panbazyl Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Ja nigdy nie lubiłam deszczu :eviltong: sam deszcz mi nie przeszkadza ale nienawidzę dotyku mokrych ubrań, jak mi sie wszystko przylepia do ciała :shake: brrrrr to tak jak ja. Quote
Oscar Patric Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='magdabroy']3 banany (mogą być już takie z czarnymi kropkami na skórce) 1 cytryna 2 łyżki cukru 1/2 tabliczki czekolady 2 torebki cukru waniliowego 250ml śmietany (min.30%) owoce z puszki (ananas, maliny lub mandarynki) 2 łyżki rumu (niekoniecznie) szczypta soli Obieramy banany i miksujemy. Do bananów dodajemy 1 torebkę cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, rum i sok z połowy cytryny. Ponownie miksujemy. Osobno ubijamy śmietanę z 1 torebką cukru waniliowego. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Do miski z puree bananowym dodajemy bitą śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy pianę z białek i też dalikatnie mieszamy. Ważne! Bitą śmietanę i pianę z białek dajemy do miski z bananami, a nie odwrotnie. Chodzi o to, że te puszyste składniki mają być na górze, a potem delikatnie wymieszane z resztą ;) Przekładamy mus do miseczek i nakrywamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na min. 1h. Dekoracja: na mus dajemy kilka owoców z puszki (ja dałam maliny) i posypujemy startą na tarce czekoladą ;) Smacznego :loveu: Witanko :) Ja skorzystam z przepisu,bo mam ogromną słabość do łakoci:loveu: pozdrawiamy cieplutko:) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 unikatowydiament napisał(a): Witanko :) Ja skorzystam z przepisu,bo mam ogromną słabość do łakoci:loveu: pozdrawiamy cieplutko:) Witam ;) Ja od kilku tygodni też :loveu: Ale ograniczam, żeby nie zaszkodzić sobie ani Teodorkowi :loveu: Quote
Pestka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5518.jpg O cholera! Świetny ten owczar! I ten kolor! :loveu: Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Pestka napisał(a):http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5518.jpg O cholera! Świetny ten owczar! I ten kolor! :loveu: Dziękuję bardzo :buzi: Quote
Pestka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 magdabroy napisał(a):Dziękuję bardzo :buzi: Jakiś czas temu zmarła moja dziesięcioletnia suka ONa i strasznie mnie kręcą te psy, ale teraz jakoś nie mogłabym mieć kolejnego, chociaż powiem Ci, że zawsze podobały mi się psy o takim umaszczeniu jak ma Twój i ta czarna mordka :loveu: Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Pestka napisał(a):Jakiś czas temu zmarła moja dziesięcioletnia suka ONa i strasznie mnie kręcą te psy, ale teraz jakoś nie mogłabym mieć kolejnego, chociaż powiem Ci, że zawsze podobały mi się psy o takim umaszczeniu jak ma Twój i ta czarna mordka :loveu: Przykre, ja nasze psiaki odchodzą :( Już tak pokrótce looknęłam w Twoją galerię ;) Ale całą przejżę innego dnia, bo troszkę stron jest do przeglądania ;) JA póki co jestem wierna ONkom i narazie, żadna rasa z nimi nie wygra :loveu: Quote
Pestka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 magdabroy napisał(a):Przykre, ja nasze psiaki odchodzą :( Już tak pokrótce looknęłam w Twoją galerię ;) Ale całą przejżę innego dnia, bo troszkę stron jest do przeglądania ;) JA póki co jestem wierna ONkom i narazie, żadna rasa z nimi nie wygra :loveu: Ja sobie na pewno kiedyś sprawię ONa, na to nie ma siły, ale napewno nie w najbliższym czasie ; ) Quote
łamAga Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Pestka jak wciskam linka do twojej galerii to mi bład wyskakuje :roll: Quote
Pestka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Pestka jak wciskam linka do twojej galerii to mi bład wyskakuje :roll: Poprawiłam, powinno być OK ;) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 dOgLoV napisał(a):Pestka jak wciskam linka do twojej galerii to mi bład wyskakuje :roll: Już poprawiła linka ;) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Byliśmy na spacerze w lesie ;) Przeszliśmy całe jezioro do okoła, a do małych nie należy ;) No i zafundowałam Torce kąpiel :oops: Rzuciałam patyka, a ona głupiutka skoczyła z pomostu prosto do wody na głębokość ponad 1m. Po jej minie wnioskuję, że myślał, że będzie tam płytko, ale się przeliczyła :evil_lol: Dobrze, że byla w szelkach, to łatwo było ją wyciągnąć na brzeg ;) W łańcuszku prędzej bym ją udusiła niż wyciągnęła :roll: Quote
Ada_Mirra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Witaj :D Owczarusia :loveu: mizianka dla Niej ;) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Ada_Mirra napisał(a):Witaj :D Owczarusia :loveu: mizianka dla Niej ;) Witam w galerii ;) Teraz Tora śpi po spacerku, ale potem ją wymiziam od Ciebie :) Quote
Kaaasia Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 dOgLoV napisał(a):U nas też jest strasznie zimno i do tego ten deszcz , gdyby nie padalo to bysmy na spacer poszli , juz sie chodzilo jak było -19 i śniegu po kolana , wtedy to było wariactwo , tarzalam sie z Neronem w sniegu :evil_lol: super :multi: ale w deszczu sie taplać nie będziemy :evil_lol: Niestety pogoda nas nie rozpieszcza zwłaszcza w weekendy :shake:. Mimo deszczu my na spacer się wybraliśmy i Oli wybiegany, nosił sobie drzewo i pluskał w Wiśle :evil_lol: . Teraz śpi i nawet jedzonko go nie interesuje :cool3: Quote
Vilena Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Witajcie :) Jak samopoczucie Madziu? Pozdrowienia z deszczowego Bielska ;) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Vilena napisał(a):Witajcie :) Jak samopoczucie Madziu? Pozdrowienia z deszczowego Bielska ;) Cześć Vilenko :) Tak rzadko do nas zaglądasz :( Samopoczucie wyśmienicie :multi: Odkąd siedzę na chorobowym, to zapomnialam o bólach głowy i (odpukać) dzidziuś daje mi spać już kilka nocy z rzędu :) U mnie też już deszcz :( Zdążyliśmy pojechać z Torą do lasu, nad jezioro, a jak wracaliśmy do auta, ta zaczynało padać :mad: Quote
łamAga Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 My własnie wróciliśmy ze spacerku , lało jak nie wiem ale stwierdzilam ze raz na kiedys moge sie poswiecic dla dobra psów :lol: co prawda sobie nie pobiegały bo bloto bylo niesamowite ale co sie przeszły to sie przeszły ;) super ze Teoś pozwala Ci sie wyspać :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 dOgLoV napisał(a):My własnie wróciliśmy ze spacerku , lało jak nie wiem ale stwierdzilam ze raz na kiedys moge sie poswiecic dla dobra psów :lol: co prawda sobie nie pobiegały bo bloto bylo niesamowite ale co sie przeszły to sie przeszły ;) super ze Teoś pozwala Ci sie wyspać :loveu::loveu::loveu::loveu: Jakie poświęcenie dla psiaków :evil_lol: Mam nadzieję, że mu się teraz nie odmieni ;) Quote
bira Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 I nie zrobiłam dzisiaj deseru... A wszystkie składniki nawet miałam. Odkurzacz mi przeszedł na tamten świat, więc pojechaliśmy do centrum i w żadnym sklepie nie znalazłam fajnego odkurzacza. W media oszałamiający wybór 10 sztuk... Zamówiłam przez neta w końcu, ale pewnie dopiero w środę przyjdzie. N nic, najwyżej będę głowę odwracać ;-) I wieczorem zmywarka zdechła......... No już mam dość. Więc na deser już mi chęć przeszła. Seban z Ingusa mufinki z papierka upiekli ;-) Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 bira napisał(a):I nie zrobiłam dzisiaj deseru... A wszystkie składniki nawet miałam. Odkurzacz mi przeszedł na tamten świat, więc pojechaliśmy do centrum i w żadnym sklepie nie znalazłam fajnego odkurzacza. W media oszałamiający wybór 10 sztuk... Zamówiłam przez neta w końcu, ale pewnie dopiero w środę przyjdzie. N nic, najwyżej będę głowę odwracać ;-) I wieczorem zmywarka zdechła......... No już mam dość. Więc na deser już mi chęć przeszła. Seban z Ingusa mufinki z papierka upiekli ;-) No to miałaś ciekawy dzień :crazyeye: Najgorsze, jak wszystko odmawia posłuszeństwa :roll: Może innego dnia będziesz miała więcej chęci na deser ;) Quote
Vilena Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 magdabroy napisał(a):Cześć Vilenko :) Tak rzadko do nas zaglądasz :( Samopoczucie wyśmienicie :multi: Odkąd siedzę na chorobowym, to zapomnialam o bólach głowy i (odpukać) dzidziuś daje mi spać już kilka nocy z rzędu :) U mnie też już deszcz :( Zdążyliśmy pojechać z Torą do lasu, nad jezioro, a jak wracaliśmy do auta, ta zaczynało padać :mad: Zaglądam tutaj prawie codziennie w oczekiwaniu na zdjęcia. Tylko czasami nie wiem o czym rozmawiacie więc nic nie piszę ;) Cieszę się, że dziudziuś daje Ci fory! Powiedz mu, że ciocia Vilenka jest z niego dumna :D Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Vilena napisał(a):Zaglądam tutaj prawie codziennie w oczekiwaniu na zdjęcia. Tylko czasami nie wiem o czym rozmawiacie więc nic nie piszę ;) Cieszę się, że dziudziuś daje Ci fory! Powiedz mu, że ciocia Vilenka jest z niego dumna :D No kurcze, ciągle jakieś nowe foty wrzucam :mad: Jutro też coś będzie ;) Powiem mu, powiem :) Teraz tradycyjnie jak ja chcę iść spać, to on urzadza sobie boisko w moim brzuchy :evil_lol: Quote
łamAga Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 magdabroy napisał(a):Jakie poświęcenie dla psiaków :evil_lol: Mam nadzieję, że mu się teraz nie odmieni ;) Oj wielkie poswiecenie , kurtkę mialam tak przemoczoną że nie potrafilam jej sciagnąć o spodniach nie wspomne :evil_lol: Neron do teraz wysycha a mama caly czas narzeka że czuć mokrym psem :evil_lol: Quote
Recommended Posts