elinka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 No tak, z drugiej strony w schronie mogą się wystraszyć i nie zgodzą się na robienie zdjęć. To może tylko do nich zadzwonić i upewnić się, czy w ten dzień schron będzie otwarty i czy pies o nr Deniska tam w ogóle jeszcze jest? Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Można. Jak ja pytałam o Deniska to pani mi powiedziała że trzeba całe schronisko przejść, że on jest teraz jakoś na samym końcu. I do schroniska można przyjść od pon. do sob. do godz. 15ej. Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 o kurcze!!!jak tak daleko go wpakowali to nikt go nie wypatrzy!!biedny Denis!!!!!!!!!!! Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 a moze jak juz bedziesz w schronie sprobuj wziac Denis a na spacerek jesli pozwola...to bedzie wiadomo wiecej o nim.... jesli chodzi o kase moja przelana bedzie jutro natomisat ja niestety nie moge zadzwonic,po ostatnim rachunku mam szlaban,od meza do nastepnego miesiaca Quote
daga31081980 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 on był w boksie z dwiema suczkami nr. kat. 228 wiek 6 lat. Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Pani mówiła że tam psiaki nie wychodzą na spacery ale że jak ktoś jest zainteresowany jakimś psem to go z boksu wyprowadzają, ale bałam się coś konkretnie pytać o Denisa, jeśli chodzi o dt dla psiaka. W sumie to nie wiem, ale pewnie jak olalala będzie w schronisku to i tak będzie musiała powiedzieć że my tylko chcemy pomóc w szukaniu domu, i dlatego są potrzebne zdjęcia i info o psiakach, no bo przecież nie bierzemy psa na dom. Mam nadzieję że nie będzie problemów i że w schronisku jakoś pomogą. Denisek wcześniej był blisko budynku, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale jak był leczony. A teraz już został przeniesiony tam dalej. Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tak pesymistycznie to brzmi...tam dalej.Kurcze a moze pozbierajamy jakies stale deklaracje i szukajmy mu dt,a najlepiej bdt.... no tak ale to zalezy tez od stanu zdrowia,bo jesli ma grzybice to nikt go nie wezmie.ani tez nie zaadoptuje..... Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ja myślę że bdt czy dt za karmę czy niedrogiego dt lub hoteliku trzeba mu cały czas szukać, mając na uwadze że może mieć grzybicę. Niektórym dt to nie przeszkadza. Quote
elinka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 na Dogo był kiedyś piesek z okropnym stanem skóry i w ogóle ze wszystkim, nie pamiętam już szczegółów, ale zaopiekowała się nim chyba jakaś fundacja, zbierali deklaracje, psa leczyli kilka miesięcy, teraz szukają mu domku. Zaraz poszukam link do tamtego wątku, może by ich zapytać czy by Deniskiem się nie zaopiekowali? Quote
daga31081980 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 O stan zdrowia Denisa trzeba by spytać p. kierownika.On jest technikiem wet. i on nadzoruje opiekę medyczną.Fizia mówiła że wykonuje sterylki i leczy.Do cięższych przypadków wzywany jet raczej lekarz.Będzie wiedział co dolega Denisowi i co mówić w razie DT . Quote
elinka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 już mam ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/144456-Przera%C5%BCaj%C4%85cy-wrak-psa-za-jedyne-p%C3%B3%C5%82-litra-w%C3%B3dki!!!-Szuka-DOMU!!! Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Stan Deniska nie jest jakiś przerażający i obawiam się że raczej żadna fundacja go nie weźmie pod opiekę jako ciężki przypadek. A tamtym psiaczkiem zaopiekowała się chyba mariamc, ona prowadzi schronisko w Szczecinku. Quote
kora78 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ode mnie kaska poplynela. pytala ktos ulki z czestochowy, lub okolic, czy by go nie wziela na hotel u siebie?? Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Może by i wzięła, z tego schronu był u Ulki smutasek Dyzio. Ale właśnie problem w tym że nie wiemy jak zdrowie psiaka. Ja nie wiem jak w tym schronie, czy pytać wręcz czy raczej ostrożnie. Ciężko tak bez jakiejś zaufanej osoby i bez wolontariuszy co by znali schronisko. Może jedynie jak olalala będzie na miejscu to się jej uda zorientować w sytuacji. Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Elinka a moze by Denisowi bazarek zrobic?jak sadzisz?zeby mial jakas kase na start.... Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ja myślę że można by zrobić, jak by ktoś robił to ja chętnie jakieś drobiazgi dołączę. Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja myślę że można by zrobić, jak by ktoś robił to ja chętnie jakieś drobiazgi dołączę. fajnie by bylo jakby mial troche kasy...moze sie jakis dt trafi niespodziewanie to by juz cos na start bylo... Quote
elinka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 holmina napisał(a):Elinka a moze by Denisowi bazarek zrobic?jak sadzisz?zeby mial jakas kase na start.... Jak najbardziej bazarek można by zrobić. Tylko musiałabym najpierw te fanty od Ciebie do zdjęć poprasować, bo w kartoniku się pogniotły. Może w niedzielę znajdę na to chwilkę. Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Napisałam do kilku dt/hotelików z pytaniem o miejsce dla psa z problemami skórnymi. Quote
kora78 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ale burza mozgow, super ! ja etz cos dorzuce do bazarku. zrobic mozna, bo zawsze zanim sie skonczy i kasa splynie- chwile trwa. a jak Denis nie bedzie w ogole wyciagany i kasy nie bedzie potrzeboal, to i tak na inna bidę pojdzie. Dogo chodz na gg Quote
holmina Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 elinka napisał(a):Jak najbardziej bazarek można by zrobić. Tylko musiałabym najpierw te fanty od Ciebie do zdjęć poprasować, bo w kartoniku się pogniotły. Może w niedzielę znajdę na to chwilkę. no fajnie!to jest troche ode mnie i dziewczyny pisza ze cos dorzuca!!!!!super, Quote
Noemi1 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Zaglądam nocną porą do Deniska. Fajnie by było gdy znalazł się jakiś DT :) Quote
Recommended Posts