Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich w imieniu Binga. Bingo czuje się coraz bardziej "u siebie". Coraz rzadziej denerwują go inne psy - obwąchujące go. Ostrzej traktuje tylko szczeniaki. Fajnie się zakumplowali z moim seniorem (11 lat) Bąbelkiem. Jak domaga się lepszego kąska tzn. kiełbaski - potrafi na mnie szczekać i kręcić kółka dookoła mnie.
Sprawa leków:
dostałam 30 tabletek Furosemidum i 60 Enarenalu
Na furosemid zdobyłam u lekarza receptę i wykupiłam. A więc Benus będzie oba leki miał podawane przez dwa miesiące.
Proszę o decyzję - co dalej. Jeśli należy podawać dalej to prośba o recepty.

Posted

dzieki za info, przekażę sprawę schronisku

napiszę do catangel z prośbą o zrobienie ogłoszeń i jak poda mi konto, to Ci wyślę caryca

jeśli chodzi o dziennik zachodni to mam tylko jedną obiekcję (bo wierzę,że będzie odzew) - boję się,że to za wcześnie dla Bingo w jednej kwestii - posikiwania w domu
wydaje mi sie,ze jest szansa ze to sie skonczy calkowicie, bo on w koncu zalapie,ze siku robi sie wylacznie na dworze, i wtedy w sumie wolalabym go dac do dz z czystym sumieniem
co o tym sądzicie?
po prostu boje się,że ktoś się odezwie, będzie chciał go adoptować i do tej adopcji dojdzie a Bingo będzie nadal sikał w domu i że to się może źle skończyć. w ogłoszenia w dz wierzę o wiele bardziej niż w pakiety

Posted

W kwestii ogłoszeń Binga kilka moich uwag.
- Bingo już bardzo ładnie daje znać, że chce siusiu. Kręci się w kółko i pochrząkuje. Wołam go do drzwi - wie o co chodzi i biegnie na dwór się załatwić. trzeba go po prostu obserwować.
Bingo siusia co 3-4 godziny i myślę, że tak może mu już pozostać.
- dla Binga obecność innych psów jest "złem koniecznym". Znosi coraz lepiej ale myślę, że byłby szczęśliwy gdyby był sam z właścicielami.
- Bingo bardzo lubi towarzystwo kotów. Dwa tygodnie temu przygarnęłam 8-letnią (około) kociczkę. Wszystkie psy bardzo się podniecały na jej widok - coś nowego. Natomiast Bingo podszedł do nie jak do starej znajomej. Nie lubi jak na jego posłaniu leży inny pies - natomiast koty tak. Ostatnio zobaczyłam, że mój stary kot Dymek (10-letni) podszedł do miski Binga w trakcie jedzenia i powąchał. A Bingo nic.
Myślę, że moje spostrzeżenia mogą się przydać przy szukaniu domu dla Binga.

Posted

dzięki Ginn za te informacje, one są ważne, więc powinny znaleźć się w ogłoszeniu
z tego wynika,że Bingo nie nadaje się do domu do osoby, która pracuje, bo nie wytrzyma 8 godzin bez sikania
dla niego idealny byłby dom z ogrodem i np jakaś emerytka:)

w niedzielę wezmę się za sklecenie nowego tekstu

Posted

martka1982 napisał(a):
dzięki Ginn za te informacje, one są ważne, więc powinny znaleźć się w ogłoszeniu
z tego wynika,że Bingo nie nadaje się do domu do osoby, która pracuje, bo nie wytrzyma 8 godzin bez sikania
dla niego idealny byłby dom z ogrodem i np jakaś emerytka:)

w niedzielę wezmę się za sklecenie nowego tekstu

Dom z ogródkiem - z pewnością, ale nie musi być emerytka. Jest sporo osób pracujących w domu. Ważne aby podkreślić, że tak bardzo lubi koty - dla ludzi też to ważne.

Posted

caryca26 napisał(a):
Piękne fotki! No i kolejna zaleta dziadka ,którą można wykorzystać w ogłoszeniach-lubi dzieci!

tekst poszedł niestety bez tego info ale może następnym razem (oby nie był konieczny!)

Posted

martka1982 napisał(a):
bardzo słodko razem wyglądają

Gin schronisko pyta czy byłaby możliwość abyś wybrała się z Bingo do weta i aby on ocenił co i czy w ogóle Bingo powinien dostawać oraz w jakich dawkach?

Mogłabym się wybrać ale aby wet cokolwiek ocenił konieczna jest jakaś historia choroby. Jak długo się leczy, rozpoznanie, jakie leki przyjmował i w jakich ilościach? Ja mam badania tylko z 28.09.br. Czy są wcześniejsze badania?

Posted

dobra, siadam dzisiaj do tekstu do Dziennika Zachodniego. Caryca ogłoszenie pójdzie z Twoim numerem,tak? (tylko pliz odbieraj w pt telefon:) ). Ja zawsze robię tak,że mówię o sprawach formalnych czyli wizyta przed adopcją, podpisanie umowy adopcyjnej itp i oczywiście transport zapewniamy darmowy w jego przypadku, bo jest z czego wziąć:) a potem kieruję zainteresowanych do dt aby mogli z pierwszej ręki dowiedzieć się jaki psiak jest. może tak być?

to zdjecie jest waszym zdaniem ok?

[FONT=&quot]
[/FONT]

Posted

Możesz mój numer podawać ale lepiej żebyś podała jakiś alternatywny dlatego ,że ja w pracy często nie mam zasięgu:(
Ginn czy w razie czego mogę podać Twój numer zainteresowanym adopcją Binga jakby chcieli dowiedzieć się czegoś o nim z pierwszej ręki? Czy to ten numer z banerka 609-828-529?
Martka a co do zdjęcia to mi się bardzie podoba to co ostatnio Ginn wkleiła. Taki tam jest drobniejszy i zgrabniejszy wg mnie ale kwestia gustu.

Posted

caryca26 napisał(a):
Możesz mój numer podawać ale lepiej żebyś podała jakiś alternatywny dlatego ,że ja w pracy często nie mam zasięgu:(
Ginn czy w razie czego mogę podać Twój numer zainteresowanym adopcją Binga jakby chcieli dowiedzieć się czegoś o nim z pierwszej ręki? Czy to ten numer z banerka 609-828-529?
Martka a co do zdjęcia to mi się bardzie podoba to co ostatnio Ginn wkleiła. Taki tam jest drobniejszy i zgrabniejszy wg mnie ale kwestia gustu.

Tak, możecie podawać i mój telefon i mail - takie jak na banerku.

Posted

to jak nie masz zasięgu to pójdzie mój numer

jesli chodzi o zdrowie Bingo to nie miał robionych innych badań poza tym co poszły do Ciebie Ginn. miał jeszcze tylko sprawdzany hormon tarczycy - jest w normie
leki, które przyjmował to te, które z nim pojechały,dawki takie na karteczce