Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dawalam z Toba, z dzieckiem. nie dawalam przy psach innych. domowe ma w kojczyku, jak lezy. duzo ma, jak lezy. nie ma zadnego, jak siedzi. to niech siedzi w domu, na podlodze, skoro na lozku juz ma.
albo, jak lezy do gory brzuchem,
z zabawkami, jak sie bawi.
i tyle starczy.
tu nie wina fotek, bo fotki ma cudowne przeciez.

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekujemy za pozdrowienia, rowniez pozdrawiamy. Wczoraj bylismy w okolicach Żar, na jednodniowej wycieczce. Kajucha dzielnie przemierzał las w poszukiwaniu...no wlansie nie wiem czego, bo grzybów nie było :) Na wiosce chłopak lansował sie jako "miejski", w szeleczkach i na smyczy, niekoniecznie byl szczesliwy z takiego rozwiazania zwłaszcza, że poznał kolegę i fajnie byloby we dwójke pozwiedzać okolice ;)
Fotki wstawie pozniej, chociaz wiele nei mamy, podobnie jak grzybów, hahaha :)

Ale pokaże Wam jak chłopak wypoczywa podczas gdy ja zasuwam z prasowaniem (prosze nie krzyczec, że świeto, idt ;)

Jedni pracują aby inni mogli w spokoju spac:

Kto odgadnie co mysli Kaj? ja stawiam: "wez sie za prasowanie..."

Posted

a ja stawiam na: "ale Misio".

zero telefonow?
a na grzyby? cos sie dziwc, chcieliscie go na swinke wietnamska przerobic, zeby Wam trufli szukal? :D przeciez on niepodobny w ogole! ja sie nie dziwie, ze bez grzybow wrociliscie

Posted

Hehehe, bez grzybów ale z kubełkiem z KFC.
Sezon sie jeszcze nie zakonczyl, Kaj dostanie kolejną szanse bo na zime suszone grzybki w sam raz. Ja z racji wieku niedowidze, wiec licze na jego pomoc. Cóż, pewnie sie przelicze :cool3:

A odnosnie Misia...przed kastaracja Kaj chcial z Misia uczynic kochanka!!!

A telefonów zero, nawet maila nie dostalam z zapytaniem o niego...

Posted

Gosiu, dzieki za ogloszenia. Widze kilka nowych portali, może ktos go zauwazy.
Kaj jest naprawde cudnym psiakiem, bedzie wspaniałym towarzyszem bo czlowieka uwilebia ponad wszystko.

3 wrzesnia wyjezdzam na urlop i wracam 9.09 - szukam dla niego tymczasu, domowego. Nuka zajma sie tescie, beda z nia wychodzic na spacery ale Kaj potrzebuje duzo ruchu i nie wskazane aby calymi dniami siedzial w domku.
Mysle o hoteliku u LiluTosi, jak nic innego nie wymysle.

Posted

wg mnie nie ma juz znaczenia, ze to wakacje. bo wakacje sie juz koncza. liczac dla kazdego po 2 tyg urlopu, to juz 3/4 spoleczenstwa jest po urlopie. wiec adopcje sie powinny juz zaczac.
zreszta od nas w lipcu kilka psow do ds poszlo, a i teraz sie pytaja, ale glownie o jednego rasowego teraz... kundelki stanely.
Kaj jest sliczny, mlody, sprawdzony, ma przecudne fotki. ja nie znam wytlumaczenia, czemu wciaz bez domu.

z innej beczki:
szukam domowego dt, bez psow, dla malego, starego Reksia. psiak jest w hotelu juz pol roku, biega tam luzem ze sfora psow. bedac teraz u mnie 3dni na domowym dt przekonalam sie, jak Reksio boi sie kazdego psa, w hotelu jest dominowany. szukamy platnego nawet dt, byle nie w centrum miasta, bo Reksio boi sie halasow, aut, psow. dt domowe, nie kojec.
moze wiecie, kto na dogo ma taki dt i mozna sie w kolejce zapisac?
oto watek Reksia
http://www.dogomania.pl/threads/177799-ekonimiczny-DWUPAK-staruszkow-Reksio-nieszczęśliwy-szuka-domowego-dt-platnego

Posted

Qrcze Kora, rzeczywiscie psiakowi trzeba zmienic otoczenie. A szukalas na mapie dogo? Chociaz ponoc jest nieaktualna...
Na chwile obecna nie przychodzi mi nikt do glowy, kto jest bez zwierzat a wzialby psiaka na tymczas.
Bede pamietac.

A Kajek ma sie dobrze, był na słuzbie u teściow podczas naszej nieobecnosci. Zniszczenia: zasikane łóżko ;) Wytlumaczylam, ze psy znacza teren stad takie zachowanie...

Miałam równiez zapytanie z ogloszenia, domek z 9letnim psiakiem równiez ze schroniska. Odpisalam, że Kaj nie jest dominantem aczkolwiek uwielbia wciaz zabawe i może psiakowi dokuczac. WIdze u siebie w domu, że łaczenie młodego ze starszym psem jest uciązliwe, dla tego drugiego. Na szczescie Kaj spala sie podczas "walk - zabaw" z Setim.

Posted

Dzisiaj, do poludnia wypoczywaliśmy w tatowym ogrodzie. Znaczy wypoczywal tylko Kaj z Karola, hołota pracowala ;)
Zaś wieczorem, książe został zmoczony na spacerze. Nie zdazylismy uciec przed ulewa. Kaja ogarnia glupawka jak jest mokry, pragnac sie wysuszyc (?) biega jak wsciekly po domu i...podgryza nas :)
Generalnie wszelkie frustracje wyladowuje na domownikach. Podczas zabawy - walki z Setim, z ktorym sobie kompletnie nie moze poradzic, podbiega zazwyczaj do mnei i podgryza! Jakbym byla winna jego bezradnosci wobec KOTA :)
I weź tu psa na dt...