Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda, że niektóre mamy nie mają takiego podejścia..:( tylko jak są w domu, to też opiekunka, bo odpoczywa.. cóż.. może potem będą żałować, bo dzieci rosną bardzo szybko. .

Posted

Myślę Ola, że to dużo zależy od tego kiedy i jak bardzo chciało się dziecko. Dla mnie potomek, to jest to, po co w ogóle zakładałam rodzinę. Od zawsze wiedziałam, że dzieci mieć będę i już. Do tego, moja mama pracowała w domu, więc ja nie znam czegoś takiego jak przedszkole. Dla mnie jest normalne, że mama jest w domu z dzieckiem. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś obcy siedział z moim dzieckiem, bo ja chcę odpocząć. To jest MOJE dziecko i do mnie na pierwszym miejscu należy opieka nad nim, a nie podrzucać go komuś, bo ja sobie coś tam chcę zrobić. Jak pojawia się dziecko w rodzinie, to priorytetem dla rodziców powinno być właśnie ono ;)

Ja rozumiem, że są wyjątkowe sytuacje, jakieś wesele, pogrzeby itp., że wtedy lepiej dziecko zostawić u kogoś/z nianią. Ale w codziennym życiu, jeśli rodzice są w domu, to oni powinni zajmować się własnym dzieckiem, a nie ktoś inny ;)

Posted

Jak sobie przypomnę pierwszy raz jak go zostawiałam u niani, na godzinę, to ze łzami w oczach :(

Ale w Polsce, jak zasypiał wieczorem, to zostawała z nim teściowa, a my na browarka :) Wtedy nie było problemu.

Choć jak teściowa szła z nim sama na spacer, to troszkę mnie serducho kuło :/

Niedługo się okaże ;)

Dziękuję :)

Śliczne :)

Ile ma miesięcy?

on jest duży, ale 4 października skończył dopiero miesiąc

Posted

Wszystko się okaże w styczniu ;)

U Theodora się sprawdziło, bo na 2 miesiące przed porodem ważył 2200g i wtedy lekarka powiedziała, że będzie ważył ponad 4kg :)

Marta, żebyś się nie zdziwiła :P

Posted

To ja mialam ze 4 kilo chyba i 61 cm :D

Teoretycznie, to takie 4 kg i 61 cm jest łatwiej urodzić, bo waga rozchodzi się na dłuższe ciałko :P

Podwójne gender? :lol:

Nie ma takiej opcji :P

Posted

heloł Magdziorek :)

Hej, Magdo :D

Jak się czujesz?

Hejka Laski :D

Rano czułam się całkiem dobrze ;) Po obiedzie zaliczyłam 3h drzemki whistle.gif A teraz coś mnie dymka boli i chyba bez tabletki się nie obejdzie :(