Aleksa. Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Szkoda, że niektóre mamy nie mają takiego podejścia..:( tylko jak są w domu, to też opiekunka, bo odpoczywa.. cóż.. może potem będą żałować, bo dzieci rosną bardzo szybko. . Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Myślę Ola, że to dużo zależy od tego kiedy i jak bardzo chciało się dziecko. Dla mnie potomek, to jest to, po co w ogóle zakładałam rodzinę. Od zawsze wiedziałam, że dzieci mieć będę i już. Do tego, moja mama pracowała w domu, więc ja nie znam czegoś takiego jak przedszkole. Dla mnie jest normalne, że mama jest w domu z dzieckiem. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś obcy siedział z moim dzieckiem, bo ja chcę odpocząć. To jest MOJE dziecko i do mnie na pierwszym miejscu należy opieka nad nim, a nie podrzucać go komuś, bo ja sobie coś tam chcę zrobić. Jak pojawia się dziecko w rodzinie, to priorytetem dla rodziców powinno być właśnie ono ;) Ja rozumiem, że są wyjątkowe sytuacje, jakieś wesele, pogrzeby itp., że wtedy lepiej dziecko zostawić u kogoś/z nianią. Ale w codziennym życiu, jeśli rodzice są w domu, to oni powinni zajmować się własnym dzieckiem, a nie ktoś inny ;) Quote
Aleksa. Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 I ja tez tak myślę :) ale nie mogę przecież komuś tego powiedzieć, bo równie dobrze może mi powiedzieć, że to nie moja sprawa, nie moje dziecko. :/ Quote
mar....ka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Jak sobie przypomnę pierwszy raz jak go zostawiałam u niani, na godzinę, to ze łzami w oczach :( Ale w Polsce, jak zasypiał wieczorem, to zostawała z nim teściowa, a my na browarka :) Wtedy nie było problemu. Choć jak teściowa szła z nim sama na spacer, to troszkę mnie serducho kuło :/ Niedługo się okaże ;) Dziękuję :) Śliczne :) Ile ma miesięcy? on jest duży, ale 4 października skończył dopiero miesiąc Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 on jest duży, ale 4 października skończył dopiero miesiąc No to nie wygląda na takiego młodziaka :) Quote
mar....ka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 duży się urodził- 3810 i 59 długi. Teraz to pewnie koło 6 waży, na zdjęciach zawsze dzieciaczki większe się wydają :) Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Eeeeeeeeeee, to lżejszy niż mój Theodor :P On miał 4200g i 54cm :) Quote
mar....ka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 ło matko olbrzym, moje dzieci kruszynki. Ciesz się, że cesarkę miałaś hehe (chyba nie pomerdałam sobie) Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Nie pomerdałaś ;) Cesarkę miałam, bo młody nie zamierzał się obrócić, a ja nie miałam ochoty na poród pośladkowy :/ Quote
mar....ka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 pewnie niunia (wg większości :P) też będzie spora Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Wszystko się okaże w styczniu ;) U Theodora się sprawdziło, bo na 2 miesiące przed porodem ważył 2200g i wtedy lekarka powiedziała, że będzie ważył ponad 4kg :) Marta, żebyś się nie zdziwiła :P Quote
angineuuka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 To ja mialam ze 4 kilo chyba i 61 cm :D Quote
*Magda* Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 To ja mialam ze 4 kilo chyba i 61 cm :D Teoretycznie, to takie 4 kg i 61 cm jest łatwiej urodzić, bo waga rozchodzi się na dłuższe ciałko :P Podwójne gender? :lol: Nie ma takiej opcji :P Quote
angineuuka Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 No też mi się wydaje ;) ale nie wiem, nie rodzilam :p Quote
*Magda* Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 heloł Magdziorek :) Hej, Magdo :D Jak się czujesz? Hejka Laski :D Rano czułam się całkiem dobrze ;) Po obiedzie zaliczyłam 3h drzemki A teraz coś mnie dymka boli i chyba bez tabletki się nie obejdzie :( Quote
marta1624 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Hejka :) Oj, biedna :( Zdrowiej głowo! Quote
*Magda* Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Hej Marta :) Wzięłam apap i już mi lepiej ;) Teraz czekam, aż mąż przywiezie mi kebaba :D Quote
Guest TyŚka Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Tez zjadłabym kebaba! :) I zdrówka dla Ciebie! Quote
Recommended Posts