kay.la Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Oby tylko wytrzymał do poniedziałku! I żeby Ci Państwo się nie rozmyślili! Trzymam kciuki za osiołka :) Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Jak spędził Ciapuś noc ? Mam nadzieję, że nic złego do poniedziałku się nie stanie .... Quote
as_animali Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Uparciuch nadal nie chce wejść do klatki,ale na szczęście dzisiaj jest 12stopni no i słoneczko i Ciapuś wygrzewa się na trawce :) Żeby tylko udało się z domkiem!I jeszcze obawiam się jak zaprowadzimy go do autka... Quote
Plicha Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 A ma już obróżkę z twoim telefonem na wszelki wypadek? Quote
edek Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Przepraszam Was za offa szczeniak 8-miesięczny został wyrzucony. Pomocy !!!! Grozi mu schronisko. [url]http://www.dogomania.pl/threads/203869-Wyrzucony-Rudy-szczeniak-mieszka-na-gruzowisku-pilnie-DT-lub-stały/page2[/url] Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Kiedy Ciapusia sytuacja będzie jasna ? Dzisiaj już może coś się ostatecznie zdecyduje ? :) Quote
Alter Ego Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Trzymam kciuki. A nie moze go ktos wziac na te jedna noc do mieszkania? Quote
as_animali Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Sytuacja Ciapusia wyjaśni się w środę.Państwo którzy go chcą adoptować nie mogli przyjechać dzisiaj i nie mogą jutro.Dopiero będą wolni w środę...Nie wiem jak to wszystko będzie...Mam nadzieję,że da radę jakoś go wsadzić do samochodu,bo progu klatki nadal nie chce przekroczyć.Wczoraj siedziałam z nim 3 godz. na trawce żeby się porządnie wyspał i nie czuwał jak zając.Ciekawe co ludzie pomyśleli sobie,gdy zobaczyli jakąś psychicznie chorą wariatkę siedzącą z bezpańskim psem i jeszcze przykryła go kocykiem :D Quote
edek Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Biedny psiak mam nadzieje, że adopcja przejdzie pomyślnie. Czy Pani założyła mu tą obroże z tel do siebie??? Może w środe dać mu jakieś leki na uspokojenie, może wtedy łatwiej będzie wsadzić go do samochodu?? Quote
as_animali Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Tak,tak-obróżka+adresówka jest :) Myślę,że jakoś się uda... Quote
majka2222 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Z niepokojem czekam do środy:( na wieści Jeśli pies nie chce wsiasc do samochodu to moze byc problem, proponuje kupic cos na uspokojenie jakis sprej albo w postaci cisteczek, zeby polknal... Quote
Tymonka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ciotki a jaki jest problem z samochodem ?? Czy on jakoś agresywnie reaguje na podnoszenie go ?? Jak będzie duży problem to dajcie znać przyjadę pomogę :) Quote
E-S Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='as_animali']Sytuacja Ciapusia wyjaśni się w środę.Państwo którzy go chcą adoptować nie mogli przyjechać dzisiaj i nie mogą jutro.Dopiero będą wolni w środę...Nie wiem jak to wszystko będzie...Mam nadzieję,że da radę jakoś go wsadzić do samochodu,bo progu klatki nadal nie chce przekroczyć.Wczoraj siedziałam z nim 3 godz. na trawce żeby się porządnie wyspał i nie czuwał jak zając.Ciekawe co ludzie pomyśleli sobie,gdy zobaczyli jakąś psychicznie chorą wariatkę siedzącą z bezpańskim psem[B] i jeszcze przykryła go kocykiem[/B] :D[/QUOTE] Rozwaliłaś mnie normalnie tak się wzruszyłam ... kochana jesteś ! Jezu, żeby on przetrwał cały i zdrowy do tej środy i żeby jakiegoś numeru nie wywinął np. panikując przed wejściem do auta, żeby się udało ... Quote
sylwija Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='majka2222']Z niepokojem czekam do środy:( na wieści Jeśli pies nie chce wsiasc do samochodu to moze byc problem, proponuje kupic cos na uspokojenie jakis sprej albo w postaci cisteczek, zeby polknal...[/QUOTE] ja tez czekam i trzymam kciuki. można spróbować przekupstwem. nam się tak udało z wyrzuconym ONkiem, który ma wyjątkowy uraz do wsiadania do samochodu Brutalnie - kaszanką, i cierpliwością.. nawrzucaliśmy tej kaszanki do samochodu - bliżej mały kawałeczek, dalej większy, odrobina do posmakowania.. i drzwi były otwarte z obu stron, więc dwie osoby potrzebne, coby zamknąć. Kaszanka - bo pachnie dla psiaków bardzo tak, czy inaczej, życzę powodzenia Quote
ihabe Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Trzymam kciuki, tylko to moge niestety z daleko zrobić:-( Ciapulku, błagam Cie zaufaj dziewczynom i zrób o co proszą:-) Psinko!! Quote
