Meeaw Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Tossa jest młodą, radosną suczką średniej wielkości o płowym, miłym futerku. Nieco szczenięcy sposób bycia i energia nadają jej uroku psiej nastolatki, czyniąc ją niezwykle sympatyczną. Jasne oczka i nosek są ślicznym akcentem dodającym jej urody. Toska jest wesoła, spragniona kontaku z człowiekiem i spacerów, podczas których potrafi być bardzo grzeczna. Nie jest agresywna w stosunku do psów, chętnie się z nimi wita, potrafi jedynie warknąć na zbyt namolnych kolegów. Lubi pieszczoty, zabawę i oczywiście smaczki, za które okazuje wielką wdzięczność. Jest w trakcie nauki komend "waruj" i "siad", które całkiem nieźle łapie. Wiele psów ze schronisk nie chce wracać do boksów. Tosia natomiast nie tylko nie chce wracać - ona z własnej woli nigdy nie wraca. Zapiera się jak najmocniej czterema łapmi, raz nawet wyrwała się z obroży. Kładzie się w korytarzu i prosi przechodzących ludzi o wsparci i litość. Gdy się nad nią nachylam kładzie się ulegle na plecy. Trzeba ją zanosić na rękach. Nie jest to jednak pies, który szuka przygód i ucieczek, lecz miłości i opieki, za którą z pewnością odwdzięczy się z nawiązką. Jest ufna i napewno będzie wierna swemu opiekunowi. Do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację. Kontakt w sprawie adopcji: 69 69 44 390 [email protected] gg: 8467237 Kto przygarnie, kto pokocha? Quote
soboz4 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Biedna sunia, a taka śliczna i mądra, oby znalazła dom jak najszybciej! Quote
DG32 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 To i ja się nieśmiało wpisze. Mogę pomóc w ogłoszeniach. Quote
maciaszek Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dodałam Tossę na katowicki wątek, zmieniłam opis na schroniskowych stronach. Quote
Meeaw Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 DG32 napisał(a):To i ja się nieśmiało wpisze. Mogę pomóc w ogłoszeniach. Byłabym bardzo wdzięczna :) Quote
joana Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 podobna do mojej suni, którą przygarnęłam 7 lat temu; jeśli charakter też ma podobny to sprawi wiele radości przyszłemu właścicielowi. Moja mała to psi ideał prawie... oby i ta pięknota znalazła domek Quote
DG32 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 alegratka kupiepsa kokosy adopcjapsa neeon adin cafeanimal top-ogłoszenia petsy Quote
Meeaw Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 DG32 napisał(a):alegratka kupiepsa kokosy adopcjapsa neeon adin cafeanimal top-ogłoszenia petsy Bardzo dziękuję :) Dzięki uprzejmości Istar19 są i banerki Dzięki! Jakby ktoś chciał, może też u siebie wstawić, będę wdzięczna :) Quote
Meeaw Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Hopaj, mała! Dziś nie mogłam przyjść, ale myślę o Tobie! Quote
Meeaw Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Po dzisiejszym spacerze stwierdzam, że widać u Tossy pewne pozytywne zmiany w zachowaniu. :) Potrafi być bardzo uparta, ale dziś na swoim pierwszym szkoleniu pokazała, że umie zrozumieć komendę "siad", "waruj" idzie jej już całkiem dobrze. Na pierwszych dwóch, trzech spacerach była nieco nieokrzesana i ciągle skakała po wszystkich ludziach wokoło, uznając to za świetny sposób na okazanie radości i czułości. Jednak już się coraz bardziej tego oducza i nabiera skupienia, bo zorientowała się, że jej zachowanie nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Stara się za to robić te wszystkie głupie i dziwne rzeczy (bo po jej spojrzeniach wnioskuję, że za takie je ma ;)), których od niej wymagam. Przecież właśnie wtedy dostaje upragnione smakołyki i głaskanie! ;) Przed szkoleniem byłyśmy na spacerku w lasku, gdzie spotkałyśmy pięknego, wielkiego owczarka. Wow! Przestraszyłyśmy się, gdy podchodził, ale okazało się, że to świetny kumpel i kompan do zabawy. Tosska nie tylko dla niego, ale dla wszystkich psów była dziś bardzo miła, przyjazna i kontaktowa, więc myślę, że tak już zostanie. Aha, zapomniałabym dodać. Wymęczyła się troszkę i dupka zmarzła, więc nawet chętnie zmierzała do boksu pod koniec - pierwszy raz! Wciąż nie jest to dla niej dobre miejsce, ale już nie ma tego przerażenia, gdy musi tam wracać. Zrozumiała, że taka jej dola... Może ktoś zechce odmienić ten psi los? Quote
maciaszek Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Zdolna i pojętna dziewczynka, jak widzę :). Quote
Recommended Posts