Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Również ślicznie dziękuję.
Aniu, jesli dasz radę podawać swoje konto, to zdecydowanie wolę. Jakby przyjechały, to może wczesniej zrobiłabys zakupy?

Pewnie nie ma żadnej perspektywy na transport? Największy koszt to jednak paliwo. Miejsce czeka, szczeniaki marzną, a jak zwykle wszystko rozbija się o brak kasy.
Może udałoby się zrobić jakiś łączony transport. Gdyby ktoś z okolicznych miast potrzebował też dowieźć psiaka na Śląsk, wtedy koszt byłby po połowie. Czy maluchy są zgłoszone na wątku transportowym?

Jesli nic dla któregoś się nie znajdzie, to niech wszystkie 7 przyjedzie, tylko wtedy potrzebne beda intensywne ogłoszenia na róznych serwisach, bo nie wiem, co z nimi tyloma zrobię.

Temperatura u nas okropna. Nie wyobrażam sobie takich maluchów na dworze w taki mróz.

Posted

Kochani potrzebny transport z Krakowa do Katowice, koniecznie w ta sobote. Jadę zaraz do małych, wieczorem podam nr konta. Dziękuję za pojawienie się na wątku, chęć pomocy i proszę o dalsze rozsyłanie.

Posted

[quote name='Olena84']
Czy ten transport jest zwiazany z pieskami?

Tak, pieski mogą jechać do Jaagi i jej mamy na dt, potrzebna bedzie karma i naprawdę dużo pomocy w ogłaszaniu maluchów, bo nie mogą się u Jaagi zasiedzieć. Do Krakowa może je wziąść w sobotę koleżanka, a stamtąd potrzebny transport do Katowic.

Byłyśmy właśnie u weta z nimi: zostały odrobaczone i odpchlone na koszt miasta, jest problem ze szczepieniem bo jeśli zostaną tu zaszczepione to koszt również pokryje UM, ale mają jechać w sobote. Pytałam Pani wet czy możliwe bedzie przekazanie mi szczepionek a na miejscu u Jaagi zostałyby zaszczepione, jednak szczepionka musi być w odpowiedniej temperaturze której nie jesteśmy w stanie zapewnić w czasie transportu. A chodzi przecież o to żeby nie straciła właściwości. Jako, że po aferze sytarachowickiej miasto udaje, że się stara to trzeba to wykorzystywać. Szczepienia dla 8 szczeniaków to spory wydatek.
Może małe nadają się do szczepień w piątek i problemu nie będzie.
Jeśli nie to po prostu zostaną w sianie, bo tu nie jesteśmy w stanie zapewnić dt i będziemy organizować transport w przyszłym tygodniu.
Podaję nr konta. Pieniądze zebrane będą przekazane póki co na karmę i ewentualny transport z Krakowa do Katowic.

Anna Parys
Lukas Bank
56 1940 1076 5352 2135 0000 0000

Proszę Was o pomoc w ogłaszaniu tych małych gdzie się tylko da.

Posted

Wstawię mój nr konta do pierwszego postu, idę dać szczeniakom jeść i robić im fotki. Trzymajcie kciuki żebym nie musiała w piątek odwieźć ich do siana.

Jeśli ktokolwiek poza Jaagą może wziąść malucha na dt to proszę bardzo o wsparcie.

Posted

[quote name='Ania102']

Tak, pieski mogą jechać do Jaagi i jej mamy na dt, potrzebna bedzie karma i naprawdę dużo pomocy w ogłaszaniu maluchów, bo nie mogą się u Jaagi zasiedzieć. Do Krakowa może je wziąść w sobotę koleżanka, a stamtąd potrzebny transport do Katowic.

Byłyśmy właśnie u weta z nimi: zostały odrobaczone i odpchlone na koszt miasta, jest problem ze szczepieniem bo jeśli zostaną tu zaszczepione to koszt również pokryje UM, ale mają jechać w sobote. Pytałam Pani wet czy możliwe bedzie przekazanie mi szczepionek a na miejscu u Jaagi zostałyby zaszczepione, jednak szczepionka musi być w odpowiedniej temperaturze której nie jesteśmy w stanie zapewnić w czasie transportu. A chodzi przecież o to żeby nie straciła właściwości. Jako, że po aferze sytarachowickiej miasto udaje, że się stara to trzeba to wykorzystywać. Szczepienia dla 8 szczeniaków to spory wydatek.
Może małe nadają się do szczepień w piątek i problemu nie będzie.
Jeśli nie to po prostu zostaną w sianie, bo tu nie jesteśmy w stanie zapewnić dt i będziemy organizować transport w przyszłym tygodniu.
Podaję nr konta. Pieniądze zebrane będą przekazane póki co na karmę i ewentualny transport z Krakowa do Katowic.

Anna Parys
Lukas Bank
56 1940 1076 5352 2135 0000 0000

Proszę Was o pomoc w ogłaszaniu tych małych gdzie się tylko da.

czy wpisalas Aniu to konto na FB? Ludzie zwykle szybko reaguja...

Posted

Cleo2008 napisał(a):

czy wpisalas Aniu to konto na FB? Ludzie zwykle szybko reaguja...

Ja nie mam konta na fb, olena84 założyła psiakom wydarzenie.
Olena dopisz to konto. A wogóle to myślicie, że można podawać prywatne?

Guest Elżbieta481
Posted

Ania102 napisał(a):
Karma potrzebna jak najbardziej, tylko czy dla dorosłych takie maluchy z przemarzniętymi językami moga jeśc?

--------------
Ja nie wiem czy mogą,ale jakby się okazało,że tak to pamiętajcie o nas i dajcie znać na PW.
Ela

Posted

Ciotki nie piszcie,że transport możliwy do ds, bo jest niemożliwy. Dostałam smsa treści. Czy za darmo i można dowieźć do Wierzbicy, wczoraj dzwoniła Pani też z Wierzbicy i powiedziała, że jak za transport trzeba zwrócić to nie, a teraz ktoś z Krapkowic pod Opolem, czy też można dowieźć, jak powiedziałam, że możliwe jeśli byłby zwrot za paliwo to już nie. Nie mam siły takich tel odbierać.