Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z gazety odezwała sie narazie tylko pani lekarz, która chce pokryc koszty sterylki. Pani redaktor jednak skontaktuje się z lekarzem, który pracuje dla urzedu miasta i moze on wykona to bezpłatnie. wtedy moze pani lekarz zechciałaby te pieniazki przeznaczyc na domek tymczasowy. Tak pomyslałam. Co wy na to. Dzisiaj wracajac z nocnej zmiany wstapiłam do nuczki. siedziała już na placu. Miała taka zimna siersc. Tuliła sie do mnie. Jak odjezdzałam pobiegła za mna kawałek. az mnie ścisneło w gardle. Kurcze gdyby nie moje trzy psy juz dawno byłaby u mnie.

Posted

Wpierw trzeba znaleźć dom tymczasowy dla Nuki. Dopiero potem ustalac termin sterylki. Bez DT ani rusz.

W Żyrardowie jest schronisko i to schronisko ma stronę załozoną przez wolontariuszy. podaję link:
http://www.schroniskozyrardow.pl/kontakt.html
Skontaktuj sie gadzia z nimi, może mają jakiś sprawdzony adres DT lub hoteliku. Jak będziesz tylko "dochodzącą" do Nuki to wreszczie może sie stac nieszczęście.

Jak znajdziesz dom tymczasowy pozbieraj deklaracje pomocy (było juz kilka) a potem poinformujesz jaki i na jakich warunkach znalazłas DT. Czy zakładająca temat nic ci nie pomaga?

Posted

No wlasnie ciagniemy ten watek chyba w 3 osoby.Z tego co ja wiem to sterylke trzeba robic juz bo sunia zagrozona.Wiem ze u Owieczki jest wolne miejsce ale jak to wszystko dograc?Nuka tam juz koczuje 2 miesiac:-(

Posted

Hej,
już nie mogę czytać o tej bidnej suni. Biorę ją na DT do siebie. Przepraszam, ale nie dam rady bez Waszego wsparcia finansowego. Myślę, że 8 zł dziennie spokojnie starczy na jej potrzeby, może mniej. Proszę to mój nr tele: 507 73 12 73, nazywam się Maria Ziętkowska. Jak coś wal śmiało. Mieszkam w Łodzi, w blokach. Do 13 jestem w domu, potem studia, około 18 wracam. Środy wolne. Psy kocham, miałam od dzieciństwa:razz:. Czekam na tele:smile:

Bardzo dziękuje za pomoc. Karmę dla suni dostarczę. Ilę będzie potrzeba. Napisałam do wolontariuszek w Żyrardowie, obiecały pomóc. Cholera, jak mi ulżyło. Nie będę podawała swojego konta. Wsółpracuję z fundacją Nero, pomagają mi. Także wszelka pomoc proszę pzekazać na Nero.

Posted

ciągnięcie wątku nic nie daje. Sunia i tak zostanie dla nas. Nie piszę zbyt często bo to większego sensu nie ma,jak widać DT się wie wychyla, na DTP też nie ma szans............................................................................:shake:

Posted

zadzwonię jutro do pani, która zechciała pomóc w dt. Napiszę co dalej. Dziekuje wszystkim, którzy mi pomagają. " tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia"

Posted

Dziewczynki jeśli tylko chcecie zapraszam do Łodzi:) Trzeba Małą wyciągnąć z tej zajezdni. Umówiłam się z gadzią na telefon.
Edit:
gadziu jak chcesz dzwoń teraz;), bo widzę, że jesteśmy na wątku aktywne.

Posted

gadzia napisał(a):
zadzwonię jutro do pani, która zechciała pomóc w dt. Napiszę co dalej. Dziekuje wszystkim, którzy mi pomagają. " tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia"
Dziekuje bardzo za wszelkie wiesci o Nuczce.Strasznie mnie ciesza te wiesci.Z mojej strony bez zmian,oferuje pomoc finansowa w dalszym ciagu,innej nie moge bo jestem za daleko.Jakby mozna bylo prosic o fotki Nukulka.

