Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A on jest taki przyłysiały na łapkach i na piersi - czy to taka uroda, czy reakcja na stres? Moja ciocia miała psiaka który przy stresach błyskawicznie łysiał w różnych miejscach.

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/2ab869034bb49fbf.html"][IMG]http://images7.fotosik.pl/3810/2ab869034bb49fbf.jpg[/IMG][/URL]

Posted

pamiętam go gdy trafił do nas, miał przerzedzoną sierść przy zadku,no i wyglądał tak jak w pierwszym poście czyli źle
pewnie już nigdy nie porośnie idealnie
kopiuję z pierwszej strony:

[B][FONT=Verdana][COLOR=purple]Badanie wykazało,iż był wnętrem, zatem weterynarz podjęła decyzję o kastracji, tym bardziej że Bingo zaczął łysieć co mogło wskazywać na zaburzenia hormonalne. Bingo kastrację ma już za sobą, porósł sierścią i ogólnie wygląda znacznie lepiej niż wcześniej.

[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

No tak, to bez dwóch zdań! Zapomniałam o tym, a Ginn też pisała, żeby mu na noc zdejmować obróżkę, żeby się sierść nie wycierała. Zapomniałam o tym i myślałam, że go tak stres zżera. Ten pies mojej cioci w sylwestra praktycznie stawał się łysy... To było coś niesamowitego! Wet mówił, że psy ze strachu tracą sierść np. w gabinecie, ale takiego okazu jak ten to nie znał.

Posted

Wczoraj jeszcze weszły pieniążki na Bingusia od pietrucha204 10zł i AgnieszkaK 10zł !
Dziękujemy pięknie kochany m cioteczkom i prosimy o przeniesienie deklaracji na bidulkę Jeżynkę :

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210687-Je[/url]

Posted

Binguś został wypatrzony z ogłoszenia w Dzienniku Zachodnim , podobnie jak Pyszczolina i wiele naszych psiaków.
Myślę , że nie obrazicie się cioteczki jak z pieniędzy które zostały na koncie Binga zasponsoruje on wspaniałomyślnie ogłoszenie w DZ swojemy kumplowi Klonikowi , który ma 8 lat i czeka już wystraczająco dłogo ... Może i jemu się poszczęści...
Koszt ogłoszenia 46 zł , martka już zrobiła.

Wątek Klona :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/135401-Ma[/url]

Posted

Pani Grażyna była z nim o 5 rano i o 7 na spacerze, a kupę zrobił o 7.30 na środku kuchni, patrząc jej głęboko w oczy... Jak na razie 2x zrobił siku na dworze.... Pani Grażyna pyta o jakich porach był karmiony - bo może jak ona też te pory będzie stosować, to się chłopak ureguluje. I pyta jak się zachowuje w kąpieli, bo niestety się trochę pobrudził podczas załatwiania.

Posted

[quote name='pietrucha204']a jak u Ginn było z zachowaniem czystości? też na początku był problem?[/QUOTE]
Zawsze był problem. Nauczyłam się obserwować jego zachowanie. Jak się zaczyna kręcić w kółko i czegoś szukać na ziemi tz. musi się załatwić.
Bingo jest mocno dojrzałym psem. Mówiłam, że do bloku (moim zdaniem) on się nie nadaje. Czy kiedykolwiek będzie pokazywał wyraźnie, że chce się załatwić - bardzo wątpię. Psy starsze (nawet przyuczone wcześniej do wychodzenia za potrzebą) zaczynają często brudzić w domu.
Bingo u mnie był przyzwyczajony do luźnego chodzenia po trawie. Teraz chodzi na smyczy. Musi potrwać nim to zaakceptuje.
Jest w całkiem nowej sytuacji. Zmienił schronisko na mój dom. Zdążył do zaakceptować i kolejna zmiana. trzeba czasu i cierpliwości.

Posted

martka1982 napisał(a):
jeszcze padło pytanie Ginn do Ciebie, w jakich porach był karmiony?

Sorry - zapomniałam. Ok 8 rano - drobne śniadanko. Podstawowe jedzenie między 16 i 17-stą.

Posted

Rozmawiałam z panią Grazynką - dziękuję Ginn, że zadzwoniłaś, powiedziała, że będzie wypatrywać teraz czy się Bingo nie kręci. :)
Z Waderą już się całkiem nieźle dogadują, ona może go obwąchać - Bingo już na nią nie burczy! Do kotów jest super!

edit! pisałyśmy równocześnie :lol:

Posted

Bingo już dużo mniej załatwia się w domu. Jedzą w jednym pomieszczeniu z Waderą, tyle, że w dwóch różnych końcach pokoju. Dziś niestety pogonił koty. - Pani Grażyna myśli, że może dlatego, że ryż gotowała? Hm...

Posted

jeśli pani Grażyna cokolwiek robi wspólnego z jedzeniem a on stoi i wypatruje to zapewne każdy zwierz jest dla niego w takich chwilach wrogiem nr 1
na to musi szczególnie zwracać uwagę, bo jego agresja w kwestii jedzenia pewnie nie zmaleje nigdy