julkita Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 TUTAJ zrobiłam aukcję charytatywną :) Quote
Betbet Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Kurczeee człowiek się rozdwaja, roztraja już nie wie na kogo zbierać, a do podziału ma tak niewiele:/ Quote
Equus Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Doczytałam wątek i dziewczyny... WIELKI SZACUN! W szczególności dla Ciebie sachma - nie rzucasz słów na wiatr! Quote
wtatara Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 mogę porobić trochę ogłoszeń. Napiszcie gdzie ma aby nie dublować i dajcie mi tekst i zdjęcia Quote
Equus Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ma na pewno: http://www.psy.pl/adopcje/art8272,dudzia.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...y/Dudzia,32000 http://allegro.pl/show_item.php?item=1462940730 Quote
elkate Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 No tak wysłałam teraz dla małej 50,00 (też jestem w mbanku), ale nie napisałam , że to od "elkate". W kazdym razie pieniązki już są na koncie, pozdrawiam Quote
julkita Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Dziękujemy Arktyka jak tam Dudzia u weta? Kiedy sterylka? Quote
coronaaj Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 elkate napisał(a):No tak wysłałam teraz dla małej 50,00 (też jestem w mbanku), ale nie napisałam , że to od "elkate". W kazdym razie pieniązki już są na koncie, pozdrawiam Julkita do roboty ksiegowej... To sa Allegra naszych pudliszonow Wszystkie pudlowe allegra od dobrych dusz: http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...461022878.html http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...461021579.html http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...461023645.html http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...461024355.html http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...461025476.html http://allegro.pl/pudel-pudle-do-ado...460608245.html http://allegro.pl/pudel-pudle-w-potr...456425881.html Quote
Arktyka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 cioteczki z wizyty u weta nic nie wyszlo...cholerny samochod znowu odmowil mi posluszenstwa...:( Dzisiaj od rana walcze znowu z prostownikiem...i szlak mnie trafia!:angryy:Tym razem chyba aku zdechl na amen:shake: Na razie wrzucam fotki malej z kam....bo musze kupic bateryjki do aparatu. Nie sa najlepszej jakosci , no ale zawsze cos...;) Z dobrych wiesci -mala dzisiaj po nocy nie nabrudzila:lol::lol: chyba po malu przypomina sobie ze jednak takie rzeczy robi sie na dworzu:) Quote
sachma Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ja nic nie obiecuję, bo dziś wyjeżdżam na wystawowy weekend i wszystko może się zdarzyć... ale mogę prosić na PM dane konta? jeśli uda się i nic nie wyskoczy to powinnam mieć coś dla Dudzi.. Quote
sachma Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 dodałam Dudzię na nasze pudlowe forum... może ktoś chociaż wspomoże finansowo.. Quote
Energy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Arktyka dzięki za fotki:lol: Mam nadzieję, że tak jak Malik trafi do super domku:lol: Quote
coronaaj Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Arktyka napisał(a):cioteczki z wizyty u weta nic nie wyszlo...cholerny samochod znowu odmowil mi posluszenstwa...:( Dzisiaj od rana walcze znowu z prostownikiem...i szlak mnie trafia!:angryy:Tym razem chyba aku zdechl na amen:shake: Na razie wrzucam fotki malej z kam....bo musze kupic bateryjki do aparatu. Nie sa najlepszej jakosci , no ale zawsze cos...;) Z dobrych wiesci -mala dzisiaj po nocy nie nabrudzila:lol::lol: chyba po malu przypomina sobie ze jednak takie rzeczy robi sie na dworzu:) No masz pecha z samochodem...zdjecia ladne ale niewyrazne...ciotki czekaja bo chca robic ogliszenia ale zdjecia musza byc dobrej jakosci...tak mi napisaly cioteczki od ogloszen...tez wykupilam 3 pakiety ale jeszcze nie zaplacilam (52 ogloszenia na pakiet) i zapomnialam od kogo ale znajde.... Quote
Energy Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Przelałam 100 zł na Dudzię z pudlowej skarbonki, proszę o potwierdzenie jak dojdzie wpłata na pudlowym wątku. Quote
wtatara Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 zdjęcia do ogłoszeń muszą być wyraźne i ciekawe Quote
