*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 daleko masz do granicy? Niemiecko-polskiej? To jakieś 700km :/ Bo do holenderko-niemieckiej, to jakieś nie całe 10km :) Quote
mar....ka Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 toż Cię wywiało, miałam nadzieję, że Jesteś niżej i bardziej na wschód, bliżej mnie Quote
*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 toż Cię wywiało, miałam nadzieję, że Jesteś niżej i bardziej na wschód, bliżej mnie Ano wywiało :/ Mam prawie 1000km do domu rodzinnego :( Kiedyś mój mąż pracował w Monachium, to miał "blisko" i był co weekend w PL ;) Ale 12 lat temu moja koleżanka z podstawówki ściągnęła nas do Holandii i już zostaliśmy w tych rejonach ;) Z tą różnicą, że zamieszkaliśmy po roku w DE, a w NL tylko pracujemy ;) Quote
*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 O, super wieści! :) Wiem Marta :) Quote
Aleksa. Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Raczej nie polecę.. Szkoda tylko, że nagle każdy się wykreca od robienia wigilii u siebie. Taka lipa. ..znowu świta jak nie święta. Poszukam zwierzaków pewnie do opieki na ten czas Quote
*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Ola, ale masz 2 miesiące czasu. Może znajdziesz na fb czy gdzieś indziej kogoś kto jedzie w tamtą stronę i za nie wielkie pieniądze by Cię zabrał? Szkoda mi Ciebie, jak pomyślę, że kolejne święta masz spędzić tylko z siostrą :( Quote
Ania :) Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Magda, super wieści :) Ja 2 lata temu spędziłam wigilię bez mamy, fakt z rodziną, ale bez niej i to były najgorsze święta.. Nie wyobrażam sobie Wigilii nie spędzić z mamą, możemy być sami bez rodziny, ale najważniejsze jest, żeby ona była. Także Ola bardzo współczuję... Quote
*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Aniu, ja 8 lat temu, po raz pierwszy nie pojechałam na święta do domu. Jakiś czas później, okazało się, że to były ostatnie święta mojej mamy :( Nigdy sobie tego nie wybaczyłam, że nie spędziłam tych świąt z w rodzinnym domu, z mamą :( Dlatego też, rok temu, na ostatnią chwilę zdecydowaliśmy się, że jedziemy. Choć cały czas było mówione, że nie przyjedziemy, bo miałam nie dostać urlopu. Wręcz wyprosiłam moją szefową o wolne i pojechaliśmy :) Ale w tym roku, w 7-mym miesiącu ciąży, ciężko będzie mi pojechać 1000km w jedną stronę :/ Quote
Ania :) Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Magda, przykro mi :( Jeśli jest okazja, że bliscy mogą przyjechać to najważniejsze, że będziecie wszyscy razem :) Quote
*Magda* Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 Magda, przykro mi :( Jeśli jest okazja, że bliscy mogą przyjechać to najważniejsze, że będziecie wszyscy razem :) Dzięki ;) To nadal boli, ale muszę z tym żyć! Nie przyjedzie cała familia, ale jej zdecydowana większość, więc to mnie bardzo cieszy :) Sami też poświęcają inną część rodziny, bo się z nimi nie zobaczą jak było co roku :P No ale raz na kilka lat chyba mogą ;) Quote
Aleksa. Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Ja jestem silna! dam radę :) Na pocieszenie może ta Wigilia będzie lepsza, bo w tamtą miałam grypę żołądkowa :P Quote
mar....ka Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Ja jestem silna! dam radę :) Na pocieszenie może ta Wigilia będzie lepsza, bo w tamtą miałam grypę żołądkowa :P No musi być :) To Ty międzynarodowa Jesteś, Polka mieszkająca w Niemczech, pracująca w Holandii :) Quote
*Magda* Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 To Ty międzynarodowa Jesteś, Polka mieszkająca w Niemczech, pracująca w Holandii :) A do tego mówiąca po angielsku :D Quote
*Magda* Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Takie ochraniacze do łóżeczka właśnie kupiłam: Quote
Aleksa. Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Uwielbiam takie szykowanie rzeczy dla dzidzi :D Quote
*Magda* Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 Przepiękne <3 Jakie śliczne <3 Dzięki :) Uwielbiam takie szykowanie rzeczy dla dzidzi :D Ja też uwielbiam :D Aż mi troszkę smutno, że praktycznie wszystko mam i nie bardzo mam co kupować :( Quote
Guest TyŚka Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Zawsze mozesz coś dokupić, na pewno się przyda :p Quote
*Magda* Posted October 13, 2015 Author Posted October 13, 2015 O jakie cudo <3 Ja chcę :lol: To zrób se dziecko :D Zawsze mozesz coś dokupić, na pewno się przyda :P Justynko, problem w tym, że już teraz mam dużo więcej niż jest potrzeba :P Quote
Aleksa. Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Kurde, też chce dziecko hahahha :D takie małe :p W sumie wszystkie umiejętności w opiece nad dzieckiem zdobyłam :P Quote
Recommended Posts