coronaaj Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 sachma napisał(a):dobra to już załatwione - rano jedziemy najpierw do Arktyki a później na wystawę. Super dziewczyny dziekuje wam bardzo za zmiane planow....nie mam slow!!!! Quote
Igam Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Cieszę się, że Dudzia już na miejscu :) Kiepskie odżywianie, brak pielęgnacji i czas zrobiły swoje :( Mam nadzieję, że u Arktyki nabierz troszkę ciałka, to i sierść jej się poprawi. Z uszkami trzeba koniecznie do weterynarza. Trzepać może, bo jak sachma jej wczoraj trochę podczyściła to teraz wiatr jej tam hula ;) Quote
sachma Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 ja jej skubać nie musiałam, w niektórych miejscach tam gdzie powycinałam kołtuny wystarczyło ją pogłaskać i się sypało :( na prawdę kiepsko musiała być karmiona.. mam nadzieję że z tymi uszami to nic poważnego... bo mimo tego że ją tam ostro czyściłam, to nadal zapaszki są.. no i liczę na to że sierść jej odrośnie.. oby już piękne srebrno szare loczki :) Quote
Igam Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 I jak tam Dudzinka po nocy? Jak się czuje? Sachma, zrobiłaś jej może zdjęcia? Quote
Arktyka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 dziewczynka grzecznie przespala nocke....ona naprawde bardzo slabo widzi...:( wiekszosci posluguje sie raczem sluchem...podejrzewam ze widzi moze jakies kontury...na spacerkach bardzo sie pilnuje , ciagle by chciala tylko na opka. Wcina sucha karme...nie jest jakas bardzo zachlanna...przez caly dzien podchodzi do michy i po trochu skubie sobie... na razie dostaje jagniecine z ryzem ze wzgledu na te zaburzenia trawienne, dopiero jak sie koopki unormuje zmienie jej karme na bardziej tresciwsza ,co by troszke masy nabrala. Z tym lekiem seperacyjnym o ktorym pisala cioteczko nie jest tak najgorzej...dzisiaj troszke mala marudzila...i poszczekala sobie ciutek...no ale co to byl by za pies gdyby nie szczekal;) Sunia bardzo szybko adoptuje sie do nowych warunkow....zapoznala sie juz z calym stadkiem i nie ma zadnych problemow....:) Na razie sunia nie sygnalizuje swoich potrzeb fizjologicznych...no ale zobaczymy jak to bedzie dalej...na razie jest zbyt krotko by mozna bylo o niej cos powiedziec....za pewne dopiero po jakims czasie poznamy jej charakter. Sunia naprawde jest przesympatyczna i kochana...zastanawiam sie co za "gnida":mad: mogla sie pozbyc tak cudownej starowinki....:loveu: Dzisiaj mialam z niej troszke ubaw....przynioslam w wiaderku stare rzeczy ze strychu do spalenia(idzie wiosna wiec trzeba wziasc sie za porzadki;)) a mala jak tylko wyczaila to zaraz pchala sie do wiaderka niczym do legowiska, co ją z niego nawyciaglam to ona spowrotem sie pchala...smiesznie to wygladalo bo sie w nim nie miescila..;)ile razy ja wyciagalam tego nie zlicze...uparta z niej bestyjka:) Quote
coronaaj Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Arktyka dziekujemy za swietna relacje....super ze Dudzia kontaktowa..... Cioteczki ktora chce zostac ksiegowa....trzeba zaczac zbierac na Dudzie...... Kiedy idziesz z nia do wetki? Quote
Arktyka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 na razie dam jej pare dni by ochlonela troszke i mysle ze w srode-czwatrek zrobimy przeglad:) Quote
coronaaj Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Arktyka napisał(a):na razie dam jej pare dni by ochlonela troszke i mysle ze w srode-czwatrek zrobimy przeglad:) Ciotki juz pomagaja PePe i Dudzia maja Allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1456425881 dzieki ciocia Jurney (ta co sie spalila) Quote
Arktyka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Energy napisał(a):zapisuję wątek:p cioteczko co taka skwaszona minka...? Quote
Energy Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Arktyka napisał(a):cioteczko co taka skwaszona minka...? No nie, to lekki uśmiech jest przecież;) Quote
julkita Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Zrobiłam Dudzi jeszcze jedno Allegro TUTAJ Quote
filodendron Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ona ma taką żywą tą morduchnę - nie widać tego wieku http://s995.photobucket.com/albums/af76/valhallarattery/?action=view¤t=wyst07.jpg Quote
sachma Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 mało zdjęć, bo Dudzia większość czasu u mnie przespała pod kocykiem, albo na kocyku pod łóżkiem.. nie chciałam jej przeszkadzać. Quote
filodendron Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ona ma taką żywą tą morduchnę - nie widać tego wieku http://s995.photobucket.com/albums/af76/valhallarattery/?action=view¤t=wyst07.jpg Quote
