malawaszka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ode mnie tez poleciało 50 zł malutki nie poddawaj się :kciuki: Quote
amikat Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Dostaje drugą kroplówkę i cefuroksyn (antybiotyk) dożylnie. 27000 leukocytoza, anemia 3,7. Je - ma apetyt , mało sika. Ma silne duszności i przez to jest slaby. Ropę ssakiem odciagaja z nosa i gardła. Lekarze mówią że strasznie późno trafił i leczenie zopoczynamy późno. Mały śpi dużo i gramoli sie na kolana kiedy tylko któraś pani doktor otwiera jego kojec. Quote
Bjuta Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Te płaskonose jeszcze ze schronem w życiorysie, to są twarde sztuki. Trzymam mocno kciuki! Kropeczku, nie daj się!!! Quote
malawaszka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='amikat']Dostaje drugą kroplówkę i cefuroksyn (antybiotyk) dożylnie. 27000 leukocytoza, anemia 3,7. Je - ma apetyt , mało sika. Ma silne duszności i przez to jest slaby. Ropę ssakiem odciagaja z nosa i gardła. Lekarze mówią że strasznie późno trafił i leczenie zopoczynamy późno. Mały śpi dużo i gramoli sie na kolana kiedy tylko któraś pani doktor otwiera jego kojec.[/QUOTE] biedaczek :( oby się udało :kciuki: Quote
lika1771 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Trzymam mocno kciuki za chłopaka z całych sił Quote
kropeek Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 walcz kochany przytulasie.Chłopaczek lubi wode zlizywac z ręki,a nie z miski. zaczynałam mu maczac wargi,a jak zaczął lizac to mokrą dłoń kierowałam do miski którą stawiałam mu między łapkami i zaczynał pic(taki dziwny przypadek) miałam 2 tygodnie wcześniej szukac ratunku-wybacz kochany. Quote
Casablanca Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Trzymam kciuki...najgorsze, że to nosówka ;( Nie poddawaj się Groszku-Bobiku! Quote
Casablanca Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='rita60']To już wiadomo,że to nosówka ?[/QUOTE] Na poprzedniej stronie amikat pisała, że stwierdzona... Quote
rita60 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Sorry,widocznie przeoczyłam.......walcz malenki,bedzie dobrze. Quote
kropeek Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='amikat']Kropeeczku - dieki za wskazówki i zaopiekowanie sie maluchem. Czy wiesz moze od kiedy mąły miał wenflon w łapie i kiedy ostatnio kroplówkę dostawał?[/QUOTE] wenflon jest o poniedziałku, dostał w ten dzień kroplówke 3/4 butelki o nazwie leku Natri chlorati isotonica( mam nadzieję,że nic w nazwie nie pokręciłam) Quote
farmerka63 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 To jest tylko i jedynie sól fizjologiczna - stosowana przy odwodnieniu organizmu - kiedy zwierzę cierpi z powodu wymiotów lub uporczywej biegunki. Niestety - nie leczy infekcji, jakakolwiek by była :( Quote
kropeek Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='farmerka63']To jest tylko i jedynie sól fizjologiczna - stosowana przy odwodnieniu organizmu - kiedy zwierzę cierpi z powodu wymiotów lub uporczywej biegunki. Niestety - nie leczy infekcji, jakakolwiek by była :([/QUOTE] dzięki za objaśnienie.(dostał jeszcze 3zastrzyki które nie pomagały,a kasa z portfela uciekała) no i dlaczego tylko raz dostał tą kroplówe-niby jedna dawka miała go nawodnic???:angryy::angryy::angryy: w moim zasranym mieście nie ma dobrego lekarza-wiedziałam to od dawna. teraz wiem,że nie ma także weta:placz::placz::placz: mnóstwo psów padnie w schronisku na nosówke:( Quote
Jasza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Zaglądam i ściskam kciuki za malucha. Oby mu się udało! Quote
Casablanca Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Pewnie większość psów w schronisku jest chora na nosówkę...co z nimi ;( Quote
Jasza Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 I ja zaglądam..mam nadzieję, że lepiej troszkę.... Quote
Casablanca Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Zaglądam i czekam na wieści...najlepiej by były dobre... Quote
kropeek Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 nic nie wiem. boję się o jego życie. czy mam zrobic testy mojemu psu? Quote
majqa Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ostrożności nigdy zadość. Żadna szczepionka nie chroni organizmu (znaczenia tu nie ma, czy ludzki, czy zwierzęcy) w 100%. Quote
kropeek Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 stan ciężki ale stabilny.najważniejsze,że je. Decydujące będą 3 doby-czekamy i trzymamy kciuki Quote
kora78 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 dzis wszedzie tylko kciuki trzymam! trzymaj sie maluchu! nie poddawaj sie! Quote
Recommended Posts