Izabela124. Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/DSC_8496.jpg fajna fotka, Theoś chociaż musiał dotknąć kotka :D Quote
*Magda* Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Izabela124. napisał(a):http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/Album/DSC_8496.jpg fajna fotka, Theoś chociaż musiał dotknąć kotka :D On go łapie za sierść, tylko na zdjęciu tego tak nie widać :roll: panbazyl napisał(a):to co - ja dzieńdobruję???? to raczej południuję :) Dziś u mnie będzie krwawy dzień podawania kotom tabletek od robali.... bo moje koty gryzą, plują i drapią przy tej okazji. Psy są za to bardzo grzeczne. ale koty.... a wet nie miał nic poza tabletami.... Dobry wieczór :) I jak, bardzo krwawo było? biscuit napisał(a):obiecany bannerek ;) Dziękuję :buzi: Ty$ka napisał(a):Dobry wieczór, Kochani :loveu: dOgLoV napisał(a):dobry wieczór ;) Dobry wieczór :) Quote
kalyna Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 woooow u Was już tak świątecznie?? :crazyeye::crazyeye: Teodorek ma fajnie, ze krążą koło niego takie 2 kudłacze... jak będzie chodził do przedszkola to powie, ze jego pół rodziny jest goła a drugie pół owłosiona :evil_lol: Quote
*Magda* Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 kalyna napisał(a):woooow u Was już tak świątecznie?? :crazyeye::crazyeye: Teodorek ma fajnie, ze krążą koło niego takie 2 kudłacze... jak będzie chodził do przedszkola to powie, ze jego pół rodziny jest goła a drugie pół owłosiona :evil_lol: Miesiąc do świąt, więc trzeba się było nastawić światecznie :D :evil_lol: Quote
łamAga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 coraz bliżej świeta , coraz bliżej świeta :evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 dOgLoV napisał(a):coraz bliżej świeta , coraz bliżej świeta :evil_lol: i nowa reklama coca coli :( Quote
łamAga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Angi napisał(a):i nowa reklama coca coli :( nie widziałam , nie ogladam tv , ewentualnie od czasu do czasu TLC Quote
*Magda* Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 dOgLoV napisał(a):coraz bliżej świeta , coraz bliżej świeta :evil_lol: Angi napisał(a):i nowa reklama coca coli :( Ja już się nie mogę doczekać tych świąt :) Ja chcę do Polski :placz: Jeszcze 3 tyg. i 2 dni :roll: Quote
łamAga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 magdabroy napisał(a):Ja już się nie mogę doczekać tych świąt :) Ja chcę do Polski :placz: Jeszcze 3 tyg. i 2 dni :roll: szybko przeleci :calus: milej nocki ja uciekam spać :) Quote
łamAga Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Angi napisał(a):pa pa pa :loveu: dobrej nocki! dziekuje , wzajemnie ;) Quote
*Magda* Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Angi napisał(a):a ja nie chce świąt... Dlaczego? Dobranoc Aguś :) Quote
angineuuka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 w skrócie powiem tak : są dla mnie sztuczne :) Quote
*Magda* Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Angi napisał(a):w skrócie powiem tak : są dla mnie sztuczne :) A ja lubię święta za sam fakt, że wtedy każdy w rodzinie ma czas, żeby się spotkać, pogadać, posiedzieć razem... W innych terminach jest nam trudno :( A w święta zawsze wszyscy mają czas :multi: Quote
angineuuka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 magdabroy napisał(a):A ja lubię święta za sam fakt, że wtedy każdy w rodzinie ma czas, żeby się spotkać, pogadać, posiedzieć razem... W innych terminach jest nam trudno :( A w święta zawsze wszyscy mają czas :multi: zazdroszczę wam :) Quote
kalyna Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Ja tam się cieszę na święta, bo będę w domciu... można poleniuchować... beztrosko połazić z psami po polach itp :)żeby jeszcze był śnieg to już w ogóle cud, miód.. jest wiele pyszności... no i taki czas, gdzie jesteśmy w domu, sa prezenty.. nawet drobne upominki a jak cieszą ;) Z drugiej strony przyjedzie rodzinka, której nie lubię :watpliwy::watpliwy: no ale zawsze można z psami wypruć na spacer... aaa właśnie Magda.... w tamtym roku jeśli dobrze pamiętam to sama robiłaś pierogi? możesz się podzielić przepisem na ciasto? bo te nasze są twarde jakieś takie.... a chcę spróbować je sama lepić :) farsz mamy pyszny :evil_lol::evil_lol: możesz na PW jeśli chcesz :) Quote
panbazyl Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 nie spać - wstawać :) ja już zrobiłam psie zakupy z jedzenia (10 kg indyczych zadków, mniam, mniam :) ) a teraz pora na dogo ;) Quote
panbazyl Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ja też świąt nie bardzo lubię. Są nudne, wcześniej masa roboty, sprzatanie, gotowanie jakby nie mozna było na spokojnie i bez pospiechu, bo święta.... Lubię tylko zapach choinki i dawać innym prezenty. A reszta - no cóż, zostawiam koneserom. a do pierogów daj ciepłą wodę, tzn do cista. tak robi moja teściowa - daje ciepłą wodę do maki i twierdzi, ze wtedy ciasto miękkie. Ja się nie bardzo na tym znam, bo gotować nie lubie.... Quote
ania90 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Angi napisał(a):w skrócie powiem tak : są dla mnie sztuczne :) a juz myslam ze tylko ja mam takie zdanie i ich nie obchodze, M zas obchodzi i sa u nas male zgrzyty z tego powodu :shake: Quote
Guest wolfheart Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Ładny ten świąteczny banerek:p magia świąt ulotniła się dla mnie już kilka lat temu eh,tak jakoś się pozmieniało i w ogóle...no i święta stały się komercyjne,bieganina za duperelami,reklamy ryczące o świątecznych produktach na kilka tyg przed. A już świąteczne słodycze itp od listopada skutecznie psują nastrój(podziękowania dla Lida i innych nadgorliwych:eviltong:). Quote
*Magda* Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 kalyna napisał(a):aaa właśnie Magda.... w tamtym roku jeśli dobrze pamiętam to sama robiłaś pierogi? możesz się podzielić przepisem na ciasto? bo te nasze są twarde jakieś takie.... a chcę spróbować je sama lepić :) farsz mamy pyszny :evil_lol::evil_lol: możesz na PW jeśli chcesz :) panbazyl napisał(a): a do pierogów daj ciepłą wodę, tzn do cista. tak robi moja teściowa - daje ciepłą wodę do maki i twierdzi, ze wtedy ciasto miękkie. Ja się nie bardzo na tym znam, bo gotować nie lubie.... I już Panbazyl zdradził tajemnicę dobrego ciasta ;) Ja też właśnie daję letnią wodę do mąki ;) Ciasto jest wtedy delikatniejsze :) Nie wiem czy dajecie jajka (nie każdy daje). Jeśli tak, to dajcie jedno i wystarczy ;) Bo jak jajek będzie za dużo, to też ciasto wychodzi twardsze :/ Kaaasia napisał(a):Dobrej nocki :smile: Już po nocce :eviltong: panbazyl napisał(a):nie spać - wstawać :) ja już zrobiłam psie zakupy z jedzenia (10 kg indyczych zadków, mniam, mniam :) ) a teraz pora na dogo ;) Nie śpię :eviltong: Dziś młody spał do 9 :multi::crazyeye: Potem pojechaliśmy do koleżanki i tak nam dzień zleciał :) marta.k9080 napisał(a):Ładny ten świąteczny banerek:p magia świąt ulotniła się dla mnie już kilka lat temu eh,tak jakoś się pozmieniało i w ogóle...no i święta stały się komercyjne,bieganina za duperelami,reklamy ryczące o świątecznych produktach na kilka tyg przed. A już świąteczne słodycze itp od listopada skutecznie psują nastrój(podziękowania dla Lida i innych nadgorliwych:eviltong:). Dziękuję :) A ja się cieszę jak przed świętami pojawiają się w sklepach pierniki :loveu: Nigdy mi tak nie smakują jak w święta właśnie :) Quote
kalyna Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 :multi: :multi: dzięki za rady ;) w sumie to nienawidzę gotować, ale ostatnio coraz bardziej kombinuję... jak nie robię rogaliki to ciasta piekę.. sałatki robię.. teraz czas na pierogi... Pierniki tez będziemy piec :multi: a raczej mam takie chęci, bo co z tego wyjdzie to się okaże :D :D Quote
Recommended Posts