giselle4 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Ktoś był, a potem zniknął... Czekałam długo, ale nie pojawił się nigdy więcej. Zimno stawało się nie do zniesienia. Z daleka zobaczyłam gromadkę takich jak ja - wyrzutków. Pobiegłam do nich, bo razem cieplej i lżej jest znosić samotność. Naszym domem były rowy melioracyjne, w których zawsze cos było do zjedzenia. Szybko nauczyłam się nowego rytmu: przetrwać noc, jak się uda to wtulona w jednego ze współtowarzyszy niedoli. Rano do stołówki, którą ...ludzie nazywają śmietnikiem - tam można znaleźć dużo pożywnych rzeczy: szmatki z resztkami masła, trawę, lub papierek pachnacy kielbaska. Trafiają się też prawdziwe rarytasy - folia z parówki albo wygotowane kości. Po napełnieniu brzucha trzeba biegać, bo wtedy się nie zamarza... I tak mijał dzień za dniem... Jestem rudo-biała, mała i rodzilam 2 razy w roku. Inni ze stada szybko zorientowali się, że od nich odstaję, że nie nadążam w bieganiu. Podkradali mi moje zdobycze, nocą przeganiali i gryźli. . Moi kumple mówili, że już niedługo pójdę po tęczy za most. Nie wiedziałam gdzie to jest, ale byłam trochę ciekawa, bo w oczach innych dostrzegałam strach i chyba zazdrość, kiedy o tym opowiadali. Aż pewnego dnia dwaj panowie zabrali mnie do schroniska i dali dwie miseczki i prawdziwe poslanko z kocykiem.Pan weterynarz zrobił mi sterylizacje i wyciągnąl z przewodu moczowego kamien wielkosci jaja gołebia.Teraz jest prawie dobrze. Biora mnie na rece ,ostrzygli ,wykąpali i dali sliczna obroze ,zrobili mi kucyka z kokardka i obiecali znalezc dom,tylko czy mam im wierzyc? juz tyle razy mnie oszukano:oops: Dano mi na imię Iris ja mam około 2 latek ale jestem malutka kruszynka. 664 315 852-Grazyna 74 83 11 800 -Jasia [email protected] Quote
mshume Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Ale słodziak :) Czy ona rzeczywiście waży tylko 2 kilo? Możecie sprawdzić jak reaguje na dzieci? Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 lika1771 napisał(a):Cioteczko nie załamuj mnie............. Lika to prawda....jest cudowna:) Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 mshume napisał(a):Ale słodziak :) Czy ona rzeczywiście waży tylko 2 kilo? Możecie sprawdzić jak reaguje na dzieci? tak,tyle wazy, jest czysta i posłuszna ,kocha dzieci i ludzi nie nabrudzi w kojcu trzeba wziąc ją na spacerek .....troche malutko je ale moze nabierze jeszcze z poł kilograma.....cudo:) Quote
mshume Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Pokażę ją tu i ówdzie, nie szukacie jej DT? A i koniecznie, ale to koniecznie wstaw ją na mikropsy, to wyfrunie Wam w parę dni :) Quote
mshume Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Macie jak ją dowieźć do Katowic lub Krakowa w ten weekend, jeśli tak to wezmę ją na DT :) Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 mshume napisał(a):Pokażę ją tu i ówdzie, nie szukacie jej DT? A i koniecznie, ale to koniecznie wstaw ją na mikropsy, to wyfrunie Wam w parę dni :) ale ja nie wiem gdzie te mikropsy...pomoz:( Quote
lika1771 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 mshume napisał(a):Macie jak ją dowieźć do Katowic lub Krakowa w ten weekend, jeśli tak to wezmę ją na DT :) Cioteczko działasz jak burza jestes niesamowita Quote
mshume Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Moja Kasia (Kago) szkoli ludzi w ten weekend w Katowicach i Krakowie,jest transport, stąd propozycja. Za jakieś 2 tygodnie mam następną sunię, a teraz wolne. Quote
lika1771 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='giselle4']ale ja nie wiem gdzie te mikropsy...pomoz:( Prosze cioteczko http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page93 Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 mshume napisał(a):macie jak ją dowieźć do katowic lub krakowa w ten weekend, jeśli tak to wezmę ją na dt :) nie mam nawet do hoteliku do zuzi:( Quote
mshume Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Kurczę, może popytajcie, ja dzisiaj mam w ciągu dnia dostępu do netu, a tak to dopiero po 18. Zapytajcie na transportowym. Quote
basia34 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Kruszynko malutka nasza bogini znajdziemy Tobie wspanialy domek.Ja rowniez cos doloze.Smigaj na gore. Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 ciotki,jezeli wszystko bedzie prawda to Ona ma juz domek w KRAKOWIE I TO SPRAWDZONY PRZEZ NASZA CIOTECZKE ASIOR to by był najszybszy domek na dogo:) Quote
giselle4 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Renata N napisał(a):2 kg :crazyeye: to koty ważą więcej! ale to 2kg szczescia hihihi Quote
NikaEla Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jaka śliczna malizna. to niech zmyka szybko do tego domku w Krakowie :) Quote
Recommended Posts