Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A u nas jest suczka. Zdjęć jej jeszcze nie mam.

Podziękowania ogromne dla Eweliny z Krakowa za to, że zajęła się szczylami i jedną sunię wyadoptowała do swojej mamy i Nadji za transport i wizytę okołoadopcyjną. Dzięki dziewczyny:)

Na tymczasie u syna mojej znajomej z pracy jest takie 6-cio tygodniowe cudo. Poprosiłam EwelinkęM o pomoc, żeby chłopaki pierwszemu lepszemu chętnemu psiaka nie wydali.

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania102']A u nas jest suczka. Zdjęć jej jeszcze nie mam.

Podziękowania ogromne dla Eweliny z Krakowa za to, że zajęła się szczylami i jedną sunię wyadoptowała do swojej mamy i Nadji za transport i wizytę okołoadopcyjną. Dzięki dziewczyny:)

Na tymczasie u syna mojej znajomej z pracy jest takie 6-cio tygodniowe cudo. Poprosiłam EwelinkęM o pomoc, żeby chłopaki pierwszemu lepszemu chętnemu psiaka nie wydali.

Jest super :):)

Posted

Maluszek śliczny, podrzućcie fotki Erce, ma jeszcze telefony o jamniczkowate, na pewno pomoże.

To może z powodu Moruska ludzie do mnie dzwonia o inne psy i pytajac, czy to schronisko. Jesli wyświetlają się tam wszystkie ogłoszenia dawane na jednego maila, to chyba mają przegląd buskich psiaków.

Savahna, mopsik Max ze zdjęcia jest rozbrajający ze swoim zezem i głupią minką, ale Pepa to dla mnie ideał mopsiątka z najlepszą krwią europejskich linii. Nie ja w końcu przekonałam Andrzeja do takiej drogi, tylko wszystkie championaty rodziców i przodków Pepy.

Jeden z maluszków (taki bardziej kudłaty) u mojej mamy jest żywiołowy i głośny, a drugi spokojny i cichy. Aniu, jakby ludzie pytali o temperament, to możesz polecać je wg zachowania, bo bardzo się róznią. Ten zywiołowy fajnie, jakby trafił do rodziny z dziećmi, z którymi mógłby poszaleć, a flegmatyk moze miec spokojny dom.
Apetyt mają doskonały. mama dała im suche z puszką dla szczeniaczków i w kilka sekund wszystko zostało zjedzone. Mogłyby występować w reklamie psich karm.

Posted

Jaaga napisał(a):

To może z powodu Moruska ludzie do mnie dzwonia o inne psy i pytajac, czy to schronisko. Jesli wyświetlają się tam wszystkie ogłoszenia dawane na jednego maila, to chyba mają przegląd buskich psiaków.

No pewnie tak. To kurcze nie wiem co teraz zrobić. To jest nowa wersja moruska. Według mnie beznadzieja, czy oni nie wiedzą,że rózni ludzie ,różne ogłoszenia robia i taki pomysł (chcieli chyba ułatwić) tylko komplikuje....
Ja wiem, Jaaga ,ze lepiej zeby do Ciebie nie dzwonili w kwestii innych psów, ale czy byłaby mozliwość,zeby jak coś odpowiednio ich przekierować? Ja zawsze w treści ogłoszenia podaje namiary, to wystarczy tylko powiedzieć,zeby z nich skorzystali. A ja muszę sobie ustalić jakiś uniwersalny telefon. A w ogóle na Morusku nie mozna kasować ogłoszeń.

Posted

Na morusku się niby nie usuwa ogłoszeń,ale ustawia jako nieaktualne-na jedno wychodzi.
Jak robiłam ogłoszenia wielu psom np.na allegro na swój nr,to też ludzie dzwonili do mnie czy to schronisko;-)
Na morusku akurat Jaaga nigdy nie miałam żadnego psa od Ciebie-Twoje były tylko na szerlok i gumtree.Na morusku miałam buskie,ale od 3tygodni miałam tylko Barrego na swoim koncie i psy ze Starachowic na koncie mojego TZ-Twój nr nie mógł się tam pojawić.