as_animali Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Wczoraj wieczorem Państwo przyjechali i udało się Ciapka zapakować do auta "na szczeniaczka" :) (jedna osoba wzięła małego pieska do auta,a że Ciapek uwielbia psy to wsiadł za nim,a szczeniak został wyjęty oknem). Państwo rewelacyjni-dom wprost idealny.Są to ludzie zamożni,bez dzieci i innych psów.Pan od razu się w nim zakochał i planował długie spacerki do lasu.Przygotowali i ocieplili budę pod schodami,kupili dobrą karmę, a na dziś była umówiona wizyta weterynarza (na czipowanie,szczepienia i ogólny przegląd).Zdarzył się więc cud....niestety.... Rano po wyjeździe nowych właścicieli do pracy Ciapek pokonał bardzo wysokie ogrodzenie i uciekł...Przybiegł prosto na osiedlowe pole,na którym przebywał cały czas.Po naszym telefonie,że Ciapek wrócił nowy właściciel zwolnił się z pracy i pojechał do domu sprawdzić co się stało.Nie było żadnego podkopu ani uszkodzenia w ogrodzeniu tylko Ciapek przeskoczył płot.Ponieważ ci ludzie nie uznają wiązania psów,więc po wspólnej konsultacji uznali,że nie ma sensu ponowne przywożenie Ciapka do nich,gdyż sytuacja będzie się powtarzała.Z wielkim żalem zrezygnowali z ponownego przygarnięcia Ciapka...Cały dramat polega na tym,że na czas nieobecności właścicieli nie można psa wprowadzić ani do garażu ani do domu,bo Ciapek panicznie boi się przebywać w pomieszczeniach zamkniętych.Nie ma więc wyjścia z tej sytuacji!!!!!!Mimo wczorajszej radości i euforii,dziś jestem kompletnie zrezygnowana i nie widzę rozwiązania...Dlatego poddaję się...... Quote
edek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Kurcze ale szkoda :(. Niestety często psy z nowego miejsca uciekają szkoda że Państwo zrezygnowali i nie chcieli spóbować ponownie. Pies przyzwyczaił się do Ciebie i pewnei traktuje Ciebie jak właściciela. Jak dla mnie najlepiej dla niego byłoby umieszczenie w hoteliku gdzie mają większe doświadczenie z psami i szukanie odpowiednieo domu, który da sobie radę z uciekinierem. Nie można go tam zostawić grozi mu tam niebezpieczeństwo. Chyba najlepszy dla niego byłby wysoki kojec na początek. Quote
E-S Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='as_animali']Wczoraj wieczorem Państwo przyjechali i udało się Ciapka zapakować do auta "na szczeniaczka" :) (jedna osoba wzięła małego pieska do auta,a że Ciapek uwielbia psy to wsiadł za nim,a szczeniak został wyjęty oknem). Państwo rewelacyjni-dom wprost idealny.Są to ludzie zamożni,bez dzieci i innych psów.Pan od razu się w nim zakochał i planował długie spacerki do lasu.Przygotowali i ocieplili budę pod schodami,kupili dobrą karmę, a na dziś była umówiona wizyta weterynarza (na czipowanie,szczepienia i ogólny przegląd).Zdarzył się więc cud....niestety.... Rano po wyjeździe nowych właścicieli do pracy Ciapek pokonał bardzo wysokie ogrodzenie i uciekł...Przybiegł prosto na osiedlowe pole,na którym przebywał cały czas.Po naszym telefonie,że Ciapek wrócił nowy właściciel zwolnił się z pracy i pojechał do domu sprawdzić co się stało.Nie było żadnego podkopu ani uszkodzenia w ogrodzeniu tylko Ciapek przeskoczył płot.Ponieważ ci ludzie nie uznają wiązania psów,więc po wspólnej konsultacji uznali,że nie ma sensu ponowne przywożenie Ciapka do nich,gdyż sytuacja będzie się powtarzała.Z wielkim żalem zrezygnowali z ponownego przygarnięcia Ciapka...Cały dramat polega na tym,że na czas nieobecności właścicieli nie można psa wprowadzić ani do garażu ani do domu,bo Ciapek panicznie boi się przebywać w pomieszczeniach zamkniętych.Nie ma więc wyjścia z tej sytuacji!!!!!!Mimo wczorajszej radości i euforii,dziś jestem kompletnie zrezygnowana i nie widzę rozwiązania...Dlatego poddaję się......[/QUOTE] Tego się bałam ... jasny gwint :( Quote
edek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Pies musi przyzwyczaić się do nowego miejsca i nowych ludzi na to jest potrzebny czas i cierpliwość. Szkoda, że tak szybko zrezygnowali z niego. as_animali co planujesz dalej w sprawie Ciapusia?? Quote
as_animali Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Mnie to kompletnie przerasta...Nie mam już sił i pomysłów na dalszą walkę,bo oprócz szukania mu lokum cały czas grozi niebezpieczeństwo przyjazdu hycla.Ci państwo stworzyli mu najlepsze warunki i już nic więcej nie mogą zrobić Quote
basia0607 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Państwo powinni wejść w rozumowanie psa i dać mu drugą szansę. Wyslijcie do nich dobrego mediatora. Ja zawsze proszę o przypinanie psa do budy na jakiś czas aby zdążył zaufać. Quote
edek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='as_animali']Mnie to kompletnie przerasta...Nie mam już sił i pomysłów na dalszą walkę,bo oprócz szukania mu lokum cały czas grozi niebezpieczeństwo przyjazdu hycla.Ci państwo stworzyli mu najlepsze warunki i już nic więcej nie mogą zrobić[/QUOTE] A nie chcesz spróbować umieścić go w hotelu masz już jakieś deklaracje. Z tego co pamiętam to jedna osoba deklarowała się dopłacić resztę przez 3 miesiące. To dla niego jest szansa. Przez te 3 miesiące trzeba byłoby uzbierać resztę kwoty na hotelik. Quote
Recommended Posts