Jump to content
Dogomania

Ma DS!!! WRÓCIŁA z adopcji, NIE MA na hotelik:-(!!Nina-szczeniaczka z cmentarza.

Recommended Posts

Posted

[quote name='Awit']Nie wygląda na diabła przeskakującego płoty i latającego po ulicy....[/QUOTE]
na diabła to wogóle, ale chochliki to ma w oczach :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti'][U][B]na diabła to wogóle[/B][/U], ale chochliki to ma w oczach :)[/QUOTE]

Tak?! To spójrz :eviltong::

[IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/31/dscf5324m.jpg/[/IMG][IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/31/dscf5324m.jpg/[/IMG][IMG]http://img31.imageshack.us/img31/7294/dscf5324m.jpg[/IMG]

Na powyższym zdjęciu ten diabeł "morduje" właśnie Karusię!!!! :evil_lol: Uchwycone przez przypadek... he..he....

Posted

[quote name='Awit']Kły wielkie jak u wilka, oko wybałuszone, strach normalnie patrzeć na nią.
Nie bałaś się o dzieci?:-)[/QUOTE]
oj to to, była taka powieść Doylea :Pies Baskerville^ów :" Był to pies – taki, jakiego dotąd nie widziały oczy żadnego śmiertelnika. Z jego otwartej paszczy buchał ogień, ślepia żarzyły się jak węgle, a po całym jego ciele pełzały migotliwe płomyki. Nigdy nawet w majaczeniach chorego umysłu nie mogło powstać nic równie dzikiego, przerażającego, szatańskiego, jak ten czarny potwór, który padł na nas z tumanów mgły.":evil_lol:

Posted

[quote name='Awit']Dziś otrzymałam wpłatę dla Ninki, naszego potworka 20zł.:-)
Dziękuję!![/QUOTE]

cioteczko podaj mi proszę numer konta (gdzies mi zaginal) wysle też dzisiaj kaskę dla Nineczki

• 2 weeks later...
Posted

ponieważ nie widzę swojego posta z rozliczeniem ninki z hoteliku wklejam je jeszcze raz ;-) Nina
13 zł x 31 dni = 403 zł + 47 obroża Preventic + 28 zł odrobaczenie DehinelPlus (4 tabl x 7 zł) + 20 szczepienie p/wściekliźnie = 498 zł : 31 dni = 16,06 zł/doba

i poproszę o wpłatę na konto fundacji

Posted

Aga!
Wcięło wszystkie posty na całym dogo od 3 kwietnia do dzisiaj! Administracja dogomanii po prostu nas wszystkich lekceważy!:angryy:

A oto Ninka z dnia wczorajszego - ostatnia zabawa przyjaciółek przed adopcją Karusi :):

[video=youtube;lcB_PVuEP3E]http://www.youtube.com/watch?v=lcB_PVuEP3E[/video]

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Została osamotniona, ale jakoś się zadowala "agresorkiem" Spajkim, który w ogrodzie zachowuje się naprawdę w porządku:

[video=youtube;csj7D6Jbxkk]http://www.youtube.com/watch?v=csj7D6Jbxkk[/video]

:):):)

Posted

no właśnie przedwczoraj widziałam na fb zwierzaków, że Karusia domek znalazła:loveu: ale nie mogłam w ogóle się zalogować przez te problemy z dogo
super! może i Ninie się uda? Czy jesteśmy w stanie już ją ogłaszać?

Posted

Na dziś na koncie mam następujące wpłaty
02.04: 20.Mimiś
04.04: 273.Agnieszka_K
Czy te konto jest aktualne i na nie wysłać i zmienić te co jest w 1 poście na te poniżej?

ul. Legionów 55/1, 05-200 Wołomin, nr konta NORDEA BANK POLSKA 77 1440 1387 0000 0000 1256 7437

I może wyślę pod koniec kwietnia, może jeszcze jakieś wpłaty przyjdą, dobrze?

Posted

Awit prosiłyśmy aby deklaracje wpłacane były na konto którejś z was a na koniec miesiąca żeby były przesyłane na jedną kwotą na konto FUNDACJI , CZYLI TAK JAK BYŁO W MISIĄCU LUTY

Posted

Po 1. Aga nie musisz pisać do mnie wielkimi literami.
Wystarczyłoby gdybyś zwyczajnie odpowiedziała na moje pytanie.
Że mam wysłać pod koniec kwietnia i pod koniec każdego następnego miesiąca.
Pieniądze te które mam od agnieszki_k i mimiś przyszły na moje konto na początku kwietnia, dlatego pytałam kiedy mam je wysłać.
A więc 25,26 kwietnia zrobię przelew.

