kazik132 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Tattoi']Nie wiem, ile ma w kłębie, ale zaczynam zauważać, ile ma w głowie. A w głowie ma dużo. To małpa jest. I w ogóle nie ogłaszajcie go jako staruszka. Zęby na miejscu i potrafi używać, psy ustawił- on je pierwszy, choć przybył ostatni. Najlepszy fotel dla niego. Miejsce najbliżej mnie też dla niego, a jak ktos ma wąty- to Wasz "kochany, skrzywdzony" Bubuś wstaje na sztywnych nogach i prezentując irokeza- robi sie większy jakies 10 cm, a do tego ryczy jak ...no dobra- nie jak lew, ale co najmniej jak rottweiler i robi to wrażenie. Na psach w każdym razie. Mogę go wyskubać na sznaucera? Bo on jest zarosnięty obrzydliwie i nie widać jego kształtów- a on ładnie jest zbudowany. I ma takie przesiania jak pieprz/sól. Jakby go wytrymować, to będzie znacznie fajniej wyglądał. Ciąg dalszy nastąpi...:-)[/QUOTE] Uśmiechnęłam się przed snem. Wyobraziłam sobie Bubusia naszego kochanego, skrzywdzonego;) Uwielbiam czytać o takich odkryciach;) Sznaucer, czy rotek, i tak to jest najpiękniejszy Bubuś na świecie;) Quote
lika1771 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 To ci łobuz ten nasz Bubus:eviltong: Jest wpłata od: Zeli-25zł:loveu: Bardzo dziekujemy:lol: Quote
Onaa Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Czyli Bubuś się poczuł już pewniej. Ale mam nadzieję że będzie grzeczny. A najwyżej będziemy mu szukać domku w ogóle bez innych piesków albo tylko z suczkami. Quote
Kocurek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Widocznie Bobus "na wlosciach" lubi byc przywodca...hehe Quote
kameralna Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Tattoi']Nie wiem, ile ma w kłębie, ale zaczynam zauważać, ile ma w głowie. A w głowie ma dużo. To małpa jest. I w ogóle nie ogłaszajcie go jako staruszka. Zęby na miejscu i potrafi używać, psy ustawił- on je pierwszy, choć przybył ostatni. Najlepszy fotel dla niego. Miejsce najbliżej mnie też dla niego, a jak ktos ma wąty- to Wasz "kochany, skrzywdzony" Bubuś wstaje na sztywnych nogach i prezentując irokeza- robi sie większy jakies 10 cm, a do tego ryczy jak ...no dobra- nie jak lew, ale co najmniej jak rottweiler i robi to wrażenie. Na psach w każdym razie. Mogę go wyskubać na sznaucera? Bo on jest zarosnięty obrzydliwie i nie widać jego kształtów- a on ładnie jest zbudowany. I ma takie przesiania jak pieprz/sól. Jakby go wytrymować, to będzie znacznie fajniej wyglądał. Ciąg dalszy nastąpi...:-)[/QUOTE] Tego się spodziewałam :lol: :) Profil psychologiczny (i nie tylko) z moja sunią niemal identyczny :) Jeśli chodzi o urodę , to zawsze uważałam Bobusia za sznaucerka. Ale może z tym strzyżeniem poczekać az sie unormuje pogoda? teraz mogą być jeszcze przymrozki. A co inne Cioteczki na propozycję Tattoi? Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 ja tez bym go strzygla, jak sie ociepli, bo teraz jeszcze ma byc zimno. a z takimi fotami po strzeniu to cyk cyk i domku szykuj sie! Quote
danka4u1 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Tattoi'][B]I w ogóle nie ogłaszajcie go jako staruszka[/B]. .......[B]ryczy jak [/B] [B]...no dobra- nie jak lew, ale co najmniej jak rottweiler[/B] Ciąg dalszy nastąpi...:-)[/QUOTE] Ciąg dalszy nastąpi, jak zaczniesz tego rotka w dziadeczkowej skórze i sierści zwłaszcza strzyc....:angryy: :angryy:.zęby, mówisz- ma w porządku..???:mad: :angryy: :mad: [quote name='kazik132'][B]Uwielbiam czytać o takich odkryciach;)[/B] [/QUOTE] Ja też :multi: :multi: Prosimy o dalsze odkrycia:loveu: Quote
