gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 z gazety odezwała sie narazie tylko pani lekarz, która chce pokryc koszty sterylki. Pani redaktor jednak skontaktuje się z lekarzem, który pracuje dla urzedu miasta i moze on wykona to bezpłatnie. wtedy moze pani lekarz zechciałaby te pieniazki przeznaczyc na domek tymczasowy. Tak pomyslałam. Co wy na to. Dzisiaj wracajac z nocnej zmiany wstapiłam do nuczki. siedziała już na placu. Miała taka zimna siersc. Tuliła sie do mnie. Jak odjezdzałam pobiegła za mna kawałek. az mnie ścisneło w gardle. Kurcze gdyby nie moje trzy psy juz dawno byłaby u mnie. Quote
Agata Balu Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wpierw trzeba znaleźć dom tymczasowy dla Nuki. Dopiero potem ustalac termin sterylki. Bez DT ani rusz. W Żyrardowie jest schronisko i to schronisko ma stronę załozoną przez wolontariuszy. podaję link: http://www.schroniskozyrardow.pl/kontakt.html Skontaktuj sie gadzia z nimi, może mają jakiś sprawdzony adres DT lub hoteliku. Jak będziesz tylko "dochodzącą" do Nuki to wreszczie może sie stac nieszczęście. Jak znajdziesz dom tymczasowy pozbieraj deklaracje pomocy (było juz kilka) a potem poinformujesz jaki i na jakich warunkach znalazłas DT. Czy zakładająca temat nic ci nie pomaga? Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 No wlasnie ciagniemy ten watek chyba w 3 osoby.Z tego co ja wiem to sterylke trzeba robic juz bo sunia zagrozona.Wiem ze u Owieczki jest wolne miejsce ale jak to wszystko dograc?Nuka tam juz koczuje 2 miesiac:-( Quote
gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Hej, już nie mogę czytać o tej bidnej suni. Biorę ją na DT do siebie. Przepraszam, ale nie dam rady bez Waszego wsparcia finansowego. Myślę, że 8 zł dziennie spokojnie starczy na jej potrzeby, może mniej. Proszę to mój nr tele: 507 73 12 73, nazywam się Maria Ziętkowska. Jak coś wal śmiało. Mieszkam w Łodzi, w blokach. Do 13 jestem w domu, potem studia, około 18 wracam. Środy wolne. Psy kocham, miałam od dzieciństwa:razz:. Czekam na tele:smile: Bardzo dziękuje za pomoc. Karmę dla suni dostarczę. Ilę będzie potrzeba. Napisałam do wolontariuszek w Żyrardowie, obiecały pomóc. Cholera, jak mi ulżyło. Nie będę podawała swojego konta. Wsółpracuję z fundacją Nero, pomagają mi. Także wszelka pomoc proszę pzekazać na Nero. Quote
luka1 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 ciągnięcie wątku nic nie daje. Sunia i tak zostanie dla nas. Nie piszę zbyt często bo to większego sensu nie ma,jak widać DT się wie wychyla, na DTP też nie ma szans............................................................................:shake: Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='Dzika_Figa']Poproszono mnie o zrobienie banerków: Dziekuje bardzo.Piekne. Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Nie wiem o co chodzi.Ja bardzo chcialam pomüc i jak dlugo by trzeba bylo pomoc by szla odemnie.Czyli Nuka ma domek.Wspaniale,kamien z serca:loveu: Quote
gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 zadzwonię jutro do pani, która zechciała pomóc w dt. Napiszę co dalej. Dziekuje wszystkim, którzy mi pomagają. " tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia" Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Dziewczynki jeśli tylko chcecie zapraszam do Łodzi:) Trzeba Małą wyciągnąć z tej zajezdni. Umówiłam się z gadzią na telefon. Edit: gadziu jak chcesz dzwoń teraz;), bo widzę, że jesteśmy na wątku aktywne. Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 gadzia napisał(a):zadzwonię jutro do pani, która zechciała pomóc w dt. Napiszę co dalej. Dziekuje wszystkim, którzy mi pomagają. " tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia"Dziekuje bardzo za wszelkie wiesci o Nuczce.Strasznie mnie ciesza te wiesci.Z mojej strony bez zmian,oferuje pomoc finansowa w dalszym ciagu,innej nie moge bo jestem za daleko.Jakby mozna bylo prosic o fotki Nukulka. Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 To znaczy Nuczka jest niedaleko W-wy i trzeba ja zawiezc do Lodzi? Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jeśli Pani to o mnie, to my name is Marysia, Marysia Bond....;)nie, nie, bez przesady. Dziewczynki jeśli gadzia uzna, że moja propozycja jest ok, to ja w Łodzi mieszkam, na Retkini dokładnie. A jak będzie jeszcze karma to myślę, że 8 zł dziennie spokojnie wystarczy na pozostałe potrzeby. Może będzie chciała gotowane. Ryż z mięskiem, marchewką, natką pietruchy. Jakieś smakołyki, kostki, takie krokodylki zielone na zęby dobre. Mam zaufanego Pana na ul. Limanowskiego, prowadzi sklep z karmą dla zwierzaków, tam cudeńka mi poleca;) Nie wrabia, tylko uczciwie poleca dobrą karmę. I ma też fajne środki higieniczne dla psiaków. Do ucha, oczu, żeby nie żyły swoim życiem;) AAAAA i błagam nauczcie mnie jak wstawiać zdjęcia na Dogo, bom debilek w tej kwestii. Jak coś, dajcie znać. Oby tej Maleńkiej dziś ciepło i spokojnie było. Jak sobie pomyślę, że ona tam samiuśka siedzi, a a a a a :( Quote
gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Tak , jest 40 km od warszawy i ok 80 od łodzi. Ale to nie ma znaczenia. Jezeli trzeba, zawiozę. Jutro zrobię jej nowe fotki. Quote
gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Na retkini mieszka mojej mamy siostra rodzona. Nie byłam u niej dawno. Cholera, byłaby okazja. Naprawdę cieszę się się, że tyle osób chce pomóc. Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jeśli tylko będziesz chciała przenocować to zapraszam:), damy radę w kawalerce, a co;) Ale jak najprawdziwsza Ciocia blisko to supero!!!! Nic się nie martw, pomożemy suniaczkowi. A ja tu w Łodzi też totalną akcję adopcyjną nakręcam, ale do tej pory cisza. Może się uda jednak!!! Quote
gadzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jutro mam wolne to dlatego jeszcze piszę. Z ciocią to najprawdziwsza prawda i przypadek. Gdyby doszło do spotkania to ci opowiem. zdziwiłaby się gdyby sunia przygnała mnie do łodzi a nie ona. Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 hi, hih, to w życiu piękne, przypadki, nie-przypadki;) Faktycznie już późno, czekam jutro na tele od Ciebie, nie denerwuj się jak wyłączę około 14 do 17:15, tak mam jutro zajęcia. Ściskam i mam nadzieję do zoba, pa pa. A z suniakiem jesteśmy myślami, ech.... A i daj proszę znać co z tą sterylką jej. Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pisalam i komp zdechl.Wiec pisze jeszcze raz.Marysiu Ciebie Aniol zeslal.Marysiu i Gadziu:Rose::Rose::Rose: Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 pikola komp zdechł??? hi, hih, ale nie na śmierć, ufff;) mocno Was ściskam. Suniaczku, nowe, dobre nadchodzi, ale się cieszę!!!!! To mnie kręci w Dogo, że w kupie raźniej. Samemu człek nie może, nie da rady, ale poprosi o pomoc i tak jedna łapka, druga, trzecia, czwarta i świeci słonko:):):) Łapy, łapy 4 łapy.....:) Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ale sie Nuce trafilo i to jeszcze u Dogomaniaczki.Jeszcze nie moge uwierzyc.Mnie sie juz Nuczka po nocach snila.Dziekuje Wam z calego serca za to co robicie.Wreszcie spokojnej nocki zycze:loveu::loveu::loveu: Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Mnie też się śniła....no to i ja spadam lulu, pa pa:) Quote
pikola Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Marycha35 napisał(a):Jeśli Pani to o mnie, to my name is Marysia, Marysia Bond....;)nie, nie, bez przesady. Dziewczynki jeśli gadzia uzna, że moja propozycja jest ok, to ja w Łodzi mieszkam, na Retkini dokładnie. A jak będzie jeszcze karma to myślę, że 8 zł dziennie spokojnie wystarczy na pozostałe potrzeby. Może będzie chciała gotowane. Ryż z mięskiem, marchewką, natką pietruchy. Jakieś smakołyki, kostki, takie krokodylki zielone na zęby dobre. Mam zaufanego Pana na ul. Limanowskiego, prowadzi sklep z karmą dla zwierzaków, tam cudeńka mi poleca;) Nie wrabia, tylko uczciwie poleca dobrą karmę. I ma też fajne środki higieniczne dla psiaków. Do ucha, oczu, żeby nie żyły swoim życiem;) AAAAA i błagam nauczcie mnie jak wstawiać zdjęcia na Dogo, bom debilek w tej kwestii. Jak coś, dajcie znać. Oby tej Maleńkiej dziś ciepło i spokojnie było. Jak sobie pomyślę, że ona tam samiuśka siedzi, a a a a a :(Oj to Nuka bedzie miala jak w raju.A z fotkami cos sie wymysli.Taki problem to nie problem.Cioteczki wysla instrukcje.Jezu jak ja sie ciesze,teraz z kolei nie zasne ze szczescia:eviltong: Quote
Recommended Posts