Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ktoś był, a potem zniknął... Czekałam długo, ale nie pojawił się nigdy więcej. Zimno stawało się nie do zniesienia. Z daleka zobaczyłam gromadkę takich jak ja - wyrzutków. Pobiegłam do nich, bo razem cieplej i lżej jest znosić samotność. Naszym domem były rowy melioracyjne, w których zawsze cos było do zjedzenia. Szybko nauczyłam się nowego rytmu: przetrwać noc, jak się uda to wtulona w jednego ze współtowarzyszy niedoli. Rano do stołówki, którą ...ludzie nazywają śmietnikiem - tam można znaleźć dużo pożywnych rzeczy: szmatki z resztkami masła, trawę, lub papierek pachnacy kielbaska. Trafiają się też prawdziwe rarytasy - folia z parówki albo wygotowane kości. Po napełnieniu brzucha trzeba biegać, bo wtedy się nie zamarza... I tak mijał dzień za dniem... Jestem rudo-biała, mała i rodzilam 2 razy w roku. Inni ze stada szybko zorientowali się, że od nich odstaję, że nie nadążam w bieganiu. Podkradali mi moje zdobycze, nocą przeganiali i gryźli. . Moi kumple mówili, że już niedługo pójdę po tęczy za most. Nie wiedziałam gdzie to jest, ale byłam trochę ciekawa, bo w oczach innych dostrzegałam strach i chyba zazdrość, kiedy o tym opowiadali. Aż pewnego dnia dwaj panowie zabrali mnie do schroniska i dali dwie miseczki i prawdziwe poslanko z kocykiem.Pan weterynarz zrobił mi sterylizacje i wyciągnąl z przewodu moczowego kamien wielkosci jaja gołebia.Teraz jest prawie dobrze. Biora mnie na rece ,ostrzygli ,wykąpali i dali sliczna obroze ,zrobili mi kucyka z kokardka i obiecali znalezc dom,tylko czy mam im wierzyc?
juz tyle razy mnie oszukano:oops:
Dano mi na imię Iris
ja mam około 2 latek ale jestem malutka kruszynka.

664 315 852-Grazyna
74 83 11 800 -Jasia
[email protected]

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Ale słodziak :) Czy ona rzeczywiście waży tylko 2 kilo? Możecie sprawdzić jak reaguje na dzieci?

tak,tyle wazy,
jest czysta i posłuszna ,kocha dzieci i ludzi
nie nabrudzi w kojcu
trzeba wziąc ją na spacerek .....troche malutko je ale moze nabierze jeszcze z poł kilograma.....cudo:)

Posted

mshume napisał(a):
Pokażę ją tu i ówdzie, nie szukacie jej DT? A i koniecznie, ale to koniecznie wstaw ją na mikropsy, to wyfrunie Wam w parę dni :)

ale ja nie wiem gdzie te mikropsy...pomoz:(

Posted

Moja Kasia (Kago) szkoli ludzi w ten weekend w Katowicach i Krakowie,jest transport, stąd propozycja. Za jakieś 2 tygodnie mam następną sunię, a teraz wolne.