delfy2000 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Tattoi']Nie wiem, ile ma w kłębie, ale zaczynam zauważać, ile ma w głowie. A w głowie ma dużo. To małpa jest. I w ogóle nie ogłaszajcie go jako staruszka. Zęby na miejscu i potrafi używać, psy ustawił- on je pierwszy, choć przybył ostatni. Najlepszy fotel dla niego. Miejsce najbliżej mnie też dla niego, a jak ktos ma wąty- to Wasz "kochany, skrzywdzony" Bubuś wstaje na sztywnych nogach i prezentując irokeza- robi sie większy jakies 10 cm, a do tego ryczy jak ...no dobra- nie jak lew, ale co najmniej jak rottweiler i robi to wrażenie. Na psach w każdym razie. Mogę go wyskubać na sznaucera? Bo on jest zarosnięty obrzydliwie i nie widać jego kształtów- a on ładnie jest zbudowany. I ma takie przesiania jak pieprz/sól. Jakby go wytrymować, to będzie znacznie fajniej wyglądał. Ciąg dalszy nastąpi...:-)[/QUOTE] Przestań Tattoi - bo się normalnie popłakałam... :) Bobuś - nie daj się zwierzynie ;-) To chyba najpiękniejsza rzecz, którą mogłam przeczytać... Bubuś w roli lwa.... hahahahahhahahaha. nie daj się Bubu - masz pierwszeństwo ze względu na wiek, i staż schroniskowy... niech ci jakieś małolaty rozpieszczone nie podskakują... już to widzę... irokez ma baczność... i inne pieski też..... hihhihihiihihi, no zabijcie mnie, ale nie mogę się powstrzymać....;-)... może jutro stonuję... hhihihihihii.... Quote
mala_czarna Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 No i pięknie! Jak tylko przeczytam, że moją Fokę podgryza, albo co gorsza Miko, to zobaczycie, że jak pojadę w odwiedziny to bardzo poważnie z nim porozmawiam!! :x:obrazic: Quote
Olena84 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Hehe, i dobrze, niech to towarzystwo ustawi po swojemu! Quote
Pies Wolny Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Tattoi - no i trymuj cichociemnego 'bandziorno' i dawaj nowe foty jako Eleganta. Quote
mala_czarna Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Olena84']Hehe, i dobrze, niech to towarzystwo ustawi po swojemu![/QUOTE] Oj, bo jak powiem Gosi żeby mojego Spajka wypuściła z szuflady (Gosia wie o co chodzi) :evil_lol: to dopiero będzie płacz i zgrzytanie ząbków :eviltong: Quote
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A ja tam cicho siedze i czekam skromnie na obiecany ciąg dalszy;) Terapia śmiechem mile widziana! Quote
delfy2000 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A ja znowu się spłakałam ze śmiechu... pewnie to takie odreagowywanie po okropieństwach na innych wątkach ... Bubuś - kochany lewku, masz u cioci Asi dużego buziaka za charakter... i drugiego za słodkość.... Quote
kazik132 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 No,ala ja zaraz idę spac! A gdzie kolejna porcja terapii?Przecież nie zasnę! Quote
Tattoi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 No ja tam nie wiem, czym się zachwycać. Leje pod każdą nogą od fotela, pod filarkami w salonie, pluje i się panoszy. Nie chcę go strzyc, tylko wytrymować- czyli usunąć martwą sierść metodą wyskubywania, podszerstka go to nie pozbawi, a poza wszystkim ta "bieda schroniskowa" mieszka w domu ogrzewanym i na dodatek głównie na fotelu, więc jak mu dupa zmarznie na spacerku po ogródku, to chyba nie umrze od razu na zapalenie płuc. Buziaki dla Was :-) Quote
kazik132 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Tattoi']No ja tam nie wiem, czym się zachwycać. Leje pod każdą nogą od fotela, pod filarkami w salonie, pluje i się panoszy. Nie chcę go strzyc, tylko wytrymować- czyli usunąć martwą sierść metodą wyskubywania, podszerstka go to nie pozbawi, a poza wszystkim ta "bieda schroniskowa" mieszka w domu ogrzewanym i na dodatek głównie na fotelu, więc jak mu dupa zmarznie na spacerku po ogródku, to chyba nie umrze od razu na zapalenie płuc. Buziaki dla Was :-)[/QUOTE]Aj tam leje!Nie on pierwszy i nie ostatni;) Dobrze,że nie s...;) A,że się panoszy, to normalne, ktoś musi zarzadzac stadem!A kto jest najbardziej do lwa podobny?No kto? Dziękuję za wieści przed snem!Opłaciło sie czekac cierpliwie! Quote
delfy2000 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Tattoi']No ja tam nie wiem, czym się zachwycać. Leje pod każdą nogą od fotela, pod filarkami w salonie, pluje i się panoszy. Nie chcę go strzyc, tylko wytrymować- czyli usunąć martwą sierść metodą wyskubywania, podszerstka go to nie pozbawi, a poza wszystkim ta "bieda schroniskowa" mieszka w domu ogrzewanym i na dodatek głównie na fotelu, więc jak mu dupa zmarznie na spacerku po ogródku, to chyba nie umrze od razu na zapalenie płuc. Buziaki dla Was :-)[/QUOTE] A ja z zachwytu znowu wyję ;-) Wiem, wiem, gdybym to ja ze ścierą za Bubkiem latała, to by mi do śmiechu nie było... ale Tattoi - opisujesz to tak świetnie, że ja się po prostu nie mogę opanować... :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Bubu - nie podsikuj mebelków cioteczki Tattoi, bo cie kiedyś tą szmatą przefasonuje - a jak będziesz grzeczny, to ja cię będe za to miziać każdego wieczoru :evil_lol: Quote
Tattoi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Mokrym mopem już dostał, ale nic nie pomogło. Quote
danka4u1 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Dobrze tu u Was, chociaż lew panoszy się, leje, warczy i gryzie...dobrze mi z Wami...na odległośc, z tej drogeiej strony monitora bez mopa i podlanych foteli. Tattoi, prosimy o cd historii z życia bidy schroniskowej, dziadka na wymarciu, która okazała się lwem. Tego nam trzeba po wycieczkach na innych wątkach dogo i Twojego opisu, Tattoi Quote
Tattoi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='danka4u1']cd historii z życia bidy schroniskowej, dziadka na wymarciu, która okazała się lwem. Tego nam trzeba po wycieczkach na innych wątkach dogo i Twojego opisu, Tattoi[/QUOTE] Jak taki super, to se go weź. Wredna małpa i tyle. Na wymarciu ta ja jestem i z pół dogomanii- ale nie on. Góry przeskoczy i kremówki zapoda:-) Ale obiecuję rzetelnie, że w dupę dostanie, ile razy go przyuważę na laniu. Bo to nie jest sikanie:"że mi się chce". To jest ewidentne znaczenie terenu. Quote
danka4u1 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Tattoi']Jak taki super, to se go weź. Wredna małpa i tyle. Na wymarciu ta ja jestem i z pół dogomanii- ale nie on. Góry przeskoczy i kremówki zapoda:-)[/QUOTE] Wzięłabym, wzięłabym...ale sama mam taką wredną małpę w domu. Dziadek prawie 12 letni, a krzepą wykończy mnie niedługo...notoryczne spacery wyłącznie na smyczy, bo rzuca sie na wszystkie psy- najlepiej duże- spacer przypomina ścoeżkę zdrowia, odbywa się ze szybkością swiatła pod względem tempa, a trwać powinien w nieskończoność. Pocieszny widok, jak mnie wlecze z tej drugiej strony smyczy, szczeka cały czas, ryje doły na miejskich trawnikach, w domu też przypomina lwa, a zęby ma jak młody szczeniak. I tak mnie wychował sobie............. Quote
Tattoi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Uśpij dziada, albo zaryzykuj i puść luzem bez smyczy. Założę sie o duże pieniądze, że jak go towarzysze z podwórka przeciągna po ścieżce zdrowia, to mu sie całkowicie odechce. Szkoda, że jestes tak daleko- już w ten sposób zaleczałam problemy niby teoretycznie problemowych psów. Quote
danka4u1 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 [quote name='Tattoi']Uśpij dziada, albo zaryzykuj i puść luzem bez smyczy. Założę sie o duże pieniądze, że jak go towarzysze z podwórka przeciągna po ścieżce zdrowia, to mu sie całkowicie odechce. Szkoda, że jestes tak daleko- już w ten sposób zaleczałam problemy niby teoretycznie [B]problemowych psów[/B].[/QUOTE] [B]Problem to mam ja, a nie mój dziade[/B]k. On czuje się wspaniale i oby jak najdłuzej, a po ścieżce zdrowia już był przeciągany kilka razy. Ostatnio ledwie wypłaciłam sie u weta po [B]kosmetyce psa [/B]po tym bliskim spotakaniu z towarzyszami z podwórka...a trochę ruchu mi nie zaszkodzi :evil_lol::evil_lol: Quote
lika1771 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 To ci nasz biedak okazuje sie nie takim biedakiem.Potrzebował warunkow zeby sie pokazac.............. Quote
Recommended Posts