Equus Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dziewczyny, potrzebuję kogos do wizyty PA w pomorskim a dokładnie Człuchowie - może znacie kogoś? Pleaseee pomóżcie... jest szansa na dom dla psiaka, który wrócił z nieudanej adopcji (po tym jak się okazało na poadopcyjnej, ze pies nie jest wyprowadzany i nie dostaje wody, żeby nie sikał...) i trzebaby się upewnić, ze teraz juz będzie wszystko ok. Quote
coronaaj Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='wtatara']zdjęcia do ogłoszeń muszą być wyraźne i ciekawe Arktyka ;zdjecia, zdjecia pierwsze zdjecie cudne ale nie za wyrazne...musisz miec pomoc ze zdjecismi ktos musi trzymac Dudzie..3 ciotaki chca robic ogloszenia ale nie z takimi zdjeciami.....tak mi napisano. Te zdjecia z 1 postu niezle ...ale taka obgolona na pudla jak to nie bardzo wyrazne byloby super... Arktyka ; Jak Dudzia na zdjeciach wyglada fajnie..jak z jej jedzeniem , ile wazy? Jak do innych psow? Czy byla juz u weta??? Kopiujcie, Wydrukujcie Umowa napisana przez prawnika.. [FONT=Arial, sans-serif]Zobowiązanie adopcyjne[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Niżej podpisany: .................................................. ............................. nr tel: .............................[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]zamieszkały: .................................................. .................................................. ..........................[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Nr dowodu osobistego........................................ .........................[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]PESEL............................................. ..[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Dane psa: [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]Imię:............................................ ....................[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Płeć............................................ ............... Wiek/data urodzenia......................................... Rasa.............................................. ............[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Zobowiązuję się przyjąć pod opiekę na własny koszt i otoczyć rzetelną opieką psa adoptowanego ze [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]Schroniska[/FONT][FONT=Arial, sans-serif] dla Zwierząt w .................................................. .................. , najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić, oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym do:[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]1. Jeśli pies ucieknie, lub zaginie albo padnie - zobowiązuję się powiadomić osobę wydającą psa oraz Schronisko, jak też podjąć wszelkie możliwe kroki zmierzające do odnalezienia go.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]2. Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go do osoby wydającej/opiekuna– .................................................. .................................................. ............ [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]3. Pod żadnym względem nie porzucę psa ani nie oddam go do schroniska.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]4. Pies będzie miał obrożę z moim telefonem i/lub adresem.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]5. Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie odrobaczany, szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]6. Pies nie będzie trzymany na łańcuchu. W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz (w kojcu) zobowiązuję się zapewnić mu właściwie ocieploną budę, wybieg oraz stały dostęp do wody, a także posiłek dwa razy dziennie. [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]7. Pies nie będzie miał kopiowanych uszu ani ogona (chyba, że względy zdrowotne będą tego bezwzględnie wymagały), ani nie będzie traktowany niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]8. Pies nie zostanie sprzedany. [/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]9. Niedopuszczenia do rozmnażania: pies nie jest przeznaczony do rozrodu - zostanie poddany zabiegowi sterylizacji (suka) lub będzie dobrze pilnowany (pies; zalecana kastracja).[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]10.Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne i umożliwię osobie wydającej wizytę w miejscu pobytu psa.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]11. W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]12. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt z osobą wydającą psa: ..................................... tel. kom. ................................... mail: [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]..........................................[/FONT][FONT=Arial, sans-serif] lub .................................................. ........., tel. kom. ........................mail ...................................[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Przyjmuję do wiadomości, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie ustawy „O ochronie zwierząt” z dnia 21 sierpnia 1997r. oraz na podstawie Kodeksu Wykroczeń. W kwestiach nieuregulowanych w umowie stosuje się odpowiednie przepisy Ustawy Kodeks Cywilny.[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Umowę spisano w trzech równobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla wydającego i adoptującego (trzeci egzemplarz dla ........................................) i wszelkie złamanie umowy lub kwestie, których nie rozstrzyga umowa będą rozstrzygnięte przez sąd właściwy dla miejsca zamieszkania wydającego psa – Sąd Rejonowy w .................................................. ...[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif].................................................. .................................................. .[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]Podpis adoptującego Podpis wydającego[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif]data: ......................................[/FONT] Quote
Arktyka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Zrobie jej jeszcze zdjecia na dworzu...moze na sniegu bedzie sie lepiej wyrozniac... Do psow Dudzia ok, z poczatku troszke warkotala ,teraz juz toleruje iine psy...ale nie ma z jej strony jakiejkolwiek proby nawiazania z nimi do zabawy,z jedzeniem jest roznie...z reguly wcina w nocy po troszku , nie lapczywie,to psiak przylepa ,caly czas trzyma sie mnie , jak siedze na fotelu to ona ze mna...jak przejde na kanape to ona tez...ja do kuchni ona za mna;) spi oczywiscie w lozku...ale nie tak nachalnie jak Malik doopencja na poduszce...tylko polozy sie w nogi ,zwija w kuleczkę i spi. Do wetki jedziemy jutro. Waga suni 5,4kg. Strasznie jej jedzie z paszczy...ma naprawde paskudny kamien... Quote
Energy Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 No ze zdjęciami czarnych pudliszonów to tak jest, że są mało wyraźne:lol: Arktyka Dudzia jest bardzo malutka czy chudzinka? Ale ona jest fajna:loveu: Quote
Arktyka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 ona jest i mala i chuda...:( duzo drobniejsza i mniejsza od Malika... Quote
Energy Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Arktyka napisał(a):ona jest i mala i chuda...:( duzo drobniejsza i mniejsza od Malika... Ale na pewno u Ciebie odżyje:lol: Quote
coronaaj Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Arktyka napisał(a):Zrobie jej jeszcze zdjecia na dworzu...moze na sniegu bedzie sie lepiej wyrozniac... Do psow Dudzia ok, z poczatku troszke warkotala ,teraz juz toleruje iine psy...ale nie ma z jej strony jakiejkolwiek proby nawiazania z nimi do zabawy,z jedzeniem jest roznie...z reguly wcina w nocy po troszku , nie lapczywie,to psiak przylepa ,caly czas trzyma sie mnie , jak siedze na fotelu to ona ze mna...jak przejde na kanape to ona tez...ja do kuchni ona za mna;) spi oczywiscie w lozku...ale nie tak nachalnie jak Malik doopencja na poduszce...tylko polozy sie w nogi ,zwija w kuleczkę i spi. Do wetki jedziemy jutro. Waga suni 5,4kg. Strasznie jej jedzie z paszczy...ma naprawde paskudny kamien... Dobry pomysl zdjecia na sniegu tylko nie zamarznij bo u was zimnica... Dzieki za zdjecia dam znac ciotkom co chca robic ogloszenia...ze sa nowe foty niech wybiora...teraz nie powinny narzekac...daj telefon co podac ... Kto da opis.... Fajnie ...mala wazy tyle ile Pakus ...ten kamien trzeba usunac ale to Justyna wetka zadecyduje kiedy....badania dokladne krwi, stan zdrowia, co ze wzrokiem?? Tarczyca, watroba, jak trzeba to USG....duzo ci dalam tych zalecen....dzieki Arktyka... Czy przyszlo od Energy 100zl na Dudzie ...Julkita ksiegowa....poszlo na twoje konto...potwierdz bo musze potwierdzic na Pudlach... Pozdrow Justyne wetke odemnie... Zapraszam sie na kawe jak bede w Polsce... Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 sorry za offa - serdecznie zapraszamy na watek psiakow ze schroniska w Starogardzie gdanskim: http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski Quote
Recommended Posts