Ania102 Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Ciotki proszę zlitujcie się. Te małe nie moga tak marznąć. Jest wśród nich 6 suczek, jesli ich się nie zgarnie liczba bezdomniaków będzie zdecydowanie przez to większa. Proszę pomóżcie szukać dla nich rozwiązania. A może któraś na bazarek wpadnie? http://www.dogomania.pl/threads/202704-Bazar-na-starachowickie-szczeniorki-27.02 Quote
Szarotka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Moge jedynie watk rozeslac. Bo jestem bardzo daleko. Quote
Szarotka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Szczeniaczki potrzebuja karmy !!!!!!!!!!!! kto pomoze ??????????????? Quote
winter7 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 podajcie mi numer konta, to prześlę stówkę na malinki. Quote
Szarotka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 winter7 napisał(a):podajcie mi numer konta, to prześlę stówkę na malinki. Dzieki, ze jestes :):) bede rozsylac watek dalej jutro. Quote
wiolabiszop Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Witam jestem na zaproszenie Ania102 ,historia niebywała więc podaj nr konta to coś wyślę zaraz :)))) Quote
Jaaga Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Również ślicznie dziękuję. Aniu, jesli dasz radę podawać swoje konto, to zdecydowanie wolę. Jakby przyjechały, to może wczesniej zrobiłabys zakupy? Pewnie nie ma żadnej perspektywy na transport? Największy koszt to jednak paliwo. Miejsce czeka, szczeniaki marzną, a jak zwykle wszystko rozbija się o brak kasy. Może udałoby się zrobić jakiś łączony transport. Gdyby ktoś z okolicznych miast potrzebował też dowieźć psiaka na Śląsk, wtedy koszt byłby po połowie. Czy maluchy są zgłoszone na wątku transportowym? Jesli nic dla któregoś się nie znajdzie, to niech wszystkie 7 przyjedzie, tylko wtedy potrzebne beda intensywne ogłoszenia na róznych serwisach, bo nie wiem, co z nimi tyloma zrobię. Temperatura u nas okropna. Nie wyobrażam sobie takich maluchów na dworze w taki mróz. Quote
BożenaG Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Wczoraj wszystkie wybiegły nam na powitanie:)A ile przy tym było radosci. Cieplutki obiadek opęzlowały w momencie. Quote
BożenaG Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Juz nie wiem co sie dzieje z tymi ludzmi.O ile mozna ich tak nazwać. To suczyna i sześc szczeniat znalezione w lesie.Ktoś je ot tak sobie wyrzucił w takie mrozy:( Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Kochani potrzebny transport z Krakowa do Katowice, koniecznie w ta sobote. Jadę zaraz do małych, wieczorem podam nr konta. Dziękuję za pojawienie się na wątku, chęć pomocy i proszę o dalsze rozsyłanie. Quote
Olena84 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Czy ten transport jest zwiazany z pieskami? Quote
Cleo2008 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 czy jest konto na fb? watek dopiero znalazlam, bylam wczoraj na fb, chyba nie znam tego eventu (?), sprawdze wieczorem, porozsylam dolaczam oczywiscie! Quote
Szarotka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jak chcecie zbierac pieniadze to musi byc konto. Mamy jednorazowke po Lence, ktora poszla do domu. Quote
Olena84 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ja zrobilam wydarzenie, gdzies tam jest na pierwszej stronie chyba. Konta nie ma. Quote
Szarotka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 To podaj adres do wydarzenia. Konto musi byc!!!!!!!!!!!! Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='Olena84'] Czy ten transport jest zwiazany z pieskami? Tak, pieski mogą jechać do Jaagi i jej mamy na dt, potrzebna bedzie karma i naprawdę dużo pomocy w ogłaszaniu maluchów, bo nie mogą się u Jaagi zasiedzieć. Do Krakowa może je wziąść w sobotę koleżanka, a stamtąd potrzebny transport do Katowic. Byłyśmy właśnie u weta z nimi: zostały odrobaczone i odpchlone na koszt miasta, jest problem ze szczepieniem bo jeśli zostaną tu zaszczepione to koszt również pokryje UM, ale mają jechać w sobote. Pytałam Pani wet czy możliwe bedzie przekazanie mi szczepionek a na miejscu u Jaagi zostałyby zaszczepione, jednak szczepionka musi być w odpowiedniej temperaturze której nie jesteśmy w stanie zapewnić w czasie transportu. A chodzi przecież o to żeby nie straciła właściwości. Jako, że po aferze sytarachowickiej miasto udaje, że się stara to trzeba to wykorzystywać. Szczepienia dla 8 szczeniaków to spory wydatek. Może małe nadają się do szczepień w piątek i problemu nie będzie. Jeśli nie to po prostu zostaną w sianie, bo tu nie jesteśmy w stanie zapewnić dt i będziemy organizować transport w przyszłym tygodniu. Podaję nr konta. Pieniądze zebrane będą przekazane póki co na karmę i ewentualny transport z Krakowa do Katowic. Anna Parys Lukas Bank 56 1940 1076 5352 2135 0000 0000 Proszę Was o pomoc w ogłaszaniu tych małych gdzie się tylko da. Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Wstawię mój nr konta do pierwszego postu, idę dać szczeniakom jeść i robić im fotki. Trzymajcie kciuki żebym nie musiała w piątek odwieźć ich do siana. Jeśli ktokolwiek poza Jaagą może wziąść malucha na dt to proszę bardzo o wsparcie. Quote
Szarotka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Wieczorem watek jeszcze troche po rozsylam. Quote
Cleo2008 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Ania102'] Tak, pieski mogą jechać do Jaagi i jej mamy na dt, potrzebna bedzie karma i naprawdę dużo pomocy w ogłaszaniu maluchów, bo nie mogą się u Jaagi zasiedzieć. Do Krakowa może je wziąść w sobotę koleżanka, a stamtąd potrzebny transport do Katowic. Byłyśmy właśnie u weta z nimi: zostały odrobaczone i odpchlone na koszt miasta, jest problem ze szczepieniem bo jeśli zostaną tu zaszczepione to koszt również pokryje UM, ale mają jechać w sobote. Pytałam Pani wet czy możliwe bedzie przekazanie mi szczepionek a na miejscu u Jaagi zostałyby zaszczepione, jednak szczepionka musi być w odpowiedniej temperaturze której nie jesteśmy w stanie zapewnić w czasie transportu. A chodzi przecież o to żeby nie straciła właściwości. Jako, że po aferze sytarachowickiej miasto udaje, że się stara to trzeba to wykorzystywać. Szczepienia dla 8 szczeniaków to spory wydatek. Może małe nadają się do szczepień w piątek i problemu nie będzie. Jeśli nie to po prostu zostaną w sianie, bo tu nie jesteśmy w stanie zapewnić dt i będziemy organizować transport w przyszłym tygodniu. Podaję nr konta. Pieniądze zebrane będą przekazane póki co na karmę i ewentualny transport z Krakowa do Katowic. Anna Parys Lukas Bank 56 1940 1076 5352 2135 0000 0000 Proszę Was o pomoc w ogłaszaniu tych małych gdzie się tylko da. czy wpisalas Aniu to konto na FB? Ludzie zwykle szybko reaguja... Quote
Szarotka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Szczeniaki na mrozie potrzebuja pomocy !!!!!!!!! Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Cleo2008 napisał(a): czy wpisalas Aniu to konto na FB? Ludzie zwykle szybko reaguja... Ja nie mam konta na fb, olena84 założyła psiakom wydarzenie. Olena dopisz to konto. A wogóle to myślicie, że można podawać prywatne? Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ania102 napisał(a):Karma potrzebna jak najbardziej, tylko czy dla dorosłych takie maluchy z przemarzniętymi językami moga jeśc? -------------- Ja nie wiem czy mogą,ale jakby się okazało,że tak to pamiętajcie o nas i dajcie znać na PW. Ela Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Ciotki nie piszcie,że transport możliwy do ds, bo jest niemożliwy. Dostałam smsa treści. Czy za darmo i można dowieźć do Wierzbicy, wczoraj dzwoniła Pani też z Wierzbicy i powiedziała, że jak za transport trzeba zwrócić to nie, a teraz ktoś z Krapkowic pod Opolem, czy też można dowieźć, jak powiedziałam, że możliwe jeśli byłby zwrot za paliwo to już nie. Nie mam siły takich tel odbierać. Quote
Recommended Posts