Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 624
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostaje drugą kroplówkę i cefuroksyn (antybiotyk) dożylnie. 27000 leukocytoza, anemia 3,7.
Je - ma apetyt , mało sika. Ma silne duszności i przez to jest slaby. Ropę ssakiem odciagaja z nosa i gardła.
Lekarze mówią że strasznie późno trafił i leczenie zopoczynamy późno.
Mały śpi dużo i gramoli sie na kolana kiedy tylko któraś pani doktor otwiera jego kojec.

Posted

[quote name='amikat']Dostaje drugą kroplówkę i cefuroksyn (antybiotyk) dożylnie. 27000 leukocytoza, anemia 3,7.
Je - ma apetyt , mało sika. Ma silne duszności i przez to jest slaby. Ropę ssakiem odciagaja z nosa i gardła.
Lekarze mówią że strasznie późno trafił i leczenie zopoczynamy późno.
Mały śpi dużo i gramoli sie na kolana kiedy tylko któraś pani doktor otwiera jego kojec.[/QUOTE]

biedaczek :( oby się udało :kciuki:

Posted

walcz kochany przytulasie.Chłopaczek lubi wode zlizywac z ręki,a nie z miski. zaczynałam mu maczac wargi,a jak zaczął lizac to mokrą dłoń kierowałam do miski którą stawiałam mu między łapkami i zaczynał pic(taki dziwny przypadek) miałam 2 tygodnie wcześniej szukac ratunku-wybacz kochany.

Posted

[quote name='amikat']Kropeeczku - dieki za wskazówki i zaopiekowanie sie maluchem.

Czy wiesz moze od kiedy mąły miał wenflon w łapie i kiedy ostatnio kroplówkę dostawał?[/QUOTE] wenflon jest o poniedziałku, dostał w ten dzień kroplówke 3/4 butelki o nazwie leku Natri chlorati isotonica( mam nadzieję,że nic w nazwie nie pokręciłam)

Posted

To jest tylko i jedynie sól fizjologiczna - stosowana przy odwodnieniu organizmu - kiedy zwierzę cierpi z powodu wymiotów lub uporczywej biegunki. Niestety - nie leczy infekcji, jakakolwiek by była :(

Posted

[quote name='farmerka63']To jest tylko i jedynie sól fizjologiczna - stosowana przy odwodnieniu organizmu - kiedy zwierzę cierpi z powodu wymiotów lub uporczywej biegunki. Niestety - nie leczy infekcji, jakakolwiek by była :([/QUOTE] dzięki za objaśnienie.(dostał jeszcze 3zastrzyki które nie pomagały,a kasa z portfela uciekała) no i dlaczego tylko raz dostał tą kroplówe-niby jedna dawka miała go nawodnic???:angryy::angryy::angryy: w moim zasranym mieście nie ma dobrego lekarza-wiedziałam to od dawna. teraz wiem,że nie ma także weta:placz::placz::placz:

mnóstwo psów padnie w schronisku na nosówke:(