Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kalyna napisał(a):
:multi: :multi:

dzięki za rady ;)

w sumie to nienawidzę gotować, ale ostatnio coraz bardziej kombinuję... jak nie robię rogaliki to ciasta piekę.. sałatki robię.. teraz czas na pierogi...

Pierniki tez będziemy piec :multi: a raczej mam takie chęci, bo co z tego wyjdzie to się okaże :D :D

Spoko ;)

Jak lubisz boczek i czosnek, to mogę Ci podać przepis na pyszną sałatkę ;) Coprawda mało świąteczna, ale np. na Sylwestra może być ;)

Guest wolfheart
Posted

magdabroy napisał(a):
Macie kilka zdjęć Odorka :)

"ooooo mamciu jakie kolorowe":crazyeye: :evil_lol:

Posted

Angi napisał(a):
podaj mi przepis na tą salatkie jak mozesz, prosze? :D
ptem sobie nadrobie :D

Kaaasia napisał(a):
Ja też poproszę przepis na sałatkę :smile:

Gotuje się ziemniaki w skórkach (1kg), najlepiej takiej samej wielkości, żeby się równo ugotowały ;) Potem obieramy i kroimy na większe kostki ;)
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę wędzony boczek (200g) z cebulą ;) Jak wszystko się zarumieni, to odlewamy tłuszcz, który się wytopił i odstawiamy do ostygnięcia ;)
Jak ziemniaki i boczek z cebulą jest już wystudzony, to dodajemy pieprz i sól, kilka ząbków czosnku (świeżego, przciśniętego przez praskę), majonez i musztardę. Zasada jest taka, że na każdą łyżkę majonezu, dajemy łyżeczkę musztardy ;)
Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki, żeby było zimne :)

Smacznego!

marta.k9080 napisał(a):
"ooooo mamciu jakie kolorowe":crazyeye: :evil_lol:

Dokładnie :D

Posted

musi być dobre, za jakiś czas spróbuję :D

wiem, ze są fejsbukowe cioteczki tutaj obecne... mam nadzieję że ty mamo się nie obrazisz jak tutaj wkleję?
[h=5]Głosujemy na schronisko PSITUL MNIE, czwarty komentarz od góry(mój komentarz), trzeba komentarze rozwinąć :) i tylko dać LUBIE TO! do wygrania są obroże!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=382084841878988&set=a.310165302404276.75880.217815658305908&type=1&theater[/h]

Posted

Angi napisał(a):
musi być dobre, za jakiś czas spróbuję :D

wiem, ze są fejsbukowe cioteczki tutaj obecne... mam nadzieję że ty mamo się nie obrazisz jak tutaj wkleję?
Głosujemy na schronisko PSITUL MNIE, czwarty komentarz od góry(mój komentarz), trzeba komentarze rozwinąć :) i tylko dać LUBIE TO! do wygrania są obroże!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=382084841878988&set=a.310165302404276.75880.217815658305908&type=1&theater

Bardzo dobra :loveu: Ja daję bardzo dużo czosnku, bo go uwielbiam :loveu: Można ją jeść samą, a także do mięsa (np. z grilla) ;)

Nie obrażę się :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Jak lubisz boczek i czosnek, to mogę Ci podać przepis na pyszną sałatkę ;) Coprawda mało świąteczna, ale np. na Sylwestra może być ;)

kocham czosnek :loveu: :loveu: :loveu:

a sałatkę wypróbuję ;) na pewno ;)

Posted

hejka ;)

Ja kiedyś święta lubiła, czlowiek jak był młodszy inaczej do nich podchodził , bardziej się cieszył , a teraz , to taki bardziej obowiązek niż przyjemność :shake:

Posted

dOgLoV napisał(a):
hejka ;)

Ja kiedyś święta lubiła, czlowiek jak był młodszy inaczej do nich podchodził , bardziej się cieszył , a teraz , to taki bardziej obowiązek niż przyjemność :shake:

Hejka ;)

Ja tam mam dużo przyjemności ze świąt :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Prawie :) Był taki zachwycony, że nic do niego nie docierało :D

sie dziwisz , zabawka w kolorach tęczy a Ty byś chciała żeby dziecko Cię słuchało :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):
sie dziwisz , zabawka w kolorach tęczy a Ty byś chciała żeby dziecko Cię słuchało :evil_lol:

No bo powinno :mad: Mama jest najważniejsza :evil_lol:

Posted

dOgLoV napisał(a):

mamusie ma 24h na dobę :eviltong:

Czasem ma wrażenie, że doba trwa dłużej :roll:

Coś się moje maleństwo ze spaniem przestawia :roll: Zawsze robił sobie 3 drzemki po pół godziny w ciągu dnia ;) A w tym tygodniu, śpi tylko 2x w dzień :roll: