musi zostac w Bielawie. Rezydentką zajma sie tescie, ale z dwoma sobie nie poradza. Quote
giselle4 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Zosieńko, bylam na watku tego psiaka...Nie umiem sobie wyobrazic co on przeszedl. Swiadomosc ile innych zwierzat zostalo tak potraktowanych zwyczjanie mnie dobija :( A Kajus jak Kajus - dupke wygrzewa na slonku, niczym szczegolnie sie nie przejmuje. W sierpniu jedziemy na urlop i chyba bedziemy szukac tymczasu dla tymczasowicza :) Prawdopodobnie osrodek nie zezwala na przyjazd ze zwierzetami wiec musi zostac w Bielawie. Rezydentką zajma sie tescie, ale z dwoma sobie nie poradza. damy rade kobieto nie takie sprawy załatwialysmy:) Quote
kora78 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 witaj Kaj :) pomoge domku Ci poszukac :) u nas teraz 4 psy z dt w 1-2 tyg domki znalazly, to i Tobie musi sie udac szybko :) Quote
kora78 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 pakie ogloszen mial Kaj 12stego. jest 21szy. 9dni. mozna juz odnawiac. mi ze 2 dni zajmie zanim sie zbiore i zrobie cos kajowi od siebie, o ogloszenia chodzi ;) przeczytalam caly watek. Czy moge brac kazde foto, jakie bede chciala, do ogloszen? fiorka moge to, jak sie kochacie i przytulacie na rekach, czy nie chcesz sie tak upubliczniac? a moge jedno z tych z Karolą? jako glowne to, jak patrzy w obiektyw pieknymi oczami, co? aha, sliczny ten Kaj :) Quote
fiorsteinbock Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Możesz brac wszystkie, ktore sa na watku. Jesli ci wygodniej, przesle na maila. Qrde, bede wdzieczna za pomoc w oglaszniu, bo skupilam sie na PErelce (z podpisu) i troszke czasu mi ucieklo. Mialam telefon ws. Kaja. Pani z ok. Wroclawia, 4 dzieci, ale juz podrosnietych - samodzielnych. Dom z ogrodem. Tyle, ze posesja jeszcze nie ogrodzona a wiadomo jak z Kaja gagatek... dlatego Pani zrezygnowala, szuka dalej. Poprawil mi sie humor, bo juz myslalam, że on sie nikomu nie podoba. A uslyszalam duzo cieplych slow o urodzie rudzielca. :) Quote
fiorsteinbock Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Zapomnialam wyslac wczoraj ogloszenie do GW.. A dzisiaj Kajus w ramach swietnej zabawy, odgryzl wtyczke od odkurzacza... Quote
giselle4 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 wow a to lobuz:( ale cos musi psocic aby ciocia jego zapamiętala:) Quote
fochu Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Kaju nie bądź drań nie demoluj cioteczce domku,odkurzacza itd ! Miziam za uchem łobuza Quote
basia34 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Kaj co ty wyrabiasz ,ale TY umiesz zakrecic sie wokol Edytki i ONA wybacza .PRAWDA EDYTKO????????? Quote
paniMysza Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 dopiero teraz doszło do mnie, że to z kajem i jego kolega/kolezanka beaglem moja frania (grzywaczka) bawiła sie na DFF:) przesliczny jest, na zywo jeszcze piekniejszy niz na fotkach:) Quote
kora78 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 cos sie nie moge zebrac z tymi ogloszeniami... mam male kociaki na dt niespodziewanie...galimatias sie zrobil Quote
fiorsteinbock Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Eh Kora, jak i Ja :) skupilam sie na Perelce z sygnatury i dzisiaj mialam pierwsze zapytanie, zobaczymy co z tego wyniknie. Jutro zabiore sie za Kaja. Chociaz nie wiem na dzien dzisiejszy jak nedzie wygladac adopcja, on z dnia na dzien coraz wiecej psoci i niszczy pod nasza nieobecnosc. Ma swoje zabawki, gryzaki, jest Nuka do towarzystwa...nie pomaga. Dodatkowo w piatek zrobil pakiet koo i sii w domu. Wieczorem, po spacerze powtorka. Nie mam pojecia co sie dzieje :( Quote
kora78 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 a ja teraz mam zamieszanie z kotami znow, i papugami... matka wyciachana, dzs wypuszczona, maluchy u babci na awaryjnym dt, jutro jada do schronu :( a papugi znow chore, tzn noszace bakterie, musza byc leczone, by m iwciaz reszty nie zarazac. a w pt wyjezdzam :( z dobrych to jedna sunia ds znalazla i transportu szukam w woj pomorskiem, a nikogo tam nie znam ehhhh Quote
fochu Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Edytko i jak Kaj? Trzyma czystość w domu,czy nadal zdarza mu się nabrudzić? mam nadzieje że to jednorazowy wypad z jego strony był Quote
Recommended Posts