julkita Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 coronaaj napisał(a):Arktyka dziekujemy za swietna relacje....super ze Dudzia kontaktowa..... Cioteczki ktora chce zostac ksiegowa....trzeba zaczac zbierac na Dudzie...... Kiedy idziesz z nia do wetki? Ja mam konto w mBanku i ewentualnie mogłabym przyjmować wpłaty i robić przelewy dotyczące Dudzi (dt, karma itp.) Nie wiem dokładnie jak wygląda praca "księgowej" :oops: - potrzebne byłoby mi wytłumaczenie co należy do moich obowiązków :cool1: Jedynym problemem jest to że od 22 czerwca do końca sierpnia mnie nie ma i nie mam dostępu do neta, więc musiałby ktoś przejąć skarbonkę na te 2 miesiące.:roll: Quote
Arktyka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Dudzia vel Deizy;) ma sie coraz lepiej-jest juz poprawa z jej jelitkami....dzisiaj rano po nocy znalazlam juz normalna koopke:)no i oczywiscie kaluze:evil_lol: Caly dzien praktycznie nie jadla...no moze troszke gotowanej ryby...ale za to w nocy wtrynila cala karme ktora miala w miseczce:) Mysle ze z tym zalatwianiem jest to przejsciowe bo w dzien raczej zalatwia swoje potrzeby na dworzu:) Dzisiaj obudzilo mnie z samego rana jej hau hau uuuuuuuuuuu:p , zaczynam juz miec jakies zwidy bo cala noc dziaboli Zygmus a od rana ona:-o wiec ciezko sie wyspac...:mad:;) Po za chwilami gdy dziaboli sa tez te milsze gdy sie ladnie przytula:loveu: i merda tym swoim kikutkiem ogonka. Zastanawiam sie czy jej nie wkladac jakies ubranko , bo faktycznie jest prawie lysa zwlaszcza kooperek, az widac jej skore...:( wiec sie nie dziwie ze tak niechętnie wychodzi na spacer... Quote
Equus Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Nie było mnie prawie dwa tygodnie a tu takie dobre wieści, że suńka już u Arktyki! :D jeszcze nie przeczytałam watku ale postaram się nadrobić - choć na razie będzie cieżko bo moge tu zajrzeć tylko na chwilkę bo w domu nie mam teraz netu (modem padł :() Quote
coronaaj Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 julkita napisał(a):Ja mam konto w mBanku i ewentualnie mogłabym przyjmować wpłaty i robić przelewy dotyczące Dudzi (dt, karma itp.) Nie wiem dokładnie jak wygląda praca "księgowej" :oops: - potrzebne byłoby mi wytłumaczenie co należy do moich obowiązków :cool1: Jedynym problemem jest to że od 22 czerwca do końca sierpnia mnie nie ma i nie mam dostępu do neta, więc musiałby ktoś przejąć skarbonkę na te 2 miesiące.:roll: To to fajnie...bedziesz zbierala na swoje konto podawaj na pw z danymi...potem na konto Arktyki (napisz do niej na pw), Arktyka bedzie ci podawac wydatki, wet, hotelik, etc... Jak nie wyadoptujemy Dudzi do czerwca to moge przejac....rozliczasz sie na watku raz na tydzien..deklaracje, wplywy, wydatki, etc...z nickami...musisz zarezerwowac post...z reguly jest w pierwszym ??? Reklamujesz watek zeby cioteczki deklaraowaly miesiecznie, jednorazowo, etc... Moze ktos cos doda jak omsknelam... Quote
julkita Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 OK. W takim razie jeśli ktoś chciałby przeznaczyć coś na Dudzie proszę pisać na PW! Jak myślicie napisać coś na Allegro Dudzi, że potrzebujemy pieniązków na opłacenie DT i weta??? Raczej już nic nie zdziałam by rozliczenie było na 1 stronie... Quote
julkita Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Rezerwuję post na rozliczenie. [SIZE="3"]PROSZĘ O PISANIE NA PW TO PODAM DANE DO PRZELEWU LUB E-MAILA: [email protected] Po Maliku pozostało 230zł + 160 zł u Arktyki i przechodzi na Dudzie Wpłaty: 50 zł od elkate 17-02-2011 20 zł od rita60 21-02-2011 100 zł od Energy 21-02-2011 49 zł od gonia66 21-02-2011 50 zł od sachma 21-02-2011 200 zł od coronaaj 22-02-2011 121 zł od uzbieranych pieniążków na psy od Arktyki 01-04-2011 50 zł od Kasumi 18-04-2011 razem: 640 zł Wydatki: 160 zł opłacone DT do końca lutego 70 zł wizyta u wetki (badania) 310 zł opłacone DT do końca marca 400 zł przelane do wtatara razem: 940 zł Pozostaje: 90 zł Quote
coronaaj Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 julkita napisał(a):Rezerwuję post na rozliczenie. PROSZĘ O PISANIE NA PW TO PODAM DANE DO PRZELEWU LUB E-MAILA: [email protected] Atkaaaa bardzo proszę byś wstawiła odnośnik do tego postu na pierwszej stronie:razz: Kto ma teraz pozostałe pieniądze Malika? Po Maliku pozostało 166zł i przechodzi na Dudzie Wpłaty: KTO ZACZNIE ?:kiss_2: Wydatki: 160zł opłacone DT do końca lutego Pozostaje: 6zł ;( No to ja zaczynam podaj na pw konto, pelne dane z adresem. Podaj Energy swoje konto, dane chce cos wplacic na Dudzie ze skarpety Pudli....moze byc stala deklaracja zaczynam 50zl miesiecznie....cioteczki z Gdyni czekamy.... Tutaj watek PePe jest z Jokim w tym samym DT w W-wie.... http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STAROŚĆ-nie-Radość*-Młodość-nie-Wieczność***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***?p=16315613#post16315613 Zapisz Dudzi na sterylke moze sie zalapie kolejka duza.. http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?p=16261611#post16261611 Quote
Atkaaaa Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 banerek na szybko, pozniej postaram sie o cos ladniejszego Quote
Recommended Posts