Posted

Jeśli Pani to o mnie, to my name is Marysia, Marysia Bond....;)nie, nie, bez przesady.
Dziewczynki jeśli gadzia uzna, że moja propozycja jest ok, to ja w Łodzi mieszkam, na Retkini dokładnie. A jak będzie jeszcze karma to myślę, że 8 zł dziennie spokojnie wystarczy na pozostałe potrzeby. Może będzie chciała gotowane. Ryż z mięskiem, marchewką, natką pietruchy. Jakieś smakołyki, kostki, takie krokodylki zielone na zęby dobre. Mam zaufanego Pana na ul. Limanowskiego, prowadzi sklep z karmą dla zwierzaków, tam cudeńka mi poleca;) Nie wrabia, tylko uczciwie poleca dobrą karmę. I ma też fajne środki higieniczne dla psiaków. Do ucha, oczu, żeby nie żyły swoim życiem;) AAAAA i błagam nauczcie mnie jak wstawiać zdjęcia na Dogo, bom debilek w tej kwestii. Jak coś, dajcie znać. Oby tej Maleńkiej dziś ciepło i spokojnie było. Jak sobie pomyślę, że ona tam samiuśka siedzi, a a a a a :(

Posted

Na retkini mieszka mojej mamy siostra rodzona. Nie byłam u niej dawno. Cholera, byłaby okazja. Naprawdę cieszę się się, że tyle osób chce pomóc.

Posted

Jeśli tylko będziesz chciała przenocować to zapraszam:), damy radę w kawalerce, a co;)
Ale jak najprawdziwsza Ciocia blisko to supero!!!!
Nic się nie martw, pomożemy suniaczkowi. A ja tu w Łodzi też totalną akcję adopcyjną nakręcam, ale do tej pory cisza. Może się uda jednak!!!

Posted

Jutro mam wolne to dlatego jeszcze piszę. Z ciocią to najprawdziwsza prawda i przypadek. Gdyby doszło do spotkania to ci opowiem. zdziwiłaby się gdyby sunia przygnała mnie do łodzi a nie ona.

Posted

hi, hih, to w życiu piękne, przypadki, nie-przypadki;) Faktycznie już późno, czekam jutro na tele od Ciebie, nie denerwuj się jak wyłączę około 14 do 17:15, tak mam jutro zajęcia. Ściskam i mam nadzieję do zoba, pa pa. A z suniakiem jesteśmy myślami, ech.... A i daj proszę znać co z tą sterylką jej.

Posted

pikola komp zdechł??? hi, hih, ale nie na śmierć, ufff;) mocno Was ściskam. Suniaczku, nowe, dobre nadchodzi, ale się cieszę!!!!! To mnie kręci w Dogo, że w kupie raźniej. Samemu człek nie może, nie da rady, ale poprosi o pomoc i tak jedna łapka, druga, trzecia, czwarta i świeci słonko:):):) Łapy, łapy 4 łapy.....:)

Posted

Ale sie Nuce trafilo i to jeszcze u Dogomaniaczki.Jeszcze nie moge uwierzyc.Mnie sie juz Nuczka po nocach snila.Dziekuje Wam z calego serca za to co robicie.Wreszcie spokojnej nocki zycze:loveu::loveu::loveu:

Posted

Marycha35 napisał(a):
Jeśli Pani to o mnie, to my name is Marysia, Marysia Bond....;)nie, nie, bez przesady.
Dziewczynki jeśli gadzia uzna, że moja propozycja jest ok, to ja w Łodzi mieszkam, na Retkini dokładnie. A jak będzie jeszcze karma to myślę, że 8 zł dziennie spokojnie wystarczy na pozostałe potrzeby. Może będzie chciała gotowane. Ryż z mięskiem, marchewką, natką pietruchy. Jakieś smakołyki, kostki, takie krokodylki zielone na zęby dobre. Mam zaufanego Pana na ul. Limanowskiego, prowadzi sklep z karmą dla zwierzaków, tam cudeńka mi poleca;) Nie wrabia, tylko uczciwie poleca dobrą karmę. I ma też fajne środki higieniczne dla psiaków. Do ucha, oczu, żeby nie żyły swoim życiem;) AAAAA i błagam nauczcie mnie jak wstawiać zdjęcia na Dogo, bom debilek w tej kwestii. Jak coś, dajcie znać. Oby tej Maleńkiej dziś ciepło i spokojnie było. Jak sobie pomyślę, że ona tam samiuśka siedzi, a a a a a :(
Oj to Nuka bedzie miala jak w raju.A z fotkami cos sie wymysli.Taki problem to nie problem.Cioteczki wysla instrukcje.Jezu jak ja sie ciesze,teraz z kolei nie zasne ze szczescia:eviltong: