Paja Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 My te jesteśmy z tym,ze ja na cito skupiłam sie chwilowo na znalezieniu domu dla Bezika.Bo on tego najbardziej potrzebuje a Tobisiowi wystawiam codziennie po kilka ogłoszen. Quote
jostel5 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Ale ma Tobiasz wielbicieli!!!:) Miło! Ciekawe,czy zauroczy też jakiegoś czytelnika "Mojego psa"...? Aha,zapomniałam napisać,że Tobi nie znosi kąpieli! Kiedy był przygotowywany w salonie piekności do sesji fotograficznej,dostał w wannie wściku! Było absolutnie wszystko-bicie głową w kafelki,wicie się w konwulsjach,dziki skowyt.:roll: Gdyby nie namordnik,żadna z nas nie uszłaby pewnie z życiem!;) Quote
muzzy Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 jostel5 napisał(a):Aha,zapomniałam napisać,że Tobi nie znosi kąpieli! Bo pies nie jest po to, żeby go kąpać, tylko po to, żeby go głaskać ;) Quote
cavani Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 muzzy napisał(a):Bo pies nie jest po to, żeby go kąpać, tylko po to, żeby go głaskać ;) Słuszna uwaga :lol: Zresztą na czarnym przecież brudu nie widać, więc po co męczyć biednego pieska skoro wykąpany czy nie - wygląda tak samo? Dla zapachu? Pies musi pachnieć jak pies :evil_lol: Quote
muzzy Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 cavani napisał(a):Pies musi pachnieć jak pies :evil_lol: Nie pisz takich rzeczy, bo mój Dropek to przeczyta i znowu się w jakichś 'perfumach' wytarza :D Choć na szczęście już dawno tego nie robił :) Quote
cavani Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 No tak, na temat perfum i gustów zapachowych psy i ludzie do końca nigdy nie dojdą do porozumienia. :evil_lol: A ja byłam dzisiaj u Tobiastego! Jest teraz w kojcu razem z jakąś nieznaną mi sunią. Kiedy podeszłam go pomiziać, suńka wypadła z budy i wrzeszczała na mnie z taką złością, że bałam się włożyć rękę. Ona krzyczała na mnie, żebym sobie poszła, a Tobi krzyczał na nią, bo chciał, żebym została. Na szczęście po tej małej wymianie zdań zazdrośnica poszła sobie z powrotem do budy, a ja mogłam zająć się dopieszczaniem Tobiego. Strasznie jest spragniony człowieka! Tuli się, zagląda w oczy z taką niemą prośbą... Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek i człowieka, na którego będzie mógł przelać całą swoją miłość. Najlepszego człowieka. Jutro nareszcie wychodzi kwietniowy numer "Mojego psa". Wiążę z nim tyle nadziei... Quote
Paja Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 A ja miałam dzis 2 telefony w sprawie Tobiego.Pani ma mi dac wieczorem znac czy sie zdecydowała czy nie i namiar na ew.wizyte. Quote
jostel5 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ooooooooooooooooo....!:crazyeye: Paju,on musi mieszkać w domu z ogródkiem! Trochę z niego sikut... Edit. Cofam,to,co wyżej! Cavani mi powiedziała ,że Tobi i w bloku się odnajdzie.:) Bo to inteligentny,nastawiony na bycie z człowiekiem psiak!!! Skoro tak mówi-UFAM!!!:) Quote
kinga_kinga7 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Paja napisał(a):A ja miałam dzis 2 telefony w sprawie Tobiego.Pani ma mi dac wieczorem znac czy sie zdecydowała czy nie i namiar na ew.wizyte. ooooo,trzymamy kciuki!!! Quote
Paja Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Ktoś dzwonił jeszcze 2 razy pod wieczórkiem ,ale nie mogłam odebrac (dentysta) ,ale jak jest pewnien,ze chce psa to jeszcze zadzwoni i sie nie podda takie jest moje zdanie.. Quote
arabiansaneta Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Sikania tam, gdzie trzeba, zawsze można będzie go nauczyc Quote
cavani Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 jostel5 napisał(a):Ooooooooooooooooo....!:crazyeye: Paju,on musi mieszkać w domu z ogródkiem! Trochę z niego sikut... Edit. Cofam,to,co wyżej! Cavani mi powiedziała ,że Tobi i w bloku się odnajdzie.:) Bo to inteligentny,nastawiony na bycie z człowiekiem psiak!!! Skoro tak mówi-UFAM!!!:) Jostel, wielkie dzięki za tak ogromne zaufanie - wzruszyłam się. Jestem pewna, że ten psiak zrobi dla człowieka wszystko, tylko trzeba mu pokazać, czego się od niego oczekuje. Cierpliwie i pozytywnymi metodami. Byłam dzisiaj po "Mojego psa", ale podobno ma być dopiero jutro. Chociaż liczę na to, że wszystkie psiaki szybko znajdą domki, to marzę o tym, żeby pierwszy był Tobi. Strasznie mi ten psiak leży na sercu. To on jako jedyny z tej piątki, która ma się prezentować w miesięczniku, cały czas jest w schronisku i to w dodatku narażony na ataki wrednawych suczynek. W schronisku jak w pierwszej klasie - spokojnych i miłych wsadza się razem z tymi, którzy sprawiają problemy. To zapewnia większy spokój. Tylko Tobi przez to co raz smutniejszy. Od wczoraj nie potrafię przestać o nim myśleć. Trzymaj się Tobisiu - już niedługo twój los się odmieni! Quote
Paja Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej dla Tobisia w Szczecinie! Quote
Paja Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 To sie okaze po wizycie czy domek odpowiedzialny,z mojej rozmowy telefonicznej okej przekazałam dalej do jostel5 ciekawe co ona zadecyduje.Ja tu tylko sprzątam. Quote
basia34 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 To Ja sie dolaczam i mocno trzymam kciuki za Tobisia. Quote
jostel5 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Póki co,wciąż nie mam nikogo do wizyty...!:shake: Z domkiem rozmawiałam,ale optymistką jakoś nie jestem...Fakt,że nieufna ze mnie baba! Quote
Recommended Posts