coronaaj Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 monia3a napisał(a):Trzeba zbierać w takim razie fundusze na operację! Cioteczki do dziela, moze ktos umiesci apel na FB, ja udostepnie??? Allegro ale dobre tez by sie przydalo jakies cegielki , wszystkie pomysly mile widziane.. Quote
joanna83 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Zacznę od zmiany tytułu. Czy ktoś potrafi zrobić Allegro cegiełkowe? Cegiełkami mogą być fotki suni w formie mailowej. Tutaj przykładowe Allegro cegiełkowe Fidżi: http://allegro.pl/show_item.php?item=1542010182 I bardzo proszę o banerek dla Jokiego. Quote
Guest monia3a Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 coronaaj napisał(a):Cioteczki do dziela, moze ktos umiesci apel na FB, ja udostepnie??? Allegro ale dobre tez by sie przydalo jakies cegielki , wszystkie pomysly mile widziane.. Poproszę o tekst na FB to zrobię mu wydarzenie. Quote
joanna83 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 monia3a napisał(a):Poproszę o tekst na FB to zrobię mu wydarzenie. [FONT=Times New Roman]Joki to około 10 letni pudelek. Do schroniska trafił prawdopodobnie wprost z kanapy i od początku bardzo źle znosił warunki schroniskowe. Dzięki pomocy i zaangażowaniu wielu osób udało nam się zabrać go do domu tymczasowego. Nie potrafiliśmy się jednak pogodzić z tym, że taki radosny, pełen chęci do życia i wiecznie dopraszający się o uwagę psiak nigdy już nie ujrzy świata własnymi oczami. Po wizycie u okulisty, dr Garncarza w Warszawie, okazało się, że Joki ma szansę widzieć na lewe oko! Prawe jest już nie do uratowania. Joki ma uszkodzoną nieodwracalnie rogówkę. Jest to uraz mechaniczny, najprawdopodobniej silne uderzenie lub kopnięcie w głowę, gdyż w przypadku potrącenia przez samochód obrażenia byłyby bardziej rozległe. Jestescie w stanie wyobrazić sobie co strasznego musiał zrobić ten łagodny, wiecznie uśmiechnięty 15 kilogramowy piesek, że zasłużył na taką karę? Ja nie dam rady nawet o tym myśleć... Ktoś odebrał Jokiemu wzrok. Jokiś stracił też dom, stracił wszystko... Po co komuś ślepy, niemłody pies? Ale spójrzcie tylko na niego. To nie jest zrezygnowany staruszek. Ten pies wręcz tryska radością, chęcią do życia i tak bezgranicznie ufa człowiekowi... Czy nie zasługuje na swoją szansę? Koszty operacji lewego oczka są bardzo duże, ponad 2000 zł. Nie mamy tyle... ale głęboko wierzymy, że są ludzie, którym los Jokiego nie jest obojętny! Pomóż nam pomóc Jokiemu. [/FONT][FONT=arial][FONT=Times New Roman]Nie prosimy. Błagamy!!![/FONT] [/FONT] Quote
Guest monia3a Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Joki na FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=201859529846005 Quote
joanna83 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 monia3a napisał(a):Joki na FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=201859529846005 Dzięki kochana :) Zdradź jeszcze kogo można poprosić o banerek? Quote
Betbet Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 próbowałam się zabrać za banerek, ale niestety zdjęcia są takie, że nijak nie moge się zabrać za temat... Quote
joanna83 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Betbet napisał(a):próbowałam się zabrać za banerek, ale niestety zdjęcia są takie, że nijak nie moge się zabrać za temat... Betbet wstawiam właśnie nowe fotki. Może z tych uda się coś wybrać, chciaż jeżeli chodzi o same oczy, to nie bardzo cokolwiek tam widać. Oto Jokiś :) Quote
coronaaj Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Betbet napisał(a):próbowałam się zabrać za banerek, ale niestety zdjęcia są takie, że nijak nie moge się zabrać za temat... podaj mi swoj normalny email, nie na dogo pw...moj jest [email protected] Wysle ci wszystkie co dostalam od DT...moze cos wybierzesz????Czekam. Ta aplikacja u mnnie nie dziala...czekam.... Quote
Guest monia3a Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 monia3a napisał(a):Joki na FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=201859529846005 Wątek na FB jest ale jakoś strasznie cichutko na nim, odzywajcie się ciotki dbające o psiaka i piszcie co u niego, bo umrze wydarzenie śmiercią naturalną. Quote