Posted

Savahna, nie moge przekierowywac, bo nawet nie wiem, o jakiego psa chodzi. Ostatnio o różne szczeniaki, których nigdy nie miałam, ludzie telefonowali. Jak mówie, jakie mam, to nie chcą. To samo mam np. z telefonami o Agata. ludzie, do których Agat nie nadaje się, upierają się koniecznie przy nim i nie chcą słyszć np. o Soni.
Zuzka, to może z innych ogłoszen ludzie dzwonili, ciągle ktoś oglasza hurtem psiaki, w tym moje.

Posted

Andrzej dopiero wrócił z aparatem od szczeniaków, a ja mam teraz umówione psy do strzyżenia. Wstawię zdjęcia wieczorem, wczesniej nie dam rady, bo za dwie min. przyjadą klienci.

Posted

Zdjęcia Viris są rewelacyjne, szkoda, że ja nie mam takich zdolności i sprzętu. Dzisiaj w starachowickim tygodniku ukazało się ogłoszenie szczeniaków, można było na nim zobaczyć czarną plamę a widać było tylko tego białaska, który jako pierwszy pojechał do ds.

Posted

Dzwonił pewien Pan, najpierw do Jaagi, później do mnie i czekamy czy zadzwoni czy jednak przerosła go perspektywa dojazdu po psa z Krakowa do Katowic...
Miałam jeszcze jeden tel. ze Staszowa, wysłałam tego rudzielca jeszcze. Zobaczymy.

Posted

Mam problem ze zdjęciami, te od Andrzeja nie są zbyt dobre, a jak poszłam do mamy, to akurat szczeniaki posnęły i tylko jednego wzięła szybko na rece do zdjęcia. Jakby się rozbudziły, to znowu mialaby 2 godz. kwików, pisków i szaleństw
.
Teraz zaczyna rodzic moja suczka, muszę jeszcze iść po skierowania do naurologa dla dzieci, mam umówionego psa na strzyżenie, a obiecałam dziewczynkom, ze podjedziemy do egzotarium. Nie wiem, jak to wszystko połapac i kiedy dam radę porobic zdjęcia. Jesli fotki pilnie nie są potrzebne, to super, bo z tym się nie wyrobię.
Wstawiam, co mam.

Posted

[quote name='savahna']Jak ktos ma ochotę moze sobie obejrzeć sesje zdjęciową szczylka kundelka.
Takie pióra chyba u Vlk na zdjęciach widziałam...?:roll:
http://www.dogomania.pl/threads/200361-B%C5%81AGAMY-O-POMOC-kolejne-szczeniaki-w-Ostrowcu-%C5%9Awi%C4%99tokrzyskim!!!/page6

zdjęcia niestety nie są mojego autorstwa z tymi piórkami ;) tylko przytoczyłam jako przykład fajnej, psiej sesji która pewnie dużo pomogła z szybką adopcją :)

Posted

Zdjecia cudo! Mnie dogo juz zupelnie szwankuje:(. Czyli sa 4 pieski - 2 samce i 2 amiczki. Pieska z nozkami do gory tez wrzuce na fb;). A jesli ktos robi wplate bez nicku to moze byc to osoba z fb.

Posted

Suczka,która została na tymczasie u nas u Angeli ma domek w Starachowicach. Nie było mnie przy adopcji ale domek musi być super skoro Angela ja wydała.

Posted

aniu pani na fb, poprosila mnie o tel w sprawie tego 6-cio tyg pieska, pewnei dzis zadzwoni. Jagaa ja prosze o Twoj tel bo ktos wypytywal pewnie w sprawie adopcji jednego ze szczeniorkow.

Posted

to jak, teraz już mogę te ogłoszenia wziąć na psiaki? bo zaklepałam sobie ;) Mogłabym poprosić jakiś tekst do ogłoszeń?

Posted

Mały dowód na to jak ważne są zdjecia :cool3:
Dostałam maila, Pani pytała o Pusia. Podesłałam jej jako propozycję zdjecia szczylków o których wiem, miedzy innymi dwa zdjęcia tego slodziaczka co ma fotkę łapkami do góry. Przy jednym zdjeciu miałam pospis niuniek1 a przy drugim, tym z łapciami do góry niuniek2. I co?:cool3: Pani napisała,ze jeszcze sobie przemyśli ale najbardziej jej sie podoba niuniek2:evil_lol: :eviltong: