assa Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 ale super wieści, na zdjęciach Rex szczęśliwy, w swoim żywiole :multi:, MaDi skąd wytrzasnęłaś taki wspaniały dom?:cool3: Quote
MaDi Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='assa']ale super wieści, na zdjęciach Rex szczęśliwy, w swoim żywiole :multi:, MaDi skąd wytrzasnęłaś taki wspaniały dom?:cool3:[/QUOTE] Dom sam się znalazł po materiale w TVNie;) Quote
assa Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='MaDi']Dom sam się znalazł po materiale w TVNie;)[/QUOTE] nie wiedziałam...kurcze, nie doceniałam potęgi tv:oops: Quote
MaDi Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='assa']nie wiedziałam...kurcze, nie doceniałam potęgi tv:oops:[/QUOTE] Potęga TV jest wielka tylko często działa w złą stronę;) Quote
as_ko Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [INDENT][CENTER] Przepraszam za offa ale chciałam zaprosić na mój kolejny bazarek: [INDENT][SIZE=2] [B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204509-MULTUM-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-torebki-koszulki-bie%C5%BCnik-i-wiele-innych-na-pu%C5%82awski******-do-1.04%21?p=16533968#post16533968"]http://www.dogomania.pl/threads/204509-MULTUM-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-torebki-koszulki-bie%C5%BCnik-i-wiele-innych-na-pu%C5%82awski******-do-1.04!?p=16533968#post16533968[/URL][/B][/SIZE] [/INDENT] [/CENTER] [/INDENT] Quote
IVV Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 to teraz powinni zrobic reprtaz o Rexie w jego nowym domu Quote
jola_li Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='IVV']to teraz powinni zrobic reprtaz o Rexie w jego nowym domu[/QUOTE] Lepiej dać Reksowi czas. Telewizja to zamęt stres i nerwy - ważniejsze, żeby w spokoju doszedł do siebie i poczuł się pewnie. Quote
MaDi Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 [quote name='IVV']to teraz powinni zrobic reprtaz o Rexie w jego nowym domu[/QUOTE] Przypuszczam,że teraz nie będzie dla nich już tak ciekawy. Niech się psina cieszy nowym życiem, szkoda tylko,że tak późno. Quote
Vicky62 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Niech się psina cieszy nowym życiem, szkoda tylko,że tak późno.[/QUOTE] czasem lepiej późno niż wcale Quote
assa Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 w jego przypadku to prawdziwe szczęście, że został zauważony przez swoich wybawicieli, kto inny dałby mu drugą szansę...:shake: Quote
mada09 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Moi drodzy mamy przyjemność być opiekunami Rexa:) To wspaniały psiak, dobrze dogaduje się z naszymi suczkami. Decyzja o adopcji Rexa była jednomyślna. Chcieliśmy mieć trzeciego psa i tym razem nie suczkę, tylko psa. Tak się więc stało. Rex jest ogromnym pieszczochem, ukochał sobie mojego męża i chodzi za nim jak cień:) Ma swoją budę, jest zamykany w kojcu tylko na noc i to tylko dlatego, że inaczej by nie spał;) tylko całą dobę patrolował teren. Mamy nadzieję, że Rex na tyle poczuje się pewnie, że nie będziemy musieli zamykać kojca. Oczywiście w stadzie psiaków dochodzi do spięć, których podstawą jest jedzenie lub zazdrość, ale to normalne. Są to walki bezkrwawe i krótkie:) Co do mediów, wolelibyśmy aby się już Rexem nie interesowały. Pozdrawiam ps. na zdjęciu obok jest Rex ze swoimi koleżankami:) Quote
MaDi Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='mada09']Moi drodzy mamy przyjemność być opiekunami Rexa:) To wspaniały psiak, dobrze dogaduje się z naszymi suczkami. Decyzja o adopcji Rexa była jednomyślna. Chcieliśmy mieć trzeciego psa i tym razem nie suczkę, tylko psa. Tak się więc stało. Rex jest ogromnym pieszczochem, ukochał sobie mojego męża i chodzi za nim jak cień:) Ma swoją budę, jest zamykany w kojcu tylko na noc i to tylko dlatego, że inaczej by nie spał;) tylko całą dobę patrolował teren. Mamy nadzieję, że Rex na tyle poczuje się pewnie, że nie będziemy musieli zamykać kojca. Oczywiście w stadzie psiaków dochodzi do spięć, których podstawą jest jedzenie lub zazdrość, ale to normalne. Są to walki bezkrwawe i krótkie:) Co do mediów, wolelibyśmy aby się już Rexem nie interesowały. Pozdrawiam ps. na zdjęciu obok jest Rex ze swoimi koleżankami:)[/QUOTE] Witam serdecznie. Zdjęcie z avatara cudne, dla takich chwil warto podejmować wyzwania. Bardzo się cieszę,że Reks tak szybko się odnalazł i mam nadzieję,że nie będzie pokazywał już rogów. Quote
