Jump to content
Dogomania

Czester- po 10 latach w schronisku ma wspaniały dom z ogrodem :)

Recommended Posts

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o kurcze :), to rzeczywiście dobrze się trzyma :) i ząbki ma bialutkie :cool3:

Ale wieczorem jest tak padnięty, że śpi jak ta lala.
Teraz ma dużo ruchu, kilka wyjść na wybieg, gdzie biega sobie do woli i dodatkowo spacerki ze smyczką.
Wczoraj jak był na wieczornym wyjściu, to tylko szybko siku pod krzaczkiem i ciągnie do domu :cool3:. Pierwszy raz tak zrobił, wcześniej chciał tylko na dwór.
Mama się śmieje, że od wczoraj chodzi już po całym boksie, czyli mieszkaniu :lol:
Wcześniej tylko okolice kuchni, gdzie jedzonko i straż przy drzwiach wyjściowych.

Teraz się z mamą na wzajem pilnują, On chodzi za nią, bo się chyba zakochuje:loveu:, a ona za nim, pilnuje, żeby sobie "boksiku" nie zaznaczył :evil_lol:
Niezła z nich para, hi hi

Oczywiście przebywanie w kuchni i patrzenie jak się gotuje, to jego ulubione zajęcie.
Ogólnie teraz ma bardzo dużo pracy, musi wszystko obadać w domu i na podwórku, do tego dochodzi kopanie dziur... uff... na prawdę dużo pracy.
Gdyby ktoś chciał wpaść w odwiedziny, to Czester musiałby najpierw sprawdzić w terminarzu :evil_lol:

Posted

Czesterek zachowuje się podobnie do Kruka - delektuje się swoimi ludźmi i domem, przekonuje się, że to nie sen, doświadcza każdej chwili, a potem odsypia - po raz pierwszy od 10 lat może spać bezpiecznie! Tak się cieszymy czytając te wspaniałe wieści, a może jakieś Czesterkowe zdjęcia z domku będą???

Posted

Ulubione zajęcie - przebywanie w kuchni :evil_lol: coś mi to mówi,mój psiak z tego samego schroniska co wzięliście Czesterka tez tak ma :diabloti:

Wyobrażam sobie Czesterka szczęśliwie biegające po trawce,wbiegającego do domu i aż nie mogę ze wzruszenia i radości:loveu::loveu:

Posted

[quote name='Marta893']Jejku jak oglądałam film to się poryczałam,tym bardziej,że to moja ciocia jest tą panią która powiedziała "idziemy do domu" :)[/QUOTE]

Bardzo wzruszający jest ten filmik....gratuluję cioci:loveu:

[quote name='Mysia_']dzisiaj z prawdziwą przyjemnością mogłam usunąć ogłoszenie Czesterka na tablica.pl :) szkoda, że innym psiakom musiał odświeżyć...[/QUOTE]

niewielu psiakom sie to udaje...ale chociaż części z nich.

Posted

Mam na razie tylko jedno zdjęcie... :mad:
Brat nie ma aparatu, także robił komórką i jakoś zawsze Czester wymykał mu się z kadru albo był niewidzialny w trawie :evil_lol:. Jutro powtórzy sesje.

Ogólnie piesio ma coraz lepszą kondycję, już wieczorem tak nie pada, a na prawdę ma dużo ruchu. Jest jeszcze tym wszystkim oszołomiony, nie wie do końca co i jak, wszystko jest takie nowe... ale jutro będzie dopiero tydzień :cool3: także to zrozumiałe po tylu latach czekania.

Mama ma z nim dużo radości, jak biega to sprawdza czy ona jest i tak śmiesznie przebiera nóżkami i odwraca się w biegu.
Lubi sobie poleżeć w kretowinach jak w łóżeczku i tarzać się w podejrzanych rzeczach :evil_lol:
A dziś podobno zjadł coś smakowitego, znalezionego w krzakach, nie wiadomo do końca co to było, ale wygląda na to,że mógł to być ślimak :cool1:

A tutaj Czester okupujący dywanik przy drzwiach wyjściowych.
Na razie nie interesują go inne legowiska :)

Posted

Czesterku, ale Ci dobrze! :loveu: gdy jeszcze byleś w schronisku i nie wiedziałeś co Cię czeka, to strasznie Ci zazdrościłyśmy z Beatką tego ogrodu :loveu: