demi Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dla dobra Pluta napiszę ile mogę. Pluta musieliśmy zawieźć z interwencji do naszego schroniska, póki co jest na osobnych boksach. Ma ok 1,5 roku. Boi się ludzi, na szczęście nie wykazuje agresji z powodu strachu. Gdy się boi ucieka lub rozplaszcza na ziemi i udaje, ze go nie ma. Z innymi psami dogaduje się dobrze, nie wiadomo jak z kotami, ale podejrzewam, że też było by w porządku. Pluto nie potrafi chodzić na smyczy, boi się ludzi, unika ich jak ognia. Jest mu PILNIE potrzebny DT, w którym ktoś się nim zajmie, nauczy podstaw życia z ludzmi. Jeszcze jest szansa zrobić z niego psa! Utrzymuje czystość w kojcu, załatwia się wyłącznie w zewnętrznym dziale kojca. tel do mnie 726 90 55 66 Błagam pomóżcie temu biedakowi, całe życie przed nim, a z powodu rasy, może nie znaleźć nikogo kto się nim odpowiednio zaopiekuje, mi już ręce opadają:-( Quote
demi Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Okropnie proszę o pomoc dla Pluta, jemu się należy jak psu kość. Jak każdemu psu... Quote
WATACHA Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 ooooooo jaki piękny bidulek, nie mam pomysłu jak pomóc , ale może chociaż podniosę psiaczka Quote
furciaczek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Cholera....trzeba nam deklaracji i DT...jesli Elmutek albo Fafel poszedlby do domku to moze do mnie przyjechac ale narazie chlopaki sie zasiedzieli i niema widokow na domki:shake: Wiec chyba zostaje szukanie jakiegos platnego tymczasu.... zalozylam watek na FM narazie Quote
Kana Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jaki piękny! Zapisuje sobie! A fundacja nie pomoże? Quote
sacred PIRANHA Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 jestem i ja:-) piękny Plutuś, kurde narobiło sie ich:-( Quote
LILUtosi Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 furciaczek napisał(a):Cholera....trzeba nam deklaracji i DT...jesli Elmutek albo Fafel poszedlby do domku to moze do mnie przyjechac ale narazie chlopaki sie zasiedzieli i niema widokow na domki:shake: Wiec chyba zostaje szukanie jakiegos platnego tymczasu.... zalozylam watek na FM narazie Ale gapa ze mnie. Ja wysyłam Ci watek a TY już tu siedzisz. ;-) Quote
demi Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 jedyna pomoc dla niego to dt, indywidualny kontakt z człowiekiem... Quote
furciaczek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Znalezienie DT dla CCta...ciezko oj ciezko niestety:shake: Mam jeden domowy platny ale tam masa ziwerzakow to raz a dwa nie wiem czy wystarczajaco doswiadczony w pracy z psami zeby wyprowadzic na prosta Pluta. Poza tym tylko hotel do glowy mi przychodzi... Quote
sacred PIRANHA Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 dt dla corsiaka sie praktycznie nie trafiają nie oszukujmy sie.. kto weżmie 50kg bojaźliwego psa? mało takich domow... Quote
Koperek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 demi, mogę się nim zająć, po Kefirkowych spacerach. Wypracowywałam sobie już jednego takiego lękliwego i teraz mieszka ze mną ;) Ten nie będzie, ale przygotuję go do "prawie" normalnego zachowania wobec ludzi. Powiedzmy 1 raz na tydzień. Quote
gosikf & dogs Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 JAKI PIĘKNY PIES! Moje marzenie. No ale Zeus... Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 podnosimy.... jestem zakochana w Plutusiu....cudeńko Quote
furciaczek Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Sa szanse na DS, Demi zadzwonie i podam konkrety :) Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 ooooo było by super.... śliczny jest....trzymam kciuki Quote
Basia1244 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Niech idzie do ds szybko, to taki kochany dzieciuch. Quote
demi Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Furciaczek, bardzo liczę na Ciebie!!!:) Moge postarać sie o ew przyśpieszenie kastracji, która jest nieuchronna. Koperek, jeśli nie wyjdzie z DSem dla Plutaszka, to bede okropnie zobowiazana za pomoc mu! Sama bym sie chciała nim zająć, ale niestety mam utrudniony dostęp do pawilonu i póki nie dojde do porozumienia, to moge sobie tylko do psa przez kraty pogadać... Quote
furciaczek Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Organizujemy wizyte przedadopcyjna w Lodzi :) Pan jest zainteresowany, swiadomy ewentualnych problemow, ma doswiadczenie z molosami...w rozmowie tel brzmi fajnie, zobaczymy jak wypadnie na wizycie :) Kciuki zaciskamy! Dam znac kiedy wizyta sie odbedzie. Quote
demi Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 a co z kastracją? Jak myslicie? Teraz chłopca robić czy dać mu jeszcze spokój? Quote
Kana Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Nic mu się nie stanie jak od razu się go wykastruje. Zwlaszcza że jak nie daj boze domek okażę się rozmnażaczem... Quote
Recommended Posts