jola_li Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='mada09']Moi drodzy mamy przyjemność być opiekunami Rexa:) To wspaniały psiak, dobrze dogaduje się z naszymi suczkami. Decyzja o adopcji Rexa była jednomyślna. Chcieliśmy mieć trzeciego psa i tym razem nie suczkę, tylko psa. Tak się więc stało. Rex jest ogromnym pieszczochem, ukochał sobie mojego męża i chodzi za nim jak cień:) Ma swoją budę, jest zamykany w kojcu tylko na noc i to tylko dlatego, że inaczej by nie spał;) tylko całą dobę patrolował teren. Mamy nadzieję, że Rex na tyle poczuje się pewnie, że nie będziemy musieli zamykać kojca. Oczywiście w stadzie psiaków dochodzi do spięć, których podstawą jest jedzenie lub zazdrość, ale to normalne. Są to walki bezkrwawe i krótkie:) Co do mediów, wolelibyśmy aby się już Rexem nie interesowały. Pozdrawiam ps. na zdjęciu obok jest Rex ze swoimi koleżankami:)[/QUOTE] Jakbym czytała najpiękniejszą bajkę............... Wielki ukłon i szacunek za przygarnięcie tego biedaka. Jego życie dopiero się zaczyna - przedtem to była wegetacja, o której oby udało mu się zapomnieć... Quote
mada09 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Dziękuję za ciepłe słowa, Rex pokazuje różki ale wszystko jest pod kontrolą. Najbardziej denerwuje się wieczorem, gdy jest ciemno, bo wtedy chyba kompletnie nic nie widzi i jest nerwowy:angryy: dlatego zaprowadzamy go wtedy do kojca i najczęściej wchodzi do budy i śpi. Ale ogólnie jest super pieszczochem. Gdy mąż go wyczesuje to Rex kładzie mu mordkę na udzie i zamyka oczy. To jest cudowny widok:lol: [URL]http://www.dogomania.pl/attachment.php?attachmentid=6541&d=1300820128[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/attachment.php?attachmentid=6539&d=1300820127[/URL] [url]http://www.dogomania.pl/attachment.php?attachmentid=6540&d=130082012[/url] Quote
jola_li Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='mada09']Gdy mąż go wyczesuje to Rex kładzie mu mordkę na udzie i zamyka oczy. To jest cudowny widok:lol: [/QUOTE] Nie---sa---mo---wi---te!!!!!! Były tu chwile zwątpienia i obawy, czy uda się poskromić jego agresję, a tu taka metamorfoza! Mądry pies - wie, że nie musi już bronić się i walczyć; po raz pierwszy w życiu ma Przyjaciół. Quote
MaDi Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='jola_li']Nie---sa---mo---wi---te!!!!!! Były tu chwile zwątpienia i obawy, czy uda się poskromić jego agresję, a tu taka metamorfoza! Mądry pies - wie, że nie musi już bronić się i walczyć; po raz pierwszy w życiu ma Przyjaciół.[/QUOTE] Z jego agresją trzeba nauczyć się żyć i mam nadzieję,że to właśnie zostało osiągnięte. Quote
mada09 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Nie jesteśmy z mężem treserami ani zoopsychologami, ale nasza Lena też nie była łatwym psem, też była po przejściach, zalękniona i wymagała sporo pracy oraz cierpliwości. Teraz jest najwspanialszym psiakiem na świecie oprócz oczywiście Karki i Rexa;) Rex też wymaga czasu, pozostawienia mu możliwości decydowania czy chce kontaktu czy nie... i tego się trzymamy. No i lubimy z mężem wyzwania wychowawcze, w końcu jesteśmy pedagogami;) Na razie jest dobrze. Jutro po raz pierwszy psiaki zostaną same przez krótki czas i zobaczymy jak będzie:) Mam nadzieję, że zachowanie naszych suczek uspokoi niepokój Rexa. Miłego wieczoru i pozdrawiam Quote
matahari81 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 i ja jestem jednoczesnie przepraszajac za dluzsza nieobecnosc na watku. Ale pamietam o Reksiu i trzeyam kciuki za was. I zgadzam sie z Madi dla takich chwil warto podejmowac starania i wyzwania. Trzymam kciuki mocno i zycze wam powodzenia i radosci ze wspolnych chwil Quote
malagos Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 ciekawa jestem, jak tam psiaki, zdały egzamin pozostania w domu same? Quote
mada09 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Mąż się nie odezwał, więc chyba psiaki i nasze obejście mają się dobrze:) pewnie wylegują się gdzieś na trawie- przepraszam Rex nie leży na trawie tylko na dywaniku na tarasie lub na wycieraczce- księżniczka Kara co brudu i zimna nie lubi i książę Rex;) Quote
jola_li Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Mada, to o Takich jak Wy i jak Rex: [COLOR=#0066cc][URL="http://www.4shared.com/file/LZiKXAMK/psy5.html%5Dpsy5.exe%C2%A0"][I]http://www.4shared.com/file/LZiKXAMK/psy5.html]psy5.exe[/I][/URL][/COLOR][COLOR=#000000][I] Jak pozwolicie, to do następnej diaporamy wykorzystam zdjęcie Rexa (a właściwie poproszę Koleżankę, bo ona to zebrała do kupy ;-)) Włącz głośniki :-). [/I][/COLOR] Quote
IVV Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 wspaniale ,ze Rex trafil na tak cudownych ludzi :) !!!!!! Quote
mada09 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Tak na prawdę to my mamy szczęście, że trafiliśmy na Rexa. Dobrze jest czuć, że ktoś cię potrzebuje. Psy kochają bezwarunkowo i dlatego boli mnie, gdy ktoś je krzywdzi:( Quote
Vicky62 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jesteście wspaniali,że daliście drugie życie Rexowi...to prawda ,że pies jest wspaniałym przyjacielem człowieka, szkoda tylko ,że nie każdy człowiek to wie. Wiem tez ile radości daje nam pies po przejściach...bo mam takową sunię. Quote
Recommended Posts