Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak dla mnie, to też to jest normalne. Moja Tora też ma takie portki (troche mniejsze, bo jest ONkiem a nie DONkiem ;)). Wydaje mi się, że gdyby je regularnie czesać, to powinny zrobić się bardziej gładkie, przylegające do tyłka ;) Ale pewności nie mam.

Posted

Avaloth napisał(a):
Chyba muszę kupić jakąś lepszą szczotkę bo nasza nie wyrabia. Macie jakieś sprawdzone może?

Ja mam najzwyklejszą, z jednej strony druciki a z drugiej sztuczne włosie. Przy Torce mi to wystarcza. Może w jakimś dobrze zaopatrzonym zoologiku albo salonie dla psów, ktoś mógłby Ci doradzić?!

Posted

my mamy furminator :)
najważniejsze aby te druciki nie były na krótki, coby cały podszerstek chwyciły.. :)
tak mi sie podobają DONy, ale to ich wyczesywanie to tragedia...

Posted

kalyna napisał(a):
my mamy furminator :)

A jak często tego furminatora używasz? Czy on tylko zbiera martwy podszerstek, nie wyrywa? Ja ostatnio miałam okazję wypróbować furminatora i zebrał tyle włosów za jednym pociągnięciem, że gdybym Froda czesała nim codziennie to chyba byłby łysy.

Posted

kavala napisał(a):
A jak często tego furminatora używasz? Czy on tylko zbiera martwy podszerstek, nie wyrywa? Ja ostatnio miałam okazję wypróbować furminatora i zebrał tyle włosów za jednym pociągnięciem, że gdybym Froda czesała nim codziennie to chyba byłby łysy.

nie wyrywa. I ja sobie chwalę, bo jak przeciągnę nim parę razy to podszerstek ładnie wychodzi bez większego męczenia się. I ja czeszę tylko w trakcie linienia, bo normalnie to nie ma sensu bo i tak nic nie wychodzi....
i myslę, że lepiej że tak wychodzi, bo prędzej czy później ta sierść musi wyjść a męczyć się z nią tyle czasu nie ma sensu. A psiak na pewno nie zostanie łysy, przynajmniej moje Sonia. Jej zostały jeszcze na brzuszku i klacie sierść :) a tak to ma już piękną :loveu: gładziutka i lśniąca.. no nie tak jak Tory :)

Posted

magdabroy napisał(a):

Ogród Angielski przy Koniginstrasse. Zabierz tam psy, będą miały gdzie poszaleć. A jak dobrze trafisz, to może spotkasz serfujących ludzi na tej rzeczce co płynie przez park ;)
Ja już tyle razy byłam ubłocona, że czasem mam ochotę pojeździć po ulicy, jak normalny człowiek :D

ALez ja to miejsce znam :multi: Ale zawsze bywalam tam noca by gapic sie wlasnie na zmagania tych wariatow na deskach surfingowych :multi::evil_lol:

Po ulicy nie ma tej frajdy :diabloti:

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
ALez ja to miejsce znam :multi: Ale zawsze bywalam tam noca by gapic sie wlasnie na zmagania tych wariatow na deskach surfingowych :multi::evil_lol:

Po ulicy nie ma tej frajdy :diabloti:

No to fajnie, że je znasz ;) A Ty nie wiesz, że po nocy nie wolno się szwędać?! :D

No nie ma takiej frajdy po ulicy, ale czasem trzeba troszkę odpocząć :) Ja już stara jestem i czasem potrzebuję odpoczynku :D:D:D

Posted

W nocy miasto poznaje sie od nowa, bo to zupelnie inna bajka :loveu:

Jestem zdania,,,, ze to nie wiek decyduje o tym czy jest sie starym :diabloti:

Szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie :( Chętnie poznała bym Monachium nocą ;)

No wiekowo, to ja nie jestem aż tak stara ;) Ale ostatnie miesiące mojego życia mnie wymęczyły i dlatego tak się ostatnio czuję.

Posted

ekhym to tak z ciekawości ile masz latek?

I piękne szelki ma Tobra :) to tylko na spacery czy do biegania przy rowerze jej zakładać będziesz? bo ludzie robią tak, że na obroży ma pięknie iśc, a na szelkachj jest praca i może np. rower ciągnąć czy biegać na długiej lince :)

Posted

kalyna napisał(a):
ekhym to tak z ciekawości ile masz latek?

29

kalyna napisał(a):
I piękne szelki ma Tobra :) to tylko na spacery czy do biegania przy rowerze jej zakładać będziesz? bo ludzie robią tak, że na obroży ma pięknie iśc, a na szelkachj jest praca i może np. rower ciągnąć czy biegać na długiej lince :)

Dzięki ;) I na spacery i do biegania :) To zależy od mojego nastroju co jej zakładam. Raz łańcuszek, raz szelki... A gratis do szelek i smyczki dostałam obrożę, także mam jeszcze większy wybór ;)

Posted

Ty stara dupo :D

:mad:
Ja się pochwaliłam, to Wy też możecie ;)

A Monachium mozesz nawiedzic jak bedziesz u rodzinki :siara:

Tylko, że nadal nie wiem kiedy to będzie ;(

Posted

kalyna napisał(a):
wow to teraz Tora zacznie się stroić :D
a to Ty młodziutka jesteś :)

W końcu panienka powinna się stroić :D
Dzięki ;) A myślałaś, że ile mam??