coronaaj Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 lika1771 napisał(a):Super chłopak szybko domek znajdzie trzymam kciuki Tez mam taka nadzieje bo psiak kontaktowy chociaz slepy. Quote
coronaaj Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Wiesci z DT; "..... u nas wszystko w porządku. Psiaki zdrowe, wesołe, tylko im samopoczucia pozazdrościć.:) Dziękuję w imieniu psiaków za przesyłkę. Śliczne sa te rzeczy. Co prawda w końcu zrobiło się ciepło i moga chodzić bez ubranek, ale na pewno przydadzą im się w nowych domach. Jutro prześlę Ci skany wyników i faktury za Grudziądz, a także fotki psiaków. Zdjęcia są z ostatniego tygodnia. Z nowinek. Joki wcina wszystko, nawet ostatnio skusił sie na rzodkiewkę, a Pepe żebrał o lody, pewnie mu poprzedni właściciele dawali. Mam nadzieję, że się nie martwiłaś, bo przecież gdyby coś sie działo, to bym niezwłocznie Cie informowała. A tak, to każdy dzień podobny do poprzedniego. psiaki jedzą, potem, jak pogoda pozwoli to siedzimy na dworze. Pozdrawiamy serdecznie i do jutra:)..." Wszystko w porzadku trzeba szukac domeczku. Quote
wtatara Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 poszły ogłoszenia Dudzi, teraz podam dane do Jokiego i Pepe Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Jokiś pięknie prosi cioteczki, żeby do niego czasem zajrzały ;) Quote
Equus Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 A co słychać u Jokiego i Pepe (i Dudzi)? Coś cisza zapadła na tych wątkach :( Quote
coronaaj Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='Equus']A co słychać u Jokiego i Pepe (i Dudzi)? Coś cisza zapadła na tych wątkach :( Cioteczki pojechaly na wakacje ale wszystko dobrze, mam kontakt z DT. Joki doskonale sobie radzi. Prosze glosujcie na dzielna Pipi.. http://www.dogomania.pl/threads/210886-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-lipiec Quote
coronaaj Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Nowe wiesci z DT....:lol::lol: Joki jest histerykiem.:crazyeye::crazyeye: Teraz ma jakąś infekcję uszu. Nie martw się-nic strasznego. Antybiotyk wdrożony i idzie ku lepszemu. Ranka na mordce już się wygoiła. Joki jest rozkoszny, choć miewa swoje humory. :shake::shake:Nie lubi kłaść się na podłodze, więc pakuje się na łóżka i fotele. Ostatnio położyłam fotelik Małego na fotelu, a wariat Joki wlazł do fotelika. Nie wiem, czy mu było wygodnie, ale twardo spał. Poza tym. Cały czas mamy dla Ciebie niespodziankę od Jokiego i obiecane ogórki kwaszone własnej roboty:) A. I Joki na nas warczy, kiedy zajmie nam fotel, a my go zganiamy. Przeczytałam to, co napisałam. Jestem wdzięczna, że te paskudy pozwalają mi mieszkać w moim domu:):roll::roll: A tak na serio. Dobrze się żyje z tymi łobuzami.:loveu: Przesyłamy pozdrowienia. Quote
Onaa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Zaglądam do słodziaka :). Muszę poczytać. I nadrobić zaległości. Quote
joanna83 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Coronaaj wybierasz się może do Jokiego w odwiedziny? Bardzo, bardzo przydałyby się lepsze fotki do ogłoszeń. Quote
coronaaj Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='joanna83']Coronaaj wybierasz się może do Jokiego w odwiedziny? Bardzo, bardzo przydałyby się lepsze fotki do ogłoszeń. Tak jak wroce z rozjazdow 15 sierpnia to beda zdjecia. Sorki za milczenie ale bylismy na Mazurach, teraz w Sopocie, jestem w hotelach i nie zawsze jest dostep do internetu... Quote
Asencja Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Nero,kolega Jokisia z DT zaprasza cioteczki do głosowania na mnie w sierpniowej ankiecie-poz.3-J.D. z Sokółki Quote
coronaaj Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='Asencja']Nero,kolega Jokisia z DT zaprasza cioteczki do głosowania na mnie w sierpniowej ankiecie-poz.3-J.D. z Sokółki Dwa Syberyjskie kociaki do adopcji , jeszcze nie mam zdjec...moze ktos chetny? Quote
coronaaj Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Powinny byc nowe wiesci z DT ale nie moge sie dodzwonic...moze wieczorkiem. Zapomnialam, Joki poszedl na strzyzenie dzisiaj...dlatego nie moge sie skontaktowac. Quote
coronaaj Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 wtatara napisał(a):no to bedzie piekny Sa najnowsze wiesci z DT.... " Pepe-posuwa się nam staruszek w latach. Najlepiej, to nie będę wychodził z domu. I tak robi. Siknie na szafkę, kupka w łazience. Wygodny jest królewicz. Cały czas zajada się karmą dla szczeniąt. Ostatnio miał kłopoty z brzuszkiem, więc naparzyłam mu siemienia lnianego. Bardzo był zdegustowany. Z racji tego, że gryzie przy strzyżeniu, wyhodowaliśmy takiego małego Pepe-Rasta i od razu efekt- odparzenie pod ogonkiem. Przemywamy wodą utlenioną i smarujemy sudocremem. Joki-strzygę go od kilku dni. Wygląda niezbyt korzystnie, bo jedna łapka chuda, bez sierści, a druga kosmata. Ale Jokuś zakończył okres miziaka i gryzie. Za długo strzygę, to cabas za rękę. Nie lubi jak mu się rusza uszy, łapki. I tak mam gimnastykę z kolejnym królewiczem. Idę kupić mu namordnik, bo dopiero co palce mi się wygoiły po złym humorze Jokusia. Zjada wszystko. Nawet surowe ogórki (!!!). Niesamowity jest. I jak bardzo dziwnie to brzmi, to nie jest wcale tak źle. Radzimy sobie. Psiaki są charakterne. Ale tak myślę, że może ja je rozpuszczam??? Ale staram się nie. Z reszta, jak mam wymagać od psów z taką przeszłością??? Joki jest karny. Nigdy nie spotkałam się, żeby niewidomy pies tak reagował na polecenia. Wystarczy powiedzieć: "Joki połóż się", a Joki odchodzi i się kładzie u siebie...." Quote
coronaaj Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Nowe wiesci z DT; przesyłam kilka fotek Jokiego. Jak widać humor mu dopisuje. Ostrzygłam go po raz kolejny, bo jego sierść szybko się filcuje, a Joki nie bardzo lubi czesania, więc tak trzeba sobie radzić. Sierści było tyle, że zapełniłam dwie torebki foliowe i stępiłam nożyczki. Potem już poszło jak z płatka, bo kupiłam ostrzałkę;) Chodzimy na spacery, dużo siedzimy na podwórku, bo pogoda piękna. Joki nauczył nas, po raz kolejny z resztą, że niewidomy pies może radzić sobie zupełnie jak ten ze zdrowymi oczami. Ten zbój;) potrafi ściągnąć z blatu, stołu, wszytko, co nadaje się do jedzenia. Ostatnio zostawiłam mięso ugotowane dla innego psiaka, a łakomy Joki je wyjadł. Jak przyszłam, to znalazłam jedynie pusta, zrzuconą miseczkę. Pozdrawiamy:) Quote
joanna83 Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Mam śliczne nowe foteczki. Postaram się wstawić po południu :) Czy ktoś ma ochotę pomóc w ogłaszaniu Jokiego? Bardzo proszę. On już tyle czeka... Quote
coronaaj Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='joanna83']Mam śliczne nowe foteczki. Postaram się wstawić po południu :) Czy ktoś ma ochotę pomóc w ogłaszaniu Jokiego? Bardzo proszę. On już tyle czeka...[/QUOTE] Super jakbys mogla wstawic bo ja nie mam czasu na kombinowanie , wyjezdzamy za chwile.. Quote
joanna83 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Oto tekścik do ogłoszeń dla Jokisia: Joki jest przecudnej urody psem. Pomimo tego, że w życiu przeszedł niejedno, w dalszym ciągu jest radosny, skory do za zabaw. Joki jest psem wyjątkowym, nie tylko ze względu na swój charakter. Pies nie widzi. Niestety wzroku nie da się już odzyskać, ponieważ utrata wzroku została spowodowana mechanicznym urazem, który sprawił, że rogówki i siatkówki oczu są nieodwracalnie uszkodzone. Brak wzroku nie jest w żaden sposób kłopotliwy. Pies nauczył się żyć ze swoim kalectwem. Na znanym sobie terenie bardzo dobrze sobie radzi. Joki potrafi wykonywać polecenia, jest karny i posłuszny. Joki ma 9 lat, waży ok. 15 kg. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Pies zachowuje czystość w domu.Joki będzie fantastycznym przyjacielem. Wspaniale dogaduje się z innymi psami, toleruje koty i jest cudowny w kontaktach z ludźmi. zarówno tymi małymi, jak i dużymi. kontakt: 698 613 289 Quote
joanna83 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Popatrzcie tylko na niego. On się bawi jak dzieciak. I ten uśmiechnięty pysio :) Quote
coronaaj Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='wtatara']ja zacznę ogłaszać-fotki super[/QUOTE] Super fotki dzieki Wandziu za ogloszenia. Niestey domeczek dla pudelka Murzynka ze Szczytna to nie to co ma byc, nie wypalilo niestety. Za to kurduple byly na wsi, maja nowego kumpla Aleksandra male sreberko zywy i skacze jak wysoko...no bylo warczenie oczywiscie wszystkie trzy i Pakus uparl sie na zabawke Aleksandra , pileczke czerwona. Spania nie mialam za bardzo bo Pako na mojej glowie, Borrego z drugiej strony glowy i warczacy Bully w nogach , a urzedowalismy do 2:30 rano...teraz spia w pokoju hotelowym , ze az hej,no Pakus w lozeczku zielonym... Quote
joanna83 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Nikt nie odwiedza Jokisia? Cioteczki chociaż podrzućcie go. Wykupiłam Jokiemu ogłoszenia na bazarku. Może tym razem będzie jakiś odzew... Quote
Recommended Posts