Po 2. Pytałam o numer konta.
W poście 1 jest inny numer:[SIZE=2]75 1440 1387 0000 0000 1258 6388[/SIZE]
Pytałam czy zmienić na ten: 77 1440 1387 0000 0000 1256 7437
Odpowiedzi nie otrzymałam.
Najwidoczniej nie jest to istotne, ważniejsze jest wyłuszczenie liter.

Ciotki, które tak jak Aga35 są oburzone moimi namolnymi pytaniami PRZEPRASZAM.

Oczywiście na bieżąco będę wpisywała każdą wpłatę dla Niny<najpóźniej do 2 dni może się zdarzyć> i każdy wykonany przelew na konto Fundacji.

Posted

dziękuję bardzo , za wpłatę będziemy wdzięczne czy nina ma ogłoszenia ? Mamy wykupione pakiety , tylko bym poprosiła o tekst do ogłoszeń ;-)

Posted (edited)

Tekst... Może w starym coś zmienić...

Trochę zmieniłam, ale może lepiej napisać coś nowego.

[FONT=&amp]Nina ma ok.1,5 roku, w swoim dzieciństwie zimą błąkała się samotnie po cmentarzu.[/FONT]
[FONT=&amp]Teraz bezpieczna z utęsknieniem wypatruje własnego kochającego człowieka. Jest bardzo mądrą sunią, szybko się uczy, jest wesoła, przyjacielska i spragniona kontaktu z człowiekiem-chce być głaskana i przytulana. Jest żywa, pełna energii i ciekawości świata. Świetnie dogaduje się z innymi psami - jest zupełnie bezkonfliktowa. [/FONT]
[FONT=&amp]Uwielbia biegać, bawić się z innymi psami. Zachowuje czystość w mieszkaniu, załatwia się tylko na spacerach, umie chodzić na smyczy, grzecznie jeździ samochodem, bardzo lubi dzieci. [/FONT]
[FONT=&amp]Ma w wyglądzie coś z huskiego i owczarka niemieckiego, jednak jest psem niedużym - wielkość w kłębie do kolana[/FONT][FONT=&amp].[/FONT][FONT=&amp] Może zamieszkać w mieszkaniu w bloku albo w domu z ogrodem. Nina jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana.

Poprosiłabym o tel i maila co wpisać w ogłoszeniu. Może też gdzieś ją wrzucę.

Dif, jak ona na smyczy chodzi?
Sądzisz, że może i w domu i mieszkaniu mieszkać, nadal niszczy meble?
Potrzebuje codziennego wybiegania z godzinkę?

[/FONT]

Edited by Awit
Posted

Dziś wysłałam na konto Fundacji< na te na które Agnieszka_K wysyłała pieniądze 77 1440 1387 0000 0000 1256 7437>
wpłaty, czyli 310zł: 273 Agnieszki_K, 20 Mimiś, 17 ode mnie.
Więcej od siebie nie mogłam.

• 2 weeks later...
Posted

Witamy bardzo i przepraszamy, że się nie odzywamy! :oops:
Ale nie mamy kompletnie czasu.....

Ale Ninka jest, żyje i dobrze się miewa:

[video=youtube;33Uc5c6wjfM]http://www.youtube.com/watch?v=33Uc5c6wjfM[/video]

Niestety wyczaiła, że można przeskakiwać płot i już dwa razy szalała po ogrodzie sąsiadki.
Za pierwszym razem przelazła dosłownie na jej oczach a za drugim razem zanim poleciałam do domu po klucze do bramy i smycz już była z powrotem w ogrodzie..... :shake::diabloti:
No i niestety fotel w pokoiku psim traci życie, powoli, ale wciąż. Boję się go wyrzucić, bo wtedy małpiszon zabierze się za wersalkę a nie mam drugiej na wymianę.:evil_lol:

Posted

No dobra, mogę powiedzieć! Jutro Nina jedzie do nowej chaty!:multi:

Będzie mieszkała pod Warszawą, także niedaleko.
Razem z goldenką Dżiją i malutką Bezunią. Dom doświadczony w opiece nad psami, bo Dżija pracuje jako pies-dogoterapeuta. Babeczki były u nas dwa razy zanim podjęły decyzję. Wiedzą o Nince wszystko i tym razem po prostu MUSI się udać!!!! :cool2: