danka4u1 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jestem na zaproszenie Szarotki. Poczytam potem.. Quote
Ania102 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Malutkie były u mnie kilka godzin po wetce, jednego wzięła moja znajoma z pracy, czekoladową suczkę.Od jakiegoś czasu uzgadniałyśmy adopcję psiaka. W sumie mamy ciągle 7 małych: 3 pieski i 4 suczki. Dzisiejszą i jutrzejszą noc szczyle spędzą u znajomej żeby nie trzeba było ich łapać w piątek mam nadzieję, że wszystko się uda i pojadą do Jaagi w sobotę. Proszę bardzo jeśli ktoś może wziąść któregoś na dt to piszcie na pw. A to zdjęcia do ogłoszeń Jutro może jakieś fotki zrobi koleżanka. Proszę Was ciągle o pomoc w ogłaszaniu i zbieraniu pieniędzy na karmę dla maluchów. Quote
danka4u1 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Odwiedzam psinki; rozsyłam watek z prośbą o wsparcie. Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Aniu, czyli do nas przyjechałoby 6 maluchów, mam nadzieję? Fajnie jakby jeszcze jeden znalazł dom, bo nie wiem, czy będą w miarę cicho i jak pójdzie adopcja takiego stadka. Na razie, jak widać nie jest tak łatwo z ogłoszeń. O transporcie można pisać, że możliwy za zwrot kosztów paliwa i już się wyklucza chamów i sknery. Przecież wiadomo, ze jesli nie chcą dać grosza na paliwo, to także nie zaszczepią czy nie wysterylizują suczek. Takie domy, to one mogły sobie znaleźć na miejscu. W schronisku trzeba zapłacić za zaszczepione szczenię i samemu po nie przyjechać. Mam prośbę do ogłaszających, zeby oprócz kwestii transportu dopisać jeszcze, że warunkiem adopcji suczek jest ich sterylizacja w przyszłości, co zostanie zaznaczone w umowie adopcyjnej. To tez ułatwi Ani zycie, a mnie oszczędzi umawiania się z ludźmi, którzy bedą mnie przekonywać, ze sterylizacja szkodzi i jest okrutna, a oni upilnuja suki. Dostaję szał przy takich ludziach, bo wszyscy pilnują, tylko potem kazdej raz się trafią dzieci "dla zdrowia". Quote
savahna Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dziewczyny, to niech ktos porobi pakiecic ogloszen szczylkom a ja sie deklaruje na zrobienie przed weekendem w przyszłym tygodniu, to bedą dobrze obstawione. Napiszcie tylko gdzie są ogłaszane to dam na inny rejon. Jak rozumiem nie koniecznie musza być na śląsk, choc chyba tam w pierwszej kolejności...:roll: No i oczywiście info i namiary, bo zdjecia widziałam, wiec jak cos to sobie sciagnę. Myslę ,ze nie bedzie tak zle z adopcjami, bo idzie wiosna a część ludzi wstrzymuje aż cieplej bedzie...:razz: Quote
Vlk Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 jest taki bazarek, gdzie można kupić pakiet ogłoszeń. Chętnie im wykupię (sama jestem zbyt zabiegana, żeby robić na dziesiątkach portali). Tylko poproszę tekst i zdjęcia do ogłoszeń, opis ile suczek w jakich kolorach i ile piesków w jakich kolorach :) Bo na każdego z osobna, żeby wykupić ogłoszenia to mnie nie stać ;) Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Savahno, mysle że jednak może Kraków bardziej obstawić. Nie dałabyś rady zrobić im teraz ogłoszeń :modla:? Zanim Vlk wykupi i jej kolejka bedzie, to ogłoszenia się pokryją czasowo. Maluchy w sobotę będą w Krakowie, wiec można byłoby się od razu umówić na ich odbiór, gdyby ktoś był chetny z tego miasta. Vlk, dziekuję bardzo. Na każdego z osobna nie byłoby sensu. Ania na pewno poda na PW tekst i kontakt, tylko pracuje na dyżury i nie zawsze może tu się pojawić. Quote
Vlk Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 ogłoszenia mogę wykupić nawet dziś, kolejka do czekania to maks 3 dni :) czekam w takim razie na info. Niestety teraz wypadłam zarówno w większych finansowych zapomóg jak i z jakiegokolwiek transportu - moje auto na złom poszło, więc w jakimś podwożeniu nie pomogę :( Quote
Olena84 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Mam pytanie na fb jak duze beda pieski, jakie sa ich mamy? Jesli chodzi o konto moge podac, bo sa podawane ale fundacyjne, w sumei adresu nie piszesz, wiec podam, faktycznie czasem ktos siedzi i juz olewa jak musi napisac pw z prosba o konto, wiec wstawie. Quote
savahna Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='Vlk']ogłoszenia mogę wykupić nawet dziś, kolejka do czekania to maks 3 dni :) czekam w takim razie na info. No to dograjmy to ,zeby sie nie dublowało. Ja im zrobie jutro, to beda miały swieżutkie na weekend, a wtedy najwieksza oglądalność, a Ty moze przed kolejnym weekendem, co?:roll: Moje sie w miedzyczasie trochę na dół obsuną...;) Bardzo bym prosiła o jakies podstawowe info:jakie pieski beda docelowo,ile piesków ile suczek, wiek no i namiary. Napiszę o możliwości transportu za zwrot kosztów i o zobowiazaniu do sterylizacji suczek w przyszłości. Jak by sie udało jeszcze fotki nowe, byłoby suuuuper.Jakby zdjecia solowe były to tez by sie przydało. No, jednak dobre fotki to podstawa. Mam nadzieje,ze od soboty telefony beda się urywały...;) (albo nawet od piątku..) Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ania pisała, ze jest 6 suczek, czyli teraz chyba 5 i jedne piesek, skoro jedna poszła do DS. Matki średnie, więc maluchy tez pewnie takie bedą. Ania wzięła małe specjalnie do zdjęć do domu, bo potem miały szykowany kojec. Ma ponoc kiepski aparat, więc nie wiem czy to nie są wszystkie zdjęcia. Kontakt w tym tyg. lepiej na mnie 660124623, bo pewnie Andrzej je odbierze z Krakowa, to od razu sam umawiałby się z potencjalnymi chętnymi. Quote
haliza Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Witajcie, jestem na zaproszenie - mogę wspomóc na karmę ale w przyszłym tygodniu :oops: to jest sprawa na dziś. Ale na jutro - trzeba coś zrobić z suniami ( sterylka) bo za kilka miesięcy powtórka :-( Quote
Vlk Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 savahna napisał(a):No to dograjmy to ,zeby sie nie dublowało. Ja im zrobie jutro, to beda miały swieżutkie na weekend, a wtedy najwieksza oglądalność, a Ty moze przed kolejnym weekendem, co?:roll: Moje sie w miedzyczasie trochę na dół obsuną...;) ok, to wpłacę tam za parę dni i akurat będzie na nast. weekend ;) Quote
Ania102 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Małe są dzisiaj w Metrze ale szału nie ma, szkoda bo słąbe zdjęcie jest. Wieczorem zrobiłam na cafeanimal z tymi wczorajszymi ale niestety wylosowało się starsze ogłoszenia. Vlk sunie są przeze mnie zgłoszone na sterylke, ich odłowem i zabiegiem ma się zająć rakarz. Nie ma mimo to gdzie ich przetrzymać po sterylce, to są suki nieadopcyjne, dzikie, jako, że są na terenie rzeźni mają co jeść. Ludzie z firm dokarmiają je. Sunie będą ciachniete i wypuszczone ale na dzień dzisiejszy nie ma gdzie ich przetrzymać po zabiegu. Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Aniu, mam problem z odebraniem małych w sobotę. Dostałam wiadomość, że Andrzej ma jechac tego dnia do Czech. To wyjazd pod Pragę, czyli min. 12 godz. samej drogi. Nie może więc jechac po małe, ktos musiałby je dowieźć mi do domu. Quote
Ania102 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Wrzuciłam wczoraj na transportowy, moze za zwrotem kosztów paliwa ktoś pojedzie? Jaaga a ta dziewczyna z drukarni nie mogłaby ich przetrzymać jeśli transportu nie znajdziemy? Olena84 wrzuć na FB prooszę, że potrzebny transport na sobotę, może akurat... Quote
Olena84 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Czyli transport ze Starachowic do Katowic? Quote
Vlk Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale szczeniory mają być w Katowicach? Jeśli tak, to mogę się zaoferować i zrobić im lepsze zdjęcia. Jeśli ktoś by chciał zobaczyć jakie mniej więcej robię to tu jest kilka przykładów. Nie mam jakiegoś profesjonalnego studia i sprzętu ale aparat i lampę cąłkiem porządną, do tego czasami rozwieszę jakieś tło w postaci tkaniny i już taka sesja wygląda lepiej ;) http://images34.fotosik.pl/392/0e34ae47fbbf2ef9gen.jpg http://images48.fotosik.pl/224/aab07a55dc8dccc9.jpg http://images49.fotosik.pl/26/bc90ed2e69218ccfgen.jpg https://lh5.googleusercontent.com/_3kkrUv7vRHE/TWZNoJqK7gI/AAAAAAAADRQ/FUvxB1FF4tc/s720/tn_DSC_0032.JPG https://lh4.googleusercontent.com/_3kkrUv7vRHE/TWZNoXLcWSI/AAAAAAAADRU/-KVZM8LGlz8/s720/tn_DSC_0038.JPG https://lh6.googleusercontent.com/_3kkrUv7vRHE/TWZNoFn_1nI/AAAAAAAADRM/kFcV7Vx5X9k/s720/tn_DSC_0035.JPG ;) z terminami u mnie problem ale jak jadę na uczelnię to bym mogła np pojechać wcześniej ;) Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Olena, transport darmowy jest do Krakowa w sobotę, więc potrzebny jest dalej do Katowic. Aniu, poprosiłabym o pomoc w przetrzymaniu osobe z Krakowa, u której była Muki z małymi, ale to wolne dni, więc nieczynne. Vlk, dziekuję. ze zdjęciami jakoś sobie poradzę. Tam jest dobre światło, posadzę na fotelu i cos na pewno wyjdzie. Uwielbiam zdjęcia w jesiennych liściach, jak tu wstawiłaś. Nasza Mopka ma całą taką sesję jesienną. Quote
Szarotka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Spytajcie Ingrid moze jej brat mogl by pomoc. Kiedys wozil psy w tych okolicach. Quote
Szarotka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Obraczus wplacila chyba 50 lub 60 zl. dla szczeniakow spadku po Lence, ktora poszla do domu :):) Quote
Ania102 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Na konto małych wpłynęło: 60 zł- w spadku po Lence - od Marta L. 100 zł- Teresa S. Dziewczyny podawajcie nicki w przelewach. Winter7 to od Ciebie ta 100? Dziękujemy ogromnie za hojność:) Szarotka mam spytać Ingrid? bo nie kojarzę takiego nicka czy Ingrid44? Quote
Jaaga Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Świetnie byłoby, jakby ktos pomógł w transporcie do nas. Quote
Zuzka2 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Zrobiłam maluchom nowe ogłoszenia z nowymi fotkami:gumtree Kraków,szerlok Kielce,Kraków,Katowice i wyróżniony morusek na Kielce/Kraków/Katowice (3w1);-) Może uda się do soboty znaleźć chętnych bliżej niż Katowice. Jutro będą w anonsach Kielce i Radom i rozwieszam plakaty w Kielcach w sklepach zool.i lecznicach. Quote
Recommended Posts