Jump to content
Dogomania

Przerażony 1,5 roczny dzieciak- Cane Corso PLUTO błaga o pomoc! DT na CITO!

Recommended Posts

Posted

Dla dobra Pluta napiszę ile mogę.

Pluta musieliśmy zawieźć z interwencji do naszego schroniska, póki co jest na osobnych boksach. Ma ok 1,5 roku. Boi się ludzi, na szczęście nie wykazuje agresji z powodu strachu. Gdy się boi ucieka lub rozplaszcza na ziemi i udaje, ze go nie ma.
Z innymi psami dogaduje się dobrze, nie wiadomo jak z kotami, ale podejrzewam, że też było by w porządku.

Pluto nie potrafi chodzić na smyczy, boi się ludzi, unika ich jak ognia.
Jest mu PILNIE potrzebny DT, w którym ktoś się nim zajmie, nauczy podstaw życia z ludzmi. Jeszcze jest szansa zrobić z niego psa!

Utrzymuje czystość w kojcu, załatwia się wyłącznie w zewnętrznym dziale kojca.

tel do mnie 726 90 55 66

Błagam pomóżcie temu biedakowi, całe życie przed nim, a z powodu rasy, może nie znaleźć nikogo kto się nim odpowiednio zaopiekuje, mi już ręce opadają:-(

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera....trzeba nam deklaracji i DT...jesli Elmutek albo Fafel poszedlby do domku to moze do mnie przyjechac ale narazie chlopaki sie zasiedzieli i niema widokow na domki:shake: Wiec chyba zostaje szukanie jakiegos platnego tymczasu....

zalozylam watek na FM narazie

Posted

furciaczek napisał(a):
Cholera....trzeba nam deklaracji i DT...jesli Elmutek albo Fafel poszedlby do domku to moze do mnie przyjechac ale narazie chlopaki sie zasiedzieli i niema widokow na domki:shake: Wiec chyba zostaje szukanie jakiegos platnego tymczasu....

zalozylam watek na FM narazie

Ale gapa ze mnie. Ja wysyłam Ci watek a TY już tu siedzisz. ;-)

Posted

Znalezienie DT dla CCta...ciezko oj ciezko niestety:shake:
Mam jeden domowy platny ale tam masa ziwerzakow to raz a dwa nie wiem czy wystarczajaco doswiadczony w pracy z psami zeby wyprowadzic na prosta Pluta.
Poza tym tylko hotel do glowy mi przychodzi...

Posted

demi, mogę się nim zająć, po Kefirkowych spacerach. Wypracowywałam sobie już jednego takiego lękliwego i teraz mieszka ze mną ;) Ten nie będzie, ale przygotuję go do "prawie" normalnego zachowania wobec ludzi. Powiedzmy 1 raz na tydzień.

Posted

Furciaczek, bardzo liczę na Ciebie!!!:)
Moge postarać sie o ew przyśpieszenie kastracji, która jest nieuchronna.

Koperek, jeśli nie wyjdzie z DSem dla Plutaszka, to bede okropnie zobowiazana za pomoc mu! Sama bym sie chciała nim zająć, ale niestety mam utrudniony dostęp do pawilonu i póki nie dojde do porozumienia, to moge sobie tylko do psa przez kraty pogadać...

Posted

Organizujemy wizyte przedadopcyjna w Lodzi :)
Pan jest zainteresowany, swiadomy ewentualnych problemow, ma doswiadczenie z molosami...w rozmowie tel brzmi fajnie, zobaczymy jak wypadnie na wizycie :)
Kciuki zaciskamy! Dam znac kiedy wizyta sie odbedzie.