njangu Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wy też potrzebujecie koszulek. Lupus musi być wyraźnie widoczny. Jeśli jest szansa, jeśli się ktoś oferuje że może pomóc to zastanawiajcie się tylko ile koszulek potrzebujecie pomalować. Dziękujemy tej osobie!!! Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Dominik, Ty pracuj lepiej, Chłopaku ;) Napisałam do Bros PW w sprawie koszulki/koszulek dla nas, bo jak słusznie zauważył Dominik, z jego malowanej koszulki, po 3,5 godzinie biegu i hektolitrach wylanego dla Lupusa potu niewiele by zostało. Czekam teraz na odpowiedź Bros na moje sugestie. Też uważam, że przynajmniej 2-3 osoby powinny mieć koszulki specjalne, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to nasz pies... Chustka chustką (dziękujemy Ellig!!!!), ale nas też musi być widać. Co do puszki, to już się Dominik musi wypowiedzieć co ustalił z Agatą, bo problem polega na tym, że Fundacja jest w Poznaniu i trzeba by się sprężać, żeby od nich wydobyć co nam potrzeba... O której się impreza zaczyna, tzn. na którą pies ma być w Warszawie i gdzie? Ja mogę po niego jechać, tylko muszę zrobić bazarek, żeby mieć na paliwo, bo cienko u mnie z finansami, a rok akademicki się zbliża wielkimi krokami... Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Nasza Kochana Ciocia Bros zakupi koszulki i przepięknie nam je odmaluje (wiem, bo znam zdolności manualno-artystyczne Rzeczonej ;). Powstała tylko teraz wątpliwość, czy koszulki mają być czarne z białymi malowaniami, czy białe z czarnymi - które będą bardziej widoczne?... Do głosowanie przystąp! ;) Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nutusia napisał(a):Nasza Kochana Ciocia Bros zakupi koszulki i przepięknie nam je odmaluje (wiem, bo znam zdolności manualno-artystyczne Rzeczonej ;). Powstała tylko teraz wątpliwość, czy koszulki mają być czarne z białymi malowaniami, czy białe z czarnymi - które będą bardziej widoczne?... Do głosowanie przystąp! ;) W dodatku maluje koszulki specjalną farbą:) Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ellig napisał(a):W dodatku maluje koszulki specjalną farbą:)Moim zdaniem biale:) Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Nie no, ja to jednak jestem konserwa :cool3: Koszulki mogą być kolorowe!!!!:multi: Coś w tym stylu, tylko jak pisze Bros, te Lupinowe będą bogaciej ozdobione (np. będą miały kontur malamuciego łepka) i będą miały "słowo pisane":eviltong: Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Aaaaaaa zapomniałam!!!! Ciotki, które chcecie towarzyszyć Lupiemu w jego polowaniu na dom - jakie rozmiary nosicie, bo jutro Bros będzie chciała kupić koszulki!!!!! Kociabanda, Aneczka...?... Quote
bros Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 meldujcie mi kochane jakie rozmiary a ja postaram sie coś ładnego wymyślić, każda bedzie inna :) dla LUPUSA na szczęście aaa co do tekstu na koszulkach ..... ? Ten piekny pies szuka domu ? Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Najłagodniejszy z wilków szuka domu, Adoptuj Przyjaciela, Zabierz mnie do domu (choć to może być kontrowersyjny napis na damskiej piersi ;)), Daj mi dom... Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 A taka duza ,czarna chuste przechodnia bedzie mial Lupus Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nutusia napisał(a):Najłagodniejszy z wilków szuka domu, Adoptuj Przyjaciela, Zabierz mnie do domu (choć to może być kontrowersyjny napis na damskiej piersi ;)), Daj mi dom... "Lupus,serce na łapie-zabierz mnie do domu" Quote
Kociabanda2 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nutusia napisał(a):Aaaaaaa zapomniałam!!!! Ciotki, które chcecie towarzyszyć Lupiemu w jego polowaniu na dom - jakie rozmiary nosicie, bo jutro Bros będzie chciała kupić koszulki!!!!! Kociabanda, Aneczka...?... Dla mnie M :) Do Aneczki przed chwilą dzwoniłam. Zaraz zorientuje się kiedy dokładnie ma egzaminy i oddzwoni czy jedzie z nami na pewno. Quote
Kociabanda2 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 bros napisał(a):meldujcie mi kochane jakie rozmiary a ja postaram sie coś ładnego wymyślić, każda bedzie inna :) dla LUPUSA na szczęście aaa co do tekstu na koszulkach ..... ? Ten piekny pies szuka domu ? pięknie dziękujemy! :) Jeśli mogę coś zasugerować - myślę, że najlepiej widoczne będziemy, jeśli wszystkie będziemy w jednym kolorze. Malowania oczywiście mogą być różne, ale kolor jak się da to może jeden dla wszystkich, co? Aneczka z nami jedzie i prosi o rozmiar L :) Quote
bros Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 nie ma sprawy , postaram się zrobic to najlepiej jak potrafię :) kiedyś za małolata w ten sposób pisałam na koszulkach teksty piosenek, całe długaśne wersy, prałam, nosiłam i tak w koło, farba była niezniszczalna :) mam więc nadzieję ze jakość teraz jest taka sama :) szukam właśnie szablonów malamucich....... Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Super! No dobra, czyli kolor jeden - i chyba białe tło będzie najlepsze, co?... Chusta przepiękna - akurat dla Lupina na jego wygoloną szyję ;) Dzwoniłam do Iwony, ma mu zrobić zdjęcie portretowe na koszulkę dla Dominika - wyśle mi mailem. Ja jeszcze zapytam mojej Uli czy się z nami wybierze - wtedy będziemy we cztery. Myślę, że nawet jeśli jeszcze ktoś do nas dołączy, 3-4 osoby w koszulkach wystarczą. Dobra, teraz trzeba ogarnąć temat "gadżetów" z Fundacji. Co dokładnie zaproponowała Agata - może maila do niej trzeba napisać?... Quote
Kociabanda2 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nutusia napisał(a): O której się impreza zaczyna, tzn. na którą pies ma być w Warszawie i gdzie? Ja mogę po niego jechać, tylko muszę zrobić bazarek, żeby mieć na paliwo, bo cienko u mnie z finansami, a rok akademicki się zbliża wielkimi krokami... Start jest o 9.00 rano - plac na rozdrożu. My niestety rano nie zdążymy raczej po niego pojechać przed maratonem. Dominik przed startem musi stawić się w rejestracji, przebrać, rozgrzać itp. itd. Jeśli jechalibyśmy wcześniej jeszcze po Lupiego to pewnie by się pośpiech i nerwówka zrobiła :/ Dlatego, jeśli możesz Natusiu to transport Lupuska weź na siebie, dobrze? Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kociabanda2 napisał(a):super :) a wybierasz się z nami na maraton czy mamy ją jakoś odebrać dla Lupuska? Jak tylko dotrze przekaze Nutusi:) Quote
Kociabanda2 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nutusia napisał(a):Super! No dobra, czyli kolor jeden - i chyba białe tło będzie najlepsze, co?... Chusta przepiękna - akurat dla Lupina na jego wygoloną szyję ;) Dzwoniłam do Iwony, ma mu zrobić zdjęcie portretowe na koszulkę dla Dominika - wyśle mi mailem. Ja jeszcze zapytam mojej Uli czy się z nami wybierze - wtedy będziemy we cztery. Myślę, że nawet jeśli jeszcze ktoś do nas dołączy, 3-4 osoby w koszulkach wystarczą. Nie wiem czemu, ale ja nas widzę całe na niebiesko :D Pojęcia nie mam skąd mi się ten kolor ubzdurał, ale mam wrażenie, że tak będzie nas najbardziej widać - zwłaszcza jeśli wszystkie założymy też niebieskie portki (choćby jeansy)... no i Lupiowi chyba dobrze w tym kolorze będzie (tzn. na naszym tle) :P ale to nie jest przemyślany jakoś głęboko kolor tylko tak mi jakoś wyobraźnia zapracowała :eviltong: więc upierać się nie będę :) Dobra, teraz trzeba ogarnąć temat "gadżetów" z Fundacji. Co dokładnie zaproponowała Agata - może maila do niej trzeba napisać?...Tego to ja dokładnie nie wiem :( Dominik rozmawiał. Wiem, że mamy dostać wizytówki i jeśli będzie zgoda na zbiórkę kasy to puszkę też możemy dostać. Problemme może być to, że żadna z nas tak naprawdę z fundacji nie jest, więc cholera wie czy się mundurowi i tak nie przyczepią :( Nie wiem jak to wszystko formalnie wygląda :( Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Musicie miec papierek, zgoda na zbiorke publiczna gdzie i kiedy. Quote
Kociabanda2 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ellig napisał(a):Musicie mieć papierek, zgoda na zbiorke publiczna gdzie i kiedy. a no widzisz jaka Ty mądra i obeznana! Tylko taki papierek to pewnie będzie wystawiony na fundację, a żadna z nas z fundacji nie jest, więc jakby się chcieli przyczepić to dziurę w całym znajdą :/ Chyba, że może fundacja wystawiłaby nam z kolei jakieś upoważnienie??? Kurde nie wiem :/ Quote
Nutusia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Najpierw sobie na szyi zawiążę - kto wie gdzie i jaki domek znajdę ;) Quote
njangu Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Formalnie rzecz biorąc faktycznie musimy. Agata czy też jej człowiek z Milanówka, spróbuje o taką zgodę wystąpić. Ale nie wiadomo czy nasz Ratusz wogóle zechce się pochylić nad sprawą do czasu biegu. Jak będę cokolwiek wiedział dam znać. Quote
njangu Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Ewentualnie prawdopodobny byłby scenariusz połączenia sił z Vivą, ale nie chcę zapeszać. Zobaczymy :roll: Quote
Ellig Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Kociabanda2 napisał(a):a no widzisz jaka Ty mądra i obeznana! Tylko taki papierek to pewnie będzie wystawiony na fundację, a żadna z nas z fundacji nie jest, więc jakby się chcieli przyczepić to dziurę w całym znajdą :/ Chyba, że może fundacja wystawiłaby nam z kolei jakieś upoważnienie??? Kurde nie wiem :/ Wystarczy ,ze Fundacja napisze Wasze dane, mozecie byc na ten czas Wolontariuszami. Quote
Recommended Posts