Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, *Magda* napisał:

Fabian trochę młodszy niż Theodor, więc wiesz :P

A tak w ogóle, to dziś była też wizyta u laryngologa. Jeden drenaż z ucha wypadł :/ I to z lewego, tego które najczęściej miało zapalenie :( Na tę chwilę dostaliśmy krople do nosa i specjalny balonik do nadmuchiwania nosem. Chodzi o to żeby oczyścić nos/uszy, a balonik ma spowodować ciśnienie, które będzie "odblokowywać" zatkane ucho. Jesli to nie pomoże i przy kolejnej wizycie (za 3 miesiące), będzie miał stan zapalny, to czeka nas ponowny zabieg jaki miał w styczniu, pod narkozą :/

Oj biedny Theoś ;(

Oby sie poprawiło przez te 3 miesiące ;)

Posted
2 minuty temu, *Magda* napisał:

Oby, bo już jestem przerażona na samą myśl, że znowu mam patrzeć jak go usypiają, a potem jak on się wybudza mdleje.gif

Nie zazdroszczę takich atrakcji :/

Bedzie dobrze ! musi być ;)

Posted
2 minuty temu, dOgLoV napisał:

Nie zazdroszczę takich atrakcji :/

Bedzie dobrze ! musi być ;)

Pamiętam jak wtedy bałam się, że ze stresu zacznę rodzić :/

Jutro rano odbieramy balonik z apteki i będziemy ćwiczyć "dmuchanko" :D

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Pamiętam jak wtedy bałam się, że ze stresu zacznę rodzić :/

Jutro rano odbieramy balonik z apteki i będziemy ćwiczyć "dmuchanko" :D

Ty lepiej poćwicz z Bodzianem dmuchanko a nie dziecko w to wciągasz :P

• Upvote 1
Posted

Ja też :D

Tylko nie wiem jak mam w takim razie to trzecie dziecko zrobić :D

Tak swoją drogą to dziś jak byłam z młodym u laryngologa, to była dziewczyna (25-27lat) z 3 dzieci i kolejne w brzuchu :/ Najstarsze miało jakieś 3-4 latka, potem taki dzieciaczek maks 2 letni i kolejne dziecko jeszcze w nosidełku, a tu już z brzuchem była :/ Więc domyślam się, że zaszła zaraz po okresie popołogowym :/

Posted
2 minuty temu, *Magda* napisał:

Ja też :D

Tylko nie wiem jak mam w takim razie to trzecie dziecko zrobić :D

Tak swoją drogą to dziś jak byłam z młodym u laryngologa, to była dziewczyna (25-27lat) z 3 dzieci i kolejne w brzuchu :/ Najstarsze miało jakieś 3-4 latka, potem taki dzieciaczek maks 2 letni i kolejne dziecko jeszcze w nosidełku, a tu już z brzuchem była :/ Więc domyślam się, że zaszła zaraz po okresie popołogowym :/

jeszcze chcesz trzecie ? :P

masakra :/ ale ja też widziałam laske miała może z 30 lat i miała 4rke dziecki , przejeb...e :/ jedno uciekało , drugie za nim , trzecie na rękach czwarte w gabinecie hahahaha chyba bym oszalała :P

Posted
3 minuty temu, dOgLoV napisał:

W sumie to zazdroszcze bo ja nawet na drugie nie mam co liczyć 

Chcę, to nie znaczy, że będę miała :P

Oj tam, może jednak Sebek się "zapomni" :D

Posted
1 minutę temu, dOgLoV napisał:

Oj nie dziewczyny , On bedzie uważał :P znam go dobrze :P jak On powie że Nie to Nie i nie ma innej opcji ;)

Dolej mu do piwa czegoś i go zgwałć jak będziesz mieć dni płodne :D

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Dolej mu do piwa czegoś i go zgwałć jak będziesz mieć dni płodne :D

Buahahahhaahahahaha nie no aż w takiej desperacji to ja nie jestem :P

Posted

Dzieci mi dorastają placze.GIF

Dziś Nathan przespał całą noc bez karmienia. Jak jadł wczoraj chwilę po 19, to owszem, obudził się o 3:40, ale pokręcił się, przykrył buzię pieluchą i zasnął ponownie. Obudził się dopiero dziś o 7 rano i dopiero wtedy go karmiłam ;) Nie wiem czy to jednorazowy incydent czy już mu tak zostanie?! Fakt jest taki, że 2 miesiące temu też z dnia na dzień (a raczej a nocy na noc :P) zaczął budzić się tylko na jedno karmienie w nocy :) Poza tym, od zeszłego tygodnia wprowadzam mu nowe pokarmy i wczoraj np. zjadł już dość dużą jak na takiego maluszka porcję ziemniaka z marchewką :) Przez to też wczoraj (i dziś również) po obiadku nie dostał już butelki mleka :P Być może jest bardziej syty i dlatego też nie obudził się w nocy?! Zobaczymy co będzie dzisiaj :)

No i Theodor też robi się już bardziej samodzielny :) Dziś np. zrobił mi awanturę, bo odkurzałam, a on chciał to zrobić :D No i musiałam dziecku oddać odkurzacz ;) Poodkurzał mi jedno pomieszczenie i korytarz ;) Oczywiście, trzeba było po nim trochę poprawić, ale jak na 4-ro latka, to posprzątał całkiem dobrze :)

Posted

Magda to niedługo bedziesz mogła iść na emeryturę :D

Mi Fabian bardzo szybko zaczął przesypiać całe noce bez pobudek na butle , teraz w ogóle nie pije juz mleka rano tylko Sebek mi go psuje bo miał teraz nocki i jak wracał to ja wychodziłam , jak mlody sie budził kolo 6 to dawał mu butle żeby jeszcze pokimał trochę :/ 

Posted

Aguś, ale akurat butla mleka o 6 rano, to u nas norma z Theodorem. On do dziś jak się budzi, to pierwsze co robi, to pije mleko :P To mi akurat nie przeszkadza, że rano jest butelka mleka :D Nawet mnie to cieszy, że tak lubi mleczko i pierwsze o co prosi po przebudzeniu, to jest mleko :)