Betbet Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 fotki musza być przede wszystkim większe niż te na forum ostatnio wklejone, bo tam nic nie widać. Nawet nie chodzi o samo oko. coronaaj wyślij na [email protected] Quote
Equus Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jokiś śliczny i widzę, ze dobrze sobie radzi mimo problemów z oczami! I po tym ostrzyżeniu to widzę, że bardziej się upodobnił do sznaucerka :) Quote
Beatkaa Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Wrzucam fotki Jokiego,które przesłała mi Coronaaj:) Quote
jostel5 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Czarny w różowym....:) Słodko i malowniczo.;) Quote
Energy Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Equus napisał(a):Jokiś śliczny i widzę, ze dobrze sobie radzi mimo problemów z oczami! I po tym ostrzyżeniu to widzę, że bardziej się upodobnił do sznaucerka :) Też tak mi się wydaje:lol:strasznie fanie wygląda:lol: Quote
coronaaj Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 od DT , ostatnia wiesc.... Alu sytuacja z psiakami wygląda tak: lepiej jechać z nimi do tego Grudziądza-zwłaszcza z Jokim. Tam ocenią, czy stan siatkówki kwalifikuje psa do zabiegu. Jeżeli lekarz stwierdzi, że siatkówka jest ok i po operacji będzie widział, to wtedy trzeba o niej myśleć. Operacja Jokiego, to przywrócenie wzroku, natomiast u Pepe to tylko polepszenie jakości i komfortu życia, bo Pepe widzi. Ja mogę z psami podjechać do Grudziądza. Psiaki mi ufają, więc tyle mniej dla nich strasu, że pojadą z osobą, która znają. Dr Garncarz mówił, ze możliwe, że w Grudziądzu policzą psy ulgowo z racji tego, że one są psiakami ze schronisk. Zadzwonię do tej lecznicy i zapytam. Wizyta w Grudziądzu o tyle ma sens, że będzie w sposób jednoznaczny określone, czy psy mają szansę widzieć po operacji. Bez tego Grudziądza wyda się na operację i gwarancji doktor nie daje. Pozdrawiam. Quote
Guest monia3a Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dostałam wpłatę na Jokusia na konto PayPal, 100 zł od Anny.S dla kogo przelać te pieniądze ?? Może warto dopisać rozliczenie w pierwszym lub drugim poście ?? Quote
joanna83 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 monia3a napisał(a):Joki na FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=201859529846005 Cioteczki zaglądajcie do Jokisia na FB. Bardzo proszę... Ala jeśli ta wizyta w Grudziądzu ma tyle wyjaśnić, to chyba nie ma się co zastanawiać. Czekam aż zakończy się aukcja cegiełkowa Fidżi i zajmiemy się Jokim. Pomóżcie proszę porozsyłać wątek, bo mało kto tu tak naprawdę wchodzi. Ja wiem, że psiak bezpieczny w DT, to zainteresowanie mniejsze, ale pomyślcie, że ta operacja przywróci mu to, czego pozbawił go zły człowiek. Quote
Guest monia3a Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 monia3a napisał(a):Dostałam wpłatę na Jokusia na konto PayPal, 100 zł od Anny.S dla kogo przelać te pieniądze ?? Komu przelać te pieniądze ?? Quote
coronaaj Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 monia3a napisał(a):Komu przelać te pieniądze ?? Jestem w kaliforni zaraz podam konto z danymi...dziekuje. Quote
coronaaj Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 monia3a napisał(a):Komu przelać te pieniądze ?? Poszlo konto na pw..dziekujemy. Quote
coronaaj Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Wiesci z DT..... A u nas, wszystko w porządku. Joki przytył-przyznaję ze wstydem...Ale on jest tez winny:) Nie tylko ja. Jokiś wszystko zjada.Ostatnio mówię do niego: no stary, łakomczuch z ciebie, ale rzeżuchy to nie zjesz:), a on zjadł (kilka ździebełek). No mówię Ci komedia z nim jest niesamowita. Pomidory, ogórki,jabłka. Ostatnio jadłam ananasa. Myślę podziele się z Jokim. Pewnie się domyślasz, że tez ananasa jadł?:) No i tak pomalutku dzień za dniem leci. Chłopaki zdrowe, grzeczne:) P.S.I znów bym zapomniała. Alu dotarła 3 paczka. bardzo dziękuję w imieniu chłopaków. Ubranka śliczne, czekolada smakowała,zabawki są w użyciu. Dziekujemy za preparat antykleszczowy, juz chłopakom dałam.Podobno strasznie duzo psów choruje u nas na choroby odkleszczowe. ...". Zdrowo sie odzywia Joki; mialam psa ,co cebule surowa , maliny cokolwiek ja jadlam on tez....Baxterek za TM. zajrzyjcie do Bingo http://www.dogomania.pl/threads/192227-Cudny-kudłaczek-Bingo-pomóżcie-w-opłaceniu-hoteliku-i-szukaniu-DS#post16715335 Quote
Recommended Posts