Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marta1624']No to trochę roboty ;) Ja koło schodów szykuję tynk mozaikowy albo kamień, bo tapety mi się już znudziły (całe mieszkanie w tapetach mieliśmy).

Tynk mozaikowy bardzo mi się podoba, ale Bogdan go nigdy nie kładł :shake:

[quote name='agaciaaa']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/album2/DSC_6565_zpsa20143fe.jpg Tora przybij pionę :lol::lol:

Tak prawie :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Tynk mozaikowy bardzo mi się podoba, ale Bogdan go nigdy nie kładł :shake:

[/QUOTE]

Jak ja mam go położyć, to i Bogdan da radę ;) Ja jeszcze nad strukturalnym myślałam, ale podobno ciężko położyć ;)

Posted

[quote name='marta1624']Jak ja mam go położyć, to i Bogdan da radę ;) Ja jeszcze nad strukturalnym myślałam, ale podobno ciężko położyć ;)[/QUOTE]

No to właśnie strukturalny Bogdan położy bez problemu ;)
Kolega chciał położyć mozaikowy w łazience i poległ :diabloti:
Dlatego ja chce żeby dał strukturalny albo tapetę ;) Boję się, że wydamy kasę na ten mozaikowy i dupa z tego wyjdzie :roll:

Posted

mozaikowy to jest taki 'papier ścierny' z wystającymi bubkami, prawda? jeśli tak, to tego nienawidzę :diabloti: bo mieliśmy w poprzednim mieszkaniu taki wynalazek i darł ciuchy, jeśli się oparło o ścianę np. w robionym swetrze z oczkami :roll:

strukturalny też mi się nie podoba z resztą :diabloti: ja lubię proste, gładkie ściany pomalowane lateksową farbą :loveu:

Posted

[quote name='Pani Profesor']mozaikowy to jest taki 'papier ścierny' z wystającymi bubkami, prawda? jeśli tak, to tego nienawidzę :diabloti: bo mieliśmy w poprzednim mieszkaniu taki wynalazek i darł ciuchy, jeśli się oparło o ścianę np. w robionym swetrze z oczkami :roll:

strukturalny też mi się nie podoba z resztą :diabloti: ja lubię proste, gładkie ściany pomalowane lateksową farbą :loveu:[/QUOTE]

Tynk mozaikowy, to takie drobne kamyczki w różnych odcieniach, jednego koloru ;)

Mam farbę lateksową w korytarzu przy łazience i muszę powiedzieć, że farba świetna :)
Ale w korytarzu na schodach, ściana jest tak nie równa, że...samo pomalowanie odpada :roll:
A przy Theosiu nie mogę postawić rusztowania i będzie ono stało miesiąc (Bogdan będzie robił korytarz prze lub po pracy).
Więc musimy dać coś, co pozwoli nam na zaoszczędzenie czasu ;)

Posted

[quote name='magdabroy']No to właśnie strukturalny Bogdan położy bez problemu ;)
Kolega chciał położyć mozaikowy w łazience i poległ :diabloti:
Dlatego ja chce żeby dał strukturalny albo tapetę ;) Boję się, że wydamy kasę na ten mozaikowy i dupa z tego wyjdzie :roll:[/QUOTE]

To może zaryzykuje z tym strukturalnym... No szkoda utopić kasę na mozaikowy jeśli efekt byłby niewidoczny :roll:

Posted

[quote name='marta1624']To może zaryzykuje z tym strukturalnym... No szkoda utopić kasę na mozaikowy jeśli efekt byłby niewidoczny :roll:[/QUOTE]

No właśnie: trzeba liczyć siły na zamiary :)

Posted

[quote name='magdabroy']No właśnie: trzeba liczyć siły na zamiary :)[/QUOTE]

Ja się bałam strukturalnego bo mnie w sklepie nastraszyli że się tak łatwo nie da, a i ja w życiu czegoś takiego nie robiłam. Ale mój tata umie kłaść taki mozaikowy, tylko na dworze na fundamencie, to może i strukturę położy ;)

Posted

[quote name='magdabroy']No to jak Twój tata kładł, to Ty nie masz się czego bać ;)[/QUOTE]

Mam nadzieje ;) Bo kamień planowaliśmy na kominie, a nie chcę całego domu "wykamieniować" :)

Posted

[quote name='agutka']remonty są fajne ;) najbardziej uwielbiam efekt końcowy ;)[/QUOTE]

No tak, efekt końcowy najlepszy ;) Ale ile trzeba przy tym się napocić :diabloti:

Ok, ja się zawijam :hand:

Posted

no to dobranoc ;)
ten tynk pogooglowałam i jednak to nie było to, co darło ubranie :diabloti: to był taki hm... gips o strukturze ostrego pilnika do pazurów w powiększeniu :diabloti: wystawały pojedyncze bubki i można się było o to podrzeć, a ten tynk mozaikowy to jednak co innego :)

Posted

dobry, ja mam na zewnątrz takiego baranka co krzywdę może zrobić :diabloti: ale jest to baranek niezniszczalny , dzieciaki jak przychodziły to piłką po ścianie, kamieniem czy innym niszczącym narzędziem a baran bez wgniecenia przez dobre 13 lat ;)

Posted

Hejka, hejka :)

A ja jakaś niedorobiona jestem :roll: Spać mi się chce itp. :roll:
To pewnie ta pogoda, bo szaro za oknem :(

Poszłam dziś zgłosić do urzędu pracy, że znikam na 2 tyg. :) Theoś zrobił pani porządki w biurze: poprzestawiał kosz i zerwał jej jakieś kartki ze ściany :diabloti: A babka go jeszcze pochwaliła, że taki fajny :evil_lol:

Aga, na wystawę przyjadę jako brunetka a nie blondynka :eviltong: A dokładniej, to jako karmelowy brąz, bo farbę już mam ;)

Posted

To cię nie poznają :lol: Pani powiedziała że fajny, a potem patrzyła żebyście szybko wyszli :evil_lol: A Theoś chciał pomóc tylko ;)

U mnie też szaro, w domciu siedzę i nawet z psem na spacer nie idę :roll:

Posted

U mnie lekka poprawa, bo się słońce pokazało :) Ale spać i tam mi się chce :evil_lol:

Marta, my tam byliśmy dosłownie 2 min., a młody już jej gabinet poprzestawiał :evil_lol: Nie chcę widzieć, co by było po pół godzinie :diabloti:

Magda, kąpiel błotna jest fajna :D A piesek jak przeschnie i się w domu wykruszy, to tak fajnie trzeszczy pod nogami :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']

Magda, kąpiel błotna jest fajna :D A piesek jak przeschnie i się w domu wykruszy, to tak fajnie trzeszczy pod nogami :evil_lol:[/QUOTE]

z Patryka się słabo wykrusza, on by wyglądał przez tydzień jak chodzący strup... :roll:
każdą jego błotną eskapadę trzeba natychmiast zmyć,bo później nie wyczeszesz za-cho-le-rę :diabloti: ale go strzygę w końcu we wtorek z tych łoniaków okropnych, będzie milutki :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']U mnie lekka poprawa, bo się słońce pokazało :) Ale spać i tam mi się chce :evil_lol:

Marta, my tam byliśmy dosłownie 2 min., a młody już jej gabinet poprzestawiał :evil_lol: Nie chcę widzieć, co by było po pół godzinie :diabloti:

Magda, kąpiel błotna jest fajna :D A piesek jak przeschnie i się w domu wykruszy, to tak fajnie trzeszczy pod nogami :evil_lol:[/QUOTE]

Trzeba było posiedzieć dłużej :diabloti:

Moja po takich spacerach tak się kruszy, że niekiedy mam piaskownicę w domu :lol:

Posted

[quote name='Pani Profesor']z Patryka się słabo wykrusza, on by wyglądał przez tydzień jak chodzący strup... :roll:
każdą jego błotną eskapadę trzeba natychmiast zmyć,bo później nie wyczeszesz za-cho-le-rę :diabloti: ale go strzygę w końcu we wtorek z tych łoniaków okropnych, będzie milutki :loveu:[/QUOTE]

Jak czytam o tych jego łoniakach, to się cieszę, że mam psa, którego nie trzeba ciachać ;)

[quote name='marta1624']Trzeba było posiedzieć dłużej :diabloti:

Moja po takich spacerach tak się kruszy, że niekiedy mam piaskownicę w domu :lol:[/QUOTE]

Kobieto, ja wczoraj o 21 w łóżku już byłam :eviltong:

Dlatego ja się cieszę, że zostawiam Torę po takich spacerach na dworze i wpuszczam do domu dopiero jak się wykruszy :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Jak czytam o tych jego łoniakach, to się cieszę, że mam psa, którego nie trzeba ciachać ;)

Kobieto, ja wczoraj o 21 w łóżku już byłam :eviltong:

Dlatego ja się cieszę, że zostawiam Torę po takich spacerach na dworze i wpuszczam do domu dopiero jak się wykruszy :evil_lol:[/QUOTE]

Eeee tam dopiero o 21 :evil_lol: Ja moją też niekiedy zostawiam, ale niekiedy mi się pcha do domciu ;)