Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mozna sprobowac wpisac w tekst ze zostal pobity..
zdjecie ma byc tylko prowokacja do zwrocenia uwagi na niego.
smuczne oczka Ozziego wygladaja jak juz pislama jak setki, tysiace oczek psow ze schronisk..
a takie psy sa w zainteresowaniu tylko grona ludzi.. wiem jak sama widze takie plakaty.. " no smutne.. kolejny psiak szuka domu... i takie smutne oczka... mam nadzieje ze znajdzie dobry dom" i nawet nie zblizam sie zeby czytac dalej...

ps. uwazam - ale to tylko moje stwierdzenie - ze pistolet przy glowce nie bedzie makabryczny.. napewno podziala na wyobraznie...

Posted

[quote name='Behemot']A może na dole dodać dopisek: Historię Ozzy'ego poznasz tu:......
I odpowiedni link.[/quote]

Dobry pomysł. Na dole plakatu jest pasek z linkami więc mozna by jeszcze w tym wolnym miejscu po prawej dac adres stronki Ozziego(ozzy.dog.pl).

Posted

carola może przedstawisz nam swój projekt, narazie są to wszystko propozycje, czekamy na innych chętnych, każdy ma swoją wizję i niech ją nam pokaże, przestańmy przerabiać na siłę projekt aosciak-a. Mnie się on podoba taki jaki jest i czekam na inne pomysły i projekty

Posted

widzicie - ja sledze watek od soboty - przeczytalam kazdy post jaki tu sie pojawil (a nie tylko po lepkach jak niektrzy) - posiweiclam na to kilkanscie dobrych godzin.. i pierwsze wrazenie na plakat - super!!!
ale moj facet nie jest na biezaco i tylko czasami mu mowie co sie pokazalo w necie, co w tv itp
to jego stwierdzenie - czlowieka ktory tak naprawde slyszal tylko ze kiedys jakis pies zostal zakatawony - on by nie zwrocil uwagi na taki plakat..
a wlasnie o takich ludzi jak moj chlop nam chodzi prawda? a nie o nas... tych ktorzy sa w miare na biezaco...

Posted

[quote name='Imbir1']czekamy na innych chętnych, każdy ma swoją wizję i niech ją nam pokaże, przestańmy przerabiać na siłę projekt aosciak-a. Mnie się on podoba taki jaki jest i czekam na inne pomysły i projekty[/quote]

Tylko pamiętajcie, że nie mamy na to wieczności. Sprawa jest teraz w toku, jeśli ucichnie to juz bedzie za późno z plakatami i ulotkami.

Posted

poprawki na zyczenie (na szybko dodany adres strony Ozzy'ego) [IMG]http://www.nero.mediazone.pl/plakat4.jpg[/IMG]

Ja przylaczam sie do zdania Imbir1 [I]"czekamy na innych chętnych, każdy ma swoją wizję i niech ją nam pokaże".[/I] Im wiecej projektow tym lepiej wiekszy wybor

Posted

moim skromnym zdaniem - ostatecznym terminem powinna byc niedziela.. zeby w poniedzialek moc juz ruszyc do drukarni... i przynajmniej czesc plakatow moc juz rozwiesic we wtorek..

Posted

[quote name='Behemot']Kto ostatecznie zatwierdza projekt plakatu?[/quote]

Medar, Emir...
Muszą przecież wiedzieć jak wygląda plakat, który ma na sobie logo fundacji.

Posted

Poniedziałek to ostateczny termin. Dalej muszą iść do akceptacji do medara, taka jest z nim umowa. Dale będzie podjęta decyzja o druku. Napewno będą potrzebne na ten cel pieniądze, więc działamy w pewnej kolejności.

Posted

[quote name='kacha_wawa']A ja chyba zaraz jadę na Barską... na ostry dyżur... Tigra w szale cieczki mnie wywaliła i kolano spuchnięte...[/quote]

Ojej :-(
To pewnie tylko skręcenie, ale może trzeba będzie unieruchomić...
Trzymaj się!

Posted

Nie będę tutaj cytować postów o które mi chodzi, ale chyba Zofaia i jeszcze jedna forumowiczka dały swietne pomysły...nie zauważone.

[COLOR=black][FONT=Verdana]Skoro duże czerwone litery mają być hasłem kampani to tekst w stylu „Psie serce pękło z bólu” jest troche nie na temat.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Pozostały tekst jest „za słodki” to ma zadziałać na „normalnych” ludzi i hasła w stylu one nas nigdy nie zawiodą, są zawsze z nami, zawsze nas kochają” może irytować tych „normalnych”.[/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=red][FONT=Verdana][SIZE=3]„ ZWIERZE CIERPI JAK CZłOWIEK”[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]

[FONT=Verdana][SIZE=3]Miał być bezpieczny ... był strach[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3]Miał być kochany ... był ból[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3]Miał mieć przyjaciela ... był kat[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=3]Ozzy konał w straszliwych męczarniach[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=3]zakatowany przez człowieka[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=3]Nie odwracajmy wzroku od cierpiących [I](katowanych, maltretowanych itp.. ??)[/I]zwierząt ....[/SIZE][/FONT][B][COLOR=red][FONT=Verdana][SIZE=3]Twoje dziecko może być nastepną ofiarą zwyrodnialców „[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]

Krótko, zwięźle na temat a tekst z dzieckiem jest rewelacyjny (autorstwa Zofii)...może zmusi kogoś do refleksji a napewno zainteresuje. Długich tekstów na plakatach nich nie czyta do końca a te "słodkości", które są ta zapisane zrobią z nas "dogomaniaków" takich ludzi troche "świrniętych". My przecież i tak wiemy jak potrafią kochać nasze zwierzaki :)
Moim skromnym zdaniem na plakacie powinno być jednak jedno bardziej drastyczne foto...dla pobudzenia wyobrazni.
Pozdrawiam
Mogę zająć się tą sprawą na terenie Piekar Śl, Tarn. Gór i Bytomia

Posted

[quote name='adria']
Krótko, zwięźle na temat a tekst z dzieckiem jest rewelacyjny (autorstwa Zofii).[/quote]

A mi się jakoś nie podoba... wprowadza zupełnie nowy wątek i zahacza o szantaż emocjonalny ;)

Co do długości i ckliwości to zostało już poprawione.

Posted

Anashar, podoba mi się!

Tylko wstawiłabym tę najbardziej skróconą wersję:

[CENTER][B]PSIE SERCE PĘKŁO Z BÓLU[/B][/CENTER]

Ozzy szukał pomocy.
Spotkały go jedynie ból, strach i śmierć w straszliwych męczarniach.
Zginął z rąk człowieka - jednego z nas...
[COLOR=black][FONT=Verdana]
Nie odwracaj wzroku od maltretowanych zwierząt! Twoja obojętność to przyzwolenie na ich los! [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]

[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Nie pozwól im cierpieć! ONE TEŻ CZUJĄ...[/FONT][/COLOR]

No i zmieniłabym tło - trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby się zorientować, co na nim jest.

Posted

[quote name='Behemot']A mi się jakoś nie podoba... wprowadza zupełnie nowy wątek i zahacza o szantaż emocjonalny ;)

Co do długości i ckliwości to zostało już poprawione.[/quote]

Szantaż powiadasz :lol: Zwał jak zwał ...ale to chyba dobrze.
Plakat moim zdaniem ma zainteresować, wstrząsnąć, dać do myślenia.
To co jest w tej chwili na plakacie opowiada tylko historie psa. Człowiek czytając go właściwie nie wie o co nam chodzi...poprostu przeczyta i tyle.